Menu
 

Topic:

opgelopen trauma uiten

Geschrokken Moeder  schreef op: 23-06-2013 00:22:13
Even kort, bijna 2 jaar geleden gingen mijn dochtertjes naar een onthaalmoeder, ging super! Tot er op een dag een "roddel" rondging onder de ouders, ik was toen de enige die verhaal ging halen bij  de OM, kreeg het deksel op de neus en heb toen onmiddelijk mijn kids thuisgehouden. Ook meldingen gedaan bij de verantwoordelijken over het hoe en waarom, nooit iets mee gedaan van hun uit. Heb dus ook geen bewijzen of er al dan niet iets waar was van de verhalen die toen even de ronde deden. Daarstraks kwam mijn oudste dochter, die ondertussen bijna 4 is met een gek verhaal bij mijn man aan. We dachten beiden onmiddelijk aan de gebeurtenissen van toen. Zou het kunnen dat er toen echt wat aan de hand was en ze het nu pas kan uiten? Ze was toen ook maar 2 dus helemaal nog niet zo mondig...
 
Quote
Navigatie
RE: opgelopen trauma uiten
Mieps01  schreef op: 23-06-2013 01:03:51
Mijn zoons vertellen veel details van dingen die voor hun ineens ingrijpend waren " opa kwam me halen in een bmw met wit van binnen" kwam bijv rond 4 ineens opgeborreld, terwijl dat al was toen hij 20 maanden was. hrt hele verhaal klopte ook, en ik hsf er geen foto vab ofzo..dus ik denk dat het kan, maar soms komen rare verhalen ook van iets wat ze op tv hebbrn gezien natuurlijk.. Dus ik zou goed luisteren naar wat ze zegt. Niks voorzeggen, niks inlezen, gewoon laten vertellen en goed luisteren dan weet je vanzelf of het gebeurd is of verzonnen
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Geschrokken Moeder  schreef op: 23-06-2013 01:16:48
Thx Mieps, geeft me wel even naar gevoel je reactie. Is echt niks wat ze op TV gezien kan hebben. Ze is destijds paar keer bij psychologe geweest voor ander probleem, heb toen voorval van OM wel aangekaart maar kind kon toen nog niet veel zeggen dus is toen ook niet veel mee gedaan verder. We hebben het daarstraks wat weggelachen en niet echt op in gegaan ondanks dat ik even de daver op mijn lijf kreeg! Kan nu alleen maar hopen dat ik het compleet misplaats en het verkeerdelijk link aan toen...
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Boterbloem  schreef op: 23-06-2013 06:54:29
vriendin van mij zat in een verkeerde relatie. Een van de kinderen was net 3 denk ik? Maar dit kan me nu nog veel in detail vertellen helaas. Ik denk dat kinderen veel meer onthouden als wij denken.
Mijn dochter was 2 toen haar tand teruggeslagen was in haar tandvlees. De tandarts moest hem eruit snijden. Iedereen riep: dat is ze over een jaar vergeten. Het was heel traumatisch voor haar, en nu ze 5 is kan ze nog steeds alle handelingen vertellen die de tandarts moest doen.

Laatste is een heel ander voorbeeld natuurlijk, maar het laat wel zien hoe goed ze het onthouden. En ook nu kletsen ze er pas over, alleen dat komt denk ik mede omdat ze nu een grotere woordenschat hebben.
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Macife  schreef op: 23-06-2013 07:55:58
mijn dochter was 2 jaar toen mijn moeder slecht werd en met de ambulance naar het zh moest. ging allemaal heel snel en femke ging met mij mee.

deze week was oma hier en de ambu kwam..ze raakte deels in paniek en was bang dat die voor oma kwam...
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Mafkees  schreef op: 23-06-2013 08:25:17
Ja ik geloof dat dit zeker kan, dat het nu eruit kan komen.
Misschien is ze getriggerd door iets en onbewust gaat ze terug naar die vervelende periode.

De eerste 6 jaar van een kind is de basis, dus als daar een knak in komt, nemen ze dat natuurlijk best mee.

Ik zou het aankijken, met haar praten als ze er weer over begint, of eens vragen aan haar of ze dat nog weet dat ze daar geweest is.

Wees scherp, hulp ervoor inschakelen kan altijd nog
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Gaya  schreef op: 23-06-2013 08:46:31
Ik denk dat het per kind verschilt of ze van die leeftijd dingen onthouden en hoe ze daarmee omgaan.

Mijn dochter is ziek geworden toen ze net 2 was. Ze heeft hele ingrijpende dingen meegemaakt (acute ziekenhuisopname, meerdere ruggenprikken, mri, ct scan e.d.) maar ze weet er niks meer van. Zelfs foto's halen het niet terug.
Toch heeft ze in die periode wel een stoornis in haar ontwikkeling opgelopen die nu een grote rol speelt en waar ze therapie voor krijgt.
Dus ook al weet ze niks meer, er is wel gevolg.

Houd je kindje in de gaten en neem het vooral serieus. Ze kunnen het zich dus soms herinneren maar ook zonder herinneringen kunnen gebeurtenissen schade opleveren.
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Blauwtje  schreef op: 23-06-2013 08:58:37
Zelf ben ik ervan overtuigd dat mensen dingen heel lang weg kunnen stoppen, en kinderen zijn ook mensen dus ik denk wel dat het kan.
Je hebt het iig in de gaten en vertrouw op je gevoel!
Vind het wel erg slecht dat er nooit iets mee gedaan is vanuit de organisatie!

Ik hoop dat het meevalt meis, dikke knuf
 
Quote
RE: opgelopen trauma uiten
Geschrokken Moeder  schreef op: 23-06-2013 11:30:12

Als ik het zo lees, kan het echt wel zijn dat ze waarheden verteld nu . Ik ga er nu zeker niet zelf tegen haar over beginnen, wil haar geen woorden in de mond leggen. Sta wel scherp moet ik zeggen! Mijn andere meid was toen net een jaar, zou zij er ook nog dingen van kunnen weten?
Dat er destijds vanuit organisatie niks gedaan is, kan ik ook niet vatten, heb hen namen en verhalen gegeven, nooit is iemand van hen gecontacteerd om te checken hoe of wat. Ergste vond ik nog dat ik toen de enige moeder was die er wel ernst in zag en de kids dan ook onmiddellijk weghield daar. Al de andere kids zijn blijven gaan, vaak met uitleg van de moeders dat ze anders zonder opvang zaten...

 
Quote
Navigatie


Reageren op opgelopen trauma uiten
Naam
Bericht