Menu
 

Topic:

Dit zag ik op fb.........

Inky69  schreef op: 04-06-2013 19:39:46
Ik kreeg een geweldig idee toegestuurd!!

Laten we onze bejaarden in de gevangenis zetten, en de criminelen in een verpleeghuis

Op deze manier hebben de bejaarden toegang tot douches, hobby's, en mogen lekker wandelen. Ze krijgendan ongelimiteerd gratis medicijnen, medische en tandheelkundige behandelingen rolstoele...n enz. Bovendien krijgen ze geld, inplaats van geld te moeten betalen. Ze worden constant door videocamera's in de gaten gehouden, dus ze kunnen direct geholpen worden als ze vallen of hulp nodig hebben. Hun beddegoed wordt twee keer per week gewassen, en al hun kleding wordt gewassen en gestreken bij hun teruggebracht. Een surveillant checkt elke 20 minuten hoe het met ze gaat en brengt maaltijden en hapjes naar hun cel. Ze kunnen familiebezoek ontvangen in een vertrek dat speciaal hier voor ontworpen is. Ze hebben toegang tot een bibliotheek, de sportzaal, een geestelijk raadgever, het zwembad, en ze mogen een opleiding volgen. Eenvoudige kleding, schoenen, slippers en hulp zijn gratis voorhanden. Privékamers voor allen, met een tuin waar oefeningen gedaan kunnen worden. Elke bejaarde heeft de beschikking over een computer, een tv, een radio, en dagelijkse telefoongesprekken. Een bestuur met managers is aangesteld om klachten in behandeling te nemen, en de surveillanten moeten zich aan een strenge code, hoe de bejaarden te behandelen houden.

Terwijl aan de andere kant

De criminelen koud eten krijgen, en alleen worden gelaten zonder dat er naar ze wordt omgekeken. de verlichting gaat om negen uur s'avonds uit, als ze s'nachts een ongelukje hebben gehad, gekotst, of in bed geplast, dan moeten ze als ze pech hebben hier de hele dag in blijven liggen, en douchen kan als ze geluk hebben eens per week. Ze wonen in een kleine kamer, betalen 5000 euro per maand, en hebben geen enkele hoop er ooit nog uit te komen.

Zet je toch wel even aan het denken of niet?
 
Quote
Navigatie
RE: Dit zag ik op fb.........
Suus  schreef op: 05-06-2013 08:45:56
Ik denk dat veel " familie" toch echt wel zeikt op personeel
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Myself  schreef op: 05-06-2013 09:06:37

Quote Suus:
Ik denk dat veel " familie" toch echt wel zeikt op personeel

D'r zijn er bij die dat inderdaad aardig kunnen, heb je soms meer werk en tijd nodig voor de familie dan voor de bewoner zelf. Toch jammer als ze dan zeggen het beste voor hun ouder te willen ;-)
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Angelique  schreef op: 05-06-2013 09:19:01
tja heel dubbel tekst is met grote schep zout
maar ergens zit er weer kern in
mantel zorgen en voor mijn moeder zorgen nee
ik houd zielsveel van mijn mama en wil haar niet kwijt maaaar mocht ze verzorgt moeten worden en bij ons in huis komen vrees ik dat ik binnen een week moordneigingen ga krijgen
ik zeg niet gelijk nee wellicht als de situatie daar is dat ik er anders naar kijk maar vooralsnog denken mijn moeder en ik er hetzelfde over

dus dat is lang niet altijd ene optie
ik zie hoe zij zorg draagt voor mijn vader en diep respect ik zou t niet kunnen

verder klagen op personeel tja het gebeurd omdat personeel aanspreekpunt is
maar goed mijn meoder werkt in een verpleeg huis ik heb daar aantal jaar als vrijwilleger gelopen je hoort en ziet genoeg
en waarom er geklaagt word
persneel word wegbezuinigt je krijgt steeds meer werk maar minder tijd je moet rennen praatje is er niet bij je moet rennen vliegen en vooral niet stil staan
ja mensen gaan dan dingen te kort komen er worden meer fouten gemaakt maar ja het is niet anders
dus personeel is uiteindlijk niets kwalijk te nemen (al lopen sommige de kantjes eraf) maar toch word er geklaagt omdat ....
ik vind het best zorgelijk in ieder geval

en ik heb bij buch in de bajes ook mijn ogen uitgegeken
als ik dan zie dat iemand een schilder cursusje krijgt dat ze het over de prijs maar niet moeten hebben want is voor de gedetineerde zo goed
tja dat doet best zeer als ik dan zie hoe die oudjes er soms bij zitten
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Jen9  schreef op: 05-06-2013 09:56:19
Ik vind dat echt totaal geen morele verplichting, niet alle ouders zorgen goed voor hun kinderen.. Verder kost t helaas tegenwoordig enorm veel zorgen en tijd om je eigen gezin te kunnen onderhouden.

Nu weet ik van mijn ouders (grote schatten trouwens) dat ze absoluut niet willen dat ik ze zou verzorgen, dat vinden ze krom, omgedraaide wereld....  Ik zal vaak op bezoek gaan, maar billen wassen om maar iets te nomen gaat mij en mijn ouders te ver.

En ja, ik vind zeker dat ze de zorg veel beter moet, maar dat ligt oha algemeen niet aan t personeel , die lopen de benen uit hun kont.
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Mafkees  schreef op: 05-06-2013 10:11:30
als we allemaal nu beter voor de oudere mensen gaan zorgen, zitten die verzorgingshuizen ook niet overvol denk ik.

met alle liefde neem ik , indien nodig, mn ouders in huis. zou zelfs bij ze in het dorp gaan wonen om ze te helpen als het moet.
dan kan ik wat terug doen voor de meest geweldige mensen!

kleine moeite, aanpassing in je leven maar zoveel waard!

qua gevangenis moeten we misschien een voorbeeld nemen aan buitenlandse gevangenissen....
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Jen9  schreef op: 05-06-2013 10:19:05
Ik zou werkelijk niet weten waar mijn ouders moesten slapen dan.. gewoon geen ruimte.. al zou ik t willen.., maar nogmaals, mijn ouders zijn daar heel stellig in en willen dat niet (althans.. zo denken ze er nu over, maar dat is makkelijk gezegd..)
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Gaya  schreef op: 05-06-2013 19:35:44
Ik wil er nog even op inhaken over dat er nog een gebied zit tussen billen wassen en op bezoek komen.
Er is namelijk in een verzorginghuis zoveel te doen om te helpen zonder dat je zorgtaken op je hoeft te nemen.

Even een stukje wandelen met iemand of buiten in het zonnetje gaan zitten. Of even langs komen en de planten water geven van je vader of moeder. (sommigen vinden dat echt heel belangrijk). Of helpen tijdens de maaltijd met je vader of moeder die niet meer zelfstandig eten kan. Scheelt voor het personeel heel veel om even de handen vrij te hebben. Of te helpen tijdens een activiteit want in je eentje met 20 bejaarden waarvan de helft behoorlijk dement is is elke activiteit een enorme beproeving.

Bij mij op het werk hangt al maanden een oproepje voor iemand die het leuk vind om in het weekend te helpen tijden bepaalde uren. Dan is er minder personeel en zouden wij vooral bij de maaltijden en de acitviteiten hulp kunnen gebruiken. Al is het maar eenmalig. Maar er heeft nog niemand op gereageerd. Niemand.

Er zijn echt bewoners waarbij niemand komt. Waarbij familie alleen maar klaagt over dat er nog meer georganiseerd moet worden. Terwijl daar echt geen ruimte meer voor is. En hun vader of moeder ons toevertrouwt dat ze eigenlijk liever helemaal niet nog meer moeten maar gewoon lekker een paar uurtjes in een luie stoel ook heel erg lekker vinden.

Ja er zijn dingen krom en ja er zou genoeg anders kunnen. Maar ik vind opmerkingen over hoe slecht ouderen het hebben en hoe weinig er voor ze gedaan word wel lastig want ik zie dat het bij ons echt anders is.
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Marie8  schreef op: 05-06-2013 21:20:31

Quote Even ano:

Ik werk dus in de gevangeniswereld en hoe het in het openingstopic beschreven staat, klopt eng goed. Sterkter nog, wanneer bv. een gedetineerde vind dat hij/zij ergens in benadeeld is, kan hij/zij een klacht indienen bij de klachtencommissie. Bv. te lang op cel en hoppa, ook hier krijgen ze een vergoeding voor. Ze krijgen zakgeld per week, kleedgeld per maand, eten komt via een bedrijf of de centrale keuken. Medische kosten gaan inderdaad via VGZ.

Daarnaast heb ik ook in een verpleeghuis gewerkt en inderdaad: laat uit bed, vroeg erin, 1x per week douchebeurt. Vreselijk!

Probleem is echter dat er ook diverse gevangenissen gesloten gaan worden in Nederland...




Mijn broer heeft vastgezeten maar kreeg echt geen geld. Hij kon een hele dag 'werken' voor een paar euro. Daarvan kon je middels bestelling snoep, verzorgingsartikelen of rookwaar kopen.
De rest van het grapje hebben wij in eerste instantie betaald. Ik vond het niet echt een pretje. Mocht 1 x per week op vast moment een uurtje bezoek mits je goed was aangemeld. Zat een groot gedeelte in een kleine cel met deur op slot, maar wel bewakers die blieken- ook als je op de wc zit. Uurtje per dag buiten...nou ja, buiten.
Ik vond het zeker geen luxe. En dan noemden ze waar hij zat een speciale zorgafdeling...
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Jen9  schreef op: 05-06-2013 21:39:23
Wet je, ik ken ook de andere kant van t verhaal..sommige mensen zijn helemaal geen goede ouders geweest.. Dan snasp ik best dat er niemand komt.. Ik doe nu al veel vrijwilligerswerk, maar ik ven gewoon echt niet goed met ouderen.. Misschien heel stom... Maar wandelen of zo, uiteraard...
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Gaya  schreef op: 05-06-2013 21:44:49
Sis, ik heb je even een pb gestuurd (ivm met privacy)
 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Suus  schreef op: 05-06-2013 21:47:18
Sis, met samen bedoel ik samen met de zorginstelling of thuiszorg.

Ik geloof best dat sommige ouders echt niet leuk zijn, maar niet ald ie eenzame ouderen... daar geloof ik echt niet in.

 
Quote
RE: Dit zag ik op fb.........
Debby1977  schreef op: 05-06-2013 22:21:55
Ik werk zelf in een verpleeghuis maar herken dit gelukkig niet. Hier gaan de meesten om de dag douchen, en als ik iemand uit bed haal die erg nat is of flink gepoept heeft dan douche ik hem of haar of het nou de douchedag is of niet. De activiteitenbegeleiding onderneemt veel met ze, vorig jaar zijn ze met een man of 8 zelfs een midweek op vakantie geweest. Als het er bij ons ook echt aan toe zou gaan zoals in dit stukje dan stopte ik acuut met werken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dit zag ik op fb.........
Naam
Bericht