Menu
 

Topic:

is dit normaal?

Ff Anno  schreef op: 17-05-2013 04:04:32
ik heb pas een zware depressie achter de rug, de laatste weken ging het een stuk beter. ik ben nog opbouwend aan het werk, en dit ging eigenlijk heel goed, alleen bleef ik heel erg moe. tot begin deze week, de vermoeidheid werd veel erger, ik ging weer verkeerd ademhalen, kreegpaniekaanvallen, en uujtslag van de stress.omdat ik volgende weer meer uren ga opbouwen, en de klachten alleen maar erger worden, ik voel ne niet depressief, maar heb het gevoel dat ik overloop. ik ben gistermorgen naar de huisarts gegaan, en daar in tranen uitgebarsten, ik moet zoveel, en wil zoveel, maar het lukt me gewoon nu niet. hij vondt dat ik meer rust moest krijgen, en heeft me ook antidepressieva voorgeschreven, met de nadrukndat ik niet depressief ben, maar om meer te ontspannen en meer rust in mijn hoofd te krijgen. hij gaf aan dat het ongeveer 10 dgn duurt voor deze medicijnen werken, en over 14 dgn moet ik bij hem terugkomen hoe ik mij voel, en dan kijken we verder. gisteravond bij het eten heb ik de eerste tabkrt ingenomen. ik ben rond 23:00 gaan slapen en een uur later werd ik kotsmisselijk wakkker, voelde mij trillerig. het voeld anders als een buikgriep of iets verkeerd gegeten, dus dacht meteen aan de medicijnen,inmiddels een keer overgegeven, mujn mann werd wakker, en schrok toen hij mij zag, zo had hij mij nig nooit gezien, hij fwil dat ik stop met die tabletten. inmiddels is het bijna 4 uur verder, heb ik nog geen oog dicht gedaan, zodra ik mijn ogen dicht doe behint alles te draaien, en ik voel mij opgejaagder dan zonder medicijnen. ik heb net zitten googlen, en ik lees dat dexe klachten vaker voorkomen, dat je je eerst angstiger voelt etc masr na een paar dgn of weken gaat dit over. ik voel me nu zo beroerd, dit kan ik nog niet een paar dgn of weken, ik mooet over eeen paar uur de kinderen nasr school brengen, en werken, en heb bovendien een gezin draaiende hkuden. mijn dochter viert zaterdag haar kinderfeestje, mijn zoontje is volgende week jarig, ik heb een paar belangrijke afspraken staan. de apotheek zij trouwens ook dat het 4 tot 6 wkn duurt voordat de medicijnen beginnen te werken. de medicijnen voelen helemaal niet goed voor mijn gevoel, en ik voel me nu echr ziek er van, moet ik nu stoppen of is dit normaal, en doorgaan? sorry voor de tyofouten, ik lig in bed met de tablet.
 
Quote
Navigatie
RE: is dit normaal?
Chloe  schreef op: 17-05-2013 06:00:57
Klinkt bekend, niet zomaar stoppen hoor. Heb ik destijds wel gedaan, met als gevolg dat mijn depressie en angst na een jaar nog niet weg waren. De huisarts schrijft het niet zomaar voor. Bel de huisarts, waarschijnlijm moet je langzamer opbouwen. En heb je er wel oxazepam oid bij gekregen? Ik vraag me trouwens af of het wel verstandig is als je nu meer uren gaat werken, het komt me over alsof je daar nog helemaal niet aan toe bent. Door toename van de druk verergeren dit soort klachten juist. Heel verl sterkte en niet de moed verliezen, het komt allemaal echt goed, ook al voelt dat nog niet zo. Ik spreek uit ervaring.
 
Quote
RE: is dit normaal?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 17-05-2013 06:01:45
Ik zou toch contact opnemen met je huisarts, want dit klinkt niet normaal. Je krijgt wel bijwerkingen van deze tabletten maar ook weer niet in die mate. Heb ook anti-depressiva en in het begin had ik ook hartkloppingen, zweten, maar ik trilde niet en voelde me zeker niet opgejaagd of misselijk. Heb wel naderhand nog eens andere anti-depressiva gekregen, omdat de eerste niet voldoende bij me deden, maar met deze ben ik toen meteen moeten stoppen omdat ik ongelooflijke hooftpijn kreeg, misselijk, draaierig, niet meer helder kon denken enz enz. Ben toen moeten stoppen omdat dit een allergische reactie was, dus misschien ben jij ook heel gevoelig voor deze? Welke heb je?
 
Quote
RE: is dit normaal?
Astro  schreef op: 17-05-2013 07:38:41
Goedemorgen,

Het kan wel hoor.
Ik heb er een paar weken geleden ook moeten slikken.
Dokter heeft mij de laagste dosering voorgeschreven en daar mocht ik de eerste dagen maar een halve van.
Ik reageer heel sterk op medicijnen, daarom een hele lage dosering en dan opbouwen.
En zelfs dat was teveel.
`s Avonds ingenomen en daarna ook zo beroert, ontzettend moe, ik leek wel een zombie.
Dit heb ik 2 dagen volgehouden en ben toen gestopt, ik heb ook een gezin waar ik voor moet zorgen.
Het heeft toen nog 2 dagen geduurd voordat ik weer wat kon functioneren.
Nu ga ik naar de psycholoog, daar had ik al een afspraak voor staan.
Even mijn verhaal kwijt kunnen en hopelijk gaat het wat helpen, want bij mij werd het ook allemaal even teveel.
Werken, alle zorg voor het gezin en geen tijd aan jezelf besteden.
Ik hoop voor jou dat je je snel wat beter gaat voelen.

Groetjes, Astro 
 
Quote
RE: is dit normaal?
Kim  schreef op: 17-05-2013 07:40:59
Na de inname van de eerste tablet voelde ik me ook heel slecht. Wellicht is de dosis te hoog en moet je rustiger opbouwen. Ik herken het gevoel te willen stoppen met de medicatie, dat had ik ook. Echter schrijft de huisarts je deze tabletten niet voor niets voor en lijkt het mij belangrijk wel door te gaan. Mss eerst een lagere dosis.

Sterkte ermee!
 
Quote
RE: is dit normaal?
Misbren  schreef op: 17-05-2013 12:28:05
Bij mij heeft het een week geduurd, ik kon die week ook weinig en heb veel hulp moeten vragen.
Daarna ging het beter als ooit daarvoor.
Ik slik het nu al weer 10 jaar en blijf het ook slikken.
Als dat ene pilletje er voor zorgt dat ik het allemaal wel aan kan dan doe ik dat.
Ik snap dat je het eng of raar vind maar de een heeft een ergere reactie dan de ander.
Wat je evt ook nog (in overleg met huisarts) kan doen is het opbouwen.
Dus beginnen met een halve of een kwart.
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: is dit normaal?
Anne Mv 3  schreef op: 17-05-2013 12:40:24
Als je géén last meer hebt van depressieve gevoelens/depressiviteit dan is het de vraag of dit wel het juiste middel is.
Het verbaasd mij hoe 'makkelijk' huisartsen dit voorschrijven met als argument: "het helpt je te ontspannen", ik vind het nogal een heftig middel! Als je depressief bent kun je dit nodig hebben, maar als je niet depressief bent dan zou ik persoonlijk kiezen voor wat anders.
Ik ben passiflora (eerst extra sterk) gaan gebruiken, dat is homeopatisch. Het hielp erg goed bij mij!

Duidelijk is in ieder geval dat je nog niet meer moet gaan werken, eerder wat minder! Mogelijk is je depressiviteit ook ontstaan door overbelasting! Wees zuinig op jezelf
Sterkte!
 
Quote
RE: is dit normaal?
Ff Anno  schreef op: 21-05-2013 00:03:27
Ik had een heel bericht getypt, maar het is weg. Na moet openen van dit topic voelde ik mij steeds beroerder, zenuwachtig, opgejaagd, ik begon te trillen en werd helemaal hyper, kon niet stilliggen en ook niet normaal praten, maar echt heel hyper.  Ik heb ook niet meer kunnen slapen van 00:15 tot 23:00 s'avonds. Mijn moest om 6:00 op zijn werk zijn, en ik heb hem gevraagd of hij later kon beginnen en de kids naar school kon brengen omdat ik mij echt niet goed voelde, en ik mij geen raad wist met deze symptomen. Hij werd gepikeerd, en is gaan werken, en dat viel mij zo tegen, ik vraag nooit zoiets en nu had ik hem echt nodig. Ik heb echt het gevoel of ik niet belangrijk ben, en dat ik de boel hier toch wel draaiende hou. Ik heb een vriendin gesmsd waarvan ik wist dat zij vrij was, met de vraag of zij mij wou bellen zodra ze wakker was. Dat heeft ze gedaan, en zij is ook meteen gekomeN, ze was er rond 10verschillen hele tijd gebleven. Ik moest eigenlijk ook werken, maar daar was ik niet toe in staat, en heb mij ziekgemeld. Ik heb de huisarts nog gebeldt wat ik hiermee aan moest. Die vondt het een heftige reactie, maar dit kon ook ziin omdat de spanning in mijn lichaam er uit moest. Hij adviseerde om toch door te gaan met de antidepressiva, maar dat heb ik niet gedaan, ik ben hier zo van geschrokken. Sinds gisteren voel ik mij weer okay, dat heeft echt 2 dagen geduurd. Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen. De huisarts adviseerde meer rust icm antidepressiva. Maar ik ga deze week juist meer uren maken ( ik sta nog gedeeltelijk in de ziektewet na een zware depressie in oktober gevold door een burnout in maart) de kinderen, het huishouden, alles moet foor, ik heb veel belangrijke afspraken, internist en verschillende afspraken voor mijn dochter, die pas de diagnose add heegt gekregen. Bovendien heeft een van mijn beste vriendinnen mijn hulp op dot moment hard nodig. Ik voel wel dat het allemaal teveel is, allemaal vage lichamelijke klachten, ik blijf zo moe, en mijn hoofd loopt over, ik raak weer sneller in paniek, en krijg dan ook last van een verkeerde ademhaling. Ik weet gewoon niet wat ik met die antidepressiva aan moet, en hoe ik meer rust moet creeeen. Hebben jullie tips? 
 
Quote
RE: is dit normaal?
Ff Anno  schreef op: 21-05-2013 00:05:12
Soort voor de typefouten, zit op mijn iPhone nu. 
 
Quote
RE: is dit normaal?
Eefje  schreef op: 21-05-2013 00:18:16
En ik spook...

Nog een keer:
Het lijkt mij dat een burnout (na een zware depressie) van maart in mei nog niet over kan zijn.
Waarom ga je nu al meer werken?
Hij lijkt me dat je daar nu nog niet aan toe bent, en dat je jezelf aan het voorbij hollen bent, eerlijk gezegd...
Ik zou dit aankaarten op je werk.
Beterschap!
 
Quote
RE: is dit normaal?
Astro  schreef op: 21-05-2013 07:51:04
Ik begrijp helemaal hoe jij je voelt met die medicijnen.
Er wordt dan gezegd toch door te gaan met de medicijnen, maar werkelijk je kan echt niet meer functioneren.
Nu slik ik plantival van VSM (valeriaan), dat kan verder geen kwaad en zou je ook eens kunnen proberen.
En ik ga naar de psycholoog.
Zeker niet mee blijven doorlopen hoor.
 
Quote
RE: is dit normaal?
Ff Ano  schreef op: 21-05-2013 07:58:31
Voor De Psycholoog sta ik op de wachtlijst, duurt nog ongeveer 4 wkn. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op is dit normaal?
Naam
Bericht