Menu
 

Topic:

(extreem) prematuur geboren

Mb2  schreef op: 05-08-2013 22:59:25
Ik vroeg mij af of er meer moeders (of vaders natuurlijk) zijn met een (extreem) prematuur geboren kindje?
Het lijkt mij fijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Groetjes,
MB2
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 08-08-2013 17:41:54
@Mb2
Dat is wel heel erg confronterend ja als je die mensen dan ook herkent van de verzorging van je zoontje.
Ik heb zelf maar een paar afleveringen gezien en vondt het soms ook best wel heftig wat je allemaal zag. Ons zoontje heeft natuurlijk niet op de neo gelegen daar maar op de ick door z'n operatie.

@ Kriebel
Jeetje wat hebben jullie een zware tijd gehad zeg toen. Leek wel of alles tegelijkertijd kwam zo te lezen.

In het begin dat ik zelf niet het gevoel dat het een zware tijd was toen Dean in het ziekenhuis lag. Ik had ook niet het gevoel dat ik geleefd werd omdat ik in het RMD huis zat en dus dichtbij was, ik had juist het gevoel dat mijn vriend meer werd geleefd dan ik omdat hij natuurlijk gewoon moest werken en ook thuis nog de zorg had voor onze katten waarvan 1 op tijd haar medicatie nodig had en hij wilde natuurlijk ook naar Dean.
Maar hoe langer geleden het is krijg ik wel steeds meer het gevoel van ja het was toch wel een zware tijd.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 14-08-2013 11:29:02
Hey meiden,

Hoe gaat het met jullie?

Nou m'n vriend is net met Dean naar de logo geweest en hij heeft al vooruitgang gemaakt! Ze vond dat hij in een week goede vooruit was gegaan. Ben zo blij was zo bang dat hij geen vooruitgang zou maken.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mb2  schreef op: 14-08-2013 12:01:40
Hoi,
Ben er ook weer. Even een drukke week gehad.
Fijn dat Dean zo goed vooruit gaat! Geeft toch wat meer rust denk ik als je hoort dat er gewoon vooruitgang is.

@ Mamsie: Dat met kraamvisite heb ik ook hoor. Als je zwanger bent heb je toch bepaalde verwachtingen, als het dan anders loopt is dat gewoon moeilijk. Niet dat je een ander niet een mooie kraamtijd gunt, maar je had die zelf ook graag gehad ipv hele dagen in het ziekenhuis, kolven, terug naar (RMD)huis enz. Wij hebben ook nooit echt kraamvistie gehad. Directe familie kwam wel in het ziekenhuis, maar verder eigenlijk niemand. Dan krijg je wel te horen 'we komen als hij thuis is', maar daar ook maar een handje vol visite gehad.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
M@rion  schreef op: 14-08-2013 13:41:18
hoi meiden,

mijn oudste dochter is ook te vroeg geboren. ze was pre an dysmatuur. ze is met 30 weken gehaald en woog 980 gram. ik had het hellp syndroom. ze heeft 12 weken in het ziekenhuis gelegen, 9 weken couveuze, nog 3 maanden low flow thuis. ook heeft ze na haar eerste verjaardag nog 3/4 jaar sonde voeding gehad. ondertussen is het alweer een grote meid van 9! wij staan nu weer voor hele andere problemen. ze heeft toch wel wat leerprobemen, die waarschijnlijk toch wel door haar vroeggeboorte ook komen. verder is ze gelukkig gezond!

mijn tweeling is met 33w3d geboren. spontaan! ik vond dat al een heel verschil met onze eerste. bij hun was het een kwestie van groeien, eten en zichzelf warm kunnen houden. ze waren beide rond de 2 kilo en kwamen na 3 weken al thuis. ook met hun gaat het nu super, ze zijn ondertussen alweer 4 jaar.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 16-08-2013 17:04:08
Jeetje wat heftig M@rion.
gezellig dat je mee komt schrijven.

wij zijn weer thuisgekomen na een weekje vakantie.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 17-08-2013 13:30:09
wat heftig allemaal onze oudste zou met 33,6 al geboren worden gelukkig nog not 37,5 blijven zitten  maar wel veel voorween ghead 
en nu zwanger van nummer 3 hoop dat deze minimaal de 37 weken haalt  in mijn geval zou ik met mijn eigen afwijking vanaf 32 weken al kunnen bevallen maar gelukkig  zijn  de meiden met 37,6 en 38,2
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 18-08-2013 08:38:29
@ m@rion
Jeetje zeg wat was dat heftig voor jullie zeg het eerste jaar van jullie oudste.
Kan je eigenlijk zien hè wat een verschil een paar weekjes kunnen maken in sterkte. Dean is geboren met 34.1 en had ook geen beademing nodig ofzo en z'n agpars waren ook meteen goed de ambulancebroeder stond er versteld van (schijnbaar had hij dat nog nooit meegemaakt dat die kleintjes dat kunnen hebben.)
Pas na z'n operatie had hij beademing nodig maar was er binnen 1,5 dag weer vanaf en kreeg een neusbrilletje maar die trok hij telkens uit, dus eerst zonder geprobeerd maar omdat hij toch apneus kreeg toch maar weer ingedaan en vastgeplakt.

Heel raar ik wist dat hij dat kon krijgen maar de 1e die krijg hij toen hij net voor de 1e keer na z'n operatie de couveuse uit mocht en ik hem lekker vast had. Ik schrok me kapot zeg ineens gingen alle toeters en bellen bij hem af.

@mama_anja
Is het zo dat als je eerder moet bevallen dat je lichaam het dan niet meer aan kan?

@Mb2
Het geeft zeker wat rust dat ook de logo vooruitgang en wij blijven iig vooruitgang zien. Het vervelende is alleen dat hij soms wat zegt en dan let ik net niet goed op of m'n vriend niet en dan weten we het gewoon niet zeker wat hij zei terwijl de een dan zei ohh hij zei dit of dit.
Donderdagmiddag mag hij weer nu ga ik met hem samen met m'n moeder die past altijd op, op maandag en donderdagmiddag. En omdat ze er ook mee aan de slag moet vindt ik het wel handig dat ze er iig 1x bij is geweest dat ze ook haar eigen vragen kan stellen evt
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 18-08-2013 14:43:19
Ja als ze in zh vinden dat het niet meer kan leiden ze in sowieso met. 39 weken wil kijk er n hoever ik dzee keet kom
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 18-08-2013 20:40:17
@Mama_Anja, wat voor afwijking heb je? Mijn zoontje is te vroeg geboren door een baarmoederafwijking. Ik heb een hartvormige baarmoeder die ook in 2en was gesplitst.

Hier gaat morgen het gewone leven weer beginnen. Ook heeft mijn man onze zoon opgegeven voor zwemles terwijl hij er volgens de fysio nog niet aan toe is...

 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Laura  schreef op: 18-08-2013 22:02:11

@kriebel...ff inbreken...hier ook een zoon (niet extreem pramatuur maar motorisch niet zo snel) waarvan zijn oude fysio zwemles afraadde, advies was zeker wachten tot een jaar of zeven. Hij is er nog lang niet aan toe en gaat erg veel ritjes op en neer naar zwembad kosten. Wij hoorde echter ook vaak dat zwemmen voor hem erg goed zou zijn, krijgt er meer kracht van. Tsja uiteindelijk hadden wij zoiets van, hij zwemt graag, op en neer rijden vind ik geen probleem, dus als hij er wat langer over doet, geeft niet. Toch op zwemles gedaan, de fysio uit het ziekenhuis en KA vonden dit wel een heel goed idee. En ach snel gaat het niet, maar leuk vindt hij het wel en sterker wordt hij er ook van. Bovendien kan hij nu een beetje zwemmen, ook prettig als hij in het water valt. Kortom ik zou het gewoon proberen, heb er zelf geen spijt van.

 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Sara1976 Niet Ingelo
gd
  schreef op: 18-08-2013 22:56:45
Wat een verhalen allemaal he. Pfff
Onze dochter is geboren met 29 wkn en 2 dgn. Ik lag al af en aan in het zkh ivm bloedverlies door placenta previa (laagliggende placenta). Net na het avond bezoekuur is het fout gegaan, ik voelde iets knappen en verloor veel bloed. Ik ben toen in de gate gehouden maar de stolsels werden niet minder en kreeg ook regelmatige krampen. Uiteindelijk ben ik toch overgeplaatst naar Veldhoven. 's Middags om een uur of 3 is onze kleine gehaald middels spoedkeizersnede. Ze konden het niet meer tegenhouden omdat ik 5 cm onstluiting had en achter bleek dat mijn placenta was los gelaten. Gelukkig hebbben we het beide overleefd, maar 10 minuten eerder was beter geweest en 10 minuten te laat slechter. Ik heb zelf een paar bloedtransfusies gehad, was in totaal 4,5 l bloed verloren. Ik hoorde bij het schoonmaken en opruimen van de spullen alleen maar jeetje wat veel, pff heftig.
Onze kleine dame heeft ook direct na de geboorte transfusie gekregen omdat ze was verbloed vanwege het loslaten vd placenta. Ze had een apgar van 1, maar na 1 week NICU werd ze al overgelpaatst. Ze deed het zo goed. Na de overplaatsing bleek ze het RS virus te hebben en is daar ook erg ziek van geweest. Na in totaal 9 weken zkh is ze naar huis gekomen en inmiddels 2,5. Alles gaat prima en we hoevel pas over 3 jaar weer op contrle te komen.

Ik heb me ziekgemeld via de ARBO en ben pas veel later begonnen. Heb mijn verlof ong in laten gaan bij thuiskomst van de kleine. Ik hoop echt dat ze de regels gaan veranderen want een kraamtijd heb je niet!!!!
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 20-08-2013 22:11:39
@laura, dank je wel voor de tip. Wij gaan het zeker proberen, en het is voor nu nog niet zo dat ik extra moet rijden. Dochterlief zwemt ook, en hij gaat dan op dezelfde tijd zwemmen.

@sarah het zijn zeker heftige verhalen...


 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 21-08-2013 20:38:23
heb een hartafwijking geen afwijking aan de baarmoeder maar ws heeft kan eht te maken hebben dat een baby het  na 32 weken neit meer prettig heeft of mijn lichaam er van af zou wille of zo maar dat weten ze neit
elke zwangerschap krijgen we wel de waarschuwing
te vroeg 
te licht en te klein
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 22-08-2013 22:48:12
@Mama_Anja, dan heb ik het verkeerd begrepen, sorry. 


Uiteindelijk is hij naar zwemles geweest. En voor zijn doen ging het goed. 

 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 23-08-2013 17:02:44
geeft niet ieder zijn ding

 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 05-09-2013 10:06:04
Gelukkig maar 

Hoe gaat het hier met iedereen?

Die van ons is echt even pittig op het moment, niet luisteren, de meest gevaarlijke toeren uithalen. Noem maar op.
Echt blij is ie ook niet dat ie naar school moet, hij wil gewoon bij mama blijven.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 05-09-2013 12:57:34
hier 2 boevenkoppjes tis dat het meiden zijn maar jee wat kunnen ze boefjes zijn   wel naar de peuter voor 2 ochtenden en de oudste 3 ochtenden
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 13-09-2013 10:59:38
Hey meiden!

Hoe gaatvhet met jullie?

@Kriebel
Hou je het nog een beetje uit met de toeren die hij uit haalt?

Dean gaat per 16 januari naar de peuterspeelzaal wat ook meteen een voorschool is dus hij gaat meteen 4x pw. Vindt het wel veel hoor maar ja met z'n spraakachterstand is dat wel goed voor hem denk ik.

De logo is nog steeds tevreden over hem. En we gaan ook steeds vaker wat woordjes van hem herkennen bv als hij drinken wilt dan zegt hij rinke.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 02-10-2013 18:45:37
Hoe gaat het bij jullie?
hier keert de rust weer terug gelukkig.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 05-10-2013 11:52:14
hier nog 12 weken  dan word de 3e kleine geboren de meiden beginnen het wel te beseffen of hebben het er steeds over we wachtne af of deze vroeger komt dan 37 wken of niet
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 10-10-2013 10:25:12
Spannend hoor Anja!
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 10-10-2013 21:44:45
@ Mama_anja Het wordt voor de meiden natuurlijk ook steeds meer zichtbaar dat er een baby bij komt denk ik.
Hoop dat de kleine zo lang mogelijk kan blijven zitten.

@ Kriebel
Zijn de gevaarlijke toeren ook een beetje voorbij?
Vindt het hij het leuk op school? Gaat hij nog naar zwemles?

Dean heeft nog steeds logopodie volgens de logo heeft hij van de week een hele grote belangrijke sprong gemaakt richting leren praten hij doet nu geluidjes van dieren na en kan dat ook op commando. Vorige week heeft hij z'n gehoortest gehad en die was gelukkig helemaal goed hij hoort genoeg om goed te leren praten.
Wel is het zo dat we hem van de logo moeten aanmelden bij het audiologisch centrum want ze verdenkt hem ervan dat hij dysfastisch zou kunnen zijn en dat is een taalontwikkelingsstoornis en dan heb je geen inwendige spraak en leer je langzamer praten en lezen. Wij herkennen hem iig niet in de andere kenmerken maar we hebben wel zoiets van wil zij dat hij getest wordt dan laten we hem natuurlijk testen.
Was wel ff een tegenvaller maar ach er zijn ergere dingen in de wereld
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 10-10-2013 21:48:18
Oh vergeet ik nog te zeggen van de week zat hij met een baby dierenboekje met natuurlijk allemaal plaatjes van dieren erin en dan wjist hij altijd het dier aan en dan zeg ik welk dier het is en dan doet hij het geluid na die het dier normaal gesproken maakt en bij het plaatje van de haai zegt hij zonder dat ik wat zegt ineens HAAI en m'n ouders waren er ook en we zaten met z'n 4en heel verbaast naar hem te kijken zo van wat zeg jij nou??
De dag er na gaan we naar Artis samen met m'n ouders (helaas kon m'n vriend geen vrij krijgen) en we zijn in het aquarium komt er een tijgerhaai (geloof ik) voorbij gezwommen en hij maar roepen HAAI HAAI jullie begrijpen we waren megatrots natuurlijk. En bij elk dier waar hij het geluid van kent of dacht te kennen maakte hij het geluid.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Mama_anja  schreef op: 11-10-2013 11:01:25
we wachte af 
tis gewoon een combi van mijn licham mijn gezondheid en dei van de kleine wat de medische doen hoop in iedergeval 37 weken te halen 
ben ook benieuwd hoe groot en zwaar de baby zal zijn 
de meiden waren voldragen toch beide dismatuur in gewicht
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 13-10-2013 12:11:26
@veronikie, wat knap dat hij ineens haai zei! Groot gelijk dat je hem laat testen. Dat hebben wij met onze zoon ook gedaan, dan kunnen ze gerichte hulp bieden.

Hier haalt ie nog wel gevaarlijke toeren uit, maar 9 van de 10x zien we het goed aankomen en kunnen hem van te voren al afremmen. Maar het is zo'n lief mannetje, met een gigantisch boevenkoppie.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 13-10-2013 12:39:50
Ik ga hem morgen ff aanmelden is dat alvast gebeurt. Denk wel dat hij de logo nog gaat oppakken alleen dat hij wat langzamer is.

Het klinkt toch zo bekend wat je zegt van dat boevenkoppie haha.
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 13-10-2013 12:53:28
zit je op fb Veronikie?
Ik zet hier niet graag foto's neer. 
Maar dan kan je mn mannetje zien. 
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 13-10-2013 13:15:44
Ja je kan me vinden onder Veronique Houtschilt
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Kriebel  schreef op: 13-10-2013 13:24:56
Ik heb je toegevoegd.
Leuke profielfoto van jou en je mannetje
 
Quote
RE: (extreem) prematuur geboren
Veronikie  schreef op: 13-10-2013 14:04:24
Ik heb je geaccepteerd! Thnx die foto is al weer 1,5 jaar oud toen was hij net 1. De foto is gemaakt toen we op Mallorca waren.
Ga zo ff bij jou foto's spieken
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op (extreem) prematuur geboren
Naam
Bericht