Menu
 

Topic:

Ik word gek van mijn buren

Ffzo  schreef op: 07-07-2013 15:32:55
ja ik weet best, het is warm, dus iedereen is buiten, kinderen hebben lol met een zwembad. Iets over verdraagzaamheid enz...

Maar ik word stapelgek van mijn (turkse) buren. Ze hebben 3 kinderen die tot een uur of 23.00 buiten spelen (leeftijd 4 tot 10). Ze gillen zo hard en spelen zo luidruchtig dat mijn kinderen er gewoon last van hebben en ergens anders in huis slapen. Vanmorgen om 08.00 al weer wakker omdat de buurkinderen in het zwembad zitten. Vanaf die tijd is het ANNEEEEEEEEEEE aan een stuk door, gillen, huilen, krijsen. Ik ben van ellende naar binnen gevlucht, we kunnen elkaar niet eens verstaan. Het is echt verschrikkelijk en geloof me ik ben best wat gewend en over het algemeen heel geduldig en verdraagzaam.Ben blij dat ik straks een paar weken naar de camping vertrek.
 
De moeder is alleen thuis en doet de deur niet open dus aanspreken heeft geen zin. Ze verstaat geen woord nederlands helaas.

In de rij achter ons (dus ver bij mijn buren vandaan) werd een buurman het net zo zat dat hij woest op de poort stond te bonken dat ze moesten stoppen met dat gegil en gekrijs. Het is heel even stil geweest maar het begint weer van voren af aan.
 
Quote
Navigatie
RE: Ik word gek van mijn buren
Mikmvg  schreef op: 07-07-2013 15:40:26
ow, dat is inderdaad wel vervelend als er zoveel gekrijs is.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Spatje  schreef op: 07-07-2013 15:48:34
hier is het ook altijd lawaai, alleen mogen mijn kids pas rond 9.30 naar buiten en om 20.00 is het stil

en je hebt gillen en gillen, succes in ieder geval
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Nathaliemv3  schreef op: 07-07-2013 16:17:58
Ik kan er ook slecht tegen,ook van mijn eigen kinderen.
Als het hier echt gillen om te gillen is kunnen ze meteen naar binnen,pleziergeluiden vind ik niet erg op een normale geluidssterkte.
Jammer dat ze jullie niet verstaan kan ,en de vader spreekt die geen nederlands?
Heel vervelend dat jullie er zo'' n last van hebben.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Ffzo  schreef op: 07-07-2013 16:25:21
@nathalie De vader is niet thuis. Die spreekt vloeiend nederlands. Als hij thuis is gebeurt dit niet omdat hij inderdaad ingrijpt als ze zo gillen. Ik durf het niet tegen die vader te vertellen als hij vanavond thuis komt, hij heeft nogal losse handjes. Ben bang dat hij dan de moeder of de kinderen afstraft. ( is al eens eerder gebeurt). Kreeg net de tip van vriendin om een briefje te (laten) schrijven in het turks met het verzoek wat meer rekening te houden met de buren.

Dus idd wat spatje ook zegt tussen normale tijden normale speelgeluiden.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Spatje  schreef op: 07-07-2013 16:32:41
ik zeg ook heel vaak dat ze rustiger moeten doen, je hebt nl idd speelgeluiden en af en toe een gil of echt gillen om te schreeuwen of ruzie te maken, dat pik ik ook niet, ik wil ook rustig zitten denk ik dan

ik heb btw net ook gegild, maar dat was meer omdat ik een emmer water over me heen kreeg
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Alice  schreef op: 07-07-2013 17:01:17
Ik ben ook een verdraagzaam mens, maar erger me ook aan onze buren. 4 meisjes, 8, 6, 3 en 0. Ze blijven tot ongeveer half 11, 11 uur buiten spelen 's avonds. die van 3 ook. En 't zijn allemaal dramaqueens (ok, de baby hou ik er effe buiten).. ze krijsen om de 5 minuten alsof hun ik weet niet wat aangedaan wordt. Pa en ma schreeuwen nog eens er bovenop om te zeggen dat bvb de een de ander niet mag pijn doen. Dus om de zoveel minuten.. Wheeeeeeeeeee!!! en dan Hanaaaahhhh laat je zus met rust!!!! De hele dag door.. 
Op dit moment zit paps een tuinhuis in elkaar te timmeren, terwijl we hier in Belgie regels hebben over zondagsrust. De meiden hebben een radio mee naar buiten waar K3 uit bleert. En niet zachtjes. 

Verder hebben ze nog 3 in mijn tuin schijtende katten, dus ik ben die mensen best wel beu! 

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Spatje  schreef op: 07-07-2013 17:06:03
ik ben vorige week naar buiten gegaan, waren 2 jongens uit de andere straat bij ons voor het huis aan het spelen , eentje woont er , de ander was zijn neefje( wij kijken uit op hun tuin, bij ons staan de huizen niet tegenover elkaar, maar allemaal 1 kant uit met de voordeur) het was 21.30 en ze waren aan het schreeuwen en met skateboards over de stoepen aan het razen, wij hebben geen voortuin, dus dat hoor je heel hard langs het raam gaan, mijn jongste was wakker geworden, ik denk nu heb ik er genoeg van, ben ik naar buiten gegaan om netjes te vragen of ze misschien in hun eigen straat wilden gaan schreeuwen en spelen omdat hier in de straat allemaal kleine kinderen wonen die wakker werden, zegt die zo, ja bij ons in de straat wonen ook kleine kinderen, maarja dan gaan we daar wel
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Debby1977  schreef op: 07-07-2013 17:06:35
Hier ook van die kut buren. Zijn Irakezen met schijt aan de rest van de wereld. Kleinzoon is daar de prins en mag doen en laten wat hij wilt. Vorig jaar zelfs gemopper gehad omdat ik hem om 22uur savonds niet meer op onze trampoline liet. Ook die kinderen lopen nog tot midden in de nacht buiten, groot en klein. En als ze visite hebben is het helemaal erg. Ze hebben het eens gepresteerd om tot 2 uur snachts met gillende en schreeuwende kinderen buiten te zitten. Ik heb toen het raam opengegooid en gegild dat ik de politie zou bellen als ze hun bek niet dicht hielden Die visite was van duitsland en verstonden me niet, maar ze hadden wel door dat ik pissed was en toen was het stil. Mijn man is trouwens de ochtend erna al heel ijverig om 7.30 in de tuin onkruid gaan verwijderen met de schep
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Ffzo  schreef op: 07-07-2013 17:10:45
Ow Alice wat erg, ik leef met je mee want je wordt er echt horendol van, de hele dag in takkeherrie zitten.

Hier is het nu verdacht stil... of pa is thuis gekomen of de andere buurman heeft ze verdronken in het zwembad

Spatje
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Nala  schreef op: 07-07-2013 17:19:38
Hier ook "nare" buren, begon al tijdens de oplevering met gedoe, daarna een schutting drama.

Vervolgens komen er nog 2 kinderen bij (samengesteldgezin, met al 2 niet te houden dochters) ze zijn alleenmaar boos op elkaar, gillen, schreeuwen, vloeken, huilen, gebonk, gesmijt met deuren etc
Smorgens vroeg tot savonds laat.

Gek wordt je ervan, er wat van zeggen heeft geen nut helaas.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Ffzo  schreef op: 07-07-2013 17:22:46
@debby1977 Ik weet niet of dat in andere culturen gebruikelijk is om de kinderen lang en tot laat buiten te laten spelen. maar hier is dat dus ook.

Zo lang de kinderen en de rest van de buurt er geen last van heeft prima, maar dat is helaas niet zo. We wonen in een kinderrijke buurt en de meeste kinderen liggen tussen 19.00 en 20.,00 op bed. Zij staan tot 23.00 op de trampoline of zitten zoals vandaag in het zwembad. En maar gillen naar elkaar (de drie kids hebben ook altijd ruzie zo lijkt het wel). Twee van de buurkinderen zitten op speciaal onderwijs, jeugdzorg komt al over de vloer, dus er zat best iets spelen.

Wil het niet gelijk kutburen noemen want ik merk wel dat de buurvrouw echt niet weet wat de gebruiken zijn in NL. Zij woont pas sinds een paar jaar in NL, spreekt de taal niet, haar man is de hele dag weg. Toen ze hier net kwamen wonen ging ze voor de deur groenten schoon zitten maken (spruitjes), de schillen werden op de straat gegooid, hele kratten werden er gebracht. Toen hebben we er als buren wel vriendelijk wat van gezegd dat dit niet de bedoeling was. Ze is toen in de achtertuin gaan zitten.

Toen de buurman de derde schoteantenne aan de gevel wilde monteren hebben we ook ingegrepen, hij had te weinig bereik met de anderen en de nieuwe schotel hing dus half in onze tuin. Echt onvoorstelbaar.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Debby1977  schreef op: 07-07-2013 17:30:44
Het is volgens mij idd gebruikelijk in andere culturen. Ik denk omdat ze uit warme landen komen en het daar in de avond pas aangenaam is om buiten te spelen. Maar goed, dat is hier eigenlijk niet van toepassing. Ik noem ze echtwel kutburen, ze wonen hier al 20 jaar en weten dondersgoed dat wij er vroeg uit moeten om te werken, en als ik er dan wat van zeg dan zeggen ze keihard dat zij ook vroeg op moeten staan (wat trouwens niet zo is want ze liggen de hele morgen op het nest) Nu moet ik zeggen dat sinds de meeste kinderen uit huis zijn het rustiger is. Ze hebben er 6 en 1 woont nog thuis. Maar ze weet inmiddels dat als zij mij snachts wakker houden, ik hun smorgen wakker maar. Heel kinderachtig, maar als ik dat doe gaat het weer een poosje goed.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 07-07-2013 18:07:22
Nou bij ons spelen alle kids tot s'avonds laat buiten met dit weer.
hier kunnen de kids echt niet slapen hoor.
of ze nou tot 22:00 buiten lopen of ze liggen om half 9 op bed en slapen om 12 uur nog niet.
tja blijf dan maar lekker buiten lopen hoor.
ik kijk vanavond ook nergens naar hoor,en morgen gewoon school.

en hier zitten ze rustig o half 9 s'ochtends in het zwembad,
of spelen ze buiten.
maar de buurman kan ook op zondagochtend om 8 uur met oud ijzer lopen gooien.
net zo goed dat er een buurvrouw uren lang zeik muziek keihard draait.
hier accepteren we het wel van elkaar ,ondanks dat we ons soms ook erger aan dingen

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Debby1977  schreef op: 07-07-2013 18:18:52
Iris ligt er net in, warm weer of niet! Ze ligt nu gerust nog een 1,5 uur te kwebbelen,maar dat heb ik liever dan dat ze buiten liggen te schreeuwen
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Debbel79  schreef op: 07-07-2013 18:23:15
hier ook hoor sis... wel vakantie en toch om 18.30 naar bed...
als ze hier laat naar bed gaan zijn ze de volgende dag echt niet te genieten...
ze hoeven echt niet elke dag om 18.30 naar bed, maar een paar keer per week hebben ze dat gewoon echt nodig. ze gaan ook zonder mokken hoor, ze zijn ook echt moe, en willen graag. vooral na een dag in het zwembadje spetteren. doodop waren ze..

en wat betreft die vervelende buren, ik zou toch echt die vader rustig erop aanspreken, ik ben bang da dat je enige kans op rust is.
en wbt die losse handjes.. tja, dat is heel erg, maar hoe erg ook, dat kun jij toch niet verkomen, als je merkt dat het niet normaal is hoe het er daar aan toe gaan, en de kinderen echt geslagen worden, dan zou ik een melding doen..
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Xsara  schreef op: 07-07-2013 19:42:58
hier achter idem dito, gelukkig zitten er 2 tuinen en een parkeerplaats tussen... inderdaad ook buitenlandse mensen.. alsmijn zoontje  om 10.30 smorgens aanbelt of ze buiten komen spelen zijn die ouders zoooo booos.. maar s avonds om 23.00 uur spelen alle kinderen ook nog gierend buiten. tja, het is cultuurverschil en als 10 juli de ramadan begint leven ze van 22.30 tot 3.00 uur ongeveer. vertelde een bekend laatst... ik vind dat het geven en nemen is... mijn kinderen zijn om 6.00 uur wakker maar doe ik pas om 9.30 uur buiten.. van hun krijg ik daar niets van terug... maar ik hou me aan mijn eigen normen en waarden... ik blijf netjes... ga hun niet om 6.00 uur buiten doen ofzo..
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Belske  schreef op: 07-07-2013 20:32:10

Quote Alice:
Op dit moment zit paps een tuinhuis in elkaar te timmeren, terwijl we hier in Belgie regels hebben over zondagsrust. De meiden hebben een radio mee naar buiten waar K3 uit bleert. En niet zachtjes. 



Die zondagsrust varieert per gemeente. In sommige gemeenten mag je op zondag je gras niet maaien, in andere gemeenten wel maar dan niet tussen 22 en 7 uur.

Hier is de buurman ook al de ganse dag aan het boren en slijpen, geen idee wat hij aan het maken is (behalve lawaai dan) maar ach, het zijn leuke mensen. Ik ga hier geen politie bij halen om aan te dringen op een GAS-boete. ;-) Verder zitten we hier super rustig, alleen start vanaf dinsdag het vakantiespeelplein hier vlakbij dan heb je de hele dag het geluid van spelende kinderen (heb ik geen probleem mee) en een blèrende muziekinstallatie (vind ik al erger want ze spelen nooit mijn smaak...)

Maar ik snap dat je wat dichter bij elkaar woont, dat vier krijsende en joelende kinderen al eens behoorlijk op je zenuwen kunnen gaan werken. Ik zou toch de vader aanspreken OF inderdaad iemand in het Turkse een net briefje laten schrijven.
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Sannie  schreef op: 07-07-2013 20:38:40
Hier zat de buurman en buurvrouw te schreeuwen na mijn kinderen .ze zijn 11, 9 ,7 .ze zaten in de zwembad .plezier te maken vanmiddag .en daar kunnen ze niet tegen . Nou daar doe ik niks op uit !!
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Alice  schreef op: 07-07-2013 21:44:55
Nee politie bijhalen zou ik enkel doen als het echt heel erg is en je al tig keer hebt gevraagd of het wat minder kan en daar zou geen gehoor aan worden gegeven. Anders is 't wel overdreven denk ik. 
Onze tuinen zijn ruim 25 meter breed. Wij zitten met ons terras, helemaal in de tegenovergestelde richting van hun terras en ik kan het letterlijk verstaan. Zit dus echt wel 40 meter tussen, minstens. 

Plezier maken vind ik niet erg. Als de meisjes hiernaast meezingen met K3, vind ik dat nog wel schattig ook. Maar tot 11 uur kindergekrijs, nee dank u
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Jo  schreef op: 07-07-2013 21:58:56
Ik heb 2 buurkinderen maar als je ze hoort denk je dat ze 8 kinderen hebben.
Als ze de trap opgaan is het net de ME die een huis bestormt, enorm veel lawaai maken ze, dat is me soms echt afvraag wat ze doen?
Buitenspeelgeluiden van kinderen vind ik gezellig maar hier in de tuin word niet zinloos geschreeuwt of gegilt.
Hier hebben we 2 kraainde hanen de godganse dag een paar tuinen verderop en dat is pas een vreselijk geluid

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Claudia  schreef op: 07-07-2013 22:12:53
hier ook...zit em ook echt in de cultuur geloof ik hoor, want normaal praten kunnen ze niet, als ze "praten"is het keihard, voor ons dus: schreeuwen.
En ja soms word je daar best wel moe van hoor pff..nederlandse taal begrijpen ze ook niet echt, dus echt een gesprekje aan gaan, gaat niet.
Meisje van 4 (vorig jaar zomer 3 en liep ze ook savonds om 11 uur nog buiten) loopt laat buiten, of alleen in de woonkamer en pap en mam slapen boven.
Het meisje gaat nu naar school, dus er begint iets meer regelmaat te komen..maar vorig jaar was het echt zo extreem (deze zomer eens zien hoe het is) tot in de nacht lawaai en gedoe, en smiddags werden de gordijnen dicht gedaan en gingen ze slapen.


Buiten speel geluiden vind ik idd ook echt niet erg. En ook niet als er met een spel of iets dergelijks er ff een kreet komt van spannendheid ofzo. Maar echt dat geschreeuw en gegil en getier de hele dag door..ook echt een hekel aan.

Dochter gaat trouwens, 7, wel wat later naar bed in het weekend en vakanties hoor. Vanavond gingen we om 20.15 naar boven. Nog even lezen en lekker slapen.
Normaal op schooldagen is het 19.00. In de vakantie is het heel wisselend, als ze moe is dan gerust rond 19.00/19.30 maar als het bloedje heet is en ze lekker aan het spelen is met een waterbaan enz of dat er een bbq is, word het gerust 22.00

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Cmvr  schreef op: 07-07-2013 22:59:34
Hier geen last van de naaste buren (zijn bejaarden),maar wel veel overlast van de buurt.Wij wonen in een wijk met redelijk veel allochtonen.Voor ons huis is een voetbalveldje waar in de zomer met mooi weer rustig tot een uur of 1 gevoetbald wordt met het nodige lawaai.Nu zijn ze ook nog bezig en er liepen net ook nog redelijk veel kleintjes buiten.De vakantie begint hier pas over 2 weken.Mijn zoon nu bijna 6 lag er om 19:15 in en heeft er gelukkig weinig last van.Hij slaapt aan de andere kant van het huis.
Wij gaan zo ook naar bed,maar ben benieuwd hoeveel last we er vanavond weer van gaan hebben.Ik ben er inmiddels aan gewent en slaap er gelukkig meestal doorheen.

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Queen@home  schreef op: 08-07-2013 13:53:09
Balen joh! Ik zou het aan de vader doorgeven als zij niet open doet. Wat hij er mee doet is zijn verantwoording. Daar hoef jij niet onder te lijden toch.
Wij hebben in een rotbuurt gewoont. Altijd tot 22.00 herrie op straat van spelende, krijsende, gillende, belletje lellende kinderen! GEK werd ik er van!! En ze waren niet allochtoon. We woonden in een christelijk dorp, het waren allemaal refokinderen. (zonder negetief over christenen te willen doen, want ben het zelf ook) Dan zou je verwachten dat ze normen en waarden hebben maar niets is minder waar!
We zijn mede daardoor verhuisd. Nu wonen we veel rustiger. De buurt is sowieso rustig. Onze buren geven weleens een feestje, maar gaan nooit langer dan 24.00 door en ze komen het nog vertellen ook.

Als je de mogelijkheid hebt zou ik verhuizen als het niet verbetert!

Succes
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Alice  schreef op: 15-07-2013 21:07:48
Ow gaat weer lekker hoor.. Buurman zit weer vrolijk aan zn tuinhuis te timmeren. Het is onderhand bijna een boerderij die ze erbij hebben gebouwd in hun tuin. Echt een joekel van een ding. 
Maar nu, 5 na 9 's avonds en dan nog staan timmeren.. ik vind het niet normaal eerlijk gezegd. En die koters krijsen erom heen. Krijg zin om die hamer ergens te duwen 


 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Mamavonn  schreef op: 15-07-2013 21:35:30
Ik stoor me er niet aan. Ik waarschuw die van mij ook en als het te gortig wordt s avonds gaan ze naar binnen. Overdag niet.

 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Nimmie  schreef op: 15-07-2013 21:56:04
ik herken het wel.. we hebben ook buren die midden in de nacht nodig vind te gaan fluiten zodat zijn moeder dan even de deur open kan doen!!.. dat is ook lekker irritant..
of om 23.30 nog even gezellig piano denken te spelen!
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Vincent  schreef op: 08-07-2016 21:45:09
 HVJ
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Debby1977  schreef op: 08-07-2016 22:49:43
Ik ook van jou 
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Minou  schreef op: 08-07-2016 23:45:33
 
Quote
RE: Ik word gek van mijn buren
Cindy Mv F&f  schreef op: 09-07-2016 08:38:28
Ik vind het moeilijk
 Mijn jongste schreeuwt ook. Van plezier,van boosheid en als het haar niet lukt
 Wordt daar soms zelfs moedeloos van vooral als ze het op haar heupen heeft. Dan denk ik ook vaak van ojee en de buren dan.

Maar hier haal ik ze wel op tijd naar binnen. Jongste gaat bijna altijd gewoon om 19.00 naar bed. Dan mah de oudste in het weekend of vakanties nog wel achter spelen,maar zij speelt rustig. Maar mag ook geen wilde spelletjes spelen

 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik word gek van mijn buren
Naam
Bericht