Menu
 

Topic:

kinderen jarenlang gemarteld

Ikke  schreef op: 05-06-2013 10:55:25

Kinderen jarenlang gemarteld





BIRON - 

In een piepklein gehucht in de Belgische Ardennen zijn vier kinderen jarenlang gefolterd en gemarteld.





De jarenlange kinderverwaarlozing in Biron kwam onlangs aan het licht in België en heeft tot veel verontwaardiging geleid. De 36-jarige Sebastien Hardenne en zijn 39-jarige vrouw Isabelle Simon mishandelden hun vier jonge kinderen bijna dagelijks.


Waterboarding


De drie zusjes tussen de 6 en 13 jaar en hun broertjes van 8 jaar moesten uitwerpselen eten, kregen stroomstoten met een elektrische vliegenmepper en werden geslagen met stokken en ijzeren buizen. De vader onderwierp zijn kinderen zelfs aan 'waterboarding', een afschuwelijke foltertechniek waarbij het slachtoffer met een doek over het gezicht met water wordt overgoten, waardoor die het gevoel krijgt te verdrinken.


De ouders zitten vast en moeten 12 juni voor de rechter verschijnen. Er hangt hen een celstraf van tien jaar boven het hoofd.

De kinderen worden opgevangen door de sociale dienst in Namen. Die doet er alles aan om de vier samen te houden en hun leven terug de op rails te krijgen.



 
Quote
Navigatie
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Marie8  schreef op: 05-06-2013 20:24:00
Een verstandelijke beperking op zich wordt niet aangemerkt als extra risico op mishandeling.
Maar dat is dubbel, want hoe minder kennis en inlevingsvermogen, hoe groter de kans en dat hoort dan toch ook weer bij een verstandelijke beperking. Toch heeft die slechte jeugd waarschijnlijk een grotere impact.
Wat je vaker ziet bij ouders met een laag iq (ervaring) is dat als ze mishandelen dit uit onmacht is, maar ze wel weten dat het niet goed is. Als ze dan andere oplossingen aangedragen krijgen, kan het stoppen. Dit verhaal komt op de een of andere reden heel anders op me over.
 
Quote
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Jen9  schreef op: 05-06-2013 20:42:02
Heb ik ook hoor Marie8, maar een avder met dit, bekende, verleden, een moder wiens zoon van nu 18 al eerder is weggehaald, op t cb ging t niet goed.. hoe kan dit dan zo lang en bij 4 kinderen gebeuren!!!!  en waarom hebben die buren geen aangifte gedaan, terwijl ze t wel wisten.. (dit heb ik uit de krant, maar wie weet klopt dat niet.. kan ook.)
 
Quote
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Jen9  schreef op: 05-06-2013 20:51:47
avder = ouder, moder= moeder
 
Quote
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Marie8  schreef op: 05-06-2013 20:53:31
Nou inderdaad, als dat zo is dan is er veel fout gegaan.
In NL is het ook zo dat een volgend kindje niet automatisch in beeld is bij hulpverlening. Helaas! 
 
Quote
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Patriciia*  schreef op: 05-06-2013 21:20:36
Vreselijk........

 
Quote
RE: kinderen jarenlang gemarteld
Petrina  schreef op: 05-06-2013 21:54:03
Gelukkig had ik een gezonde en goede vader.. Afschuwelijk, allebei je ouders.... 

Hopelijk krijgen de kindjes de beste begeleiding, veel liefde en dat ze sterk zijn hebben ze al heel vaak, veelste vaak bewezen. Dit worden vechters voor het leven.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinderen jarenlang gemarteld
Naam
Bericht