Menu
 

Topic:

Zoontje pijn aan/achter zijn oog?

Een Mama  schreef op: 13-06-2013 22:20:20
Mijn zoontje leest savonds soms een stukje voor mij, nu gebeurde het van de week dat hij ineens naar zijn hoofd greep en au riep, en zei me oogje doet zo een zeer. Ik vond het wel wat vreemd, hij keek de kamer rond en wreef wat en duurde even voor hij weer verder ging met lezen. Ik dacht misschien een haartje in zijn oog, Maar nu vanavond gebeurde weer hetzelfde weer aan zijn oog! Weer au en weer naar zijn hoofd grijpen. 
Maar mijn zoontje is erg bang voor naar de dokter gaan en zegt dus niks erover... Ik vind het toch een beetje gek/raar/eng?

hij is begin dit schooljaar bij oogarts geweest om te kijken hoe het mijn zijn oogjes is omdat hij aan 1 oogje - 0.25 heeft (terwijl dat eigenlijk nog + moest zijn) daarvoor hebben we ook tijdje afgeplakt maar dat hoefde ineens niet meer omdat hij geen lui oog had.

zal ik terug gaan naar de oogarts of naar de dokter, of zouden jullie er niks mee doen? Misschien dat debbel mee leest? Kan dit komen doordat zijn ogen niet goed samenwerken, dat je weet?
 
Quote
Navigatie
RE: Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Minou  schreef op: 13-06-2013 22:23:20
Anders een oogdrukmeting laten doen?

 
Quote
RE: Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Mafkees  schreef op: 13-06-2013 22:25:53
toch even in de gaten houden en anders toch naar de dokter gaan hoor

ik dacht: misschien komt er een ontsteking aan? dan heb je ook vaak eerst wat steken achter je oog en dan een waas en daarna pas prut.

 
Quote
RE: Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Debbel79  schreef op: 14-06-2013 13:09:50
ik heb geen idee. een sterkte mag niet zo ineens zo'n flinke pijnscheut geven.
uiteraard wel hoofdpijn, maar niet zo ineens een steek die gelijk weer weg gaat.

het enige wat ik me kan bedenken is dat ie een holteontsteking heeft net boven zijn oog. en als ie naar beneden gebukt zit (zoals met lezen) dan kan die ontsteking wat verschuiven en dat kan natuurlijk flink zeer doen.

is ie onlangs verkouden/ziekerig geweest?
 
Quote
RE: Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Een Mama  schreef op: 14-06-2013 13:30:07
Hij is al maanden verkouden, heeft buisjes gehad en in de maand erna 3x oorontsteking, meer dan een maand moeten druppelen met 4 verschillende oordruppels, laatste was ab druppels en 3-daagse ab kuur drankje gehad. Dus misschien ligt dat dan niet zo voor de hand, want na die ab kuur is hij opgeknapt en moeten iedere dag zoutoplossing geven. maar zal hem vandaag eens laten bukken! Maar denk dat hij dan wel zou zeggen ze hoofd maar hij zegt echt ze oogje doet zeer en steekt..
 
Quote
RE: Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Lies  schreef op: 15-06-2013 00:38:31
Hmm, had een bericht geplaatst maar ik zie hem niet?!
Nieuwe poging:

Mijn zoontje heeft ook regelmatig kortdurend heftige pijn in/achter zijn oog. Het duurt een paar seconde tot hooguit 2 minuten, waarna alles weer normaal is. Je ziet verder niets aan zijn oog, het traant niet en is niet rood. Hij heeft daarnaast veel last van hoofdpijn. Bij hem is het volgens de arts een uiting van migraine.
Als het vaker gebeurt, zou ik het wel laten uitzoeken door een arts. Better safe than sorry!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoontje pijn aan/achter zijn oog?
Naam
Bericht