Menu
 

Topic:

wat is wijsheid?

Keni  schreef op: 31-07-2013 12:49:52

Hallo


ik schrijf nu even onder een anonieme naam.


mn jongste is nu 17 maanden en dan zijn ze een beetje baby af he.....dan begind het te kriebelen. 


mn vriend wil ook wel een 3e kindje. maar is ook blij met de 2 meiden die we nu hebben. 


ik heb 2 keizersnedes gehad 2 x ingeleid en kwam ik niet verder dan 4 cm ontsluiting. bij de 1e keizersnede een zware onsteking gehad aan de wond....die was na 3 weken nog niet geheeld....en werd met de vinger weer open geschreurd door de gyn omdat alle troep eruit moest. echt een lange nasleep gehad. 2 x bekken instabiliteit waarbij ik bij de 1e vanaf 25 weken niks meer mocht in huishouding en bij de 2e vanaf 20 weken al niet meer mn dochter niet mocht tillen etc etc. die moest toen zelf in de stoel klimmen enzo. hond uitlaten kon niet  meer etc. 


 


ook had ik bij alle twee zwaar overgewicht. Daardoor bij de 1e vanaf 30 weken zwangerschap zwangerschaps suiker geconstateerd en toen volstond een dieet. bij de 2e vanaf 11 weken zwangerschaps diabetes en veel insuline spuiten...echt heel veel. op t einde kreeg ik t niet meer onder controle bleef maar ophogen en t bleef maar schommelen. toen mn dochtertje met 38 weken geboren werd had ze een klaplong opgeloten door onrijpe longen door de suiker zeiden ze. ze heeft toen 2 weken op neontalogie gelegen. Door de suiker van mij had zij dismature longetjes. 


toen 6 weken later moest ik bij de internist komen. Die zei hoeveel je ook afvalt...je zult bij een volgende zwangerschap weer suiker krijgen en later op oudere leeftijd ook. alleen voor elke kilo die je afvalt zul je het met een jaar uitstellen. 


 


ik ben nu 30 kilo kwijt. wil er nog 20 kwijt. maar ik twijfel. mn verstand zegt nee niet doen. en mn hart zegt je met een 3e zijn we compleet. alleen wil ik er dan wel meer leeftijd tussen later als nu nu schelen ze 2 jaar en 4 maanden. maar ik wordt in december ook 34. 


ook vond ik de overgang van 1 naar 2 kids best zwaar psychish ook. is van 2 naar 3 ook zwaar? 



is het wel waar eigenlijk dat ik 100% suiker krijg als ik zoveel ben afgevallen?


krijg ik doordat ik zoveel ben afgevallen minder kans op bekken instabiliteit?


ik weet wel dat de volgende ook weer een Keizersnede gaat worden maar heb gehoord dat een geplande keizersnede veel minder lange nasleep geeft als een 'spoed 'klopt dat?


wat is wijsheid


 

 
Quote
Navigatie
RE: wat is wijsheid?
Ma Dalton  schreef op: 31-07-2013 15:17:06
Ik zou als ik jou was misschien kijken of je een gesprek met de gyn kunt regelen. Als jij twee spoed keizersnedes hebt gehad lijkt me dat de eerste route. Want volgens mij loop je dan meer risico. Daar kun jendan ook de rest van je vragen stellen.. Want hier kan niemand natuurlijk iets zinnigs zeggen over jouw gezondheid en het medisch verloop van jouw zwangerschap.

en van 2 naar 3.. Ik vond het heel leuk, maar ja het is wel een grote overgang. Ik vond het een feest, maar erg druk. Je hebt altijd een kind meer dan volwassenen en veel dingen zijn ingericht op 2 kinderen. Van auto's waar je maar 2 autostoelen in kwijt kunt, van zitten in rijtjes in een pretpark verzin het maar. 
Ik weet niet hoe het voor anderen is,maar voor mij was elke volgende zwangerschap zwaarder En ook de periode van kraamtijd. niet omdat ik zoveel meer klachten had, maar wel omdat ik steeds minder tijd had om zelf uit te rusten.

 
Quote
RE: wat is wijsheid?
Mama_anja  schreef op: 13-08-2013 12:26:45
weet wie je bent zou goede gesprekken aan gaan in ziekenhuis
ik ben nu 3e keer zwanger en deze loopt tot nog toe beter dan bij de andere 2  maar 
je hebt wel steeds minder rust heb 1 van bij na 4 en en 1 van 2 en de ene gaat in nov naar school en de andere naar de psz dus ja dat word vliegen
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat is wijsheid?
Naam
Bericht