Menu
 

Topic:

Hulp nodig taartenbaksters spoed!

Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 12:48:27
Ik maak vandaag een taart voor mijn vader en probeer voor het eerst de aardbeienmousse van het leukstetaartenforum... Nu heb ik al suiker door het aardbeienmengsel gedaan... Maar vind het vrij zuur... Moet er nou ook nog suiker door de slagroom? Eventueel een zakje vanillesuiker ofzo? Of zou dat teveel zijn? Ik had wel 75 g suiker gedaan ipv 100 g omdat ik overal juist las dat de mousse zo zoet was... Maar er komt ook nog marsepein bovenop dus weet het ff niet... Wat zal ik doen??
 
Quote
Navigatie
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Myself  schreef op: 16-08-2013 12:51:50
Ik ben sinds kort bezig met vooral nog cupcakes, taarten komt ook nog binnenkort denk ik.
Maar ik let er op dat ik niet te zoete cupcakes heb, omdat het fondant het ook altijd nog zoveel zoeter maakt.
Dus ik zou oppassen dat je het niet te zoet maakt.
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 16-08-2013 13:02:43
volgende keer gewoon kant en klare mousse kopen

maarre ik zou het ook zo laten, de fondant is idd zoet genoeg
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 13:25:46
Heb het idd zonden suiker gedaan... Maar hij blijft dun... Nu denk ik dat ik misschien toch een andere vulling moet kiezen iets van lemon curd ofzo... Kan daar viervruchtenjam bij?
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 14:42:04
Het gaat helemaal mis hier... De aardbeienmouse zit vol met klontjes maar is nu wel dik genoeg... Ik doe hem er toch maar niet tussen... Moet morgen anderhalf uur rijden naar de bestemming en ben bang dat het niet goed gaat ook al is de mousse nu wel dik genoeg...

Ben gauw naar de supermarkt gefietst en een blik vlaaivulling kersen gehaald en spullen voor ganache met pure chocola... Dit gaat eigenlijk zeker weten wel goed komen en beide vullingen kunnen buiten de koelkast bewaard worden dus dit zal waarschijnlijk beter gaan... Al vind ik het erg jammer van mijn lekkere frisse aardbeienmousse idee....
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 16-08-2013 14:51:11
volgende keer gewoon alles kant en klaar kopen

kersenvlaaivulling is ook heeeeeerlijk

btw als het voor morgen is wordt het dan niet soppig?
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 14:56:49
Wat moet dan soppig worden??

een dag van tevoren moet dat toch wel kunnen?
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 16-08-2013 14:59:35
de biscuit bedoel ik dan, als het sap van de kersen doortrekt

ja zeg maar wat hoor hahahaah
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 15:00:55
Als ik op het forum de ervaringen van andere baksters lees zou dat niet moeten... De vlaaivulling is best dik als het goed is... Het zijn geen kersen op sap ofzo, dus het zou niet nat moeten zijn...
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 15:04:37
Nu moet alleen als de sodemieter die ganache afkoelen zodat ik het op kan kloppen anders ben ik vannacht nog niet klaar! Ben bang dat het nu nog wel een uurtje of twee kan gaan duren voor die koud genoeg is...
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Onsjanneke  schreef op: 16-08-2013 15:17:22
Even in de vriezer??

Niet te lang, anders kan je weer van voren af aan beginnen.
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 15:19:44
nou ik heb nog wel even.. Het vullen met die ganache en vlaaivulling is weinig werk... Dan moet ik alleen nog even botercreme maken om af te smeren plan marsepein bovenop en chocoladestokjes rondom en de rest doe ik morgen...
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 16-08-2013 15:27:51

maak je een foto?

 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 15:50:25
Dat zal ik doen!
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kyla  schreef op: 16-08-2013 19:32:55
Wordt absoluut niet soppig met kersenvlaaivulling. Jammer dat je aardbeienmousse mislukt is. Ik heb er geen ervaring mee, ik vul bijna altijd met zwitserse room. Ik wilde wel een keer met bavarois proberen, weer eens wat anders.
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Jolanda1974  schreef op: 16-08-2013 19:58:10
Ik mix altijd een lekker toetje met slagroom.. Altijd een succes en heel veel smaken om te varieren  Hier is de aarbeienslagroom favoriet met een laag banketbakkersroom.
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 16-08-2013 20:11:24
Ja ik zat er gewoon mee dat het morgen mee moet in de auto ook... Tis anderhalf uur rijden... En het wordt 25 graden, dan neem je liever geen slagroomtaart mee... Straks zit iedereen zure slagroom te eten... Dus gevuld met kersenvlaaivulling en botercreme... Bovenkant marsepein en zijkanten met chocolade stokjes... Morgen komen er marsepein roosjes op en frambozen en blauwe bessen en misschien aardbeien... Dus ben zelf ook nog benieuwd hoe het eindresutaat zal zijn!
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 17-08-2013 07:50:37
ow dat klinkt heeeeeeeeeeeerlijk

jolanda welke slagroom doe jij onder een kant en klare pudding/mousse, zelf geklopte? en dan nog suiker erbij?
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Jolanda1974  schreef op: 17-08-2013 08:46:58
Ik gebruik zelf geklopte slagroom met klopfix en een klein beetje suiker.. En voor de aarbeienslagroom een soort van wolkentoetje.. Die wel kant en klaar. Het is zo lekker en makkelijk te maken..
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kyla  schreef op: 17-08-2013 09:41:53
Ik heb wel eens een taart twee uur in de auto gehad, van te voren minimaal een nacht in de koelkast, dat hij goed door en door gekoeld is en dan in een zo'n carrier met dubbele bodem en ice packs, ging hartstikke goed. Je zou ook ice packs los in de doos kunnen doen en dan met alu folie eromheen, of een koeltas, nog beter. Heb je nu niks meer aan natuurlijk. Volgens mij gaat jouw combi heerlijk smaken en een foto vind ik heeeel leuk!
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 17-08-2013 19:57:45


Hij is erg mooi geworden! Ben zeer tevreden met mijn taart! Mijn papa vond hem oook erg mooi!
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Lonneke  schreef op: 17-08-2013 20:04:03
Wowwwwww
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Sannie  schreef op: 17-08-2013 20:11:23
Wat ziet dat er mooi uit .
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 17-08-2013 20:12:31
Wauw
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Moortje  schreef op: 17-08-2013 20:20:33
wauw die is mooi!!!! is dat je hobby?
en waar leer je zo een mooie taarten maken?
heb je dan ook veel aparte spulletjes nodig?
echt super en wat zal die lekker zijn
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Jolanda1974  schreef op: 17-08-2013 20:26:49
Prachtig!!!!! 
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Myself  schreef op: 17-08-2013 21:37:18
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kolibrie  schreef op: 17-08-2013 22:19:01

Quote moortje:
wauw die is mooi!!!! is dat je hobby?
en waar leer je zo een mooie taarten maken?
heb je dan ook veel aparte spulletjes nodig?
echt super en wat zal die lekker zijn



Ik vind het wel leuk... Maar is pas de 5e of 6e taart die ik maak...  Hij was erg goed gelukt, heb het nergens geleerd ofzo... Ik zoek dan gewoon op google een plaatje en maak het na en zoek op hoe het moet op een forum ofzo...
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 17-08-2013 22:24:21
Zo die is mooi geworden.
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Kyla  schreef op: 18-08-2013 11:12:14
Prachtig! Mooi gedecoreerd met dat fruit en de rand met strik om de foto.

Ik heb het ook via  een internetforum geleerd, ook veel filmpjes op youtube gekeken. In de basis heb je niet zo heel veel nodig, maar als je net zo bent als ik, dan wil je dat ene uitstekertje hebben en is die ene parelmold wel handig, oh en een matje om relief te maken en die hartvormige bakpan... en voor je het weet heb je voor honderden euro's aan spullen in huis. En dan te bedenken dat het begon om een goedkope bruidstaart voor mezelf (Ik heb wel een tijd betaald gebakken, dus eigenlijk heb ik mijn hobby zichzelf laten betalen)
 
Quote
RE: Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Spatje  schreef op: 18-08-2013 12:32:38
hij is prachtig!!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hulp nodig taartenbaksters spoed!
Naam
Bericht