Menu
 

Topic:

Werken in de gezondheidszorg

Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 18:37:48
Ik ben nu 25 en heb een Havo diploma... Verder niets eigenlijk... Ik heb een zoontje die nu vier is en ben aan het bedenken wat ik in de toekomst wil... Nu heb ik een opleiding gevonden die me wat lijkt... Verzorgende IG heet het geloof ik... En het is een MBO opleiding... Nu wil ik zo veel mogelijk zelf voor mijn zoontje zorgen maar heb dus een aantal vragen, misschien dat er hier meiden zijn die zoiets hebben gedaan... Ik wil graag werken en leren tegelijk... Hoeveel dagen moet je dan werken? En had gelezen dat je een dag naar school moet... Hoe lang zijn die dagen? En hoe gaat dat verder? Is het duur om te doen zo'n opleiding als je de BBL variant kiest? En hoe kom je aan een werkplek??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 20:07:32
In de thuiszorg kon ik trouwens heel makkelijk aangeven welke dagen ik wilde werken maar de ochtenddiensten begonnen toch ook niet later dan 8.00u en ik werkte voor een erg grote organisatie. Helaas moest ik wel heel veel werken om aan mijn uren te komen omdat het veel korte diensten waren en ik dus soms wel 7 keer pw op pad was. Werk nu binnenshuis ej vind dit veel fijner gewoon diensten van 7/8 u dus naar 2dgn of 2,5 dag ven je klaar. Alleen hier niet de vrijheid om aan tegeven welke dagen en diensten ik wil werken. Wel 1 vaste vrije dag maar voor mij maakt het niet uit.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Joltje  schreef op: 21-05-2013 20:30:16
Ik heb de opleiding verzorgende Ig gedaan , met 3 kinderen in de leeftijd van 6 en 11 zo ongeveer. En mijn man zat door de week meestal in een hotel voor zijn werk.
Ik heb eerst nog een jaar helpende gedaan. Ik denk eerlijk gezegd niet, dat je zonder ervaring de Ig kunt gaan doen. Dus dat je eerst de helpende zal moeten gaan doen. Bij de opleiding helpende heb je namelijk de basis dingen. Steunkousen, wassen / douchen/ bedverzorging etc. 
De Ig is al wat verpleegtechnischer. maar dat zou je even moeten navragen. Ik heb de verkorte opleiding gedaan, dus eerst de helpende en daarna 2 jaar Ig. 
Ik zal eerlijk zeggen dat het zonder oppas nooit gelukt was. 1 vaste dag op school en dat was dan half 9 op school zijn tot 10 voor 5. dan had ik een contract met mijn werkgever, dus ik moest mijn normale werkzaamheden doen volgens contract. dat was binnen de thuiszorg en daar zat ik vaak met gesplitste diensten. Dus een ochtenddienst en een avonddienst. ik kon wel kiezen welke avond bijv. maar ik kon niet zeggen geen avonddienst, want ja, dat was natuurlijk niet eerlijk tegenover mijn collega's. daarnaast moest ik per week een x aantal uren stage lopen ( sorry, het precieze aantal uren weet ik niet meer, maar dat staat in de overeenkomst tussen school , werkgever en jou)  En daarnaast natuurlijk huiswerk, leren voor toetsen etc. 
Het was ontzettend leuk om te doen. Ik vond het met vlagen zwaar. Zeker omdat ik veel alleen met de kinderen zat en het resultaat was dat ik vaak heel laat in de avond en soms wel in de nacht mijn huiswerk zat te maken. Maar de opleiding zelf vond ik super om te doen en het werk is het helemaal voor mij!  
Als je een goede opvang zou kunnen regelen, dan zou ik er zeker aan beginnen. lukt dat niet, wacht dan even, want je hebt wel de rust nodig dat je weet dat thuis alles lekker loopt. 

 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 20:36:33
Hier kun je de opleiding wel doen zonder vooropleiding en werkervaring dan duurt de opleiding 3 jaar. De basis van helpende krijg je dan het eerste jaar.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Baby2  schreef op: 21-05-2013 20:38:51

Quote Sismvnick&demi:
De zorg is juist heel makkelijk te combinere met een gezin.

Je kan zelf kiezen welke diensten je wilt werken. Alleen als je op school zit moet je minimaal 1x per week overdag werken ivm praktijk begleiding.

Ik werkte vooral avond en weekend diensten, dus als ik werkte was manlief thuis. Dat is juist zo fijn aan de zorg, je heb (als je eenmaal je diploma heb dus) niet persee opvang nodig.

Ik werkte ook vaak split dienst, van 7 tot 11 en dan weer van 18 tot 23. Die vond ik altijd wel relax.. tussen 11 en 18 is het altijd vrij rustig.. en dus best saai, ik hield van doorgaan.



Gaat helaas niet altijd op. De late diensten en de weekenden zijn erg geliefd bij alle werkende collega moeders en daardoor werk je toch nog relatief vaak dagdienst!!!
Ik moet wel zeggen dat ik mijn baan ook ideaal vind m.b.t. mijn gezin, ik werk 2 weekenden dat is dus al 4 diensten van de 10 die ik op maandbasis hoor te werken, hoef ik er nog maar 6 doordeweeks op te vullen. Trek daar dan inderdaad nog wat late diensten van af en het valt mee wat je aan oppas hoeft te regelen.
Maar gedurende de opleiding werk je toch eerst dagdiensten en werk je inderdaad minimaal 24 uur. Het zal even doorbijten zijn maar zeker de moeite waard.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Joltje  schreef op: 21-05-2013 20:41:00
ah kijk, dat wist ik dus niet zeker. Er is namelijk veel veranderd, ik wou toen ook graag meteen aan de Ig beginnen, maar dat mocht toen niet. De uitleg was idd dat ik dan een stuk basis zou missen. Fijn dat het nu wel kan! 
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 20:50:31
Ik vind het zo raar dat jullie het erover hebben dat het niet te doen is zonder dat je ervaring of voorkennis hebt... Het is een op zichzelf staande opleiding en de toelatingseis is bijvoorbeeld overgang van 3 naar 4 Havo... Dan heb je ook geen voorkennis...

En als ik betaald krijg zou ik natuurlijk wel oppas kunnen regelen! Dat gaat nu niet omdat er geen budget is maar als ik iets verdien natuurlijk wel..l
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 20:53:12
Daarbij is het misschien wel makkelijker omdat ik maar een kindje heb... Dat is veel rustiger dan wanneer je bijvoorbeeld drie kids hebt waarvoor je oppas moet zoeken etc...
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 21:01:33
Kolibrie ik schrijf toch dat je geen vooropleiding nodig hebt!! Al is ervaring wel mooi meegenomen natuurlijk. En minimaal 24 u werken is ook niet waar. Het is denk ik zorginstelling en roc gebonden. Hier kan je namelijk al vanaf 20u werken.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 21:12:03
Ja jij wel inderdaad maar anderen schreven dat voorkennis of ervaring wel nodig was...
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 21:25:01
Kolibrie ik schrijf toch dat je geen vooropleiding nodig hebt!! Al is ervaring wel mooi meegenomen natuurlijk. En minimaal 24 u werken is ook niet waar. Het is denk ik zorginstelling en roc gebonden. Hier kan je namelijk al vanaf 20u werken.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 21:26:55
Lolll sorry was niet mijn bedoeling om 2 keer te posten.

De andere hebben misschien wel al langer geleden de opleiding gedaan of is het regio gebonden
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Worteltje  schreef op: 21-05-2013 21:36:59
Vergeet ook niet de nachtdiensten. Die moet je ook gaan draaien om bepaalde modules te halen, bv oudste dienst draaien. Ik heb m gedaan, als alleenstaande ouder van dat mijn kids 7 t/m 10 waren. Ik vond m goed te doen, maar idd, je hebt echt oppas nodig, of een kdv die ook de nachtdiensten enzo doen. 
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 21:42:16
Hoe lang duurt een nachtdienst dan? Mijn man is snachts gewoon thuis dus dat is dan niet echt een probleem toch?
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kaatje  schreef op: 21-05-2013 21:44:08
Kolibrie, ter info
met havo kun je ook Longfunctie, knf, hartfunctie, radiologie doen. 
Dit is wel een hbo opleiding en bij fulltime (36 uur) duurt deze 3 jaar. Ik weet van enkele dat zij 24 uur werken. Dit is inclusief les en examen dagen. 
Dit zijn wel opleidingen met dagdiensten tussen 8 en 17 uur. een collega van mij werkt van 8-14 uur. Ik zelf nu drie dagen van 8-16.30. 
ik heb zelf longfunctie gedaan ( maar wel gewoon fulltime zonder kinderen) en ik was 24 toen ik begon.
kijk maar bijna bij de LOI.
Het zijn wat minder bekende opleidingen dus ik wilde je dit als info geven

 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 21:46:41
Ik wil eigenlijk geen hbo opleiding doen... Ik heb zoveel spijt dat ik ooit de pabo ben gaan doen... Ik ben geen theorie mens maar een doe mens! Maar wel lief van je tips! Bedankt!
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Debby1977  schreef op: 21-05-2013 21:48:21
Worteltje dat is niet waar wat je zegt. Je hoeft geen nachtdiensten te draaien. Hier in ieder geval is dat niet nodig. Wel oudste van dienst, maar dat ben ik dan in de ochtend of avonddienst.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kaatje  schreef op: 21-05-2013 21:48:31
Het is ook wel theorie maar vooral praktijk waar je de theorie bij krijgt. Dus hoe jet onderzoek werkt.
maar succes om iets te vinden wat bij je past
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 21:51:53
Ik heb ook scheikunde en wiskunde laten vallen omdat ik er niks van kon dus laboratoriumwerk en dat soort dingen is dan niet echt iets vrees ik...
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Debby1977  schreef op: 21-05-2013 21:52:45
Ik hoef geen nachtdiensten te draaien, ook niet om dingen afgetekend te krijgen. Maar Kolibirie, je kunt het beste gaan zoeken naar zorginstellingen in je buurt. Want zoals je ziet hebben we allemaal andere ervaringen en het brengt je alleen maar in de war. Als je zorginstelling hebt gevonden en ze bieden opleidingen aan dan weet je pas zeker wat er van je verwacht wordt
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kaatje  schreef op: 21-05-2013 21:53:29
Ja hebt inderdaad wis- en natuurkunde nodig
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 21-05-2013 21:54:15

Quote Debby1977:
Ik hoef geen nachtdiensten te draaien, ook niet om dingen afgetekend te krijgen. Maar Kolibirie, je kunt het beste gaan zoeken naar zorginstellingen in je buurt. Want zoals je ziet hebben we allemaal andere ervaringen en het brengt je alleen maar in de war. Als je zorginstelling hebt gevonden en ze bieden opleidingen aan dan weet je pas zeker wat er van je verwacht wordt



Dat is waar! Ik ga morgen eens rondkijken!
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Baby2  schreef op: 21-05-2013 21:58:46
Waar ik werk horen we alle voorkomende diensten te draaien, dus dag, avond en nachtdiensten, ook de leerlingen.
Hoeft niet zozeer om dingen af te teken maar wel voor de ervaring, wanneer je gediplomeerd bent dan draai je deze diensten immers ook, tenzij dat er een medische reden is dat het niet mogelijk is zoals bijvoorbeeld diabetes.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Roos  schreef op: 21-05-2013 22:13:26
Haha zo zie je maar weer zo veel verschil... bij ons hoef je als stagiere geen nachtdiensten te draaien.
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Joltje  schreef op: 21-05-2013 22:22:34

Ik was degene die schreef dat ik dacht dat je niet meteen aan IG zou kunnen beginnen, na de uitleg van Roos heb ik ook nog geschreven dat dat voor mij dus onbekend was, dat het in MIJN geval niet kon en dat ik erg blij ben dat het dus nu wel mogelijk is.....waar heb ik dan geschreven dat het niet te doen is zonder voorkennis. Je gaat een opleiding doenom kennis op te doen, maar in MIJN geval ging het toen niet.
En nogmaals als dit is wat je heel graag wilt, dan is het allemaal te doen. Alleen zou een oppas wel zo handig zijn ivm wisselende diensten.


Oh ja, de nachtdienst bij ons is van 23.00 - 6.00 OF van 24.00 - 7.00. En dit ligt eraan wat de client of familie wilt en ik werk dus binnen de thuiszorg. Binnen een instelling zullen daar vaste tibden voor staan denk ik.

 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Joltje  schreef op: 21-05-2013 22:34:12
voor de IG heb ik wel wis, maar geen scheikunde nodig gehad. We kregen medisch rekenen en ik vond dat toch heel anders dan wiskunde. Medisch rekenen vond ik veel makkelijker , daar zou ik me helemaal al niet te druk om maken. dat loopt vanzelf wel als je met de opleiding bezig bent. 
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Joltje  schreef op: 21-05-2013 22:35:33
sorry, wel wiskunde, maar geen natuurkunde moet het zijn.....
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Debby1977  schreef op: 21-05-2013 22:48:12
Ik heb geen wiskunde nodig gehad hoor, medisch rekenen vind ik heel wat anders. Nu reken ik vrij makkelijk en heb ik mijn medisch rekenen met 2 vingers in de neus gehaald
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 22-05-2013 19:48:24
Ben vandaag druk aan het uitzoeken en in de rondte gebeld... Ik wil de BBL variant van deze opleiding gaan doen... Helaas waren de vacatures voor leerlingen voor aanstaande september al vergeven... Dat is echt wel jammer... Volgende week moet ik nog bellen naar een andere organisatie of ik daar terrecht kan deze september of dat ze ook daar hun leerlingen al uitgekozen hebben... De betreffende persoon is deze week helaas op vakantie... Wel heb ik alvast een briefje geschreven voor vrijwilligerswerk om toch wat ervaring op de doen en tja anders zit ik misschien te wachten tot februari volgend jaar... Kan ik beter me cv vullen... Ben benieuwd wat jullie van dit briefje vinden!

Mw......, 

 

onlangs heb ik telefonisch contact gehad met een medewerkster van de Rivas zorggroep. Zij heeft mij verteld dat u de coördinator bent betreffende het vrijwilligerswerk binnen de organisatie. Mijn naam is ..... ......  en ik ben 25 jaar oud en woon in ....... Ik heb een Havo-diploma en ben een tijdje als taxi-chauffeuse werkzaam geweest. Daar heb ik onder andere klanten voor de Molenhopper en het ziekenfonds vervoerd en ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. Nu mijn zoontje naar de basisschool gaat ben ik in de gelegenheid om me te oriënteren op mijn toekomst en tegelijk iets te betekenen voor een ander. Het lijkt mij ontzettend leuk om in de zorg te werken en ik zou heel graag door middel van vrijwilligerswerk kennis willen maken met het vak. Graag zou ik met u in contact komen om de mogelijkheden te bespreken.

 

Met vriendelijke groet,

 

voornaam achternaam
mailadres
telefoonnummer

 
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 22-05-2013 20:00:13
Ik moet trouwens wel even heel heftig omschakelen... We willen al een hele tijd nog een tweede kindje... En nu wil ik dat natuurlijk graag zo snel mogelijk... Nou moest ik zowieso wachten op goedkeuring van het ziekenhuis ivm mijn operatie maar dacht tegen het einde van het jaar wel goedkeuring te krijgen... Maar nu dat dichterbij komt begin ik ook in te zien dat ik verder wil komen in het leven... graag een baan wil, iets betekenen in de maatschappij en een diploma halen... Nu heb ik een zoontje van vier die naar school gaat... E het zal dus moeilijk en zwaar zijn een leer-werk traject te volgen... Hij moet naar de buitenschoolse opvang etc wat ook veel geld kost... Maar als ik twee kinderen heb die opvang nodig hebben wordt het alleen maar moeilijker en duurder... Ik moet dus nu eerst gaan leren en een diploma halen zodat we het straks beter hebben... En dan kan een kindje daarna altijd nog... De opleiding duurt 3 jaar en ben nu bijna 26... Dus het kan straks nog... Maar met toch even slikken en vind het moeilijk... zouden jullie ook voor deze volgorde kiezen? 
 
Quote
RE: Werken in de gezondheidszorg
Kolibrie  schreef op: 22-05-2013 20:29:35
Ja je hebt ook gelijk maar het steekt wel... We hebben ook al 2 jaar geprobeerd zwanger te worden... Dus keek er echt wel naar uit... En nu moet het weer uitgesteld worden... Maar zie wel in dat de toekomst van de gezinsleden die er nu al zijn belangrijker is!

Wat vinden jullie van mijn briefje? Lijkt dat ergens op?



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Werken in de gezondheidszorg
Naam
Bericht