Menu
 

Topic:

wij worden in het ootje genomen...

Debbel79  schreef op: 29-05-2013 21:25:25

mijn jingste dochter fiene is 5,5. (januarie 2008) en zit officieel in groep1. ze is vorig jaar na de kerstvakantie gestart in een 0 groepje, en heeft dus een half jaar 0 gedaan, en na de zomervakantie is ze gestart in groep 1.
gezien haar pienterheid hebben ze haar in overleg doorgezet naar groep 2.

ik vond dit prima, het enige verschil was de vrijdagochtend extra naar school, en wat meer uitdaging.
mijn idee was om na de zomervakantie gewoon door te gaan in groep 2, gezien ze daar normaliter ook in zou moeten zitten en ze ook thuis niks laat zien van lezen rekeken etc.

ze kan haar naam schrijven, en herkent de letters van haar naam, maar benoemen kan ze ze niet.
als ik aan haar vraag hoeveel is 1 erbij 1, kijkt ze me aan of ze water ziet branden, vervolgens gaat ze in haar hoofd zitten tellen om tot de uitkomst 4 te komen.

groep 3, was dus totaal geen optie. (en ook niet de bedoeling omdat ze dus gewoon in groep 2 hoort)

nu bleef de juf maar zeuren dat ze naar gr 3 moest omdat ze zich anders zou vervelen in groep 2, maar ja, ik bleef volhouden dat ze dat gewoon echt niet aankon.

uiteindelijk hebben we gister een gesprek gehad, en de juf had all toetsen die fiene gemaakt heeft erbij gepakt, en ik zat met mijn mond open...

die kleine draak houd iedereen thuis vierkant voor de gek!! ze kan alle letters, ze maakt erbij en eraf sommen tot de 20.
ze leest kleine boekjes, en is emotioneel een van de sterkste schakels in de klas!

de juf heeft me op het hart gedrukt dat fiene echt groep 3 aan kon, vooral gezien er volgend schooljaar 2 hele kleine groepjes 3 komen.
(maximaal 20 kinderen in een klas) dat is natuurlijk ideaal!

eenmaal thuis gekomen, heb ik fiene ermee geconfronteerd, gebint die doerak een geniepig te lachen.. vervolgens roepm ik wat sommetjes en ze roept vlekkeloos de antwoorden!

dus.. toch maar besloten om haar na de zomervakantie naar groep 3 te sluizen...

ze is wel jing, maar niet de enige, en gezien het kleine klasje dutrf ik het nu wel aan...

ik hoop dat ik er goed aan doe...

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wij worden in het ootje genomen...
Marie8  schreef op: 30-05-2013 19:24:53
Oh bedoel je mij met drama? Ook ik vertel je mijn ervaringen. Maar idd, ik denk er waarschijnlijk een stuk minder licht over. Het maakt me daarin overigens niet uit hoe hoog of laag het iq van iemand is. Want soms ben je volgens het papiertje niet hb maar is het wel verstandig en soms is je iq knetterhoog en kun je beter gewoon in je eigen groep blijven. Mijn zoon is van eind feb. dat zou dan ook niet zoveel meer uitmaken en toch is dat wel zo. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wij worden in het ootje genomen...
Naam
Bericht