Menu
 

Topic:

'Autowassen op straat moet worden ontmoe

Boterbloem  schreef op: 23-06-2013 07:03:44

'Autowassen op straat moet worden ontmoedigd'




Gemeenten moeten mensen meer bewust maken van de negatieve effecten van het wassen van hun auto op straat. Daarvoor pleit de Bovag, de brancheorganisatie van garagehouders en autowasbedrijven.


Foto:  ANP

In veel gemeenten geldt al een verbod op ‘straatwassen’ of wordt een ontmoedigingsbeleid gevoerd. Maar in veel gevallen werken deze maatregelen niet of niet genoeg, zo stelt de organisatie.


Veel gemeenten investeren, vooral in nieuwbouwwijken, in de aanleg van gescheiden rioolsystemen. Die zijn juist bedoeld om via de straatputten alleen hemelwater af te voeren.



Na een wasbeurt op straat, zo stelt de Bovag, komen alle schadelijke stoffen rechtstreeks in het oppervlaktewater terecht. Het gaat dan om bijvoorbeeld olie- en rubberresten, shampoos en zware metalen.


Als er een enkelvoudig rioolsysteem is komen deze stoffen terecht bij de waterzuiveringsinstallaties.


 


Steeds meer


 


Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat steeds meer mensen hun auto op straat wassen in plaats van in een autowasstraat. Vorig jaar gaf 40 procent van de consumenten aan hun auto bij voorkeur op straat te wassen, terwijl dat vier jaar eerder nog 33 procent was, zo stelt Bovag.


Bovag heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gevraagd hun leden (gemeentes) aan te sporen hun eigen ontmoedigingsbeleid of verboden beter na te komen. Ook zouden gemeenten inwoners meer moeten wijzen op de effecten van het wassen van de auto's op straat.


 

 

 
Quote
Navigatie
RE: 'Autowassen op straat moet worden ontmoe
Boterbloem  schreef op: 24-06-2013 08:54:18

Quote Mikmvg:
Eens met Jen9.
Bovendien je hoeft je auto toch niet te wassen in een wasstraat? Ik kan hier voor 50 cent mijn auto afspuiten en als ik er nog een euro bijdoe kan ik hem ook nog wassen met shampoo en afspuiten met wax. Vind ik niet echt duur en heel wat gemakkelijker dan op de oprit.


Dat is inderdaad handig! Als dat hier in de buurt zou zitten zou ik daar ook zeker gebruik van maken. Vind het ook niet gek dat je een beetje moet betalen (voor het water, gebruik enzovoort) maar dat hij meteen door een dure wasstraat moet vind ik ook weer jammer. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Autowassen op straat moet worden ontmoe
Naam
Bericht