Kolibrie schreef op: 16-08-2013 12:48:27 |
Ik maak vandaag een taart voor mijn vader en probeer voor het eerst de aardbeienmousse van het
leukstetaartenforum... Nu heb ik al suiker door het aardbeienmengsel gedaan... Maar vind het vrij
zuur... Moet er nou ook nog suiker door de slagroom? Eventueel een zakje vanillesuiker ofzo? Of zou
dat teveel zijn? Ik had wel 75 g suiker gedaan ipv 100 g omdat ik overal juist las dat de mousse zo
zoet was... Maar er komt ook nog marsepein bovenop dus weet het ff niet... Wat zal ik doen?? |
Quote |
Myself schreef op: 16-08-2013 12:51:50 |
Ik ben sinds kort bezig met vooral nog cupcakes, taarten komt ook nog binnenkort denk ik. Maar ik let er op dat ik niet te zoete cupcakes heb, omdat het fondant het ook altijd nog zoveel zoeter maakt. Dus ik zou oppassen dat je het niet te zoet maakt. |
Quote |
Spatje schreef op: 16-08-2013 13:02:43 |
volgende keer gewoon kant en klare mousse kopen maarre ik zou het ook zo laten, de fondant is idd zoet genoeg |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 13:25:46 |
Heb het idd zonden suiker gedaan... Maar hij blijft dun... Nu denk ik dat ik misschien toch een
andere vulling moet kiezen iets van lemon curd ofzo... Kan daar viervruchtenjam bij? |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 14:42:04 |
Het gaat helemaal mis hier... De aardbeienmouse zit vol met klontjes maar is nu wel dik genoeg... Ik
doe hem er toch maar niet tussen... Moet morgen anderhalf uur rijden naar de bestemming en ben bang
dat het niet goed gaat ook al is de mousse nu wel dik genoeg... Ben gauw naar de supermarkt gefietst en een blik vlaaivulling kersen gehaald en spullen voor ganache met pure chocola... Dit gaat eigenlijk zeker weten wel goed komen en beide vullingen kunnen buiten de koelkast bewaard worden dus dit zal waarschijnlijk beter gaan... Al vind ik het erg jammer van mijn lekkere frisse aardbeienmousse idee.... |
Quote |
Spatje schreef op: 16-08-2013 14:51:11 |
volgende keer gewoon alles kant en klaar kopen kersenvlaaivulling is ook heeeeeerlijk btw als het voor morgen is wordt het dan niet soppig? |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 14:56:49 |
Wat moet dan soppig worden?? een dag van tevoren moet dat toch wel kunnen? |
Quote |
Spatje schreef op: 16-08-2013 14:59:35 |
de biscuit bedoel ik dan, als het sap van de kersen doortrekt ja zeg maar wat hoor hahahaah |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 15:00:55 |
Als ik op het forum de ervaringen van andere baksters lees zou dat niet moeten... De vlaaivulling is
best dik als het goed is... Het zijn geen kersen op sap ofzo, dus het zou niet nat moeten zijn... |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 15:04:37 |
Nu moet alleen als de sodemieter die ganache afkoelen zodat ik het op kan kloppen anders ben ik
vannacht nog niet klaar! Ben bang dat het nu nog wel een uurtje of twee kan gaan duren voor die koud
genoeg is... |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 16-08-2013 15:17:22 |
Even in de vriezer?? Niet te lang, anders kan je weer van voren af aan beginnen. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 15:19:44 |
nou ik heb nog wel even.. Het vullen met die ganache en vlaaivulling is weinig werk... Dan moet ik
alleen nog even botercreme maken om af te smeren plan marsepein bovenop en chocoladestokjes rondom
en de rest doe ik morgen... |
Quote |
Kyla schreef op: 16-08-2013 19:32:55 |
Wordt absoluut niet soppig met kersenvlaaivulling. Jammer dat je aardbeienmousse mislukt is. Ik heb
er geen ervaring mee, ik vul bijna altijd met zwitserse room. Ik wilde wel een keer met bavarois
proberen, weer eens wat anders. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 16-08-2013 19:58:10 |
Ik mix altijd een lekker toetje met slagroom.. Altijd een succes en heel veel smaken om te
varieren Hier is de aarbeienslagroom favoriet met een laag banketbakkersroom. |
Quote |
Kolibrie schreef op: 16-08-2013 20:11:24 |
Ja ik zat er gewoon mee dat het morgen mee moet in de auto ook... Tis anderhalf uur rijden... En het
wordt 25 graden, dan neem je liever geen slagroomtaart mee... Straks zit iedereen zure slagroom te
eten... Dus gevuld met kersenvlaaivulling en botercreme... Bovenkant marsepein en zijkanten met
chocolade stokjes... Morgen komen er marsepein roosjes op en frambozen en blauwe bessen en misschien
aardbeien... Dus ben zelf ook nog benieuwd hoe het eindresutaat zal zijn! |
Quote |
Spatje schreef op: 17-08-2013 07:50:37 |
ow dat klinkt heeeeeeeeeeeerlijk jolanda welke slagroom doe jij onder een kant en klare pudding/mousse, zelf geklopte? en dan nog suiker erbij? |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 17-08-2013 08:46:58 |
Ik gebruik zelf geklopte slagroom met klopfix en een klein beetje suiker.. En voor de
aarbeienslagroom een soort van wolkentoetje.. Die wel kant en klaar. Het is zo lekker en makkelijk
te maken.. |
Quote |
Kyla schreef op: 17-08-2013 09:41:53 |
Ik heb wel eens een taart twee uur in de auto gehad, van te voren minimaal een nacht in de koelkast,
dat hij goed door en door gekoeld is en dan in een zo'n carrier met dubbele bodem en ice packs, ging
hartstikke goed. Je zou ook ice packs los in de doos kunnen doen en dan met alu folie eromheen, of
een koeltas, nog beter. Heb je nu niks meer aan natuurlijk. Volgens mij gaat jouw combi heerlijk
smaken en een foto vind ik heeeel leuk! |
Quote |
Kolibrie schreef op: 17-08-2013 19:57:45 |
Hij is erg mooi geworden! Ben zeer tevreden met mijn taart! Mijn papa vond hem oook erg mooi! |
Quote |
Mama V Jurre,stijn,j oris schreef op: 17-08-2013 20:12:31 |
Wauw |
Quote |
Moortje schreef op: 17-08-2013 20:20:33 |
wauw die is
mooi!!!! is dat je hobby? en waar leer je zo een mooie taarten maken? heb je dan ook veel aparte spulletjes nodig? echt super en wat zal die lekker zijn |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 17-08-2013 20:26:49 |
Prachtig!!!!! |
Quote |
Kolibrie schreef op: 17-08-2013 22:19:01 | ||
Ik vind het wel leuk... Maar is pas de 5e of 6e taart die ik maak... Hij was erg goed gelukt, heb het nergens geleerd ofzo... Ik zoek dan gewoon op google een plaatje en maak het na en zoek op hoe het moet op een forum ofzo... | ||
Quote |
Mootjemvstijn_daan schreef op: 17-08-2013 22:24:21 |
Zo die is mooi geworden. |
Quote |
Kyla schreef op: 18-08-2013 11:12:14 |
Prachtig! Mooi gedecoreerd met dat fruit en de rand met strik om de foto. Ik heb het ook via een internetforum geleerd, ook veel filmpjes op youtube gekeken. In de basis heb je niet zo heel veel nodig, maar als je net zo bent als ik, dan wil je dat ene uitstekertje hebben en is die ene parelmold wel handig, oh en een matje om relief te maken en die hartvormige bakpan... en voor je het weet heb je voor honderden euro's aan spullen in huis. En dan te bedenken dat het begon om een goedkope bruidstaart voor mezelf (Ik heb wel een tijd betaald gebakken, dus eigenlijk heb ik mijn hobby zichzelf laten betalen) |
Quote |