Menu
 

Topic:

's nachts zinderlijk, overdag niet

Anoniema  schreef op: 14-08-2013 16:56:09
Mijn zoontje is 3,8 jaar en hij is al meer als een jaar 's nachts zindelijk. Hij heeft dan wel een luier om, maar die is elke ochtend droog. Overdag durft hij niet zonder luier. Als ik het al voor elkaar krijgt om hem in z'n blote billen te laten lopen, dan houd hij zijn plasser vast. Een onderbroek wil hij niet aan. Niks helpt. Stickersysteem, kadootjes, luierfee, boekjes, zeggen dat de luiers op zijn. Het maakt allemaal niet uit. Hij raakt in paniek. Ik zit met mijn handen in het haar. Hij vindt het ook niet vies. Is er iemand nog met de gouden tip, want ik weet gewoon dat hij het kan.........
 
Quote
Navigatie
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Onsjanneke  schreef op: 14-08-2013 17:08:22
Wat iser mis met hem in zijn blote kont laten lopen? Ik snap dat het niet kan als je weg gaat, maar op de momenten dat je thuis bent.

Laat hij alles dan lopen? En boeit het hem niet?
 
Quote
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Anoniema  schreef op: 14-08-2013 17:16:39
Er is ook niks mis mee om hem in zijn blote billen te laten lopen, maar het gaat haast niet zonder slag of stoot. Soms vind hij het niet erg, maar er zijn dagen bij, dan komt de dramaparade voorbij. Hij houd dan continue zijn plasser vast en het lukt hem soms wel, maar soms heeft hij het niet door, dan plast hij op de bank of het kleed. Nu met dit lekkere weer in de tuin. Maar dat vinden we niet erg.
 
Quote
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Linnie  schreef op: 14-08-2013 17:18:12
Zelf ook doen zodat hij het idee krijgt dat het normaal is?? 


Heeft hij geen oudere broer, zus, neefje nichtje die hem een beetje mee kan nemen hierin? Ik stuur onze jongste ook regelmatig mee met de oudste met de opdracht: ga samen maar plassen, da's veel gezelliger en ze zien ook een voorbeeld hierin
 
Quote
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Krumelke  schreef op: 14-08-2013 20:29:59
meenemen als jullie zelf gaan plassen. mijn zoon (nr 1 dus) nam ik altijd mee naar toilet als ik zelf moest. niet om alles te laten zien, maar gewoon zo hoort het gevoel geven.

als hij al een jaar zindelijk is snachts, waarom dan nog die luier aan? laat hem maar voelen dat hij het kan dan komt het overdag misschien ook wel.

geen idee ofhet helpt want elk kind is anders natuurlijk, maar dit is wat mij te binnen schiet als ik je verhaal lees.

oja en idd lekker zo vaak hij wil (moet niet dwingen want dat werkt averechts denk ik) in zijn blote billen en misschien vaste momentel al op het potje (voor slapen gaan, na douchen, na eten of weet ik wanneer) en dan niet om perse te plassen of poepen, maar om te wennen aan het potje en doet hij er iets op (per ongeluk) dan de hemel in prijzen natuurlijk.
 
Quote
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Anoniema  schreef op: 14-08-2013 20:44:57
vaag joh ! ik kon me dit topic helemaal niet herinneren 

maar ik ben TO ook helemaal niet !
 
Quote
RE: 's nachts zinderlijk, overdag niet
Kat  schreef op: 15-08-2013 09:54:56

Dit probleem heb ik ook met Sade gehad. Ik ben toen begonnen met snachts geen luier meer aan. Geeft wel even wat trammeland omdat ze de luier aan wou maar gewoon volhouden. Toen heeft ze snachts wel in bed geplast, maar heb de luier gewpoon uitgelaten, daarna geen ongelukjes meer gehad.


Overdag ben ik begonnen met op vaste tijdje haar op het potje te zetten. en ook op de momenten als Sofie moest (die wel zindelijk was en zelf als ze moest op het potje ging) Dat ging al redelijk snel gewoon goed. haar eerst het vertrouwen gegeven dat ze op het potje kan en toen ze uitiendleijk helemnaal niet meer in de luier plaste heb ik pas bij haar uit gedaan en toen werkte ze ook gewoon mee omdat ze toen wat meer zewlfvertrouwen had.

 
Quote
Navigatie


Reageren op 's nachts zinderlijk, overdag niet
Naam
Bericht