Menu
 

Topic:

suikertest

>monique  schreef op: 04-01-2012 12:11:33
ben net bij de vk geweest.
heb veel vruchtwater en ben al ruim 18 kg aangekomen, dus moet nu een suikertest laten doen.

iemand hier ervaring mee en hoe ging het verder??

nu komen de vragen in me op natuurlijk.
wat als ik nu suiker heb, kan ik dan wel nog thuis bevallen??
wat voor een effect heeft het op de baby??
ze had het over een dieet, wat moet ik me daar bij voorstellen???

schiet
lichtelijk in de stress
 
Quote
Navigatie
RE: suikertest
Jolanda1974  schreef op: 04-01-2012 12:35:11
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum) is een vorm van suikerziekte die kan optreden tijdens de zwangerschap.

Diabetes
Diabetes wordt veroorzaakt door een tekort aan insuline of door een verminderde gevoeligheid voor insuline, waardoor het insuline minder goed werkt. Insuline is een hormoon en wordt aangemaakt door de alvleesklier. Het zorgt ervoor dat de suikerhuishouding in het lichaam in balans is.

Tijdens de zwangerschap is er, door je hormonale gesteldheid, meer insuline nodig om de suiker uit je voeding te verwerken. Als de alvleesklier deze verhoogde vraag niet aan kan, omdat al maximaal insuline wordt aangemaakt, wordt je bloedsuikergehalte te hoog en is er sprake van zwangerschapsdiabetes. Meestal treedt dit pas op na de 20e week van de zwangerschap.

Wanneer je bloedsuikergehalte te hoog is, krijgt de baby eveneens teveel suiker in het bloed. De baby zet dit om in vet. Je baby kan dan ook groot en zwaar worden. Als de baby sterk groeit en de placenta groeit onvoldoende mee, krijgt de baby aan het eind van je zwangerschap niet genoeg voedingsstoffen. De baby moet dan extra in de gaten worden gehouden. Ook kan een groot kind de bevalling bemoeilijken. Om deze twee redenen zal de bevalling in het ziekenhuis moeten plaatsvinden.

Om de diagnose zwangerschapsdiabetes te stellen, wordt je bloedsuikergehalte op verschillende momenten van de dag gemeten. Hiervoor wordt bloed bij je afgenomen. De eerste keer zal dit plaatsvinden vóór het ontbijt. Het is de bedoeling dat je nuchter bent, dat wil zeggen dat je nog niets heeft gegeten of gedronken. De tweede bloedafname vindt 1,5 uur na het ontbijt plaats.

Als uit deze metingen blijkt dat je bloedsuikers te hoog zijn, moet je een dieet volgen. Dit is vaak voldoende om uw bloedsuikergehalte te laten dalen naar normale waarden. Mocht dit dieet onvoldoende resultaat hebben, dan leer je jezelf je bloedsuikergehalte te bepalen en zonodig insuline te spuiten.
Behandeling met tabletten is helaas niet mogelijk, omdat deze ook invloed hebben op de ontwikkeling van de baby.

Controle tot de bevalling
Gedurende de laatste weken van de zwangerschap wordt je en de baby extra in de gaten houden.

Na de bevalling
Zwangerschapsdiabetes verdwijnt meestal na de geboorte van de baby. Als je tijdens je zwangerschap alleen een aangepast dieet had, vervalt dit dieet na de bevalling. Wanneer u insuline gebruikt heeft, kunt je minder insuline gaan spuiten of misschien stoppen met spuiten. Als de diabetes niet overgaat, was er waarschijnlijk al sprake van diabetes vóór je zwangerschap, zonder dat je dit wist.

Na de geboorte kan de bloedsuikerspiegel van de baby laag zijn. Dit komt doordat de verhoogde bloedsuikertoevoer van jouw gestopt is en de alvleesklier van de baby nog teveel insuline blijft aanmaken. Om het bloedsuikergehalte van de baby te controleren, wordt een paar keer per dag vóór de voeding bloed van jullie kindje afgenomen. Wanneer het bloedsuikergehalte te laag blijkt, krijgt de baby extra voeding. Mocht dit onvoldoende resultaat hebben, dan kan het kindje een infuus/sonde krijgen. Dit gebeurd meestal op de afdeling Neonatologie
 
Quote
RE: suikertest
Jolanda1974  schreef op: 04-01-2012 12:36:25
Hoe moeilijk ook.. probeer niet in de stress te schieten. Want ook spanningen/stress hebben invloed op je bledsuikerwaardes.
 
Quote
RE: suikertest
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-01-2012 14:07:56
Probeer je niet te druk te maken. Bij Milou was ik ook veel aangekomen (totaal bijna 30 kilo) en nu ook weer aardig op weg. Bij Milou heb ik meerdere keren een dagcurve moeten prikken en dat zal nu niet anders zijn. M'n waardes waren altijd netjes en zelfs aan de lage kant.
Ik krijg vanavond ook weer een formulier mee bij de vk om een dagcurve te gaan prikken. Ik maak me er ook totaal niet druk om, dat kan altijd nog al het zover is
 
Quote
RE: suikertest
Jo  schreef op: 04-01-2012 15:15:35
Ik weet niet hoe ver je bent? Zwangerschapsdiabetes is normaal pas vanaf ongeveer 26 weken.
Toen ik 6 weken zwanger was, was ik zoooooooooooo moe, niet gewoon moe maar hondsmoe.
De VK zei me dat ik in het ziekenhuis mijn "suiker" moest laten testen.
Dan test je nuchter, en 2 uur na het eten.
Ik had nuchter veeeeeeel te hoog en moest direct naar de internist en diabeet verpleegkundige om uit te leggen hoe insuline spuiten werkt.
Medicijnen in pilvorm zijn schadelijk voor een ongeboren kind vandaar dat ik meteen insuline moest spuiten.
Helaas bleek het bij mij niet over te zijn na de bevalling en spuit ik nog steeds, alweer 6 jaar.

Bij mij hebben ze trouwens de HBC1 getest, dan meten ze de glucose van 3 maanden.
Dus geen vingerprikken.

Mocht je vragen hebben mag je me altijd een PB sturen of hier vragen stellen.
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 04-01-2012 19:17:06
bij mijn vorige zwangerschap was ik niet zoveel aangekomen, misschien dat ze daarom nu testen, en vandaag voelde ze dat er veel vruchtwater was.

ik ben nu 30 weken zwanger.
ik moet vrijdag naar het ziekenhuis nuchter, dan word ik om 8 uur geprikt, dan moet ik ontbijten, en dan word ik om 9.00 en om 9.30 nog eens geprikt.

ik maak me vooral druk om dat ik las dat de kleine er na de geboorte last van kan hebben.
en dat ie dus groter kan zijn, misschien zelfs zo groot dat ik niet gewoon thuis kan bevallen.

ik maak me niet snel bezorgd maar nu dus wel.

groetjes monique.
 
Quote
RE: suikertest
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 04-01-2012 19:21:37
bij mijn vorige twee zwanger schappen moest ik ook een suikertest laten doen, waren beide goed. Nu zwanger van de derde en weer moeten laten doen, want ik heb zelf overgewicht dus dan moet je zoiezo vertelde de gyn mij. Ook heb ik een mega buik, maar ben niet veel aangekomen. Maar ook nu was hij prima. en ben nu 34 weken.

Je hebt idd kans op een groter kindje als je diabetes hebt.

Probeer jezelf niet druk te maken.

Drink je veel? Dat vroeg de gyn mij en een vriendin van mij dronk liters weg op een dag. en bleek dus suiker te hebben tijdens de zwangerschap, maar had geen grote kindjes.

Succes
 
Quote
RE: suikertest
  schreef op: 04-01-2012 19:28:34
Ik heb hem bij mijn zoon moeten doen toen.. dat was 2x prikken.

laatste keer bij mijn dochter moeten doen, en dat was 3 of 4x prikken op een dag waarvan 1x nuchter.

kwam bij beide niets uit, en ben bij beide zwangerschappen 40+ kilo aangekomen.

MOCHT het zijn dat je inderdaad zwangerschapsdiabetis heb, dan word je echt wel goed in de gaten gehouden meid... probeer het voor nu even los te laten.
kans dat je het niet heb is groter dan dat je het wel heb.
 
Quote
RE: suikertest
Jolanda1974  schreef op: 04-01-2012 19:56:02
Als je zwangerschapsdiabetes hebt mag je gewoon niet meer thuis bevallen.

Maar niet elke suikerbaby wordt groot geboren hoor. Onze oudste woog 2670gr. en was 46,5 cm. en de jongste woog 3020gr. en was 48 cm. bij de geboorte. Ik heb diabetes type2 en spuit insuline. Ik was tijdens de zwangerschappen goed ingesteld.
 
Quote
RE: suikertest
Biancatrotsemama  schreef op: 04-01-2012 20:13:30
hey meid, ik had ók vanaf het begin de laatste zwangerschap suiker,was trouwens maar 7 kilo aangekomen. Ze hebben me met precies 38 weken ingeleid en mijn meisje woog 3900 gram bij 51,5 cm lang,aardig aan de maat voor 38 weken zwangerschap. Op de uitgerekende datum woog ze 4600 gram bij 56 cm,dat had ze dus met 40 weken geweest. Ik spoot 100 eenheden insuline per dag om de grootte van mijn meisje te beperken. Ze groeit nog steeds hard want nu met 3 weken oud is ze al 1,5 kilo aangekomen en 5,5 cm gegroeit. Ze houden je goed in de gaten en je krijgt vaak groeiechos. Ik duim voor je dat je geen suiker hebt hoor want insuline spuiten 9 maanden lang is geen pretje.
 
Quote
RE: suikertest
Jo  schreef op: 04-01-2012 21:00:05
Monique, ik heb dat ook gehad dat ze nuchter prikken en daarna na de lunch (jij ontbijt) maar wat ik vreemd vind is dat je 9.00 -9.30 weer wordt geprikt.
Pas 2 uur na het eten mag ik weer prikken, 1 uur erna is veel te kort 1,5 tot liever 2 uur erna is normaal.

Toen ik bevallen ben (moest ziekenhuis) moest onze dochter meteen geprikt worden om de suiker te meten.
Ze zat heel erg laag dus moest naar de neonatolgie en kreeg plakkertjes om de hartslag te meten.
Na 1,5 dag was de glucosegehalte in het bloed genoeg en mocht ze bij mijn op de afdeling.

Maar wacht vrijdag gewoon af, dan weet je snel meer.
 
Quote
RE: suikertest
Baby2  schreef op: 04-01-2012 21:15:26
Ik ben 5 september jongstleden bevallen van mijn tweede zoontje, hij is met een keizersnede gehaald i.v.m. zijn gewicht van 4488 gram en dit was t.g.v. zwangerschapsdiabetes. Ik ben bevallen bij 37 + 4 dagen en je kunt je dus wel voorstellen dat ik onmogelijk normaal kon bevallen. Hij paste gewoonweg niet.

Toen ik getest ben werd eerst mijn nuchtere bloedsuiker geprikt daarna moest ik een mierzoet drankje drinken en 2 uur later werd ik weer geprikt. Tijdens die 2 uur wachten mocht ik trouwens niets doen, niet lopen of iets dergelijks, ik mocht alleen naar het toilet. Door beweging kan de bloedsuiker weer lager worden en dan is de test natuurlijk niet meer geldig.

Bij de geboorte had mijn zoontje een erg lage bloedsuiker en hij moest daardoor direct voeding hebben, verder werd hij toen regelmatig geprikt. De bloedsuikers bleven goed, als dit niet het geval was geweest dan werd hij opgenomen op de kinderafdeling. Gelukkig bleek dit niet nodig. Hij doet het nu verder prima en buiten zijn forse gewicht heeft hij er niets aan over gehouden. Ik moest in het begin wel even slikken toen ik hoorde dat ik diabetes had en dat ik uiteindelijk een geplande keizersnede kreeg, maar ik heb me er uiteindelijk maar bij neer gelegd, ik had geen keuze. Op de natuurlijke weg proberen was geen optie, de bevalling van mijn eerste zoontje verliep al ontzettend moeizaam en hij was veel lichter. De risico's waren te groot, zowel voor mij als voor mijn zoontje.

Ik hoefde trouwens geen insuline te spuiten, ik kon de bloedsuikers d.m.v. een dieet onder controle houden. Dit dieet hield in dat ik kleine porties verdeeld over de dag moest eten en geen piekmomenten. Dus bijvoorbeeld i.p.v. 3 broodjes in 1 keer dit nu verdelen in 1 om 8 uur, 1 om 9 uur en 1 om 10 uur enz. En wat lichtverteerbaarder dus soms ook crackers i.p.v. brood of yoghurt. Dit was bij mij voldoende. Kreeg een bloedsuikermeter om mezelf te controleren.

Bij mij was de indicatie om te controleren op suiker omdat mijn zoontje een extreme groei aannam. Het bleek te kloppen dus.

Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt. Sterkte.
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 04-01-2012 23:22:00
als ik erover nadenk drink ik best wel wat weg ja.
had ik niet eens bij stil gestaan.
met 22/23 weken heb ik nog een uitgebreide echo gehad bij de gyn, toen liep hij precies op schema met alles.
kan dit zo snel veranderen dan, ze hebben toen ook de hoeveelheid vruchtwater gemeten en dat was normaal.

ik weeg normaal 66 kilo, en ben nu al 84, en het gaat wel hard de laatste tijd.

probeer me er niet druk over te maken tot ik iets meer weet.
het valt alleen niet mee.........

bedank voor de reacties doet me wel goed om ervaringen te lezen.

groetjes monique.
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 06-01-2012 06:40:16
vanmorgen bijna vergeten niks te eten en te drinken met mijn slaapdronken hoofd.
en heb zo'n honger en dorst, en dan moet ik nog tot 8 uur wachten................

groetjes monique.
 
Quote
RE: suikertest
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 06-01-2012 08:16:27
ik werd ook om 8 uur nuchter geprikt, daarna een ontbijtje, toen om 9 uur geprikt en om 9.30. Ze kunnen dan wel zien of je suikerwaarde flink of normaal aan het stijgen is.
 
Quote
RE: suikertest
Anoniem  schreef op: 06-01-2012 13:47:15
hier werd het weggestuurd, ze konden zelf niks zien.
het werd in een buisje opgevangen en naar het lab gestuurd.
hier zaten we met 4 zwangeren

groetje monique.
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 06-01-2012 13:53:07
oeps stond nog op anoniem door de nieuwe site
 
Quote
RE: suikertest
Méanne  schreef op: 06-01-2012 14:13:10
Bij mijn oudste was ik 40 kilo aangekomen en hij woog 4295 gram met 41 weken geboren geen suikertest, bij de 2de wel vanwege de eerste, geen suiker en mijn dochter woog met 42 weken 3980 gram! Wel 30 kilo zwaarder


Bij mijn 3de zwangerschap liep de kleine voor op groei maar omdat ik over was gedragen naar het ziekenhuis is er nooit een suikertest gedaan bij de vk!

Ineens merkte ik zelf dat ik heel veel ging drinken maar het ziekenhuis luisterde niet dus mijn broertjes spullen geleend en mijn suiker was wel hoog dus lijstje mee naar het ziekenhuis en kreeg een suikertest.

Nuchter komen en toen een heel vies goedje gedronken, 2 bekers suiker water. Daarna 5 keer geprikt en ik bleek idd suiker te hebben maar was ondertussen bijna 36 weken zwanger!

Met 38 weken kon ik terecht bij de dietiste maar die dag zou ik ingeleid worden. Ik moest gewoon er aan toe geven zeiden ze en met 38 weken werd mijn zoon geboren 4315 gram!!

Wanneer krijg jij de uitslag?
 
Quote
RE: suikertest
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 06-01-2012 14:26:02
Ik kom ook altijd veel aan.
Bij Priscilla wel suiker gehad, woog 4600 gram.
Bij Stan wel gecontroleerd 32 weken, moest 2 keer bloed prikken. Had geen suiker. Voor mijn gevoel en symtomen wel dezelfde weken maargoed. Hij woog 4700 gram.
Ik ben met ruggenprik bevallen. Ondanks hij de grootste was , super bevalling zonder scheur.
Wel moest hij direct voldoende drinken omdat zijn suikers waarden niet goed waren.

 
Quote
RE: suikertest
Anoniem  schreef op: 06-01-2012 15:43:47
Ik heb ook zwangerschapssuiker gehad bij mijn 2e. Ik ben een week hondsberoerd geweest [3-4 liter drinken op een dag, hoofdpijn, misselijk etc] door te hoge suikerwaarden.

Ik heb toen een dieetadvies gehad en na aandringen ook een metertje om zelf mijn bloedsuikers te kunnen meten.
Daardoor kon ik goed zien wat ik wel of niet kon eten.

Ik moest elke 2 weken op combicontrole in het ziekenhuis bij de gynaecoloog + internist en bij de diabetesverpleegkundige + de dietist.

Met het dieet kon ik het gelukkig goed stabiel houden. [lang leve de brinta en allerlei lekkere soorten bruin boterhammen].

Bij mijn ziekenhuis was het beleid om standaard 2 weken eerder de bevalling in te leiden.
Na de bevalling wordt na 1 uur, 3 uur en 6 uur de bloedsuiker van je kindje gemeten om te kijken of zijn/haar lijfje goed gaat werken mbt regelen van de bloedsuiker.

Laat je niet direct bijvoeding opdringen, wanneer je graag borstvoeding zou willen geven. In veel gevallen is dit helemaal niet nodig. Borstvoeding heeft een hogere caloriewaarde dan flesvoeding. Vaak aanleggen [elke 1,5 tot 2 uur] is dan het motto.

Jijzelf bent normaal gesproken direct als de placenta eruit is weer van de suiker af. Slechts beperkt aantal vrouwen ontwikkelt blijvende diabetes.

Sterkte
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 06-01-2012 17:00:50
bijvoeding laat ik me zowiezo niet zomaar aanpraten dan moeten ze met heeeeeele goeie argumenten aankomen.

weet niet wanneer ik de uitslag krijg, volgens mij belde ze als er iets bijzonder was en anders niks.
hoop maar dat het niks is.

groetjes monique.
 
Quote
RE: suikertest
Anoniem  schreef op: 19-01-2012 10:18:14
ik heb nu voor de 2 x suiker en ben deze zwangerschap zelfs afgevallen maar kan t ook hebben ;-).

vorige x kwamen ze er met 28 weken achter dochter lag, 5 weken voor op groei, werd met 37 weken ingeleid en ze was 4200 gram. Ze paste alleen niet door bekken dus werd ks.
een dieet volstond toen nog is een koolhydraat arm dieet zeg maar niet meer dan 16gr koolhydraten per keer eten dus niet 3 broodjes in 1 x maar verdelen over de dag steeds eentje zeg maar.

zwangerschap nummer 2 ik ben nu 33 weken. met 11 weken al suiker en moet insuline spuiten best veel ook. ben nu 5 kilo afgevallen en spuit nog steeds. met 38 weken wordt ik ingeleid.
t lijkt er nu op dat kindje 3800 gram gaat worden bij 38 weken das netjes voor mij. ik heb er behoorlijk door in de put gezeten omdat ik al zo vroeg suiker had nu ben er ik ereaan gewend en heb t een plekje kunnen geven. succes
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 19-01-2012 11:24:59
klinkt heftig zeg.

ik heb gelukkig niks meer gehoord dus het zal allemaal wel goed zijn dan.

ik ben nu zelfs anderhalve kilo afgevallen(maar dat kan ook van stress zijn)
 
Quote
RE: suikertest
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 19-01-2012 11:32:52
Monique, hebben ze niet aangegeven hoeveel het was toen je geprikt werd? Hier in het ziekenhuis zeiden ze het gelijk. Voor ontbijt weet ik dan niet omdat ze een buisje nodig hadden om ook nog wat anders te checken. Maar na ontbijt was 6.9, na de lunch 6.2 en na avondeten wat 6.7. De laatste die prikte zei dat het allemaal heel netjes was. Alleen dat vk onnodig snel gaan piepen als het wat aan de hoge kant is, maar dat ik me absoluut geen zorgen hoefde te maken en het heel netjes was.

probeer je niet te druk te maken, als het niet goed was had je wel wat gehoord van de vk
 
Quote
RE: suikertest
>monique  schreef op: 19-01-2012 22:34:25
ik kreeg niet gelijk iets te horen omdat ze het bloed naar het lab stuurde.

ik maar me ook niet druk om de suikertest, daar is de stress niet van hihi.
 
Quote
RE: suikertest
Sandra  schreef op: 30-04-2014 09:04:03

Ik zie zo op tegen vingerprikken. Ben er echt heel erg bang voor wat kan ik het beste doen.


Ik had bij mijn eerste zw diabetici in een laat stadium van de zwangerschap daardoor hoefde ik niet te prikken.


Hoe gaat dat in zijn werk met voor en na prikken> het lijk me echt helemaal 3x niks.
Heb er echt stress van als ik over 10 weken weer die test moet doen.


Je mag reageren op vB26@hotmail.com">SvB26@hotmail.com

 
Quote
RE: suikertest
Anna28  schreef op: 30-04-2014 09:11:32
Sandra, zo'n vingerprikje stelt echt helemaal niks voor in vergelijking met bloedprikken. Je voelt het amper. Als je kunt bevallen dan kun je alles  

Het is een klein pennetje. Het naaldje raakt net je vinger in nog minder dan een halve seconde tijd. Dan een druppeltje bloed eruit persen en klaar. Dat druppeltje gaat op een stripje die ze in een apparaatje stoppen. Dan zie je gelijk de uitslag. 


Zie dat dit een oud topic is, maar toch een reactie
succes!
 
Quote
Navigatie


Reageren op suikertest
Naam
Bericht