Menu
 

Topic:

muziekles

Mafkees  schreef op: 29-05-2013 09:45:50
Ik vind het belangrijk om naast sporten, mijn kinderen ook muziekles te laten volgen.
Nu zit ik eens te google-en op muziekles, maar sjemig wat een geld!!!

ik heb thuis een keyboard en heb de basis dingen zelf al aangeleerd, zoon vindt piano/keyboard/gitaar geweldig, maar ik schrok me kapot van de prijzen!!

is dat normaal?

wat betalen jullie voor de muziekles van je kind?
 
Quote
Navigatie
RE: muziekles
K  schreef op: 29-05-2013 17:57:40
Mijn oudste speelt gitaar via de muziekschool en dat kost (inkomensafhankelijk) tussen  335,00 en 450,00 per jaar. Hij krijgt in een groepje een uur les en heeft heel veel geleerd! Volgend jaar komt hier nog orkest bij a 39,00 per jaar. 
Mijn jongste doet kinderkoor en dat kost 102,00 voor een jaar (uur per week). Volgend jaar komt hier AMV bij a 171,00 per jaar.

Tja, van huis heb ik meegekregen dat muziek spelen een belangrijke bijdrage kan leveren aan je ontwikkeling als kind. Ik heb zelf ook jarenlang gespeeld. Maar geen haar op mijn hoofd om zelf les te gaan geven, de didactische vaardigheden om muziekles te geven heb ik niet. Wel kan ik helpen nu bij de lessen van de kindere. En doe dat met veel plezier!!

Wat betreft sport, dat heb ik dus helemaal niet meegekregen vanuit huis, erg jammer achteraf. Vandaar ook dat mijn kinderen ook zeker  een sport doen en bovendien naar de sport BSO gaan. De oudste doet aan waterpolo en de jongste is bezig met de laatste zwemlessen (diploma c) en wil daarna op karate. Helemaal goed!! Kosten voor sport nemen overigens wel wat af als de zwemdiploma's behaald zijn, is mijn ervaring...

 
Quote
RE: muziekles
Mafkees  schreef op: 29-05-2013 18:09:18
noten leren lezen is bijna hetzelfde als het alfabet en daar help ik hem ook mee, dus tot zover durf ik wel te gaan.
ik vind ook dat muziek erbij hoort in de opvoeding, maar ik heb er zelf ook altijd veel plezier van gehad.

de kosten is tot daar aan toe, maar na de zomer zit hij dan op zwemles/muziekles en een sport.
dat vind ik echt niet kunnen eigenlijk. dus we gaan er maar eentje wegstrepen iig....
 
Quote
RE: muziekles
Cora38  schreef op: 30-05-2013 08:53:38
Het is over het algemeen zo dat kinderen pas goed leren doseren met blazen als de kaak zover is dat de kideren (het meeste) gewisseld hebben. Dat wil niet zeggen dat het bij jouw zoon ook zo is hoor. Ik hoorde het van de juf van de fanfare.
Ik heb zelf ook jaren blokfluit, gitaar en accordeonles gehad en help emma ook thuis met noten lezen. 
Ze was pas zelf een muziekstuk op de piano aan het maken. Zo leuk als ze dat doen. Samen muziek maken en  naar elkaar luisteren is zo leuk. 
 
Quote
RE: muziekles
Jo  schreef op: 30-05-2013 09:03:06
Hier geen muziekles helaas, het is echt met 1 inkomen niet op te brengen.
Mijn moeder heeft pianoles en mijn dochter zit vaak achter de piano en zingt dan liedjes, vooral toen ze kleiner was, was dat af en toe hylarisch.
 
Quote
RE: muziekles
Ivy  schreef op: 30-05-2013 09:33:36
Hier 1 kind op vioolles = 22,50EUR/45min. 3x per maand.

Dan 2 kinderen die van mij pianoles krijgen en 1 die dwarsfluitles krijgt. Dwarsfluit heb ik jaren gespeeld, piano wat korter, maar het lukt zo wel. Ik kan echt niet voor 4 kinderen muziekles betalen. Zit er nog een natuurtalentje tussen, dan zie ik wel

Wij werken nu voor piano met een lesmethode: Bastien. Dat zijn theorie- en muziekboeken. Ze leren er een hoop mee en de boeken zijn best uitgebreid.

Heb je daar al eens over gedacht? Wel zelf thuis, maar met een lesmethode? Er zijn er een heleboel, ook bijv. met CD om mee te spelen.

Ik begrijp altijd best wel dat een ervaren muziekdocent het beste is, maar dat is gewoon peperduur. Dit is dan toch een goede 2e optie.

 
Quote
Navigatie


Reageren op muziekles
Naam
Bericht