Menu
 

Topic:

logeer indicatie

Even Zo  schreef op: 10-08-2013 15:51:56
Ik heb een vraagje over logeer indicatie voor kinderen met een stoornis/aandoening, hoe is dat bij jullie in de provincie/gemeente geregeld ???
Vanaf welke leeftijd mogen ze logeren en hoevaak ???

Vraag het omdat het bij ons heel anders is geregeld dan bij een vriendin zo een verschil zeg.
 
Quote
Navigatie
RE: logeer indicatie
Misbren  schreef op: 10-08-2013 16:38:59
Hier heb ik voor mijn dochter een indicatie van 2 dagdelen per week en 2 tot 9 uur individuele begeleiding per week.
Mijn zoon heeft ook 2 dagdelen per week maar niet de individuele begeleiding.
Hier is het zorg in natura.
Mijn dochter gaat een weekend per 2 weken logeren en mijn zoon nog niet.
Problemen van mijn dochter is dan ook meerdere malen groter dan die van mijn zoon.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Misbren  schreef op: 10-08-2013 16:43:43
Mijn kids zijn 10 en 12 jaar en indicatie aangevraagd via bjz.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Even Zo  schreef op: 10-08-2013 17:50:49
Mijn oudste(10 jaar) heeft Kordtdurend verblijf Klasse 2 ; 2 etm p/w
Begeleiding groep Klasse 2 ; 2 dagdelen p/w

De jongste (7 jaar)heeft sindskort Kordtdurend verblijf Klasse 1 ; 1 etm p/w
Begeleiding groep Klasse 2 ; 2 dagdelen p/w

Nu heb ik een vriendin met zoontje van 7 jaar ook met diagnose en die krijgt geen logeerindicatie want dat vinden ze te jong 
Daarom ook de vraag vanaf welke leeftijd mogen jullie kids logeren met een indicatie
 
Quote
RE: logeer indicatie
Kyla  schreef op: 10-08-2013 17:52:42
Wij hebben een indicatie voor een aantal uren individuele begeleiding, daarvoor krijgen we een pgb, wij hebben er voor gekozen om hem 1 keer in de 8 weken een weekend te laten logeren en daarnaast losse activiteiten te boeken op de zaterdag. Wij hebben de indicatie via auti-start geregeld, dat is dezelfde instelling als waar hij logeert en hij de activiteiten doet. Mijn zoon is 10, maar logeert al vanaf zijn 9e.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Cir  schreef op: 10-08-2013 18:57:20
Dit is toch (nog) niet per gemeente geregeld? Gaat toch nog via BJZ of Ciz?
Ik dacht dat het pas in 2015 naar de gemeente ging.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Even Zo  schreef op: 10-08-2013 19:44:11

Quote :
Dit is toch (nog) niet per gemeente geregeld? Gaat toch nog via BJZ of Ciz?
Ik dacht dat het pas in 2015 naar de gemeente ging.



ik heb indicatie via BJZ en mijn vriendin ook alleen vinden ze haar zoontje te jong om naar een logeerhuis te gaan ( hij is iets ouder dan mijn zoontje)

Ik vind dat zo apart, mijn zoontje mag wel naar logeerhuis en haar zoontje vinden ze te jong.

Wij wonen ieder in een andere gemeente en provincie
 
Quote
RE: logeer indicatie
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 10-08-2013 21:38:24
Het schijnt dat het heel moeilijk isbtegenwoordig logeerindicaties te krijgen. Althans dat begreep ik van prisma! Nu heeft jurre een lager iq dus die zit daar voor stijn is nu de boel in gang gezet nij jeugdzorg lekker slim om 2 verschillende instanties in te schakelen maar dat is niet anders. Jurre heeft 2 x per maand een heel weekend logeren maar heeft er op 5 jarige leeftijd toendertijd 3 x gebruik van gemaakt hij wide het niet en was te bang. Nou nu werd er gezegd ja doorzetten maar ik kan dan toch niet rustig thuis zitten wetende dat mijn zoon alles bij elkaar schreeuwt omdat hij naar huis wilt no way dat ging mij te ver! Stijn gaan ze die aanvraag ook doen maar ook geen idee jurre is dus al over de zeik als hij op kamp moet heeft er nu nog moeite mee als we het erover hebben. Dus maar pas er dus wel mee o op jonge leeftijd ondanks hun gedragsproblematiek hebben ze ook gevoel en zijn en blijven het kinderen. Heel verhaal.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Monica Mv 2  schreef op: 10-08-2013 21:58:38
Mijn zoontje mag helemaal nergens logeren. Nog erger, hij kan niet ééns een uur of 4 ergens naartoe.

Zelfs opa en oma hebben pas geleden bedankt om op te passen. Dat was net voor wij samen met de zorgboerderij een herindicatie deden aanvragen. Logeren heeft hij 3 keer in z'n hele leven gedaan, 2 keer omdat het moest en 1x is hij een weekend met z'n peettante meegeweest. Dat was alle 3 voor hij zo ernstig ziek werd. Oppas vinden is tegenwoordig al helemaal een ramp, aan de ene kant wil ik het begrijpen, aan de andere kant. Er kan niets fout gaan en als er wat fout gaan is 1 belletje naar de thuiszorg voldoende en zijn ze er binnen een half uur. Maar niemand durft het aan. Mijn schoonvader deze week omdat het echt MOEST, en het ging mis met de sondevoedingspomp.

Mijn zoontje is dus altijd bij mij. Echt altijd en ik kan dus nooit ergens een avond met mijn man meer mee naartoe, of mijn zoontje moet meegaan.

De thuiszorg, zorgboerderij, het behandelcentrum en de school van mijn zoontje hebben met z'n 4en bij BJZ aangedrongen op een logeer indicatie. Mijn zoontje ziet iedereen logeren, zijn neefjes mogen altijd komen als ze er om vragen, mijn zoontje ziet dat en hij hoort het ook en vraagt zich af wat hij nu verkeerd doet.

En wat zegt BJZ in Roermond, we geven je 4 dagdelen groep in de week en 2 uur individueel. Oftewel, stop je zoon maar de hele week dat ie wel thuis is op de zorgboerderij maar slapen MOET in z'n eigen bed want hij is te jong.

Was hij 12 geweest had ie hem gekregen, maar in Roermond vinden ze hem te jong. Ondanks dat zoveel mensen erop hebben aangedrongen.

Ik hoef die 4 dagdelen en die 2 individueel helemaal niet, het enige wat ik vraag is dat mijn zoontje 1x in de 6 weken een nacht mag logeren op de zorgboerderij zodat hij ook weet wat logeren is en omdat hij dan eens los komt van mama. Ik heb niet ééns gezegd dat ik ook wel eens een avond uit wil met mijn man. Het gaat om mijn zoontje niet om mij.

Heb wel aangedrongen dat het er dus op aankomt dat ik eerder op de paaz logeer als dat hij dus op de zorgboerderij mag logeren.

En dan vraag ik me af als ik dit zo lees, waarom is er niet 1 lijn in nederland, Dacht dat we in 1 land leefde maar blijkbaar moet je mazzel hebben dan??

Moet wel zeggen, mijn zoontje heeft alleen "maar pdd-nos en kenmerken van adhd" en is lichamelijk ziek maar de thuiszorg gaat mee als hij mocht gaan. Zijn IQ is bovengemiddeld.
 
Quote
RE: logeer indicatie
Monica Mv 2  schreef op: 12-08-2013 10:23:30
vandaag hebben we gesprek met de zorgboerderij en de thuiszorg om te kijken wat we gaan met die veel te veel uren die we hebben gekregen.

Ben erg benieuwd
 
Quote
RE: logeer indicatie
Channy81  schreef op: 12-08-2013 10:28:18
Succes
 
Quote
RE: logeer indicatie
Visiroda  schreef op: 12-08-2013 19:22:18
Hier ook geen logeerindicatie, ciz geeft aan dat ze die alleen afgeven aan kinderen die 24 uur per dag en dus ook nacht zorg nodig hebben.
Ik vind de indicatiestelling een zeer subjectief gebeuren, wij wonen in het mideen van het land en ik weet dat er kinderen zijn met een hogere indicatie die er "beter'" aan toe zijn dan mijn zoon (klinkt misschien een beetje zuur......)_
 
Quote
Navigatie


Reageren op logeer indicatie
Naam
Bericht