Esthermv2 schreef op: 03-06-2013 09:57:32 |
Ik heb net een nieuwe frituurpan besteld.....Waar kan ik nou het beste in frituren?? Olie of
vloeibaar vet? Welk merk? Welke is lekker, gezond en waar gaat mijn pan snelst van schoon?? Ik lees heel graag jullie ervaringen!! |
Quote |
Son schreef op: 03-06-2013 09:59:38 |
ik heb altijd gewoon vloeibaar frituurvet van remia...maar eerlijk..ik proef geen vershil met andere
frituurvet hoor... |
Quote |
Spatje schreef op: 03-06-2013 10:04:47 |
hier vloeibaar vet van de lidl en ik proef net als son echt geen verschil in de soorten |
Quote |
Essie@ schreef op: 03-06-2013 10:07:32 |
Hier geen vet maar ja ik frituur dan ook in de Airfryer van Philips. Super ding hoor. |
Quote |
Slabbertje schreef op: 03-06-2013 10:18:13 |
zonnenbloemolie van de aldi, we hebben nu airfryer dus geen liters olie meer nodig |
Quote |
Angelique schreef op: 03-06-2013 10:20:49 |
hier altijd vloeibaar frituurver met olijfolie dat verschil proeff ik dan wel met olfijf olie of
niet gewone zonnbloem olie nee dat vind ik erg vies en spetterd erg |
Quote |
Bepje schreef op: 03-06-2013 10:23:08 |
Zonnebloemolie of olijfolie en bij de laatste de olie om in te bakken, niet de extra-vergine e.d. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 03-06-2013 10:32:25 |
Zonnebloemolie, AH eigen merk |
Quote |
Marly-jane schreef op: 03-06-2013 10:33:07 |
hier ook gewoon altijd de zonnebloem olie, meestal de goedkoopste flessen, bij lidl of jumbo halen
we dat altijd. frituurpan schoonmaken, hoeft geen rotklus te zijn. Indien je een pan heb die je volledig kan reinigen (op verwarmingselement na uiteraard) maak een goed heet sopje met flink wat soda erin. Laat de pan en deksel en mandje hier een paar uren in weken (mag best een uurtje of 4 ) en dan kan je hem zo schoonspoelen. Weer als nieuw. |
Quote |
Mentos schreef op: 03-06-2013 10:37:14 |
goedkope slaolie proeven hier geen verschil met duur frituurvet |
Quote |
Saskia70 schreef op: 03-06-2013 10:50:12 |
Dat is een goei tip Marly Jane, gewoon soda! Dat ga ik proberen de volgende keer. |
Quote |
Anne Mv 3 schreef op: 03-06-2013 11:50:15 |
Als je in olie frituurt is het beter voor de olie (en voor jezelf) om de pan niet op de hoogste
stand te zetten. Volgens mij is de ideale temperatuur tussen de 150 en 175 graden. |
Quote |
Linda Mv Jarno & Ils e schreef op: 03-06-2013 11:52:00 |
Ik heb altijd simpele zonnebloemolie... Mijn baas zijn vrouw is erg van het biologische en gebruikt kokosolie.....Volgens mijn baas een afrader want je frikandellen smaken dan naar Kokosnoten!!! |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 03-06-2013 12:00:03 | ||
ik hoop dat je een foutje maakt...lijkt me niet gezond. | ||
Quote |
Spatje schreef op: 03-06-2013 12:03:09 |
ossevet is lekker, krijg je dat typische belgische smaakje eraan |
Quote |
Mentos schreef op: 03-06-2013 12:39:10 | ||
nee hoor geen foutje. en zovaak eten we niet uit de frituur dus dat ongezond valt reuze mee | ||
Quote |
Kyla schreef op: 03-06-2013 13:00:03 | ||
Zeg maar tegen je baas dat er ook (biologische) kokosolie zonder smaakje te krijgen is. Ik bak zelf namelijk veel in kokosolie, en vind het niet fijn als alles altijd naar kokos smaakt. Frituren doe ik eigenlijk altijd in diamant. | ||
Quote |
Esthermv2 schreef op: 03-06-2013 15:07:18 |
Geweldig wat een reakties, ik ga ze één voor één uittesten! Heb nu frituurolie van het AH merk gekocht! In t weekend lekker bakken! Ben benieuwd! |
Quote |
Sabina Mv Milou En R avi schreef op: 03-06-2013 15:17:53 |
Ik heb normaal altijd vloeibaar frituutvet, nu een keer frituurolie van de ah. Vind dat deze laatste
enorm vet is/blijft en minder lekker dan het frituurvet... |
Quote |
Mamami schreef op: 03-06-2013 19:41:04 |
Hard vet is erg ongezond er zitten veel verzadigde vertzuren in. Hier gewoon in zonnebloemolie. En
ik schil de friet altijd zelf van patataardappelen. Schillen, wassen, goed drogen. Daarna friet
snijden (met de hand of met apparaat), voorbakken op 150 graden tot friet een beetje begint te
verkleuren. Daarna uit de pan halen, even laten rusten en later op minimaal 180 graden afbakken |
Quote |
Corine schreef op: 03-06-2013 19:50:52 |
Hier vaak archaide-olie, dit omdat de pan dan minder vettig wordt en dus makkeljiker schoon te maken
is. |
Quote |
Krumelke schreef op: 03-06-2013 22:38:51 |
we hadden altijd vloeibaarfrituurvet, maar toen een keer olie gebruikt en sindsdien altijd nog met
olie. we vinden de smaak zoveel beter dan met vloeibaar vet. we hebben frituurolie, maar het kan ook met zonnebloemolie. |
Quote |