Menu
 

Topic:

wie hoort dit te doen?

Anna28  schreef op: 26-07-2013 22:40:31
Er is in onze straat een paar maanden geleden (rond pinksteren) een man overleden. Hij was alleen en heeft geen familieleden ofzo. 
De gemeente heeft tot nog toe niks gedaan aan zijn huis. Alles staat er nog bij zoals het was. Er staat een enorme koeriersbus die 2 parkeerplaatsen bezet houdt, de tuin begint te woekeren en de post kan niet eens meer door de brievenbus zo hoog is de stapel. 

Nu weet ik dat deze man van de gemeente een begrafenis heeft gekregen. Maar verder doet de gemeente dus niets. Hebben al verschillende mails gestuurd, maar niks doen ze. 
Ik begrijp niet hoe dit kan, de rekeningen moeten zich toch opstapelen en er moet toch een keer iemand komen om dat huis uit te ruimen? Maar wie is daar verantwoordelijk voor? 
Weet iemand dat? Vroeg het me zo eens af...  het ziet er echt heel droevig uit aan de buitenkant, al dat onkruid enzo... 
 
Quote
Navigatie
RE: wie hoort dit te doen?
Marie8  schreef op: 26-07-2013 22:44:02
Eh is het een huurwoning? Dan toch de verhuurder en/of de gemeente.
Was tenminste paar maanden terug bij een oom van me zo (we hadden geen contact en vermoeden van schulden dus hebben het daar gelaten). 
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Kaasje  schreef op: 26-07-2013 22:44:45
miss de verhuurder van de woning? Neem aan dat die het ook wel opnieuw wil verhuren? ( of is het koop??)

En werkte die meneer voor zichzelf of bij een koeriers bedrijf?
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Anna28  schreef op: 26-07-2013 22:45:47
Ja het is een huurwoning, daarom verbaast het me ook zo dat er nog steeds niks ondernomen is. Er is niemand die zich er mee bemoeid (wellicht ook schulden??) maar deze meneer had en wilde ook geen contacten buiten de buren. Dus ik vind het heel raar dat er nog steeds na bijna 3 maanden niks is gedaan. 
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Anna28  schreef op: 26-07-2013 22:46:47
kaasje, deze meneer had zelf een koeriersbedrijf waar hij mee gestopt was een tijdje terug. 
Hoe wrang, hij had die dag een nieuwe kleine auto gekocht en de bus zou verkocht worden. Savonds overleed hij plotseling aan een hartinfarct. 
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Bepje  schreef op: 26-07-2013 22:47:53
De executair-testamentair en dat is dan waarschijnlijk een notaris. Misschien zoeken ze nog naar (verre) familieleden en als die gevonden zijn en erfgenamen zijn die verantwoordelijk. Misschien moet het juridisch gezien wel zo blijven totdat iemand iets mag doen.
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Marie8  schreef op: 26-07-2013 22:47:53
Zou eens naar de gemeente bellen. 
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Anna28  schreef op: 26-07-2013 22:50:03

Quote marie8:
Zou eens naar de gemeente bellen. 



Er is al diverse keren mailcontact geweest met de gemeente. Maar die laten niet echt veel los daarover. Over die bus zijn ze duidelijk: die is nog verzekerd en kan niet weggesleept worden. Ding houdt 2 parkeerplaatsen bezet en overwoekert binnenkort door onkruid.... raar hoor. 

Maar wie weet inderdaad nog op zoek naar verre familieleden? Het is best sneu om te zien dat iemands woning binnen een paar maanden zo aftakelt, meneer was altijd keurig op zn straatje en tuintje. 
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Kaasje  schreef op: 26-07-2013 22:51:51
Jeetje, meneer wilde het rustiger aan gaan doen en daar was zijn hart het niet mee eens

Er is voor de begravenis iemand aangesteld die alles moest regelen denk ik?
miss kun je achterhalen wi dat is en daar vragen hoe of wat?

 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Boterbloem  schreef op: 26-07-2013 22:54:32
Misschien eens met een aantal mensen in de straat samen het tuintje aanpakken? Dat dat iig weer netjes oogt? Binnen kun je idd niets mee, maar zo is het voor het beeld, maar vooral voor het idee toch net ff anders
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Anna28  schreef op: 26-07-2013 22:55:40
ja triest he... 2 maanden daarvoor was zijn vrouw overleden aan ALS (spierziekte) heel triest allemaal. Hij kon ook niet goed alleenzijn hoorde ik van andere buren. Je zag hem tig keer per dag op zn fietsje voorbij komen of een wandeling door de straat maken... 
We hebben gezien dat hij gereanimeerd werd nadat er  alarm is geslagen nog door hemzelf voordat het echt misging. Echt de hele straat stond vol met brandweer, ambu's, reanimatieteams enz. Het was afschuwelijk om hem op zn brancard al reanimerend voorbij te zien komen   

Niemand lijkt te weten wie de begrafenis heeft geregeld, alleen dat het door de gemeente is gedaan en er verder niemand bij was... 


 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Bepje  schreef op: 26-07-2013 23:00:20
Schiet me te binnen dat een huis waar iemand overleden was ook maande heeft leeggestaan met alles er nog in. Mijn vriendin woont er bijna naast en vroeg zich dat toen ook af.
Om met de buren samen die tuin te doen vind ik wel een goed idee, wel even vragen bij de woniongbouw anders gaan die misschien moeilijk doen.
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Anna28  schreef op: 26-07-2013 23:02:35
dat tuintje kan idd wel ja!  
Het is vrije sector wonen, dus geen woningbouw maar een makelaar. Maar die makelaar staat normaliter ook als eerste op de stoep bij een overlijden. Toen onze buurman overleed pas, waren ze er binnen 2 weken uit en moest het daarna opgeleverd worden door de familie. 


 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Joltje  schreef op: 27-07-2013 00:11:09
Toevallig had ik het er vandaag met iemand over. Ik heb een cliente en haar buurvrouw is een aantal maanden geleden overleden. Het onkruid woekert, de post stapelt zich op, dus buurtbewoners zijn dit gaan navragen en het blijkt dat de woningbouwvereniging een aantal maanden niets mag doen. Ze zijn zijn verplicht hetr een aantal maanden zo te laten. Als dan niemand zich gemeld heeft als zijnde familie, dan mogen ze op een gegeven moment gaan ingrijpen en bij mijn cliente naast zal dat heel binnenkort zijn. Er zou een grote container komen en alle inboedel zal de container opgaan. daarna zal het huis opgeknapt worden en schoon gemaakt en dan pas weer verhuurd. 
Maar goed, dat is wat ik heb gehoord..........
 
Quote
RE: wie hoort dit te doen?
Myself  schreef op: 27-07-2013 08:34:16
Ik zou er maar niets aan doen, die tuin.
Net als Joltje schrijft is er volgens mij een termijn waarin een erfgenaam zou kunnen reageren en mag er pas aktie ondernomen worden wanneer een rechter dat uitgesproken heeft.
 
Quote
Navigatie


Reageren op wie hoort dit te doen?
Naam
Bericht