Menu
 

Topic:

's-nachts niet zindelijk, bijna 8.

Anoniem  schreef op: 02-01-2012 15:42:22
Mijn zoon is bijna 8. Hij is nog nooit 's-nachts zindelijk geweest. Ik heb alle tips al geprobeerd. Ik vraag me af of een plaswakker zal helpen. Onze zoon slaapt wel heel vast. Of toch maar de huisarts bellen?

De schoolarts zei de vorige keer dat hij geen uitzondering is op deze leeftijd en ik moest het nog maar even aankijken. Maar ik vind het voor hem wel vervelend.
 
Quote
Navigatie
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Blauwtje  schreef op: 02-01-2012 15:47:47
Op deze leeftijd zou ik wel de ha gaan bellen, idd een plaswekker nemen. Vanaf 7 wordt ie ook vergoedt, toch? Het lijkt me best vervelend idd voor hem,met logeerpartijen enzo. M'n dochter wordt 6 in april maar lukt ook nog niet snachts. Als ze 7 is en het lukt nog niet, ga ik maatregelen nemen heb ik besloten.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
3prachtkinders  schreef op: 02-01-2012 16:03:07
Ik loop met mijn zoon van 7 jr bij de kinderarts, eentje die gespecialiseerd is op bedplassen.

Hij krijgt nu minrin, en dat hebben we opgebouwd van 1 oplostablet (smelt in de mond) tot nu 2.

Hij heeft een lange tijd om 10 uur en om 12 uur wakker maken gehad. Maar door de drukke periode ging het helemaal fout, zelfs de ka was een beetje teleurgesteld.

Nu zit hij om 19.00 uur 1 tablet minrin, en om half 10 laten plassen, en dan om 11 uur nog eens en dan nog een tablet minrin. Nu met deze drukke dagen, hadden we even geen vaste tijden, maar ik ben nu wel achter tot 12 uur hebben we hem droog. Hij kan altijd nog een terug val krijgen natuurlijk.

Het probleem is, mijn zoon wordt niet goed wakker tot niet wakker. En daar ligt zijn probleem hij wordt dus gewoon weg niet wakker van een volle blaas, en daar zijn we dus nu mee bezig. Goed wakker maken, code woord op laten noemen enzv enzv.

Plas wekker heeft hier geen zin, en krijg hem ook niet. Heb het al eens geprobeerd met een gewone wekker, en daar werdt hij niet eens wakker van. Hij slaapt echt gewoon vast.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 19:54:03
Mijn zoon heeft ook zeker tot ruim 9 in zijn bed geplast, we hebben alles al geprobeerd en hebben ook tabletjes gehad voor logeerpartijen maar goed dat is niet de oplossing om dat dagelijks te geven en ik vind het best een heftig medicijn.

Hier heeft de plaswekker wel uitkomst geboden en die kregen we ook vergoedt binnen 3 maanden was hij van het bedplassen af, in het begin wel eens door de wekker heen geslapen maar uiteindelijk lukte het. Hij sliep ook zo diep dat wakker maken en codewoorden ed niet hielp gelukkig ging de plaswekker HEEEEEl Hard

Succes
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 02-01-2012 19:55:35
Als je hem niet vergoedt krijgt staan ze ook genoeg op Marktplaats daar heb ik de onze ook weer op verkocht. Voor 50 euro kun je er al 1 aanschaffen!!!
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 06-01-2012 17:50:52
Ik heb gebeld met de huisarts. We krijgen nu een verwijzing voor de plaspoli. Daar hebben ze goede ervaringen mee. Ben heel benieuwd!
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 06-01-2012 18:07:55
oei die minrin heeft wel een paar fikse bijwerkingen, wist je dat?

Enne anoniem, idd is de plaspoli een goede. Mijn dochter is nachtzindelijk geworden d.m.v. de plaswekker
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 07-01-2012 10:18:21
Even langs de huisarts en als die niets kan vinden een plaswekker. Ging hier binnen een maand goed en daarna (bijna) nooit meer een nat bed. Ok alleen als hij zenuwachtig ergens voor is kan het misgaan maar dat is echt maar 2 keer geweest. Hij is helemaal nageken toen door de arts maar had gewoon even een steuntje nodig.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
3prachtkinders  schreef op: 07-01-2012 11:47:55
Ja, er staat ook bij 3 maanden gebruiken....Ik heb toevallig gisteravond niks meer gegeven, omdat ik vond dat hij een nachtje door moest slapen....Hij was totaal op.

Er is ook homeopatische druppels, ik heb het bij een reformzaak gehaald, eerst goed erover gelezen, op de website van dr vogel.

Volgende week belt de ka op, en ik ga nu even doorgeven, dat hij nu veel huilt om niks en aan het drammen is als een kleuter....Minrin, doet dit, maar het is ook een stofje, die eigenlijk je eigen lichaam aanmaakt....Bij je hypofyse...
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Essie@  schreef op: 07-01-2012 13:36:50
Esmée en Daan waren met 7,5 nacht zindelijk mbv een plaswekker.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Bloemblaadje  schreef op: 10-01-2012 08:00:51
Hier is de oudste ook zindelijk geworden met een plaswekker. Ik loop met de jongste al een aantal jaar bij de plaspolie en daar hebben ze mij heel goed geholpen. Bij ons geven ze pas medicatie als het echt niet anders kan en ze al het andere hebben geprobeerd.

@2prachtkinders: een gewone wekker is absoluut niet te vergelijken met een plaswekker en daar komt nog bij dat je een plaswekke langer dan 1 nacht achter elkaar moet gebruiken voordat je kan zeggen of het aanslaat. Mijn oudste zoontje werd de eerste nachten ook niet wakker, maar na een nacht of 3 wel en toen ging het steeds beter. Met als resultaat dat hij binnen een paar weken zindelijk was.
Hij werd namelijk ook niet wakker en was ook niet wakker te krijgen. Dus ik zou zeker een plaswekker proberen, voor hetzelfde geld helpt het wel.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
3prachtkinders  schreef op: 10-01-2012 08:09:13
Ja, dat weet ik zelf ook wel!!!! Maar als je aan alle kanten wordt tegen gewerkt, door ha en ggd, doe je zelf wat!

Nu vindt de ka het niet nodig, en moet je geduld hebben, het is een proces van 2 jr.
Dus je kan het wel mooi vertellen, maar als ik niks krijg, en dat de ka het op deze manier doet, komen we er ook wel. Het gaat niet over 1 nacht ijs.

En geloof me, ik heb heeeeeeeeeeeeeel wat gedaan voor hem, ik heb de ggd plat gebeld, eerst bij 7 jr, en nu zeggen ze bij 10 jr.

Ook speelt erfelijkheid een rol mee, mijn eigen moeder was 10 eer ze droog was, en mijn broer ook.
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Esthermv2  schreef op: 10-01-2012 08:24:34
Onze oudste was 9,5 jaar toen hij zindelijk werd door de minrin. Ook hielp het bij hem om hem een half uur voor het slapen gaan te laten plassen en net voor t slapen gaan.
Onze zoon werd ook niet wakker (tot zijn 3e kregen we hem niet in slaap...grrr... en daarna sliep hij VAST!)
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Anoniem  schreef op: 10-01-2012 11:31:01
Zo, hallo zeg!! Ik probeer alleen maar te helpen hoor....
Kan misschien ook wat minder. Ik snap ook wel dat het niet leuk is, maar dan hoef je niet zo gefrustreerd te doen. Ik weet heel goed hoe het is als je kind een plasprobleem heeft, dus ik vertel het helemaal niet mooi, maar vertel mijn ervaring en misschien heb je er ook wat aan. Dus misschien kan je de volgende keer een beetje fatsoenlijker reageren!!!
 
Quote
RE: 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Bloemblaadje  schreef op: 10-01-2012 12:20:47
anoniem hierboven ben ik
 
Quote
Navigatie


Reageren op 's-nachts niet zindelijk, bijna 8.
Naam
Bericht