Menu
 

Topic:

Even klagen (kiespijn)

Esther Mv Thomas  schreef op: 02-07-2013 13:07:43
Vorige week donderdag begon de kiespijn. Ach, ik heb wel eens vaker dat het een paar uurtjes wat pijn doet, ren niet meteen naar de tandarts toe. Vrijdag nog steeds, werd al minder leuk. Maar op vrijdag werkt mijn tandarts niet (zelf was ik wel aan het werk).
Op zaterdag was het niet leuk meer en toen naar het spreekuur van de weekendvervanging gegaan. Kies had een losse vulling en daaronder een gaatje, maar het zat wel heel diep. Kies is opnieuw gevuld, maar toen werd al gesproken over een eventuele wortelkanaalbehandeling. Maar tandarts dacht wel dat het genoeg zou zijn. Pijn bleef. Ik slik bijna nooit pijnstillers en nu zat ik aan de maximale dosis paracetamol en heb er nog Nurofen bijgehaald.
Gisteren naar mijn eigen tandarts gegaan. Hij heeft een noodwortelkanaalbehandeling gedaan, want ik heb een moeilijk kanaal (en bedankt) en hij denkt dat hij het zelf niet goed kan doen, het is specialistisch werk. Maar de pijn blijft, ik heb de huisarts gebeld voor sterker spul (ik wil gewoon kunnen blijven werken, omdat het nu vakantietijd is en er dus al bijna onderbezetting is, daarbij helpt de afleiding van het werken mij wel, thuis zit je alleen maar aan de pijn te denken en met de pijnstillers gaat het nu ook wel). Straks kan ik het sterkere spul halen bij de apotheek en meteen een ab-kuur erbij, die ik weer via de tandarts krijg. Waarschijnlijk gaat hij toch zelf eerst kijken of hij het kan verhelpen, want de specialist zit ver weg (zelf heb ik geen vervoer, dus mijn man moet ook vrij zijn). Het zou ook pas na de vakantie kunnen, maar zolang kan ik echt niet wachten! Of de ab-kuur moet gaan helpen, dan wel natuurlijk.

Pff......ik heb zo goed als nooit wat met mijn gebit en dan nu dit. Ik dacht dat het wel zo verholpen zou zijn, nog even en dan zit ik al een week met pijn. Het rare is trouwens dat eten wel gaat (niet aan die kant, maar door het kauwen wordt de pijn even minder), alleen niet al het eten (niet te hard, want hard kauwen gaat niet lekker).

Waarom moet ik nu weer een moeilijk kanaal hebben?
 
Quote
Navigatie
RE: Even klagen (kiespijn)
Claudia  schreef op: 02-07-2013 15:01:27
gossie, vreselijk lijkt mij dat. Heb het zelf nog nooit gehad (ff afkloppen). Heb tot nu toe ook nog geen gaatje gehad (weer ff afkloppen)

sterkte meid!
 
Quote
RE: Even klagen (kiespijn)
Baby2  schreef op: 02-07-2013 15:14:17
Ik weet wel wat het is, ik had ook al een tijdje zeurende pijn bij vlagen, dan was het er en dan was het weg. Ook wel mee naar de tandarts geweest, bleek een gaatje en werd geboord en gevuld. Pijn bleef echter aanhouden, weer bij vlagen. Soms was het er en soms was het weg. Bleek weer diezelfde kies. Na bijna een jaar doorsukkelen kreeg ik echt heftige pijn. Zoveel pijn dat ik er 's nachts wakker van lag!!!! Maximale pijnstilling maar niets hielp. Dus weer naar de tandarts. Weer diezelfde kies. Dus een wortelkanaalbehandeling en dat hielp gelukkig!!!! Blijkbaar heb ik geen moeilijke kanalen. Het gaatje die destijds geboord werd was achteraf toch te groot en te diep geweest om goed te kunnen boren. Balen, want daardoor heb ik wel bijna een jaar lang af en aan met pijn gelopen. Gelukkig is het nu goed.
 
Quote
RE: Even klagen (kiespijn)
Misbren  schreef op: 02-07-2013 15:55:33
Auw, pijnlijk hoor.
Ik moest ook een tijd geleden een spoed wortelkanaalbehandeling.
Is dat vijltje in mijn kies afgebroken.
Kan er niet meer uit.
Kan wel, via de andere kant.
Zo nu en dan doet het pijn, en dan denk ik er aan om de kies te laten trekken.
Als het te erg word ga ik dat wel doen.
Sterkte, ik hoop dat de pijn snel weg trekt.
 
Quote
RE: Even klagen (kiespijn)
Anna28  schreef op: 02-07-2013 16:54:09
Pijnlijk hoor, ik weet er alles van! 
Wel balen dat je eigen tandarts het niet kan verhelpen, ik dacht dat het een kwestie van kanaaltjes leeghalen was? Maar misschien heb je bochtige kanaaltjes ofzo... het is vreselijke pijn die zenuwpijn, brrrr. 
Is er geen andere tandarts in je buurt die het wel kan? Zoveel weken met pijn blijven lopen is ook geen doen nog. 
Ik heb wel eens een kies laten trekken uit pure onmacht, niemand kon me helpen en de pijn was afschuwelijk. Dus eruit ermee. 

sterkte!
 
Quote
RE: Even klagen (kiespijn)
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-07-2013 18:39:34
Volgens mijn tandarts loopt het kanaal inderdaad zo bochtig, dat niemand anders het kan doen dan een specialist. Op zich geen probleem mee, maar ik dacht dat ik binnen 2-3 weken terecht kon (dat dacht mijn tandarts ook). Om nu overal met mijn foto te gaan leuren (of ze het kunnen) vind ik ook nog wat.......Ik zou trouwens niet zolang met pijn rondlopen hoor, die hoort eigenlijk nu weg te gaan (hij heeft een noodhandeling gedaan waardoor de pijn weg moet gaan), alleen gaat het nog niet zo snel......Ik heb nu alleen maar hoofdpijn ervan (terwijl ik dus aan de zware pijnstillers zit.....zonder zou het dus niet te harden zijn).
 
Quote
Navigatie


Reageren op Even klagen (kiespijn)
Naam
Bericht