Menu
 

Topic:

Oude parket schoonmaken

Lindemv2  schreef op: 03-01-2012 17:03:36
Hoi

Ik wou jullie eens wat vragen. Ik vind op het internet nl nergens een antwoord.

Wij hebben boven in ons huis een oude grenen parketvloer. Op die vloer ligt een novilon (of hoe heet zo iets). Ik wil nu de houten vloer terug gaan mooi maken. Maar op die vloer ligt een laag gelijmd, een soort mouche.. ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen. Ik krijg het er iig heeeeeel moeilijk af. Hier en daar zit er ook zo'n dikke vieze laag lijm met 'haar' erin op. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

Ben ik nou de enige waar de vorige eigenaars een soort beschermlaag op hun houten vloer gelijmd hebben??

mijn vraag is dus : kan je dat er nog afhalen? Ik vind overal info over een 'vuile' parket die je met een dun laagje te schuren weer schoon krijgt, maar ik vraag me dus af of iemand van jullie dat al gedaan heeft?

Hoe doe je dat dan? Hebben jullie dat zelf gedaan of door een vakman laten doen? En waar vind je vakmannen die dat doen?? en wat kost het???

alvast bedankt voor jullie antwoorden!

doei!
 
Quote
Navigatie
RE: Oude parket schoonmaken
Mamajaxx  schreef op: 03-01-2012 17:22:00
Mijn ouders hebben parket liggen..
Die laten het eens in de zoveel jaar door een vakman helemaal schuren en opnieuw olienen..

Parket ligt er inmiddels alweer 25 jaar en is nog steeds prachtig!
 
Quote
RE: Oude parket schoonmaken
Ans10  schreef op: 03-01-2012 17:25:41
probeer eens wat lijmremover in een hoekje, dan zie je gelijk wat het met de lijm en het parket doet, eventueel daarna weer mooi opschuren (schuurmachine kan je bij elke bouwmarkt huren) en weer aflakken, veel succes
 
Quote
RE: Oude parket schoonmaken
Jessica  schreef op: 27-02-2012 15:53:11
Als ik het goed begrijp wil jij een oude ondervloer weer mooi maken?
Wij hebben dit gedaan, maar bij ons was het novilon-achtige wat er op zat vast gespijkerd. Soms bleef er een stuk op het hout plakken en dat kon ik dan met een spatel weghalen.
Als ik jou was zou ik het inderdaad met een lijm of stickerverwijderaar proberen of met een spatel (heet dat zo? zo'n driehoekig ding van gereedschap). Kleine beschadigingen in de vloer worden later toch weggeschuurd.

Ik heb het schuren zelf gedaan, met een gehuurd apparaat van de bouwmarkt, daarna oud grijs afgelakt. Het is echt supermooi geworden en ik ben er erg blij mee. Het is even werk, maar dan heb je wel wat...
 
Quote
RE: Oude parket schoonmaken
Femke  schreef op: 07-03-2012 16:10:31
lijmverwijderaar is echt een drama hoor op een hele vloer, je moet het dan alsnog eraf krabben en schuren. Ik zou gewoon de schuurmachine eroverheen halen, wij hebben al meerdere houten vloeren opgeknapt. Grenen is wel erg zacht, maar je haalt bij de gamma zo'n grote schuurmachine , zo een die je allen kunt huren. Je begint met het grofste en je loopt erachteraan. Tís echt niet moeilijk, maar je moet het wel durven, de truuk is dt je vooral niet moet stilstaan maar moet blijven lopen, voor de kanten is er een kleinere. Mijn ouders hebben het ook altijd zelf gedaan, daarom durfe wij het ook. Mijn moeder heeft het zelfs op haar 67e nog helemaal zelf gedaan! Het enig wat ik denk is dat een grenen vloer bijna de tijd en geld niet waard kan zijn. Grenen vloerdelen zijn echt heel zacht en ook nieuwe zijn niet duur, gelakt enal, weet je zeker dat het geen eiken is? Dan is schuren helemaal makkelijk!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oude parket schoonmaken
Naam
Bericht