Toesa schreef op: 20-05-2013 16:38:25 |
Binnenkort krijgen wij weer vrienden te eten, en mijn inspiratie is echt op! Voor de kinderen maak
ik geweoon spaghettti waarschijnlijk en ik zoek dus nu nog een redelijk makkelijk recept om te maken
voor 4 personen. Iemand nog leuke ideetjes? Wat maken julie zoal als er visite komt eten? |
Quote |
Kolibrie schreef op: 20-05-2013 16:40:42 |
Ik ben niet zo culinair maar een lekkere maaltijd salade met gerookte kip etc. En getoast brood met
verschillende tapenades? |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 20-05-2013 16:47:09 | ||
Gegratineerde varkenshaas.. Hier echt een succes!
| ||
Quote |
Alice schreef op: 20-05-2013 17:13:41 |
De afgelopen paar dinertjes toverde ik op tafel - kalkoenrollade, aardappelgratin (met spinazie en knoflook), veenbessensaus en sperzieboontjes - stoofvlees met aardappelkroketjes - ossobucco a la milanese (misschien een idee met je spaghetti) - moussaka - griekse stoofschotel met rundvlees en zilveruitjes - lasagne Voordeel van de meeste gerechten is dat je ze vooraf kunt klaarmaken en als je bezoek er is, het enkel nog in de oven staat te pruttelen |
Quote |
Mb2 schreef op: 20-05-2013 17:16:03 |
Laatst bij de toko een aantal boemboe's gehaald. Een voor kipfilet, de andere voor boontjes. Rijst erbij, kroepoek, atjar, gebakken uitjes, zilveruitjes, augurkjes, gebakken roerei. Hier altijd een succes. |
Quote |
Toesa schreef op: 20-05-2013 17:21:53 |
Krijg er nu gelukkig door jullie ideetjes weer zin in! Soms kun je het ineens niet meer bedenken... |
Quote |
Debbel79 schreef op: 20-05-2013 17:36:55 |
ik maak dan meestal een soort van klein buffetje: gehaktballetjes in jus beenhammetje met coctailsaus aardappelbolletjes of frietjes een opgemaakte salade meloen in ham haricots verts opgerold in bacon witlof salade gevulde eitjes koude asperge salade stokbrood en kruidenboter satestokjes.. je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. de salades zijn de dag ervoor al te maken. de gehaktballetjes kun je ook de dag ervoor al maken en bakken/sudderen in de jus. beenham knal je een uur tevoren in de oven frietjes/bolletjes of aardappelkroketjes net van te voren in de frituurpan niet eens zo heel veel werk dus, je zet alles leuk neer op een kast/dressoir/tafel etc, bestek in een leuke rieten mand ernaast, borden ernaast. en zelf bediening. altijd lekker, en ook leuk voor de kids... |
Quote |
Debbel79 schreef op: 20-05-2013 18:07:06 | ||
whahaha,, ja zoiets ja... | ||
Quote |
Cora38 schreef op: 21-05-2013 15:46:10 |
Mijn man kookt altijd. Zo heeft hij weleens een heerlijke Marokkaanse stoofschotel van 24kitchen gemaakt. Daarbij couscous en kleine gehaktballetjes. Yoghurtsausje of tjatsjiki achtig iets erbij en sla of een gekookt eitjes. Heerlijk. Kunnen de kinderen ook van mee eten. Scheelt je een hoop extra kookwerk. Vooraf doen wij meestal soep met stokbrood en zelfgemaakte pesto en kruidenboter. Toetje: voor de kinderen een ijsje en wij iets kant en klaars. Zelf tiramisu maken is ook lekker en van te voren te maken. |
Quote |
Boterbloem schreef op: 21-05-2013 15:57:08 |
Nasitafel: nasi kroepoek satestokjes satesaus komkommer zoetzuur augurken zilveruitjes atjar tjampoer perziken uit blik in stukjes gebakken uitjes enzovoort enzovoort Opgebakken bistrokrieltjes met witlof met ham en kaas en een schnitzel of een stukje vis lasagne met een lekkere salade |
Quote |
Innie schreef op: 21-05-2013 16:39:44 |
Een ovenschotel! Kan je makkelijk op voorhand maken en schuif je gewoon de oven in! |
Quote |