Menu
 

Topic:

Nog meer grrr, behanglijm, iemand?

Grrrrrrrrr  schreef op: 19-06-2013 19:00:26
ik heb een knul van bijna 4, eentje van 5,5 en eentje van net 7. Gisteren stond hun zwembad, ongeveer 2 bij 2,5 meter en dan 60 cm hoog.. Opblaas met de rug naarboven omdat water eruit moest en het hier zou gaan regenen. Net na het eten springen die kinderen richting dat ding. Ik heb wel schat ik 20x gezegd dat ze er niet op mochten klimmen, dat hij dan stuk zou gaan, en datik geen nieuwe koop als zij hem stuk maken... 

nou je raad het, vandaag vol laten lopen.. En hij liep vanzelf weer leeg 
tja,  roept de ene tegen de andere. Oh, dat laatste spel.. misschien hadden we er niet op moeten klimmen.. Hhahahaha..

hahaha , toen heb ik ze boos naar hun kamer gestuurd. en waarschijnlijk verschrikkelijk onverantwoord meteen anderere kleren naar ze gebracht.. Geen zwembad hoef je ook geen zwempak aan..toen hadden ze ineens door dat het niet meer zo lollig was.

ben ik nou gemeen als ik geen nieuwe koop? Zomer is nog harstikke lang en omdat ik nog een kleintje heb van 4,5 mnd kan ik ook niet altijd het huis uit met ze. Maar ik ben normaal nogal van volharden wat je hebt gezegd.. Dus dan geen zwembadje meer..
en zou het gemeen zijn dat ding door ze zelf te laten betalen. het gaat me niet om het geld.. ( we hebben het erg goed ) maar vind dat ze echt wel wat voorzichtiger met dingen mogen zijn..
Er gaat hier zo vaak vanalles stuk? Baal ik van.


 
Quote
Navigatie
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Caithy  schreef op: 19-06-2013 19:05:34
Ik zou de eerste dagen idd geen zwembad kopen. We bespreken dat ze het kunnen verdienen (klusjes ofzo ) of allen wat bij leggen!
Wat zij hebben hem stuk gemaakt.
Geen kind zou daar slecht van worden!
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Petra  schreef op: 19-06-2013 19:05:57
Ik ben ook van geen loze dreigementen. Dus zou er denk geen kopen. En anders gaan ze zelf maar sparen of vragen voor verjardag. Zo duur zijn ze ook nietl. Maar hen hebben het stuk gemaakt en waren gewaarschuwt . Dus laat ze maar even zweten. ( letterijk en figuurlijk)

 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Ano  schreef op: 19-06-2013 19:05:58
Verantwoord weet ik nie. Maar ik ben net zo volhardend hier zou er geen nieuwe komen. Maar ja ik heb ook nogal slopers en mijn portomonnee is niet zo groot.
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Liva  schreef op: 19-06-2013 19:06:38
Ten eerste vind ik het niet onverantwoord, hoor, dat je ze om hebt laten kleden. Je leert je kinderen dat hun gedrag consequenties heeft! Alleen maar goed hoor!

De hele zomer geen nieuw badje vind ik wat erg streng.... denk dat je zelf ook gek wordt, . Maar ik denk dat ik ze ook op zijn minst mee zou laten betalen. En inderdaad niet voor het geld, maar puur dat ze leren dat het geld kost.

 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Angelique  schreef op: 19-06-2013 19:07:23
ik zou het ze zelf laten betalen of je het goed hebt of niet willen ze badje dan zelf betalen ook kinderen moeten het leren als je het ze tich keer verteld hebt
oorzaak gevolg he
desnoods doe je stiekem wat terug in de spaarpotten als je t erg vind maar nee ik zou zelf geen nieuwe kopen of alleen voor mezelf
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Liva  schreef op: 19-06-2013 19:08:29
Betalen ze hem zelf, dan heb je je in ieder geval aan je woord gehouden dat JIJ geen nieuwe koopt .
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Misbren  schreef op: 19-06-2013 19:17:17
4.5 en 5 is nog best jong, vooral als broer van 7 het ook doet?
Ik zou ze laten werken voor een nieuw bad, dus klusjes doen voor mama zodat ze meer waardering hebben voor hun spullen.
Zeg maar wat hoor...... miss goede tip?
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Liva  schreef op: 19-06-2013 19:25:38
Goed idee, vind ik, Misbren. Hebben de jongste 2 uberhaupt al geld? Laat ze klusjes doen en geef ze voor ieder klusje wat geld, dat dan in de 'nieuwe-zwembad-spaarpot' gaat. Jij/je man/jullie werken ten slotte ook voor het geld .
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Grrrr, Aka Mieps01  schreef op: 19-06-2013 19:53:40
bijstorten stiekem zou ik zo doen, maar die van 5 en die van 7 kunnen al veel te goed rekenen. Die weten wat er in hun spaarpot zit en die tellen ook mee. En na of we wel goed hebben gegeven... Maar die weten dus meteen als  ik terugstort en dan is het effect ook weg.

en van andere kinderen zou ik misschien ook denken dat ze oorzaak.. Gevolg niet doorzien Op deze leeftijd, maar helaas.. Hier geen excuus..Ze zijn echt vrij voorlijk,..

mijn 5 jarige zei net, " papa geeft vast wel en nieuwe in het weekend."   En de jongste .. "Dan gaan we vanmiddag toch naar een echt zwembad.. Had ik toch meer zin in."

Altijd fijn van die bijdehante snotaapjes.
omdat ik even een moment van grote warmte (not) na die opmerkingen.. Zijn ze nu hun speelkamer aan het opruimen. en ik heb mijn man gebeld , dat hij ze geen nieuwe mag beloven.
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Angelique  schreef op: 19-06-2013 20:00:25
die van 5 weet hier ook donders goed hoor hoe dngen werken die zegt ook dan gaan we in de winkel wel nieuwe kopen
nou we hebben geen centjes daarvoor
nnou dan moet je ff naar de pin automaat nieuwe centjes kopen
hij weet wel hoe dingen werken
ook wel is ander speelgoed is het stuk gaat t weg je krijgt geen neiuw je moet hem is horen als ik dan in de kliko gooi
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Fruitsalade  schreef op: 19-06-2013 20:13:01

Oei moeilijk, ik weet niet of ik een nieuwe zou kopen. Hier zijn ze sowieso te klein om dit soort dingen te beseffen, maar ik weet niet of ik het overleef zonder zwembad...

Dus ik zou wel een  nieuwe kopen, maar dan wel met de dreiging dat ik alleen dit zwembad koop, als het het nog een keer slopen dat ik dan een zwembad voor mezelf alleen koop (ik kan best in een babybadje om ff af te koelen...

 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Mieps01  schreef op: 19-06-2013 20:21:19
ik ben ook alweer afgekoeld hoor.ze zijn wat mij betreft ook alweer uit opgeruimd.. ik heb ze alweer geroepen... Zo erg is het ook allemaal niet ,het blijven jongens he. Onder het opruimen was nog een vliegtuig gesneuveld bij de 3 jarige. dus dat hielp goed mee...maar dat was dan weer perongeluk..dus dat heb ik dan maar zonder mopperen zo weggegooid,
. goed.,beetje voorzichtig mogen ze toch wel zijn, ik ben altijd zo zuinig op mijn spullen,
heb nog wel even tegen mijn man gezegd uit frust dat ze het van hem hebben.. Hahaha. 


Nou maar zien hoe ik ze vanmiddag bezig hou? Tijdzone is hier anders en we hebben ook al vakantie. het is 30 graden en de kleinste is bezig met doorkomende tanden en steeds erg onrustig en huilerig, dus gezellig ergens naar toe is even geen succes. Zucht...vanmorgen hebben ze al creatief geprutst,..ik had echt MIJN hoop gezet op dat zwembadje om hen bezig te houden, oeps..de weg van de minste weerstand is ze minecraft laten spelen Op ipad en telefoon.soort online 3 dimensionaal lego spel.. Maar ze gaan steeds van vreedzaam naar survival mode..dus sinds ik ze heb horen babbelen over het slachten van een varken..wil ik dat ook niet meer.. tenzij ik het scherm kan zien..
dus volgens mij straf ik vooral mezelf zo zonder zwembad..

 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Mar80  schreef op: 19-06-2013 20:33:38
Waarom laat je ze anders niet betalen (al dan niet dmv klusjes) afhankelijk van hun leeftijd. Dus die van 7 draagt de grootste verantwoording en zal dus bijv 7 euro moeten betalen.
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Mirdepir  schreef op: 20-06-2013 06:43:36
Lijkt me goed idee van Mar80, hebben ze toch wat te doen, ze leren consequenties en dan snel zo'n badje kopen. Succes!
 
Quote
RE: Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Krumelke  schreef op: 20-06-2013 13:57:21
voorlpoig zou ik ze lten spelen met een emmer water ipv zwembad. dat ze maar ff voelen hoe het werkt als ze niet luisteren. en daarna meebetalen idd aan een nieuw bad(je). ik ben tegen loze dreigementen dus als ze er zo weer een krijgen sloeg het dreigement nergens op natuurlijk bedenk wat jedatn voor signaal naar ze geeft,.

sorry voor de spelfouten mijn dochterjte van net 1 zit op schoot.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Nog meer grrr, behanglijm, iemand?
Naam
Bericht