Menu
 

Topic:

Ontbreken Radius?

Soesjaa  schreef op: 28-06-2013 15:08:56
Vandaag ben ik met mijn zoon van 6 naar de huisarts geweest. Er klopt iets niet met zijn armen, maar ik weet niet wat het is..

Het was ons een paar jaar geleden al opgevallen, maar hij is ook erg dun dus we dachten dat het zo leek omdat hij 'vel over been' is zeg maar..

Maar ook op school heeft hij last met het vasthoude van zijn pen en kracht zetten als hij moet schrijven..

De huisarts heeft erna gekeken en wil dat we foto's laten maken in het ziekenhuis. Op het formulier staat 'lijkt of prox.deel radius ontbreekt'

Wat betekent dit? Met google wordt ik niet veel wijzer en al helemaal niet vrolijker



 
Quote
Navigatie
RE: Ontbreken Radius?
Minou  schreef op: 08-07-2013 21:09:19
Ach toch die onzekerheid en het liefst hoor je dan dat die artrose een foutje was bij het doorgeven.


die onzekerheid..


 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 30-07-2013 15:11:41
Vandaag bij de orthopeed geweest..

Het is sowieso geen artrose, dat heeft de doktersassistente verkeerd gelezen..

De orthopeed had dit maar 1x eerder gezien en kon me dan ook weinig vertellen.. Alleen dat het dus wel een vergroeiing van het spaakbeen met de ellepijp is..

Hij gaat ons dan ook doorsturen naar een specialist in het VU die er wel meer vanaf weet en dan kunnen we met hem bespreken hoe of wat..

Dus weer afwachten verder..
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Chantalmvsamen  schreef op: 31-07-2013 09:01:07
Als het is zoals mijn zoontje heeft heet het radio ulnaire synostose! Want dat is een vergroeiing van de ellepijp en het spaakbeen.

Vreemd dat ze daar nu nog niet achter zijn.. 

ik adviseer je wel naar een speciale KINDERorthopeed te gaan, die weten er vaak wat meer van ook van het kindergestel, omdatkinderen nog in de groei zitten Is dat anders als eenn gewone ortopeed!

Heb je dit ook verteld van wat ik je heb gezegt, dat het deze afwijking zou kunnen zijn? Omdat het zo zeldzaam is weten ze het vaak niet maar als je het verteld dan kunnen ze dat gelijk opzoeken?
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 31-07-2013 11:04:58
Ik zei inderdaad dat ik zelf ook al wat research had gedaan en het vermoeden had dat het dat wel eens kon zijn, maar daar praatte hij gewoon omheen dat het allemaal erg moeilijk en ingewikkeld was en ons daarom wil doorsturen naar inderdaad een kinderorthopeed in het VU die er wel 'verstand' van heeft..

Misschien wist hij wel wat , maar wilde ons duidelijk niks vertellen. Ik heb alle foto's en info op een cdtje meegekregen zodat ik dat kan meenemen naar het VU. Het is een tekst die ik niet helemaal begrijp, zal het later posten misschien dat jij er wel wat meer van begrijpt?

Of misschien is er nog iemand op het forum die rongtenfoto's kan 'lezen' en de tekst die erbij hoort?
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Chantalmvsamen  schreef op: 31-07-2013 11:41:12
Je mag het van mij wel plaatsen ik kan kijken of ik het begrijp, heb al veel medische termen gehoord haha

Vreemd dat hij er gewoon over heen praat...
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 31-07-2013 18:03:47
Dit is de tekst bij de foto's:

Onderzoeksdatum: 03-07-2013 Onderzoek(en): Elleboog Li, Elleboog Re

Indicatie.
Kan zeer goed overstrekken in elleboog maar lijkt of proximale deel van de radius ontbreekt.

Elleboog. Beiderzijds is er een pseudogewricht tussen de proximale ulna en radius met degeneratieve haakvorming / pseudoartrose ter plaatse. De relatie tussen de distale humerus en de ulna lijkt, voor zover op dit onderzoek te beoordelen, min of meer normaal. De relatie tussen de proximale radius en het capitulum is niet normaal hier is een dislocatiestand zichtbaar.

Conclusie. Er is sprake van een normaal variatie waarbij er een pseudogewricht is opgetreden tussen radius en ulna proximaal met ter plaatse ook verder artrose. De relatie tussen de distale humerus en de radius is beiderzijds afwijkend.
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 31-07-2013 18:10:28







 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Chantalmvsamen  schreef op: 31-07-2013 21:55:36
Ik kan je wel 1 ding vertellen en dat is dat dit niet is wat mijn zoontje heeft, bij mijn zoontje zitten de ellepijp en spaakbeen met elkaar vergroeit dat is als het ware aan de uiteinden gewoon 1 bot, bij jouw zoontje zie je dat het nog 2 verschillende botten zijn.

Wat ik er zo,n beetje uit kan halen is dat er een soort van extra gewricht tussen het gewricht is gegroeit waardoordat vast is komen te zitten, dit kan tal van oorzaken hebben... Meer durf ik er niet over te zeggen.... Volgens mij kan je hier wel veel over vinden op het internet. 

Succes ik ben wel benieuwt wat het nu is... Aangezien hij echt dezelfde klachten heeft, maar dat kan misschien wel komen omdat het
door een iets is vast gegroeit. Dan heb je misschien wel meer kans dat er iets aan te doen is !

 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 31-07-2013 22:12:41
Ik probeer te zoeken op internet maar weet eigenlijk niet zo goed hoe en op wat ik moet zoeken..

Zelfs rontgenfoto's van een 'normale'  elleboog kan ik niet vinden om te vergelijken..

Ik zie in de tekst ook het woord dislocatie staan? Kan het toch zijn dat hij met het rollen van het bed zijn beide armen heeft gebroken en het mij gewoon niet opgevallen is?
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Kaatje  schreef op: 31-07-2013 22:21:01
Ik weet een beetje medische termen maar zit in een andere vakgebied mijn interpretatie 
Dislocatie betekend denk ik dat het op een andere plek zit dan gebruikelijk. Dus de stand anders is dan verwacht.
pseudogewricht is denk ik dat er iets zit wat er normaal niet zit dus iets extra wrat waarschijnlijk geen functie heeft.
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 31-07-2013 22:25:54
Dank je voor je toevoeging..

Ondanks dat mijn zoontje er geen pijn of last van heeft, voel ik me behoorlijk rottig.. Wat is er nou met hem aan de hand?
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Eefje  schreef op: 31-07-2013 23:14:23
Ik heb ook wat foto's op het internet zitten bekijken.
Dat kleine ronde botje in het midden hoort er volgens mij niet te zitten, dat bedoelen ze waarschijnlijk met het pseudogewricht.
De ellepijp en het spaakbeen vind ik ver van de bovenarm afstaan, die botten hoort tegen c.q. in elkaar te staan. Misschien bedoelen ze dat met dislocatie, de kom valt niet in het gewricht, en daardoor bewegen de botten zich niet goed ten opzichte van elkaar. Daardoor kan je zoon sommige bewegingen dan ook niet goed maken.
De botten zijn niet mooi rond en gelijkmatig (haakvorming/pseudoartrose). Artrose is slijtage van het gewricht zonder ontsteking. Maar omdat er pseudo voor staat is dit nog niet direct aan de orde.

Dat is wat ik er, met mijn beetje medische achtergrond in een andere tak, van maak.

Ik hoop dat de artsen je snel meer duidelijk kunnen maken, en dat het allemaal meevalt.
Succes!
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Lot  schreef op: 02-08-2013 16:58:00
Ik heb de foto's en het verhaal net even aan mijn moeder laten zien, die is röntgen laborante geweest. Het klopt wat Eefje zegt, er is een gericht ontstaan tussen de twee botten waardoor de botten niet goed meer los van elkaar bewegen. Het ongelijkmatige is een soort artrose. Het lijkt mijn moeder niet waarschijnlijk dat het ontstaan is door een breuk door de val. Een niet goed geheelde breuk zou nu nog te zien zijn.
Als je nog vragen hebt dan stel ik ze nog even aan haar!
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 03-08-2013 10:59:18
Oh wat fijn, Lot, Dankjewel! Ik vraag me af wat dat haakvormige bot is? Je ziet en voelt dat bij hem ook uitsteken door zijn huid.
 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 18-08-2013 18:10:56

Gisteren de brief van het VU gekregen, 1 november worden we verwacht..

Zucht.. toch weer een behoorlijke tijd wachten..

 
Quote
RE: Ontbreken Radius?
Soesjaa  schreef op: 04-12-2013 09:55:27
Nou even een update..

We zijn dus bij het VU geweest en ook daar zijn weer foto's gemaakt en er stonden op een gegeven moment wel 4 artsen om hem heen en kijken naar zijn armen en de foto's en steeds zijn armen buigen..

Uiteindelijke conclusie: Proximale Radio Ulnaire Synostose..

Er is ook niks aan te doen. Er zijn wel operaties, maar in het verleden zijn de resultaten daarvan niet best geweest. Het lichaam vind vanzelf een manier om er mee om te gaan en dat zien we ook. Want zoals hij sommige handelingen niet kan, doet hij ze op een andere manier zoals hij het wel kan en wij dus weer niet zouden kunnen..

Hij heeft er geen last van, behalve dat hij sommige dingen dus echt nooit zal kunnen doen. En hij heeft er gelukkig ook geen pijn aan ofzo.

We weten nu in ieder geval hoe en wat, zodat er ook op school rekening mee gehouden kan worden met bv zijn pengreep enzo.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ontbreken Radius?
Naam
Bericht