Menu
 

Topic:

Emilie  schreef op: 03-07-2013 15:32:11
Koning Albert II kondigt vanavond zijn aftreden aan. De vorst houdt om 18 uur vanavond een toespraak op de 4 grote tv-zenders en hun radiostations. Daar zal hij aankondigen dat hij 'wegens gezondheidsredenen' afstand doet van de troon op 21 juli, de nationale feestdag.

Het kernkabinet is vanmiddag bijeengekomen in aanwezigheid van de koning. Nadien stuurde het Paleis een mededeling dat de vorst zich om 18 uur tot de bevolking zal richten door middel van een televisie- en radiotoespraak op de vier grote televisiezenders en hun radiostations.


Om 18.15 uur zal ook premier Elio di Rupo een verklaring afleggen op de Wetstraat 16. Om 17.30 uur staat ook nog een ministerraad geprogrammeerd.


Op de vraag waarover de toespraak zou gaan antwoordde een vice-premier aan onze redactie: ‘Dat kan je zelf ook wel raden, zeker?’ Verschillende vice-premiers en kabinetscheffen bevestigden aan onze krant dat de koning dan zijn aftreden op 21 juli zal aankondigen.


Naar alle waarschijnlijkheid zal prins Filip de koning opvolgen, hij is de eerste in de lijn voor de troon. Volgens bronnen dicht bij het kernkabinet zou ook geen gebruik worden gemaakt van de gelegenheid om de rol van het koningschap aan te passen, ook de opvolger van koning Albert zou dus een rol blijven spelen in de formatie van nieuwe regeringen.


Problemen


Over het aftreden van de vorst wordt al langer gespeculeerd. De koning werd onlangs 79 jaar oud en zou op 9 augustus 20 jaar op de Belgische troon zitten. De koning haalde in zijn gesprek met het kernkabinet zelf gezondheidsredenen aan als reden voor zijn aftreden. Hij bedankte ook de ministers voor de samenwerking.


Verder lijkt ook de affaire rond zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël alles in een stroomversnelling te hebben gebracht. Boël spande onlangs een rechtszaak aan om haar afkomst juridisch te laten vastleggen.


 


LETTERLIJK. De persmededeling van het Koninklijk Paleis


Het kernkabinet is vandaag/woensdag 3 juli 2013 om 13 u 15 bijeengekomen in aanwezigheid van de Koning. De Koning zal zich vandaag/woensdag om 18 uur tot de bevolking richten door middel van een televisie- en radiotoespraak op de vier grote televisiezenders en hun radiostations.


 


 
Quote
Navigatie
RE:
Baby2  schreef op: 06-07-2013 15:41:50

Jeetje welke kant gaat dit Topic op??? Ik vind het altijd zo jammer dat er een soort van ''strijd'' moet zijn tussen landen. We zijn elkaars buren, kom op beetje lief zijn voor elkaar......
Ik heb gemengde ervaringen met België, ben vorig jaar op vakantie geweest in de Ardennen. Ik heb er lelijke huizen gezien, maar ook hele mooie!!!! Ik heb aardige mensen ontmoet, maar ook mensen die ronduit onbeschoft naar ons waren, en dan vraag ik me af waarom???? Omdat ik Nederlandse ben????? 
Verder ben ik eind vorig jaar naar Brussel geweest, prachtige stad, stadswandeling gemaakt o.b.v. een gids en echt mooie dingen gezien. Het is echt niet alleen kommer en kwel. België heeft goeie en slechte punten maar Nederland ook.
Broodjes kaas, melk, tl-verlichting, lelijke huizen????? Laten we gewoon respect voor elkaar hebben en vriendelijk naar elkaar toe zijn i.p.v. elkaar af te zeiken..........

 
Quote
RE:
Jo  schreef op: 06-07-2013 17:13:52
We wonen vlak bij Belgie en ik vind het er altijd prettig, alleen de wegen vind ik slechter dan hier.
Mijn vriend zegt dat de Belgen geen auto kunnen rijden, daar kan ik niet over oordelen
Ook woon in vlakbij Duitsland en daar zijn de mensen (de meesten) een heer in het verkeer maar vind de mensen soms een beetje norsig.
Maar ik denk dat je overal leuke en niet leuke mensen hebt, volgens mij heeft dat niet met het land te maken.
Ze zeggen ook altijd dat Friezen stug zijn maar die vind ik juist supervriendelijk, over Limburgers zeggen ze vaak dat ze zo gezellig zijn, nou ik woon er nu 13 jaar en vind dat ze juist wat stugger zijn.
Zo is er overal wel wat
 
Quote
RE:
Jen9  schreef op: 06-07-2013 20:19:07
Hihi, de grens over en je emrkt aan t wegennet idd dat je in Belgie bent.. met die strenge vorst afgelopen jaar.. allemachtig.. in Nederland was t erg, maar in Belgie.. Wij zijn bevriend met een Belgisch stel, zij zeggen hetzelfde, en ook zij vinden de regels rondom woningbouw niet fijn, en daarom de bouw ook vaak niet mooi.. Maar waarom zou je dat niet mogen zeggen? Om heel andere redenen kom ik graag in Belgie, en aan ons kikkerlandje valt ook genoeg op te merken.. geeft niks toch?

Wel een aantal keer flink belazerd door Frantalige Belgen, ons zien ze dus niet meer in Wallonie.. Dan kunnen we zeggen, wat een onzin, maar de taalstrijd neemt soms felle vormen aan, dat weten Belgen ook.. Zijn daarom alle Walloniers vervelend? Nee.. natuurlijk niet.. Maar kritiek mag best, moet zelfs.. leren we weer van....


 
Quote
RE:
Alice  schreef op: 06-07-2013 21:09:36
Vind 't wel grappig om de verschillen te benoemen. Vind dat dat ook mag en dat dat geen strijd is. 
In Spanje vind ik nog weer dingen veel leuker en in Australie helemaal. Maar er zijn ook dingen aan bvb Australie die ik niet leuk vind. 

Het wegennet hier, is op sommige plaatsen echt heel slecht en op sommige plaatsen prima in orde. Er is enorm veel vrachtverkeer in Belgie (alles uit het zuiden dat naar Nederland moet haha) maar als we tol willen heffen, beginnen de hollanders te stuiteren hahaha. En maar klagen over onze slechte wegen. Ja, zo lust ik er nog wel een paar. 

Nee, maar serieus.. Nederland heeft leuke kanten en Belgie heeft leuke kanten. Ik woon in Belgie en ik hou van dit land. Ik voel mij meer Belg dan Nederlander inmiddels en ga mijn nederlandse nationaliteit ook opgeven. 

De walen.. nee, die moeten we niet Jen  
 
Quote
RE:
Alice  schreef op: 06-07-2013 21:10:19
En oja.. heb vandaag nog 's om mij heen zitten kijken.. maar WELKE TL-verlichting????
 
Quote
RE:
Jen9  schreef op: 06-07-2013 21:24:41
Hihi, Alice, hier is toch ook bijna nergens tol, en toch niet van die mega-slechte wegen en ik rijd vaak over t begin (of eind..) van de A15, meeste vrachtverkeer....  Misschien hier even gaan kijken, die wegenbouwers daar????  

t beste bier komt wel weer uit belgie...
 
Quote
RE:
Alice  schreef op: 06-07-2013 21:41:30
Jullie betalen weer stukken meer wegenbelasting.. 
We kunnen niet toveren

Hou niet van bier trouwens. 

 
Quote
RE:
Jen9  schreef op: 06-07-2013 22:23:24
Tja, belastingparadijs.. dan krijg je dat haha!!!

Zonde hoor Alice, want bier.. daar zijn de Belgen echt goed in....
 
Quote
RE:
Mamalu  schreef op: 07-07-2013 08:36:31

Ons wegennet... Ja, daar geef ik jullie echt volledig gelijk... trekt echt op niets hier! 


En onze verkeerslichten zouden wel eens op nederlandse wijze afgesteld mogen worden, hier sta je vaak nodeloos voor een licht, wat in nederland veel minder voorkomt. 

En dat van die slechte bestuurders... dat zegt m'n man over nederlanders We houden dus ieders van onze eigen rijstijl, en vinden de andere maar niets. lol


 
Quote
RE:
Boterbloem  schreef op: 07-07-2013 08:59:55

Weet nog dat ik vroeger eens door Duitsland reed en ik vond de begroeiing op de snelweg zo mooi tussen de wegen, prachtig! Zegt mijn vader: komt omdat ze het tussenstuk niet/ minder goed onderhouden, is onkruid haha.

Ik als kind zag het positieve ervan, liever onkruidgroen (wat ik natuurlijk nog niet wist) dan enkel asfalt.


Maarreuh... de borden na het kruispunt? Ben al zo'n slechte bordenrijder haha, kan nog wat worden!

 
Quote
RE:
Jen9  schreef op: 07-07-2013 09:21:09
Haha boterbloem, dat den ze ook vaak expresw hoor, die middenberm, betwijfel of je vader gelijk had.. in deze tijden in ieder geval niet meer...
 
Quote
RE:
Alice  schreef op: 07-07-2013 11:42:56
Klopt, vroeger vond ik dat de belgen niet konden rijden. Tegenwoordig vind ik dat de nederlanders niet kunnen rijden. Het is maar wat je het meest gewend bent. 
In Nederland zit ik op verkeerde plaatsen naar bordjes te zoeken
 
Quote
RE:
Boterbloem  schreef op: 07-07-2013 11:51:54
Haha ik spreek over 20 tot 25 jaar geleden ongeveer, heb ook geen idee of hij het serieus meende of niet nu ik er over nadenk haha. Zal het hem eens vragen als ik er vanmiddag naartoe gaat (en de tomtom mij hopelijk NIET door Duitsland loodst aaaaahhh!!!)
 
Quote
Navigatie


Reageren op
Naam
Bericht