Menu
 

Topic:

Ik ga kamperen en ik neem mee...

Nelia  schreef op: 21-05-2013 22:12:27
Ik zit er over te denken om een tent te kopen voor de mannen en mij. Obelink is hier op 10 minuten rijden vandaan, dus morgen gaan we op 1e verkenning. Wat moet ik écht kopen en wat écht niet qua inboedel?
 
Quote
Navigatie
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Dani  schreef op: 21-05-2013 22:18:11
de zon????
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nelia  schreef op: 21-05-2013 22:19:11
Haha, ja, die vooral... Heerlijk weertje nu om online alvast ideeën op te doen voor een kampeervakantie!
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nancy  schreef op: 21-05-2013 22:22:56
goede regenpakken!
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Alineke  schreef op: 21-05-2013 22:56:13
ducttape, overal goed voor.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Bepje  schreef op: 21-05-2013 23:00:56
Begin dan niet met een hele dure tent. Je hebt voor iedereen een slaapzak, matje of luchtbed nodig. Hou er rekening dat het koud kan zijn dus kijk naar de minimumtemperatuur die e slaapzak aankan.
Pannensetje, een paar branders en klaar ben je. Thuis maak je nog een plankje met inklapbaar windschermpje om uit de wind en stabiel te kunnen koken. Dat was`t, de rest kun je zo luxe maken als je maar wil.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Int  schreef op: 21-05-2013 23:01:10
Skottel!!!
Lekkere stoelen

Verder doe je bij obelink veel ideeen op!
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Son  schreef op: 21-05-2013 23:03:21
tie rips
haringen
waslijn
scheerlijnen


 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Bepje  schreef op: 21-05-2013 23:04:03
Oh, ja stoeltjes, een skottel is fijn maar hoeft niet per sé . Neem een tent met ruime voortent, dan kan je s`avonds binnen zitten als de kinderen op bed liggen.
Verder is het hoe meer rotzooi, hoe meer sjouwen. Kasten bijv. hoeft niet, je kunt ook je kleding e.d. in de kofferbak van de auto bewaren dan wordt het ook niet nat.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Marly-jane  schreef op: 22-05-2013 06:34:51
kijk naar goede slaapzakken, neit van die synthetische zweetdingen. Een goede slaapzak is nooit weg, ik neem ze ook altijd mee als we naar een vakantie huisje gaan, ben altijd vies van die dekbedden en dekens die je daar aantref.

verder kan een koelbox of camping koelkastje handig zijn. Ik weet niet of je daar ook wilt gaan koken, dan heb je natuurlijk een camping gasstel nodig, en van die in elkaar passende pannetjes zijn ook ruimte besparend.

als je voor luchtbedden gaat, een luchtbedden pomp.

wil je een tent die staat als een huis, karsten tenten zijn zooo fijn (wel vrij groot ingepakt, maar je hebt geen stokken nodig dus die dingen staan nooit in de weg). Maar ook wel erg duur om mee te beginnen, dus ik zou eerst voor een minder dure tent gaan.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Jarofe  schreef op: 22-05-2013 07:48:01
Wij zijn toen ook bij zo'n kampeerwinkel wezen kijken en s'middags de namen van de tenten die ons bevielen op marktplaats gezocht en zo aan onze tent gekomen waar we nog steeds heel blij mee zijn.

Verder hebben wij bij de kampeerwinkel slaapzakken aangeschaft is wel even een uitgave maar zijn van kwaliteit heerlijk, daar hebben we ook van die si matjes aangeschaft een luchtbed beviel ons niet en ook veel kouder.
Zaklampen zijn ook heel handig en een goede lamp voor als het donker is dan is het wel gezellig dat je een goede kampeerlamp bij je hebt zodat je nog lekker lang kan lezen.
Wij nemen altijd een koelbox mee die je op stroom kan aansluiten, daarnaast een koeltas met van die koelelementen die je in de vriezer op de camping kan leggen zodat je hagelslag en dergelijke niet smelt in je hete tent ( vooral als je in het buitenland zit met heel warm weer).

Vesten nemen we voor iedereen mee ook al gaan we naar een land waar het weer meestal heel mooi is, komt altijd wel van pas.
Wij nemen geen kastjes mee we nemen altijd kratjes mee die we volstoppen met boodschappen en pannen etc die stapelen we dan zo dat het een kastje is. Wij hebben ook van die kampeerpannentjes en ben er toch wel heel blij mee, voorheen sleepten we onze eigen pannen mee maar die zijn veel zwaarder dan die lichtgewicht pannentjes waarin het water ook veel sneller kookt op die pitjes.
Verder moet je ook iets meenemen waar je lekker op kan koken.
En lekkere stoelen voor iedereen vind ik wel een must. En een tafel waar je als gezin aan kan eten.

Oja wij nemen ook altijd van dat dunne wegwerp zeil mee wat je met schilderen ook gebruikt om je meubelen af te dekken hierop zetten wij pas ons grondzeil neer van de tent dan blijft die schoon.

Heerlijk zo snuffelen bij de kampeerwinkel wij gaan ook altijd even snuffelen en schaffen zo in de loop der jaren steeds weer iets nieuws aan.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Jarofe  schreef op: 22-05-2013 07:49:32
En ja zo'n karsten tent lijkt ons ook ideaal maar inderdaad wel duur, maar ooit wil ik echt zo'n tent ze zetten ook heel snel op.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Ano  schreef op: 22-05-2013 09:44:48
karsten tenten zijn idd ideaal. Kijk eens op marktplaats want daar zijn ze heel betaalbaar. Wij hebben een 325 met tussen en boogluifel en kunnen daar met z'n 5en in slapen.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Angelique  schreef op: 22-05-2013 09:53:25
ruime tent met goeie voortent
koelbox die aan stroom kandus ook als koelkast dient
dan heb je dus ook speciale stroomkadl ndoig die op meeste campings zijn
stoeltjes tafel
kook gerij maar ook bordje beker bestek
afwastijl met borstel spons doekje is toch ook wle egr fijn
goede luchtbedden en slaapzakken met luchtpomp
antimuggen zooi
extra dekens kunnen nooit kwaad
en wat toch ook wel erg belangrijk is goeie camping/zaklamp
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nelia  schreef op: 22-05-2013 21:28:23
Wauw, wat een tips, thanks allemaal! Vanmiddag hebben we een tent gekocht. 2 ruime slaapcabines en een zitgedeelte van 2,90 bij 3,80. Niet een hele dure, eerst maar eens kijken of het bevalt. Voor de rest nog niets gekocht. N.a.v. jullie tips ga ik eerst op internet e.e.a. bekijken en dan op een middagje 'rustig' alleen naar Obelink terug.

 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nina1  schreef op: 22-05-2013 23:41:55
Ha nelia! Was het te doen vanmiddag daar bij obelink? De jongens blij met de tent??
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nelia  schreef op: 05-06-2013 23:03:40
Oeps Nina, zie nu pas je reactie... Was prima te doen bij Obelink, was zeer rustig! Vandaag hebben we de tent in de tuin opgezet en dit was ook een makkie. Lastigste is nog het goed strak spannen van het grondzeil. We hebben er zin in!
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Ilja Mv 3  schreef op: 06-06-2013 09:07:59

Je vraagt om inboedel?

Wat wij hebben aan inboedel is het volgende;


- kastje om buiten te koken met 3 pits gasstel, denk aan een gasfles, en ook een skottelbraai.
- hoge keukenkast in voortent met ritsen waar het eten en servies in gaat.
- open kastje in de tentwaar de kinderen hun speelgoed in kwijt kunnen.
- Wij hebben 1 slaapcabine over (kinderen vinden het nog veel te gezellig allemaal bij ons te liggen haha) dat is onze walk-in-closet zeg maar  en in gebruik voor kleding.
- elektrische koelkast.
- Grote lappen grondzeil heb ik en in de voortent in het buiten gedeelte onder de luifel liggen leuke buitenkleedjes van de Hema.
- Campingtafel met 2 lekkere stoelen en voor de kinderen hebben we een picknicktaflel uit 1 stuk die als kofferformaat opgeklapt kan worden
- self inflatable matrasjes
- bij grote kampeerwinkels kun je accesoires krijgen die je aan de tentstokken klikt, zo hebben wij een kapstok aan de tentstok, een spiegeltje voor aan de tentstok en ook buitenlampen die je aan de tentstokken klikt.
- zaklampen

Dat is het wel zo'n beetje, kijk eens naar deze lijst
http://www.kampeerchecklist.nl/

Welke tent hebben jullie gekocht?

Veel kampeerplezier !

 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
Nelia  schreef op: 06-06-2013 20:56:11
Bedankt, wat een goede tips Ilja! Vanmiddag ben ik nog even bij Obelink geweest en heb het e.e.a. gekocht. Wil eigenlijk ook niet teveel gesleep, maar kastjes e.d. zullen er toch wel moeten komen. Binnenkort gaan we eerst een weekend proefkamperen en dan doe ik niet al te moeilijk: leven uit de koffer en een frietje/uit eten. Voor de zomervakantie zal ik wel dingen aan moeten schaffen. Zal eens kijken op de checklist!

De tentstokken gaan door een tunneltje aan de buitenkant. Je ziet ze dus niet is het voordeel, maar aan de binnenkant kan ik geen lamp of kapstokje ophangen en dat mis ik wel.

In ieder geval nog even kijken voor een goede koelbox/kast. Zie nl. heel veel verschil. Bv. tot zoveel graden onder de omgevingstemperatuur. De Gamma had er eentje die tot 13 graden ging. Op een dag als vandaag zou het dus binnenin al 12 graden zijn en dat is teveel.
 
Quote
RE: Ik ga kamperen en ik neem mee...
S@ssefr@s  schreef op: 06-06-2013 22:06:08
Bij de Action heb je 2 soorten plastic wat je onder je grondzeil kan leggen zodat dat schoon blijft. De goedkoopste scheurt, maar de andere is erg goed en is ook nog erg goedkoop. Bordjes en bekers hebben ze in deze periode vaak bij de Xenos in vrolijke kleurtjes en ook niet duur, goedkoper dan in zo`n kampeerzaak. Wij hebben ook altijd wegwerpbekertjes liggen. Handig als er veel kinderen rond de tent hangen, scheelt een hoop afwas . Ook handig op de laatste dag als je aan het opruimen bent. Wat ook handig is zijn wegwerpdoekjes. Wij hebben altijd die van de Action. Makkelijk om even snel de tafel op te frissen, scheelt een hoop geloop naar de kraan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik ga kamperen en ik neem mee...
Naam
Bericht