Menu
 

Topic:

vaak plassen en ongelukjes

Lin79  schreef op: 24-05-2013 17:22:11

Hallo ik weet t ff niet meer hoe ik t nu moet aanpakken. begripvol doen helpt niet, lief doen niet, streng zijn helpt niet, boos worden helpt niet.....mn dochter van 3.5 plast nog steeds veel in de broek vaak wel 2 tot 5 broeken per dag. 


 


Ze heeft vaak dorst plast vaak als ze naar de wc gaat wel om de 10 minten vaak...ik denk dan hoe kun je nu alweer plassen?? de peuterleidster weet t ook niet meer ze zegt ik neem dr drie keer mee te palssen drie keer komt er veel uit en nog plast ze in de broek. 


ik heb vorige week dr bloed laten prikken omdat ik me zorgen maakte om suiker maar alles was goed. ook geen onstekingen ofzo. 


 


wat als ze met 4 jaar nog niet zindelijk is? eind oktober gaat ze naar de bsisschool. poepen doet ze vaak wel op de wc maar als ze smiddags nog slaapt en ik dr een pamper omdoe poept ze liever daarin. maar dat vind ik geen grote ramp zolang ze maar niet in de onderbroek poept das zo ranzig. 


ik probeer nu t drinken te beperken maarja kan dr toch moeilijk met dorst laten rondlopen? denk wel dat ze een 1.5 liter per dag drinkt./..das wel veel. ze heeft atlijd veel gedronken. probeer t nu op een liter te laten maar nog 2 natte broeken vandaag. 

 
Quote
Navigatie
RE: vaak plassen en ongelukjes
Chloe  schreef op: 24-05-2013 19:23:24
ik zou drinken zeker niet gaan beperken, drinken is juist goed. Is ze al wel echt zindelijk geweest? En als dat zo is, plast ze bv wel goed uit? Ik vind het persoonlijk met 3,5 echt niet gek dat dit nog gebeurt, het is nog jong. Mijn zoontje heeft met 5 jaar ook nog geregeld ongelukjes. WAt zegt de huisarts trouwens?
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Jacq39  schreef op: 24-05-2013 19:35:46
Idd geen probleem van maken ze is "pas" 3.5..... Niet minder laten drinken, drinken is goed. Ik zou het even loslaten en komt echt wel goed straks!
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Inky69  schreef op: 24-05-2013 19:44:05
Mijn zoon is 4 en vlak voordat hij naar school ging had hij zeker nog zo'n 3 a 4 ongelukjes per dag.........Ik zag het op school al somber in maar het ging verbazend goed. In het begin vaak een ongelukje en nu zit hij 8 maanden op school en nu heeft hij 1 a 2x in de week een ongelukje, maar niet op school. Altijd thuis omdat hij dan te lui is om naar de wc te gaan.

Op school naar de wc is leuk, je mag een ketting om doen en je heb t even een loopje
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Lin79  schreef op: 24-05-2013 19:48:44

de dokter zei dat ik t nog maar even moest aankijken. 


mn vriend plaste op zn 7e nog in bed mn schoonmoeder op dr 15e nog en de tante van mn vriend ook met 12 nog daar is nooit onderzoek naar gedaan maar dat is niet normaal. . en mn neefje (van mijn broer) plaste op zn 10e nog in bed is toen naar de plaspoli geweest en bleek een bep hormoon niet aan te maken waardoor die wakker zou moeten worden als die plast. mn neefje van 8 (broertje van mn neefje ) plast nog vaak in de broek als die met zn DS bezig is. dus zowel van mijn kant als mn vriend zn kant zitten er problemen in de familie. alhoewel mn broer en ik niet lastig zindelijk te krijgen waren(dus misschien is dat ook een probleem van mn schoonzusje dr kant). misschien dat ik t me daarom ook wel zo aantrek. ik wqeet dat ze nog niks doen bij 3.5 jarigen...maarja t zit wel in mn achterhoofd. 


 


Maar dus gewoon laten gaan en als er een ongelukje gebeurd zeggen ach kan gebeurn hier een schone broek? hoe oud is normaal dan om overdag helemaal zindelijk te zijn. ?


 


nee ze is nog nooit helemaal zindelijk geweest. zijn wel dagen dat t goed gaat hoor. en dan zo weer een week dat t bagger is...op den duur ben ik dan zo geiriteerd....omdat ik weet dat ze t wel kan. 

 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Chloe  schreef op: 24-05-2013 21:33:17
eens met Sis. Als ik het zo lees is ze sowieso nog niet zindelijk, maar wil je het eigenlijk zelf gewoon graag. Laat het los, geef er niet te veel aandacht aan en geef een schone onderbroek. Kijk, bij mijn zoontje word ik wel eens boos. Want hij is (overdag) al lang en breed zindelijk met zijn 5 jaar, en die ongelukjes bij hem gebeuren vaak doordat hij geen zin heeft om naar de wc te gaan en het dan te lang ophoudt. Maar ook dan, het is geen drama. Waarschijnlijk ben je zo bang dat er een probleem is, dat je het daarom lastig vindt om er ontspannen mee om te gaan. Maar toch proberen.
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
**anja**  schreef op: 24-05-2013 21:43:07
Mijn zoontje is ruim 3 en gaat al  naar school.
Op school bijna geen ongelukjes, maar thuis regelmatig,
vooral als hij moe is.
Ik maak me er niet druk om, hij kan het wel en is nog maar
klein 
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Danimvsenna  schreef op: 25-05-2013 17:23:22
Het lijkt nu net alsof ze zindelijk is, en vaak ongelukjes heeft. Maar dat is helemaal niet zo, ze is gewoon nog niet zindelijk, en er blijkbaar nog niet aan toe.

Ik zou haar gewoon een luier (broekje) aan doen, en als ze op de WC plast/poept, super!
Maar zo niet, jammer dan.

Ze zal heus wel zindelijk zijn als ze naar groep 1 gaat. De "zomer" komt vast ook nog wel aan, dan kun je haar lekker in de tuin in een onderbroek rond laten lopen.
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Jen9  schreef op: 25-05-2013 18:11:42
Mijn zoon van 10 plast ook nog af en toe in zijn bed, doen ze ook nog niks aan, pas met 12 hoort dat helemaal in orde te zijn (wel eerder bijna elke nacht droog natuurlijk, maar helemaal hoeft nog niet..)
Je dochter voelt denk ik erg jouw onzekerheid en druk...
Lekker laten gaan...
 
Quote
RE: vaak plassen en ongelukjes
Son  schreef op: 25-05-2013 18:17:10

Ik krijg ook een beetje het idee dat ze nog niet echt zindelijk is. Hoe vaak plast ze wel op de wc ?

Mijn zoontje (over 2 maanden wordt hij 3)  is sinds 2 weken zo goed als zindelijk, maar heeft elke dag nog wel 1 of 2 (en soms zelfs 3) ongelukjes.
Boeit niks, maar daar aan merk ik, dat hij af en toe nog vergeet dat hij zindelijk is. Of als hij erg moe is.
Maar plast dus echt 90 % wel op de wc/pot

 
Quote
Navigatie


Reageren op vaak plassen en ongelukjes
Naam
Bericht