Menu
 

Topic:

wat moet ik doen

Anoniem  schreef op: 15-05-2013 09:57:12
hallo

ik woon sinds 1 jaar in een dorpje mijn zoon  12 jaar en dochter 9 jaar spelen vaak buiten
in de straat.
tegenover ons woont 1 vrouw met 1 dochter  5 jaar en 1 zoontje 3 jaar
er is veel inloop bij haar maar de mensen blijven niet langer als 5 minuten
vorige week kwam mijn dochter 9  jaar naar mij toe mama het kleine jongetje van de overkant komt aan mij vragen als ik een tientje wiet wil kopen wat is wiet ik stond met mijn mond vol tanden
hoe komt een kind van drie jaar erbij
ik heb met mijn buurvrouw hierover gehad en ze zei tegen mij wist je dat dan niet die verkoopt soft en harddrugs
ik vind dit echt gevaarlijk met die 2 kleine kinderen sinds ik dit weet maak ik me dan ook echt zorgen
zag haar gisteren met de 2 kleine kinderen het regent maar ze heeft een zonnebril op
moet ik dit nu melden bij jeugdzorg of woningvereninging of politie 
of moet ik mij hier niet mee bemoeien
 
Quote
Navigatie
RE: wat moet ik doen
Bepje  schreef op: 15-05-2013 11:11:22
Als je echt sterkt aanwijzingen hebt dat die buurvrouw in drugs handeld moet je het zeker melden. Alleen op basis van roddels zou ik er voorzichtig mee zijn.
Je weet niet of zij werkelijk handeldt, mensen weten het verschil tussen hard- en softdrugs vaak niet en misschien is zij we uitgiftepunt van folderbezorgers bijvoorbeeld en is er niets aan de hand. Een roddel gaat snel en wordt ook snel groot. Kijk eerst eens af wie er komt en wat zij doen na bezoek. Parkeren zij hun auto in de buurt en gaan ze jointjes draaien, maak eens een praatje met de buurvrouw. Als je meer weet dan zeker bellen met de wijkagent.

Een tijdje geleden heb ik eens een lezing bijgewoond van een rechter. Deze vertelde dat de rechten van een kind boven alles gaat en je dus de plicht hebt iets te doen als je ziet dat een kind in een situatie leeft die schadelijk kan zijn.
 
Quote
RE: wat moet ik doen
Mvi  schreef op: 16-05-2013 09:52:43
2 deuren verder een wietplantage opgerold ook een alleenstaande moeder, keurige wijk, hele containers werden door de politie opgehaald. Het is ontzettend brandgevaarlijk en ook gevaarlijk voor de kinderen, het milieu, de ongure types die over de vloer komen. Geld nodig? Bullshit, we leven niet in  India, je gaar naar de sociale dienst en klaar ben je. er is geen enkel argument om dit goed te praten. Zij neemt willens en wetens het risico om haarzelf en haar kinderen aan enorm gevaar bloot te stellen voor het snelle geld + de buurt verloederd en mijn huis kan ook affikken.
 
Quote
RE: wat moet ik doen
Kolibrie  schreef op: 16-05-2013 10:08:32

Quote Sismvnick&demi:
regels met elkaar afgesproken? Ik niet hoor, die regels worden mij opgedrongen

Maar goed, je weet ook niet waarom die moeder dit doet, wellicht heeft ze anders geen geld om te eten.. Dan is drugs een makkelijke oplossing en je doet er niemand mee kwaad hoor. Het is verboden, absoluut. Maar je benadeeld geen mensen zoals wanneer je gaat stelen ect.
Dus ja ik weet niet, ik vind gewoon dat je je hier altijd beter buiten kan houden. Je weet niet waarom. Misschien heeft ze al wel een schuld bij mensen, en heeft ze gewoon geen keus.
Kan me ook niet voorstellen dat een moeder het fijn vind dat in huis te hebben



Hier ben ik het echt absoluut niet mee eens... Geen geld om te eten is geen excuus, anders mag je ook gaan stelen... Als je net kan rondkomen zoek je hulp en dan krijg je die... En je doet niemand kwaad met drugs? Dat lijkt me nogal een misvatting.... Haar kinderen zitten in een gevaarlijke situatie, de buurt is ongerust en voelt zich niet veilig om het ng maar niet te hebben over het voorzien in een ander zijn verslaving... Ik vind absoluut dat je zoiets aan moet geven en nooit moet zwijgen vanwege angst! Watvoor wereld zouden we dan krijgen?? Onze samenleving heeft regels daar moeten mensen zich aan houden! En iedereen heeft een keus!!

 
Quote
RE: wat moet ik doen
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 16-05-2013 10:42:46
ze kan het beter verkopen ,dan gebruiken.
met de dag groeit het gebruik onder de mama's 
over een jaar of 2 a 3 jaar zitten de klinieken vol ,met mama's
en het zijn echt tye vrouwen waarvan je het niet zo verwachten.
en dan hebben we het niet alleen over blowen,maar het snuiven is zo ontzettend groot probleem aan het worden.
ik zie de groei ,de afgelopen 1,5 a 2 jaar extreem groeien.

Daarnaast zou ik me er niet mee bemoeien.
de reden waarom de vrouw verkoopt is misschien wel helemaal niet
om snel en goed geld te verdienen.
de wereld van drugs is niet zo simpel als jullie denken.


 
Quote
RE: wat moet ik doen
Kyla  schreef op: 16-05-2013 11:02:16
Tja, als je de buurt hier moet geloven was ons huis vroeger een bordeel.... Toen we gingen kijken zagen we echter geen "kamertjes". Wel lopen hier een heleboel een telefoonkabels naartoe en waren er twee kamers met meerdere telefooncontacten, in het meest onschuldige geval was het dus een gewoon callcentre, maar wij denken dus dat het wat minder onschuldig was. Ik zou nooit zomaar afgaan op wat buren zeggen.
 
Quote
RE: wat moet ik doen
Worteltje  schreef op: 16-05-2013 11:27:04
Heel eerlijk, als dit in mijn straat zou zijn zou ik mijn mond dicht houden. Maar ja, hier woont sowieso uitschot en is er al een steekpartij(die mijn zoon van toen 12 heeft gezien uit zijn raam) en schietpartij geweest. Daarom hebben wij voor alles dicht. Plakplastic in de keuken en boven gordijnen dicht. We gaan er ook altijd achter uit. Alle uitschot zit nu vast hoor maar ik bemoei mij gewoon niet meer met de straat. Wil er niks mee te maken hebben.
Dus hier zou ik het niet zeggen maar in andere gevallen.
Moeilijk, je hebt het van een andere buurvrouw, ik zou het niet zomaar aannemen. Als ze zegt, wist je dat dan nog niet, denk ik dat iedereen op de hoogte is en dus ook de politie.
 
Quote
RE: wat moet ik doen
Zenith Loan Limited  schreef op: 01-07-2016 21:04:07
 
Quote
RE: wat moet ik doen
Mie  schreef op: 01-07-2016 21:06:45
Jaaa, nee, jaa, iek grag altyd behoefte die lening verwerpt aldus bankgarantie
Jij heel waarschijnlijk zeer betrouwbaar ook!

GEMELD!
 
Quote
Navigatie


Reageren op wat moet ik doen
Naam
Bericht