Menu
 

Topic:

Switchen kdv

Dakito  schreef op: 15-11-2011 22:45:26
Hoe staan jullie er tegenover om als de kleine anderhalf jaar is te switchen van kinderdagverblijf!?

Ik sta voor deze keuze....
Ik heb altijd vlakbij het kdv gewerkt maar aangezien het bedrijf gestopt is en ik nu voor mezelf werk moet ik veel heen en weer rijden naar het kdv. Dit terwijl ik dan niet in de buurt hoef te zijn daar moet ik er wel heen.
Nu kan Kim geplaatst worden hier om de hoek, Kim is dan anderhalf, dit kan pas in maart volgend jaar.
Hier gaat het nu goed, de meiden zijn erg leuk en lief en Kim heeft het erg goed naar haar zin, ik laat haar nooit huilend achter!
Voordeel...
de nieuwe kdv zit aan de school van mijn jongens vast en zit hier om de hoek en het is 40 euro goedkoper

Nadeel
Ze moet wennen aan nieuwe leidsters haalt een kind uit de vertrouwde omgeving weg

Wat is wijsheid????
 
Quote
Navigatie
RE: Switchen kdv
Dani  schreef op: 15-11-2011 22:47:29
ik zou zeggen , overzetten,
ze is nog jong , en binnen zo'n groep veranderd er ook altijd vanalles (kinderen erbij of weg) , en als ze na de bs gaan wisselen ze ook weer... dus na mijn idee leren ze er alleen maar van.

s6 met je beslissing
 
Quote
RE: Switchen kdv
Jeet  schreef op: 15-11-2011 22:48:47
Ik denk dat een kindje van anderhalf wel snel genoeg went aan een nieuwe situatie.
En je hebt er zelf ook meer baat bij als je niet zoveel hoeft te reizen.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Dakito  schreef op: 15-11-2011 22:50:57
ik vind ook die meiden zo lief daar waar ze nu zit...
ik vind het echt een moeilijke keuze!!
 
Quote
RE: Switchen kdv
Méanne  schreef op: 15-11-2011 23:01:24
Ik herken het wel een beetje maar toch is het anders

Dinand zit nu bijna een jaar op de psz en heeft echt vriendjes gemaakt en nu moet hij naar een andere psz en ook nog in een andere plaats ivm zijn taal/spraakachterstand.
Hij gaat dus naar een speciale psz.

Ik heb ook de voor en nadelen naast elkaar gelegd en er waren meer nadelen dan voordelen voor MIJ maar moet in het belang van Dinand denken en voor hem is het een voordeel. Hij zal beter gaan praten en zich beter duidelijk gaan maken, of hij over een jaar naar regulier onderwijs kan moet dit jaar op de psz gaan uitmaken!

Maar ik zou zeggen doen.......er zijn voor jou ook meer voordelen dan nadelen maar dat moeder gevoel he dat kan voor zoveel verwarring zorgen!!
 
Quote
RE: Switchen kdv
Nina1  schreef op: 16-11-2011 09:28:37
tuurlijk de meiden zijn lief. dat is een pluspunt. maar denk je niet dat ze op de andere kdv ook niet lief zijn.

je noemt allemaal al voordelen op. 40,00 euro goedkoper, dichtbij. aan de school van je jongens...
kortom heel veel pluspunten.

en een kindje van 1 1/2 jaar die went heel snel hoor. denk dat je er zelf meer moeite mee hebt dan dat je dochter zal hebben.
ik zou zeggen doen.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Caithy  schreef op: 16-11-2011 11:07:26
Gewoon doen! Hier zijn we verhuisd en ik heb gewacht tot mijn dochter 4 werd (dat zou binnen 4 mnd zijn) en daarna is mijn zoon toen 14 mnd gewoon overgegaan, wel even gewent want het zijn andere leidsters!
Ging prima!

Enne geloof me heen en weer bependelen gaat je echt opbreken, zeker als je nog 2,5 jaar moet! (had het al met 4 mnd!)
 
Quote
RE: Switchen kdv
Nimmie  schreef op: 16-11-2011 11:42:24
gewoon doen,

ik heb destijds daisy ook moeten laten switchen van locatie..
waar zij zat zaten 33 kinderen en 8 leidsters in 1 groep!! en waar ik haar toen heb laten overplaatsen waren 3 leidsters en 15 kinderen..

ze heeft geen last gehad van de switch. ze was amper 2 jaar oud.. dus ik zou zeggen doen
 
Quote
RE: Switchen kdv
Son  schreef op: 16-11-2011 11:46:53
goed reden om te doen.....

maar ! Anderhalf vind ik nou niet echt de handigste leeftijd. Uiteraard is dat per kind verschillend, maar als ik dat met de mijne zou doen, dan wordt het een zware tijd denk ik. Maar als jij een "makkelijk aanpasbaar" kind hebt, dan zou ik het ook doen.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Dakito  schreef op: 16-11-2011 16:57:46
Bedankt voor de reacties!
Een voordeel is ook, nu benik altijd degene die haar moet/kan halen, Mijn man heeft geen rijbewijs en dit is voor hem eenhalf uur op de fiets. Straks is het dichtbij huis, loopafstand een minuut of 7.
Dus ik denk wel dat ik het ga doen.
En idd meer mijn eigen gevoel dan die voor Kim, ze is erg makkelijk en past zich snel aan.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Anoniem  schreef op: 02-12-2011 11:55:53
Wij hebben het ook gedaan op die leeftijd. Puur vanwege praktische overwegingen. papa kon haar dan meenemen naar het werk (daar zit een KDV op hety terrein), ze waren goedkoper, flexibeler met ruilen en we hadden ook een hele positieve indruk van het nieuwe KDV. Op het oude was ze gewend (ze was 1 jaar en 7 mnd) en daar kwamen we met haar oudere zussen als ruim 5 jaar. Maar het is het goede keus geweest. Ik heb niet het idee gehad dat ze het erg moeilijk mee had. Ze hing op het oude KDV erg aan haar grote zus (ze zaten samen op een verticale groep), dus we hebben gewacht tot zus naar school ging. Dan zou de situatie op het oude KDV ook al veranderen. (en om een kindje van 3,5 jaar nog te laten switchen vonden we niet handigm, dus daarom nog een half jaartje gewacht)
Tot op de dag van vandaag (onze dochter die toentertiojd is geswitched is nu 4 en zit al op school, en nu zit babyzus van 10 maanden op het 'nieuwe' KDV) hebben we er nooit spijt van gehad!

Als jij een prettig gevoel hebt bij hetnieuwe KDV, en de nieuwe juffen vangen het kindje goed op, zijn ze vast zo weer gewend.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Anoniem  schreef op: 02-12-2011 12:38:20
Switchen is altijd dilema, maar kinderen zijn heel flexibel. Die leven veel meer in het hier en nu. Dus met 1,5 jr zou ik zeker nog switchen - zeker gezien alle voordelen die je opnoemt.

Wij zitten nu ook met een dileme mbt kdv. Het slechte beleid van het bedrijf begint door te werken op de sfeer op de groep. Minder leiding, minder motivatie bij de leiding, minder tijd voor de kindjes, overdracht moet je eruit trekken.

Maar ja hou je vertrouwen in de leiding die je kent of begin je aan iets nieuws.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Int  schreef op: 02-12-2011 12:48:06
Hier 2 keer geswitched. De eerste keer was met 15 maanden ongeveer. Achteraf viel het daar wat tegen. En toen rond de 19 maanden nog een keer gewisseld. En nu naar volle tevredenheid.
Beide keren maakt mijn zoontje er geen enkel punt van. Veel kids zijn zo flexibel op die leeftijd. Ze wennen erg snel aan nieuwe dingen.

Ik zou het lekker doen gezien alle voordelen!
 
Quote
RE: Switchen kdv
Anoniem  schreef op: 02-12-2011 15:24:02
Ik heb het ook gedaan precies met twee jaar. Dan moeten ze toch naar een andere groep hierdan..Binnen dezelfde organisatie kon ik het prima zo opplossen. Ik heb de laatste maanden dus nog wel even omgereden, maar toen ging de oudste ook naar het kdv dichterbij. Wel even weer moeite met afscheid nemen. De jongste zit heel z'n leven ook op dat kdv (nu bijna 4) en ook hij ging bij de nieuwe groep moeilijk doen met het afscheid terwijl dat dus wel redelijk vertrouwde leidsters en hetzelfde kleien kdv (drie groepen) Dus als je dochter ook met 18 of 24 maanden weer moet switchen dan zou ik die periode nog even afwachten...Als ze nu op een groep komt waar ze kan blijven toto 4 jaar dan zou ik het juist nu doen, waarschijnlijk makkelijker...
 
Quote
RE: Switchen kdv
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-12-2011 16:12:52
Ik zou het zeker doen.
Natuurlijk zijn de leidsters lief (nou ja, helaas hoor je wel eens anders, maar ik ga er maar even vanuit.....), maar voor hetzelfde geld blijft jouw dochtertje op haar oude KDV en gaan die lieve leidsters weg......
Daarbij is ze nog jong en ze zal echt wel aan andere leidsters wennen.
Moet ik zeggen dat mijn mannetje met alle leidsters even gemakkelijk was.
 
Quote
RE: Switchen kdv
Debby1977  schreef op: 02-12-2011 16:17:10
Hier ook geswitcht toen Iris 1,5 jaar was en geen problemen gehad. Kinderen zijn flexibel en passen zich snel aan,het zijn meer de moeder die zich druk maken
 
Quote
Navigatie


Reageren op Switchen kdv
Naam
Bericht