Menu
 

Topic:

Angst, lampje aan 'snachts, stapelbed?

Jantjemv3  schreef op: 21-05-2013 16:18:11
Mijn oudste zoon (5 jaar0 heeft last van angsten (altijd al gehad). Angst voor honden, wolven, harde wind, geluidjes, onweer, enz. Op dit moment is slapen best een drama. Hij is bang om alleen te slapen en wil dus altijd een lampje aan (het liefst een schijnwerper op zijn hoofdkussen gericht). Zijn broertje van bijna 3 slaapt bij hem op de kamer. Hij is een goede slaper. Helaas heeft hij last van het licht van zijn oudste broer. Best een probleem dus. Want:

Uit elkaar halen (ieder een eigen kamer) kan niet meer: jongste wil het niet, en de oudste raakt dan echt in paniek.
Een nachtlampje aan kan eigenlijk ook niet: laatst lag de jongste om 23.00 uur nog wakker van het licht.
De oudste tijdelijk bij ons in bed laten slapen kan ook niet, want dan wil de jongste dat ook. En dat past niet.

Daarnaast slaapt de jongste, als hij de kans krijgt, zo tot 07:30 uit, terwijl de oudste al om 06:00 uur wakker is. Al met al besteen lastige situatie dus. Maar het nachtlampje is nu het grootste dillema, en dat is dan ook mijn vraag: stel we doen de jongens in een stapelbed (jongste onder, oudste boven), en de oudste doet boven een nachtlampje aan, zal de jongste daar dan veel last van hebben?

We wilden op termijn sowieso een stapelbed kopen, dus misschien kan ik het wat vervroegen. Heeft iemand ervaring daarmee? Met licht, maar sowieso met een stapelbed? Houden ze elkaar dan niet nog meer wakker? (omdraaien enzo)

Lang verhaal, hopelijk weet iemand wat. Want ik ben moe 
 
 
Quote
Navigatie
RE: Angst, lampje aan 'snachts, stapelbed?
Vera  schreef op: 21-05-2013 16:21:28
Wij hebben een soort gelijke situatie. Broer en zus liggen nu ook op 1 kamer en sinds kort op een stapelbed. Wij hebben de zoon (die ook lamp wil) zo'n knijplamp aan bed gehangen. Zo heeft hij al het licht en heeft zus er geen last van. We hebben nog even gemodderd met wie boven en wie beneden. Uiteindelijk ligt zoon boven en heeft hij het gevoel de kamer te kunnen overzien en kan nog wat naar buiten kijken en zus ligt beneden. 
(en inmiddels slaapt zus ook over de nachtelijke uitjes van haar broer heen) Succes!
 
Quote
RE: Angst, lampje aan 'snachts, stapelbed?
Onsjanneke  schreef op: 21-05-2013 16:36:14
Ik sliep vroeger met mijn zusje in een stapelbed. Zij wilde ook altijd een lamp aan. Zij sliep boven en ik onder, is altijd goed gegaan, terwijl ik juist een miep ben als het te lucht is.

Dus volgens mij is het een goed plan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Angst, lampje aan 'snachts, stapelbed?
Naam
Bericht