Menu
 

Topic:

jena plan

Joy  schreef op: 29-05-2013 21:51:38
Hi,

Wij zijn aan het kijken naar een andere school voor onze kinderen. Op de huidige school zijn heel veel problemen waardoor er al veel kinderen naar een andere school zijn gegaan.

nu hebben wij hier in de buurt een jena plan school zitten die mij kwa school heel erg aanspreekt maar ik heb totaal geen ervaring met jenaplan.

wie kan mij de positieve en negatieve punten van het jenaplan vertellen?

alvast bedankt voor alle informatie!
 
Quote
Navigatie
RE: jena plan
Cir  schreef op: 29-05-2013 22:34:20
Ik heb vroeger op een jenaplan school gezeten. Ik vond het erg leuk.
Daar werkten ze met een weekopening en een weeksluiting waar elke klas altijd een toneelstukje voor mocht verzinnen en opvoeren.
Elke dag was er een kringgesprek waar bepaalde onderwerpen aan bod kwamen.

3 jaargangen in één klas. Dat heeft voor en nadelen. Jonge kinderen worden begeleid door oudere kinderen. Sommige ouders vinden dat de kinderen dan minder keuze hebben uit leeftijdsgenootjes. Ik heb daar zelf nooit "last"van gehad.

Bij onze school kregen kinderen in de onderbouw ( en bovenbouw), 3e groepers b.v.,  apart les van de 4e en 5e groepers maar ik weet dat er ook scholen zijn waar die 4e en 5e groepers er dan gewoon bijzitten en die moeten dan zelfstandig verder werken en niet elk kind kan zich daar even goed op concentreren.

Kinderen krijgen te maken met een weekplanning. Al heb ik berepen dat reguliere basisscholen ook steeds meer met weekplanningen gaan werken.

Er wordt ook met thema's gewerkt.
 
Quote
RE: jena plan
Made  schreef op: 30-05-2013 08:12:40
ik zou vooral kijken naar je kinderen. Ik heb heeeel enthousiast over het jenaplan onderwijs. Voor mij was jenaplan ideaal onderwijs, de juf hoefde mij niet te vertellen wat ik moest doen...ik deed het uit mezelf al. Dus toen Demi kwam was ik ervan overtuigd dat zij naar t jenaplan ging, maar zij blijkt juist veel meer structuur en duidelijke regels nodig te zijn, ze zou op een jenaplan echt niet op haar plek zijn.
Ik zou gewoon eens een gesprek aanvragen
 
Quote
Navigatie


Reageren op jena plan
Naam
Bericht