Menu
 

Topic:

Twijfel

Meanne  schreef op: 13-06-2013 23:03:54
Ik wil niet te snel naar de huisarts rennen Maar er valt mij iets op bij mijn 8 jarige dochter.

Twee weken geleden kwam ze uit school met de mededeling dat een klasgenoot haar vast had gepakt en op die plek zaten allemaal kleine rode, blauwe plekjes. Het leek net of er veel geweld was geweest maar dat was niet zo volgens haar.

na een weekje was het weg.

Nu heeft mevrouw afgelopen week gevochten en heeft ze op d'r bovenbeen weer die plekjes en wat grotere plekjes op d'r andere been.

Het is niet de kleur van een blauwe plek het is meer donker rood en na een week wordt het lichter en trekt het weg.

ze zijn ongeveer 3 mm groot


Ze niet gevoelig voor blauwe plekken, die krijgt ze niet snel
 
Quote
Navigatie
RE: Twijfel
Suus  schreef op: 13-06-2013 23:05:35
Zijn het niet schaafplekken maar dan zonder open te zijn? Mijn dochter heeft dat als ze ergens langs schaaft waar de huid dikker is... plekjes lijken op een zuigzoen
 
Quote
RE: Twijfel
Anna28  schreef op: 13-06-2013 23:12:24
Er bestaat een aandoening, ben Ff de naam kwijt, dat je huid sterk reageert op aanrakingen. Gelijk rode strepen en vurige plekken, alsof er veel geweld is gebruikt. Niks ernstigs, wel irritant. Misschien is het dat? En collega van me had dat, alsof hij gevochten had zo zag hij er soms uit.
 
Quote
RE: Twijfel
Meanne  schreef op: 13-06-2013 23:16:54
suus dat zou zeker kunnen!!! Idd de kleur van een zuigzoen alleen veel kleiner.

anna ze heeft er nooit last van gehad dus dat zal het zeker niet zijn.
 
Quote
RE: Twijfel
Nellemv2  schreef op: 13-06-2013 23:30:38
Onderhuidse beschadiging?
 
Quote
RE: Twijfel
Else  schreef op: 14-06-2013 08:01:02
Mijn zoontje is 8 en heeft het ook. Maar dan al zijn hele leven. Ik heb het eerste jaar wat met het gezeten bij de dokter omdat hij op de meest gekke plekken, blauwe plekken (in alle kleuren) en rode puntjes en plekjes zoals jij omscheef heeft. Hij zit eingelijk altijd onder de blauwe plekken. Mijn conclusie na al die jaren is, is dat het gewoon zijn huid is die zo sterk reageerd op vallen en aanraking. Als ik heb bijvoorbeeld even iets steviger bij zijn bovenarm pak, zie je de volgende dag al mijn vingers zitten.
Zijn bloed is regelmatig getest, we zijn serieus na gegaan of hij niet gepest word op school ect. allemaal niet aan de hand, hij heeft gewoon heel snel blauwe plekken en een beurse huid. En in zomertijd is het altijd meer! Maar goed als het nieuw voor jouw dochter is zal ik het wel in de gaten houden!
 
Quote
RE: Twijfel
Roos  schreef op: 14-06-2013 08:38:45
Ik denk hetzelfde als Suus, ook mijnnzoon heeft hier regelmatig last van. Ik denk niks om je zorgen over te maken maar voor de zekerheid even in de gaten houden omdat je het nog nooit eerder heb gezien.
 
Quote
RE: Twijfel
Anne  schreef op: 14-06-2013 09:10:39
Ik heb dat zelf als ik te hard krab aan een muggebeet..mini kleine rode puntjes onderhuids..niks speciaals neem ik aan
 
Quote
RE: Twijfel
Anmv3  schreef op: 14-06-2013 12:34:13

Als je het niet vertrouwt bloed laten prikken ! misschien heeft ze wel een lage stollingswaarde kan veroorzaakt worden door en na een griep of virus..Ik ben door mijn ervaring wel huiverig geworden van deze topics, sorry..Heb je er een foto van gemaakt ?

 
Quote
RE: Twijfel
_sas_  schreef op: 14-06-2013 22:41:17
Misschien heeft je dochter het niet als zo erg beleefd, maar is wel degelijk hard geknepen bijvoorbeeld. Dat kan dit soort plekjes veroorzaken,. Toen mijn zoontje (toen nog baby) in het ziekenhuis een infuus moest weet ik dat de dokters zijn beentje stil moesten houden en te hard hadden geknepen. Toen had hij dit ook.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Twijfel
Naam
Bericht