Menu
 

Topic:

Kan hier zo boos om worden

Even_niet  schreef op: 16-06-2013 14:06:21

Ik kan hier zo boos om worden!


Ik zal bij het begin beginnen.
Sinds dat mijn ex en ik uit elkaar zijn regelen wij alles onderling.
Dat verliep in het begin wat stroef, maar gaat nu eigenlijk prima.
In het begin belde hij wel eens een dag/een paar uur van tevoren af om kind op te halen omdat hij ziek was/moest werken , om vervolgens via via er achter te komen dat hij gewoon naar vrienden ging of naar een festival.


Sinds ons kind wat ouder is, gaat het eigenlijk goed en gebeurt het niet zo vaak meer.
De alimentatie staat er altijd netjes elke 1e van de maand op, hij onderneemt zo af en toe wat met kleine (zwemmen/dierentuin/speeltuin).


Normaal gaat kind 1x per week naar vader toe (+/- van 09.00-17.00 uur). Maar vanwege weekenddiensten van mij, heeft kind de afgelopen maanden 1x per maand bij vader geslapen. Dit gaat prima, en kind vind het ook leuk. (hiervoor is kind nooit blijven slapen).


Aangezien kind ook groter word en over een aantal maanden naar school zal gaan, had ik aan mijn ex gevraagd of hij een voorstel had voor de omgangsregeling, gezien kind nu op een doordeweekse dag naar hem toe gaat en kind dan tot 15.15 uur op school zou zitten. Zijn voorstel was om kind gewoon op die dag op te halen na school, en na het avondeten weer terug te brengen….


Dus heb ik voorgesteld om dat inderdaad te doen, en kind dan ook om het weekend op te halen, zodat kind 1x per 2weken bij vader slaapt. Hier ging hij mee akkoord. Dit is voor mij ook ideaal, dat weekend zou ik dingen voor mijn werk kunnen doen, zonder constant afgeleid te worden, of eens afspreken met vriendinnen.


Nu had ik het er met een vriendin over dat ik eigenlijk wel vond dat als kind bij vader slaapt. Het ook een normaal bed moet hebben. (slaapt nu steeds in campingbedje met zo’n campingbed matrasje).


Toen ik dit tegen mijn ex zei vond hij het grote onzin. Hij had geen ruimte voor een extra bed, en kind past nog goed in campingbed. Ik vertelde dat je ook zo’n simpel logeerbed kan kopen, die je onder je eigen bed kan schuiven, maar ook dit kon niet, er stonden al dozen onder zijn bed. En daarbij, zou ze toch niet vast bij hem komen slapen!


Dus ik zeg: Volgens mij hebben wij van de week nog afgesproken dat kind om het weekend bij jou zou blijven??!!
Zegt hij: Kind kan best af en toe een keertje blijven, maar niet structureel om het weekend.
Dat zou dus betekenen dat kind vader maar 1x per week, 3,5 uur ziet!!


Ik werd toen zo boos! Maar vind het vooral sneu voor mijn kind. Vraag me serieus af of hij het wel leuk vind als kind er is.
Zit eraan te denken om een officiële omgangsregeling op te laten stellen. Maar twijfel weer omdat kind dan naar haar vader gaat omdat het dan op papier staat en niet omdat vader kind zelf graag wilt.


Sorry, lang verhaal geworden, maar moest het even kwijt.


 


 

 
Quote
Navigatie
RE: Kan hier zo boos om worden
Liva  schreef op: 16-06-2013 14:31:28
Ik snap je frustratie volledig, maar het gevoel dat ik meteen krijg verwoord je zelf al in je een na laatste zin.... hoe moeilijk ook, ik vraag me af of het in het belang van het kind is... Misschien gaat het goed, misschien voelt het kind duidelijk dat vader liever niet heeft dat ze komt en wellicht voelt ze zich dadelijk dan ook nog door jou 'afgeschoven'... ik moet naar papa, die dat liever niet heeft, maar mama wil dat ik ga...
 
Geen verwijt naar jou, hoor, ik vind het waardeloos van je ex dat hij zijn kind zo weinig wil zien... en ja, hij is zeker ook verantwoordelijk voor haar en dat kun je wellicht wel afdwingen... maar je kunt niet afdwingen dat hij met liefde haar zal opvangen en daar zit mijn dilemma...

Sterkte ermee, het is niet leuk (understatement).
 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Minou  schreef op: 17-06-2013 11:27:09
Hij komt me niet echt over als een liefhebbende papa Je hebt een kind, doe daar moeite voor.

Jammer


 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Even_niet  schreef op: 18-06-2013 21:15:33
Hij is een liefhebbende papa wanneer het hem uit komt (naar mijn idee).

Heb hem een e-mail gestuurd met daarin alles wat mij dwars zit van zijn houding tegenover ons kind. En dat ik wil dat hij na gaat denken over hoe nu veder.
Ben benieuwd of ik een reactie terug krijg.
 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Minou  schreef op: 18-06-2013 22:36:10
Ik ook! Niet leuk dit zo
 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Liva  schreef op: 18-06-2013 22:58:13
Goed van je! Hopelijk komt het binnen bij hem en gaat hij eens serieus hierover nadenken...
 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Vanity  schreef op: 21-06-2013 08:44:16
Heel raar! Ik zou wel iets laten vastleggen, juist voor je kind. Heb je al een reactie gehad?
 
Quote
RE: Kan hier zo boos om worden
Vanity  schreef op: 21-06-2013 08:44:56
Wellicht kan je hem je kind laten ophalen na school op die dag, en dat hij je kind dan de volgende ochtend naar school brengt? ( ze dus 1 keer in de week kan blijven slapen )
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kan hier zo boos om worden
Naam
Bericht