Menu
 

Topic:

gewoon een vraag

Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 25-05-2013 08:20:19
Na aanleiding van topic's scheiden,
vraag ik mijn wel eens af,hoeveel vrouwen hier.
tijdens hun relatie/huwelijk.

1 staan inschrijven bij de woningbouw
2 eigen inkomen/baan of spaarrekening met eigen geld.

vaak lees je dat vrouwen niet staan ingeschreven en ik vraag mijn af,waarom niet?
want inschrijven is toch nooit weg,misschien wil je ooit verhuizen of je kan als gezin je koopwoning niet meer betalen.

2 waarom geen eigen inkomen,al is het maar een paar uur per week,
of eigen geld op een rekening.
stel je voor dat je man opeens komt aanzetten ,met een scheiding,
je moet toch ook eten en een huis inrichten en vaste lasten betalen.

staan jullie vrouwen ,die dit niet hebben.
er nooit bijstil of willen jullie dat niet,dat er altijd een mogelijkheid bestaat
dat 1 van beide wilt scheiden?

OH ik sta 6 jaar ingeschreven en heb eigen inkomen
alleen de spaar onbreekt,op dit moment weer.


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: gewoon een vraag
Made  schreef op: 25-05-2013 10:36:23
Hier wel ingeschreven, maar ik woon ook alleen met dochter
mocht ik ooit weer gaan samenwonen, blijft de inschrijving staan tot mn 80e...die 12 euro per jaar kan je een hoop ellende besparen.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Nimmie  schreef op: 25-05-2013 10:37:02
Hier als gezin ingeschreven en hebben beide ons eigen rekening.
Niks op een hoop.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Xsara  schreef op: 25-05-2013 10:39:13
ja hoor ingeschreven, allebeide en een eigen rekening ieders en ik heb werk waar ik in de toekomst ook meer uren kan werken, heb een eigen auto en ben eindelijk weer heel zelfstandig nu... was het een tijdje niet door het herseninfarct en de komst van de kinderen maar nu wel weer, het gaat goed tussen ons, met ups en downs maar we zijn al 21 jaar bij elkaar in oktober en allebeide behoorlijk pittig dus het knalt wel eens.. is gewoon zo en hoort ook bij ons.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Dikkertje-dap  schreef op: 25-05-2013 10:46:47
Ik sta wel ingeschreven voor een eigen woning, al vanaf het begin van onze relatie, niet omdat ik ervan uit ga dat we ooit uit elkaar gaan, ik hoop het niet zeg! Maar wel omdat ik nooit, nooit meer zo diep wil komen te zitten en afhankelijk moet zijn van anderen.

5 jaar geleden heb ik met mijn dochtertje van toen 1 jaar naar een blijf van mijn lijf huis moeten vluchten, na daar een half jaar gezeten te hebben aan de andere kant van het land hebben we veel moeite moeten doen om een woning met urgentie te krijgen.

Het is voor mij een gevoel dat ik altijd een keuze heb, nee, ik ga nooit meer mee in situatie';s die niet gezond zijn voor mij of mijn gezin, en dat betekend niet dat ik daar heel veel mee bezig ben, maar juist dat ik een gezonde relatie héél belangrijk vind. En die 13 euro per jaar verlengkosten voor inschrijving heb ik daar graag voor over.

Spaargeld van mijzelf heb ik dan weer niet, maar dat acht ik ook niet zo noodzakelijk, daar is makkelijker een mouw aan te passen als in dze tijd een woning te vinden.

Dus nee Sabje, ik vind je alleen maar heel realistisch!
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Roos  schreef op: 25-05-2013 10:53:19
Ja hoor ook ik sta ingeschreven,wij staan als gezin zijnde ingeschreven maar dat houdt wel in dat als onze relatie stuk zou lopen dat wel gesplitst kan worden en wij gewoon onze inschrijfjaren behouden. Staan al 12 jaar ibgeschreven en nee heb geen slechte relatie. Staan meer ingeschreven omdat wij ooit willen verhuizen en je hier zonder 15 jaar inschrijf tijd nergens komt.

Ook een eigen inkomen ook 1 eigen rekening maar manlief wel een oasje van heeft.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Isabelle  schreef op: 25-05-2013 11:23:12
Ja, heb altijd ingeschreven gestaan. Vanaf mijn 18de, hebben wel samen een koopwoning gekocht. Maar ben altijd ingeschreven blijven staan. Dit heeft niets te maken met mijn relatie of "een gebrek" aan vertrouwen daarin. Maar ik vind het mijn verantwoordelijkheid, zeker nu we kinderen hebben. Om mijn zaakjes goed op orde te hebben. 

Verder hebben we alleen maar gezamenlijke rekeningen. 1 lopende rekening en 1 spaarrekening, we delen alles. Ik heb een eigen inkomen en een auto. We hebben meer dan genoeg spaargeld, alleen binnenkort gaan we verhuizen dus dan zal de rekening wel behoorlijk slinken.

Ik heb erg veel vertrouwen in onze relatie, we zijn al 15 jaar samen en hebben de nodige hobbels overwonnen. Alleen ben ik ook heel realistisch. En indien er iets gebeurt wil ik mijn kinderen graag een stabiele basis kunnen bieden.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
An  schreef op: 25-05-2013 11:25:46
Hier staan we ook ingeschreven, maar die inschrijving is voor allebei geldig. Wij staan al lang ingeschreven. Eerst hadden we een duur huurhuis buiten de woningbouwvereniging omdat wij nog te kort ingeschreven stonden voor een woning van de woningbouw. Inmiddels hebben we gekocht, maar blijven ingeschreven staan in geval van nood. En dan heb ik het niet over een scheiding, maar over dat we bijv. ons huis niet meer kunnen betalen.

Eigen inkomen heb ik momenteel niet. Spaargeld wel, want wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd dus de helft is van mij.

Wij hebben wel een goede verzekering op het huis moch 1 van ons overlijden.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Myself  schreef op: 25-05-2013 11:27:22
Hier beiden een baan, ik wel parttime ivm de kinderen.
Hebben een koophuis en ik zou voor mezelf geen enkele reden weten waar ik / we ingeschreven zouden moeten staan
voor een huurhuis.
Verder alleen gezamelijke rekeningen hier.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Suis  schreef op: 25-05-2013 11:29:46
Als ik ga scheiden kan ik voor mijzelf zorgen. Als dit niet zo was zou ik mij wel ingeschreven hebben. 

Ik ben vind trouwen eigenlijk levensloop het leven maar vind wel dat je een deel ook zakelijk moet bekijken en dus goed moet regelen.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Cir  schreef op: 25-05-2013 11:30:17

Wij hebben ieder een eigen rekening en spaargeld. Vaste lasten hebben we verdeeld.
Als wij zouden scheiden kan ik me financieel niet helemaal bedruipen. Ik zou een full-time baan moeten zoeken dan.
Ik heb me ooit wel ingeschreven bij woningnet maar toen was er nog geen jaarlijks bedrag wat je moest betalen, alleen inschrijfgeld dus ik weet eigenlijk niet of ik mijn account weer kan activeren en of ik de woonduur nog heb. Ga dat wel een keer uitzoeken want niets zo veranderlijk als de mens.
Ik heb het vaker gezien dat mensen echt monsters kunnen worden als een scheiding zich plots toch aandient. spaarrekeningen plunderen, dat soort dingen.
 

 
Quote
RE: gewoon een vraag
An  schreef op: 25-05-2013 11:31:48
Waarom ik geen eigen inkomen heb is omdat wij onze kinderen een stabiel leven willen geven. In ons geval is dat het beste als ik fulltime thuis ben. Wij gaan niet ons leven inrichting op een manier die wij niet willen omdat misschien in de toekomst wij gaan scheiden. Bovendien zijn wij in gemeenschap van goederen getrouwd, dus bij een scheiding is de helft van mij. Bij overlijden van mijn man is alles van mij. Wij hebben altijd een behoorlijke spaarrekening voor noodgevallen. Wij hebben een goede verzekering bij ons huis en spaarhypotheek met 30 jaar rente vast dus de hypotheeklasten zullen in ieder geval niet meer stijgen.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Marjolein852  schreef op: 25-05-2013 11:40:38
Niet ingeschreven. Krijg wel urgentie igv nood (invalide).

Getrouwd in gemeenschap van goederen; dus eerlijk delen! gezamelijke rekening voor de vaste lasten en reserveringen enzo. Wij storten allebei naar rato geld op die rekening. De rest is voor jezelf.. (al tankt mijn man wel altijd mijn auto vol van 'zijn'geld.) Verder een stapel spaarrekeningen; voor de kinderen en 2 op mijn naam.

Zelf een WAO uitkering (80-100%afgekeurd) en een klein baantje. Man een goed salaris. Risico op overlijden van mijn man is afgedekt..

 
Quote
RE: gewoon een vraag
Anna28  schreef op: 25-05-2013 12:20:53

Quote MaFKeeS:
maar als je het zo verdeeld qua financien, das toch ook niet eerlijk? mijn man krijgt veel meer dan ik, zou betekenen dat hij meer ruimte zou hebben om dingen voor zichzelf te kunnen kopen? of zie ik dat verkeerd?



nog ff de rest niet gelezen hoor, maar zag deze staan: 
Mijn man betaald meer vaste lasten dan mij, omdat ik minder binnenkrijg dan hem. Zodoende houden we allebei even veel over ongeveer per maand om leuke dingen van te kopen
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Liefje  schreef op: 25-05-2013 13:00:23
Hier kun je je niet inschrijven voor de woningbouw dat gaat per loting dus dat scheelt. Nu woon ik toch alleen maar toen wij uit elkaar gingen had ik binnen 3 mnd een woning en hij ook.

Geld komt altijd wel goed
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Liefje  schreef op: 25-05-2013 13:00:23
Hier kun je je niet inschrijven voor de woningbouw dat gaat per loting dus dat scheelt. Nu woon ik toch alleen maar toen wij uit elkaar gingen had ik binnen 3 mnd een woning en hij ook.

Geld komt altijd wel goed
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 25-05-2013 14:21:41
en toch is het idd iets om over na te denken sta wel ingeschreven in nijmegen maar dat is meer omdat we samen terug willen en nu helemaal omdat mijn man zijn baan hem -ons hier hield zeg maar zie het nu ook in mijn omgeving vriendin naar crisisopvang en zit daar tussen nou lik me vestje maar goed vind het wel stof om over na te denken. betreft gezamelijke rekening daar ben ik niet zo voor. had hier zoiezo niks uitgemaakt zijn getrouwd in gemeenschap van goederen of hoe je da ook noemt.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 25-05-2013 14:30:02
Wij zijn 8 jaar bij elkaar, ik sta wel ingeschreven bij de woningbouw en we hebben onze eigen rekeningen. Hij betaalt alle vaste lasten, ik betaal de kinderopvang en alles wat de kids nodig hebben (kleding etc.) Op zich zou ik ook wel mijn eigen huis(je) kunnen kopen. k vind het wel lekker, je hebt iig je zaakjes geregeld voor mocht het mis gaan, je weet het maar nooit er zijn mense die na 20 jaar nog uit elkaar gaan. Op dit moment is er gelukkig geen sprake van.

 
Quote
RE: gewoon een vraag
Mv2  schreef op: 25-05-2013 17:24:51
Wij zijn beide ingeschreven. Geld gaat op 1 hoop maar we werken allebei dus mocht er iemand wegvallen komt dat vanzelf goed. 
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Debby1977  schreef op: 25-05-2013 17:33:32
Jen9 en waarom zouden de wachtlijsten daardoor oplopen? Die mensen staan ingeschreven en zolang die niet massaal gaan reageren dan is er geen probleem hoor. Hier ingeschreven en beide een eigen rekening
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Boterbloem  schreef op: 25-05-2013 17:38:15

Ik sta niet ingeschreven omdat ik niet in mijn huwelijk zit (en mijn man evenmin) om er tussenuit te piepen. Ik ben thuis omdat iik toen de oudste jong was niet kon werken omdat hji constant ziek was. En wil ik geen baan van: stel hij wil scheiden.


Wil overigens wel graag werken, maar ga absoluut niet dingen nu al regelen voor stel dat we gaan scheiden. Dat is het begin van het einde wat mij betreft. Dan is de insteek al verkeerd vind ik.

 
Quote
RE: gewoon een vraag
Roos  schreef op: 25-05-2013 18:27:59
Maar waarom zijn er hier mensen die zeggen waarom ingescheven staan ben niet van plan om te scheiden end?

Ik/wij zijn dat ook niet maar staan wel ingeschreven stel nu dat mijn man bijv overlijd dan kan ik echt niet in onze woning blijven wonen en stel dat ooit bij 1 van ons het inkomen weg valt of de huur richting 1000€ gaat dan vind ik het toch erg fijn om de inschrijftijd achter de hand te hebben.

Inschrijven betekend dus niet dat er gedachtes zijn om te gaan scheiden maar wel op een eventuele verandering voor bereid.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 25-05-2013 18:35:58

Quote Roos:
Maar waarom zijn er hier mensen die zeggen waarom ingescheven staan ben niet van plan om te scheiden end? Ik/wij zijn dat ook niet maar staan wel ingeschreven stel nu dat mijn man bijv overlijd dan kan ik echt niet in onze woning blijven wonen en stel dat ooit bij 1 van ons het inkomen weg valt of de huur richting 1000€ gaat dan vind ik het toch erg fijn om de inschrijftijd achter de hand te hebben. Inschrijven betekend dus niet dat er gedachtes zijn om te gaan scheiden maar wel op een eventuele verandering voor bereid.



Nou dat vind ik dus ook Roos,stel dat die mooie grote EIK hier op me dak valt.
dan heb ik niks meer ,kan geen hypotheek of lening voor een nieuwe krijgen 
even 100.000 euro heb ik ook niet op me bank staan.
of stel er breekt brand uit,ik heb geen verzekering daarvoor,want die krijgen wij niet.

nou dan moet ik toch ergens heen,met mijn gezin.
en dat zijn voorbeelden bij mijn ,maar zo zijn er voor elk gezin wel wat te bedenken.

wij zijn al 16 jaar bij elkaar en wij hebben ook geen plannen hoor,
ondanks dat wij een zeer pittig stel zijn.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Boterbloem  schreef op: 25-05-2013 18:47:42

Als mijn man of ik overlijd hebben wij nog maar een hypotheek van 20.000 om af te betalen. Daarmee hebben we wel rekening gehouden. 


Maar zekerheid is altijd schijnzekerheid. Mensen willen altijd zoveel mogelijk zekerheid, en veranderen er weer regels of is straks het gld niets meer waard of wat dan ook dan is alle zekerheid ineens weg.

Ik leef niet op dit soort schijnzekerheden, ga me er ook niet druk om maken. Komt er ooit toch een scheiding dan zie ik het op dat moment wel, maar daar ga ik me echt niet mee bezig houden.


 
Quote
RE: gewoon een vraag
Alice  schreef op: 25-05-2013 18:59:44

Quote Roos:
Maar waarom zijn er hier mensen die zeggen waarom ingescheven staan ben niet van plan om te scheiden end? Ik/wij zijn dat ook niet maar staan wel ingeschreven stel nu dat mijn man bijv overlijd dan kan ik echt niet in onze woning blijven wonen en stel dat ooit bij 1 van ons het inkomen weg valt of de huur richting 1000€ gaat dan vind ik het toch erg fijn om de inschrijftijd achter de hand te hebben. Inschrijven betekend dus niet dat er gedachtes zijn om te gaan scheiden maar wel op een eventuele verandering voor bereid.



Wij zijn daar voor verzekerd, als mn man sterft, zit ik op rozen haha! 
Maar heb liever dat hij blijft leven hoor!
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Jen9  schreef op: 25-05-2013 19:06:24
Overlijdensrisicoverzekering.. De helft van de hypotheek vervalt bij overlijden van 1 van ons.. Dat moet lukken.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Jen9  schreef op: 25-05-2013 19:06:25
Overlijdensrisicoverzekering.. De helft van de hypotheek vervalt bij overlijden van 1 van ons.. Dat moet lukken.
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Mafkees  schreef op: 25-05-2013 19:27:04

Quote Alice:
[...]

Wij zijn daar voor verzekerd, als mn man sterft, zit ik op rozen haha! 
Maar heb liever dat hij blijft leven hoor!




whahaha, dat is hier ook!
iig dat ik het nog een aantal jaar uit kan zingen. daar kun je je allemaal tegen verzekeren!
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 25-05-2013 19:45:45

Quote Alice:
Wij zijn daar voor verzekerd, als mn man sterft, zit ik op rozen haha! 
Maar heb liever dat hij blijft leven hoor!



Same here!
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Melissa  schreef op: 25-05-2013 19:59:41
Waarom nu mijn leven inrichten op een manier waarop we niet willen omdat we misschien ooit uit elkaar gaan. Ik vind het fulltime beschikbaar zijn voor de kinderen belangrijker dan werken voor de zekerheid dat we ooit uit elkaar gaan.

Ik zelf vind het wel fijn trouwens, heb gewerkt en had zo meer geld voor luxe, (bijv. Kleren, keertje uit eten, schoenen), heb nu voor het laatst kleren gekocht toen we gingen trouwen, dus ruim anderhalf jaar geleden ...
 
Quote
RE: gewoon een vraag
Belske  schreef op: 25-05-2013 20:05:52
Hier geen enkele regeling wat betreft woning, geld of andere... Scheiden is hier geen optie. Ik wil het niet, hij wil het niet. Door omstandigheden (2 maal geërfd op een half jaar tijd) zitten we er niet slecht voor en dat is geld voor ons beiden, voor ons gezin, onze kinderen later... Wij hebben twee kinderen van 12 en 11 en die vragen ons bij elke discussie (al is het over politiek of de kleur van de gordijnen, we zitten niet altijd op één lijn) met grote ogen: "Jullie gaan toch niet scheiden, hè..." Voor mij persoonlijk is dat een bewijs dat een kind niet gediend is met gescheiden ouders. En dat maakt ons als stel nog sterker om te vechten voor ons gezin. Ik zie het ook op school, waar ik werk met kerels van 16 tot 20, een scheiding komt aan als een botsing met een betonnen paal voor de kinderen... Gemakkelijk is het niet geweest de laatste jaren, maar de wil om samen te houden wat we hebben opgebouwd (het gezin én de centen) zorgt ervoor dat we blijven waken over de continuïteit van dingen...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op gewoon een vraag
Naam
Bericht