Menu
 

Topic:

Beslag op salaris..

To  schreef op: 22-05-2013 17:09:07
Stel er wordt beslag gelegd op je salaris. De beslagvrije voet is berekend dus het maximale wordt ingehouden.

Maar dan komt er nog een beslaglegger..

Hoe werkt dat dan? Moet die wachten tot het andere beslag klaar is?
 
Quote
Navigatie
RE: Beslag op salaris..
Mafkees  schreef op: 22-05-2013 17:17:46
Ja, ze moeten wachten op elkaar of hetgene verdelen
maar wie het eerst komt....
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Worteltje  schreef op: 22-05-2013 17:19:09
Nee, hij krijgt te horen dat er al beslag is en dat hij naar die andere moet.
Dan moet de 1e beslaglegger alles delen met de rest van de deurwaarders, jij merkt er niks aan.Behalve dat je schulden slinken maar je daar bijna niks van hoort. Pas als het helemaal afbetaald is
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 22-05-2013 17:27:10
Laten aanmelden bij de kredietbank dan mogen ze er geen beslag meer op leggen. 
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 22-05-2013 17:43:29
Bij de Kredietbank mag het ook nog even, Mama van JSJ, je moet dan al in een bepaalde ronde zijn voor of het minnelijk traject of de WSNP. Bij ons is toendertijd het loonsbeslag gestopt op het moment dat een verzoek ingediend was bij de rechtbank voor WSNP. Maar meestal houden schuldeisers zich wel stil als ze weten dat je bij de Kredietbank bent.

Maar TO, de tweede schuldeiser zal inderdaad in de rij moeten aanschuiven en moeten wachten tot de eerste zijn geld binnen heeft. Laat je niet gek maken en alsnog een betalingsregeling treffen, want dat mag niet. Zodra loonsbeslag gelegd is, betaal je al het maximale.
Bepaalde schuldeisers hebben voorrang. Komt de Belastingdienst bijvoorbeeld als tweede, dan kan het zijn dat de eerste wel pech heeft. BD gaat voor. Maar dat zal voor jou/jullie geen verschil maken dan!
Kijk het goed na, want ze willen nog wel eens bepaalde posten 'vergeten' . Zo had een schuldeiser, die al eerder loonsbelag had gelegd (inmiddels ex was van baan veranderd) opnieuw loonsbeslag gelegd en opeens was mijn inmiddels ex alleenstaand zonder kinderen .
Wij hebben toen geen afdracht betaald, wel direct de juiste gegevens verstuurd en nadat het aangepast was, zijn we weer gaan afdragen.

Sterkte ermee, maar blijf rustig... uiteindelijk wordt er veel gedreigd, maar kunnen ze weinig. Ik zou willen dat ik al mijn schulden kon afbetalen... maar dat kan ik niet en uiteindelijk leer je het wel loslaten...

Geen idee of je er moeite mee hebt, haha, maar voor het geval dat bij deze een 'wijze' raad .
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
To  schreef op: 22-05-2013 19:03:28
Maar
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
To  schreef op: 22-05-2013 19:07:29
Maar gaan ze dan geen beslag leggen op je spullen als ze niet bij je salaris meer kunnen halen omdat er al een beslag loopt?
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liefje  schreef op: 22-05-2013 22:44:15
Het mag niet maar hier uit ervaring van mijn omgeving doen ze het soms wel dan leggen ze dubbel beslag waardoor je minder overhoud dan de beslagvrije voet en je er weer achteraan moet gaan om het terug te krijgen.
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 23-05-2013 13:40:35
Ze kunnen geen beslag leggen, dat moet via de rechter en de rechter zal daar geen toestemming voor geven. Probleem is alleen dat ze met papieren komen waardoor men schrikt, bang wordt en toch maar mee werkt...

Boedelbeslag wordt zelden gedaan en eigenlijk alleen als ze zeker weten dat er wat te halen valt. Boedelbeslag schijnt nogal wat te kosten (hoeveel weet ik niet meer) en ja, die kosten moeten ze wel eruit kunnen halen. Weten ze dat jij een dure auto rijdt, ja, dan kun je ze verwachten.
Er wordt echt zelden overgegaan tot boedelbeslag en ALS ze al komen, dan is het vrijwel altijd boedelbeslag op papier. Wat inhoudt dat je tot je uit je schulden bent, de spullen die je op dat moment hebt, niet mag verkopen.

Heb je geen waardevolle spullen, wees dan maar niet bang (ik was zo bang... bang dat ze echt alles mee zouden nemen, foto's, videobandjes, speelgoed van de kinderen... pfff).
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 23-05-2013 13:44:52
Dubbel beslag bedoel ik dan, he.

Maar schuldeisers kunnen erg agressief zijn... wij hadden er 1, die eiste 500 euro per maand, terwijl we toendertijd in de bijstand zaten. Gebeld, uitgelegd, maar nee hoor, ze bleven bij die 500. Tja, ging dus gewoon niet... Dus niet meer betaald. Om de 4 maanden kregen we een brief, betalen binnen zoveel dagen, anders... en uiteindelijk bleek het anders gewoon niets te zijn. Sommige reageren wel sneller, maar dan is het een kwestie van... laat maar aankomen op een rechtzaak...

Neem aan dat je wel bezig bent met schuldhulpverlening inmiddels? Ik belde hoe dan ook altijd even met de schuldeiser en vertelde hoe en wat. Ook al werd gezegd dat ze er geen rekening mee hielden, 9 van de 10 keer zorgde het wel voor rust.

 
Quote
RE: Beslag op salaris..
To  schreef op: 23-05-2013 14:54:27

Weet je wat het is..


Ik heb meerdere schulden, de meeste al meer dan 15 jaar oud toen ik nog jong en dom was en je heel makkelijk een lening kon krijgen of een credit card..


Met iedere schuldeiser sprak ik een betaalregeling af en op een gegeven moment betaalde ik zowat de helft van mijn salaris af aan betaalregelingen.. Ik leef van salaris naar salaris en kom altijd te kort..


Alles wordt duurder en duurder en op een gegeven moment kom je gewoon echt te kort en bouw je weer nieuwe schulden op omdat je sommige dingen gewoon niet kunt betalen..


Dus toen kwam er een nieuwe schuldeiser bij en ook daar wilde ik weer een regeling mee treffen, maar deze schuldeiser wilde totaal niet mee werken.. Die wilde de helft van mijn salaris alleen voor zijn afbetaling elke maand... Zo mijn best gedaan om overal regelingen te treffen en na te komen en nu wilde deze schuldeiser niet meewerken.. Heb zelfs gesmeekt..


Dus al gauw ging hij naar de rechter en binnen 2 maanden lag er een beslag op mijn salaris.. Maar hoe ga ik nu die andere regelingen betalen.. dat redt ik niet meer als ik en mijn kinderen ook nog willen eten..


Toen bleek ook nog dat er bij 1 schuldeiser de schuld alleen maar hoger wordt terwijl ik afbetaal..


Dat begon met een schuld van 22.000 euro.. Al 4 jaar lang betaal ik 100 euro per maand en laatst kreeg ik een overzicht van de tussenstand en toen was het openstaande bedrag al ruim 25.000 euro.. Ik begreep er niks van? Dus ik ging bellen om te vragen hoe dit mogelijk was en dan praten ze met je alsof je niet spoort.. 'Ja mevrouw dat is de rente' .... 'U wilt toch maar 100 euro per maand aflossen..'


Dus dat blijf ik de rest van mijn leven afbetalen en dan wordt het bedrag alsnog steeds maar hoger.. Oftewel dat betaal ik nooit af..


Dus nu er een beslag loopt op mijn salaris vraag ik me af waarom ik daarnaast nog al die betaalregelingen betaal en dus elke maand stress heb of ik nog wel eten kan kopen of de elektra rekening kan betalen.. Laat ze dan allemaal maar beslag gaan leggen en op elkaars beurt wachten..


Het klinkt vreselijk, maar ik heb zo mijn best gedaan om alles zo goed mogelijk te regelen met iedereen. Ik heb zoveel stress en verdriet gehad en alles was voor niks..


Ben dan ook niet met schuldhulpverlening bezig.. wilde het zo graag zelf oplossen..


Maar ondertussen ben ik doodongelukkig..


Sorry voor mijn klaagzang.. uiteindelijk is het allemaal mijn eigen schuld..

 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Anne Mv 3  schreef op: 23-05-2013 15:27:40

Van je fouten moet je leren, alleen soms zijn de gevolgen van je fouten niet simpel op te lossen.
Voor mensen die in situaties zitten zoals jij daarvoor is schuldhulpverlening juist! Je wilt anders, maar door de zware financiële last uit het verleden lukt het niet.
Er zijn hier op ML meerdere mensen die schuldhulpverlening hebben (gehad), lees hun topics eens en ga ervoor!
Zwaarder dan nu kan het eigenlijk niet worden...

 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 23-05-2013 20:07:23
Dan zou ik nu dus wel de moed gaan verzamelen en schuldhulpverlening gaan starten! Hier kom je niet meer uit, de rente is inderdaad veelal hoger dan dat wat je aflost... Meer dan wat je nu doet, kun je niet. Schroom niet, maar zoek hulp. Bedenk je dat bij de instantie waar je aanklopt alleen maar mensen zijn met schulden... dus die zullen je echt niet beschuldigend aankijken, meid!
Je hebt je best gedaan inderdaad, maar op dit moment loopt het alleen maar op, moet je weer nieuwe schulden maken om nog te kunnen leven en dat mag niet de bedoeling zijn.
Het moet nu stoppen... zodat je over een tijd rust zult krijgen .

Ik heb een lange weg afgelegd, moet nu nog ruim 1,5 jaar WSNP, maar de rust is al teruggekeerd sinds ik in de WSNP terecht gekomen ben.

Je zult met je billen bloot moeten, je zult soms door het stof moeten kruipen... maar het is voor een hoger doel en dat ik schuldenvrij en stressvrij weer kunnen leven en geloof me, het is het waard!

Heel veel sterkte en alvast een heel dikke . Morgen bellen, hoor!

En ondertussen echt niets meer aflossen... loonsbeslag is nu gelegd, door agressief gedrag raken mensen in paniek en betalen veelal alsnog, maar dat kan echt niet. Even je moraal aan de kant zetten... dat is waar ik nog wel het meeste moeite mee had. Maar het went (alhoewel ik nog steeds als ik wel veel geld zou hebben, alles af zou willen lossen... maar dat is een utopie in mijn geval ).
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Ingrid  schreef op: 23-05-2013 20:20:11
Ik ben het helemaal met Liva eens.  Wij zijn nu bijna 4 jaar geleden uit de wsnp gekomen. Ben zo blij dat wij toen de stap hebben genomen. Het heeft zo veel rust gegeven in ons gezin.  We hebben het niet breed maar we zijn schuldenvrij. 
Neem die stap want hoe graag je het ook alleen wil doen vaak red je dat niet.
Succes.
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Mamami  schreef op: 23-05-2013 21:12:30
Sorry maar ik verbaas me echt over dingen. Je maakt zelf de schulden, je loopt later helemaal vast op financieel gebied, je gaat een traject in en na 4 jaar ben je schuldenvrij. Werkt dit echt zo ?

Ik ben totaal niet thuis in dit soort dingen dus misschien begrijp ik het niet goed.
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 23-05-2013 21:32:48
Mamami, ik heb schulden, heel hoge. In mijn geval door een eigen zaak, helaas door de kredietcrisis zijn we over de kop gegaan. Er was geen andere oplossing dan de WSNP en ik ben zeer dankbaar dat wij deze kans gekregen hebben.

In het geval van TO is ze het zelf 'schuld' (maar ben ik ook... hadden we maar geen eigen zaak moeten beginnen, denk ik dan)... Maar wat de reden ook is, ik vind dat iedereen een tweede kans moet kunnen krijgen.

In elk afzonderlijk geval wordt gekeken hoe de schulden ontstaan zijn. Zijn er schulden door fraude, dan gaat de WSNP sowieso niet door. Het kan zijn dat de schuldenaar verplicht een cursus omgaan met geld (vraag me even niet hoe de cursus heet) moet volgen, het kan zijn dat je verplicht onder bewind moet staan. Dat sta ik ook, ondanks dat ik goed met geld om kan gaan (kom prima rond van minder dan de bijstand, met 4 kinderen), maar omdat de schulden dusdanig hoog zijn, wil de rechtbank deze zekerheid. Prima, dan doen we dat.

Veel mensen denken: men maakt maar schulden, even schuldsanering en je kunt weer verder. Misschien is TO wat te verwijten, misschien kun je het mij verwijten... Feit is dat je niet zomaar in de WSNP komt en feit is dat de weg ernaartoe keihard is. Wij hebben 3 jaar voortraject gehad, 3 jaar verder onder het minimum en daarna 3 jaar WSNP.

Na de WSNP houdt het niet zomaar op. Lening krijg je niet meer de eerste 10 jaar (terecht!) meen ik (negatieve BKR-notering). Kom je op de een of andere manier toch weer in de schulden, is een nieuw WSNP-traject ook niet mogelijk de eerste 10 jaar.

Mensen om me heen zeggen vaak: ja, maar in jullie geval... Toch vind ik dat ook mensen die door eigen schuld in de problemen gekomen zijn, hulp moeten kunnen krijgen. En nee, het is geen makkelijke weg.

Maar houd je je aan de strenge eisen en plichten, ja, dan ben je na 3 tot 5 jaar (zonder voortraject) schuldenvrij.

En ik dank God dat we hier in Nederland deze kans hebben!
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Ingrid  schreef op: 23-05-2013 21:52:57
Ik was net een hele stuk tekst aan het typen is het helemaal weg hahaha. Stomme computer. Liva verwoord het heel goed. Wij zijn nu bijna 4 jaar schulden vrij. Even overstappen naar een andere energieleveraar is al moeilijk. Het blijft je nog heel lang achtervolgen. Ik mag zelfs niet rood staan want dat laten de banken niet toe. (niet dat ik dat zou willen hoor).
Een rekening openen was al een gedoe. (mijn rekening was helemaal geblokeerd daarom moest ik een nieuwe openen.)
Het was een zwaar en moeilijk traject. Wij hadden ook 3 jaar voortraject en 3 jaar wsnp. Maar ik ben wel blij dat we het gedaan hebben. Ik was echt bang als de deurbel ging of ik hoorde de brievenbus.
 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 23-05-2013 22:25:11
mamami

jaren geleden was het zo makelijk,iedereen kon het ,
even een auto halen,even een huis kopen,
op vakantie hebben we een creditcard nodig en daarna erg makelijk om te hebben,
nog even een krediet afsluiten,want we hebben een nieuwe keuken/badkamer nodig.

en nu de afgelopen jaren ,houden we met de dag minder over,
vandaag ga je nog gezellig na je werk en morgen kan je op je bed blijven liggen,
en heb je geen werk meer.

en zo komen er veel mensen in de problemen,
vaak is het nu al,dat als er 1 dure rekening op de mat valt,
dat er problemen ontstaan.

voor heen ,was er ook werk zat,en iedereen kon een eigen zaak beginnen,
en zulke bedrijven ,gaan met bosjes over de kop.

en hoe het kan,dat noemen ze reclame,
in het verleden konden de spotjes van een krediet niet op,je kreeg er wel 5 te zien in 1 blok.
kamer van koop handel ,nog zo 1 ,elke reclame blok komen ze wel een keer langs.
en mensen willen altijd beter en meer en die spotjes zijn dan erg aantrekkelijk,
en zo zijn er nog veel meer dingen.

mensen hadden jaren geleden ,de crisis niet zien aankomen.

To blijf niet watertrappelen ,je wint het echt niet van de crisis,
ga hulp zoeken,dan maar een traject in.
anders sta je straks nog op straat of kan je de kids niks te eten bieden.
je heb je best gedaan,

 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Mamami  schreef op: 23-05-2013 22:41:24
Oke bedankt voor de uitleg !

 
Quote
RE: Beslag op salaris..
Liva  schreef op: 23-05-2013 22:54:16
Graag gedaan, hoor, Mamami.

Ik snap je gedachtegang wel, hoor. En er zijn helaas ook genoeg mensen die WEL doelbewust schulden maken... met de gedachte: ach, dan gaan we toch de sanering in... Zo gemakkelijk is het echter niet, wat maar goed ook is.

Als je weet hoeveel nare dingen ik gehoord heb... nu provoceer ik misschien graag, maar als ik betrokken raakte in een gesprek met mensen die geen goed woord over hadden voor mensen met schulden, nou ja, dan gaf (en geef) ik dus altijd direct aan dat ik ook diep in de schulden zit en daar nooit zonder hulp uit kan komen. En dan weten ze meteen even niets meer te zeggen . Ben er niet trots op... maar vind ook niet dat ik slecht ben of een slechte moeder zelfs, omdat ik schulden heb.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Beslag op salaris..
Naam
Bericht