Menu
 

Topic:

Oren vraagje/buisjes

Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 09:18:19
Ben benieuwd wat jullie hiermee zouden doen.

mijn zoontje heeft op 2 april voor de 4e keer buisjes gehad (hij is bijna 7 jr). Hij hoorde helemaal niks meer doordat al het vocht achter zijn trommelvlies soort 'lijm' was geworden en zijn trommelvlies naar binnen trokken. ze hebben zijn oortjes leeggezogen en buisjes geplaatst. Dag na de operatie kwam er al wat licht roze 'lijm' uit zijn oor, dacht nog van de operatie, maar daarna bleef het oor maar lopen, na een week gebeld en moest sofradex druppels geven, gelukkig na een week druppelen was zijn loopoor over. 23 april voor controle zag er prima uit. Paar dagen later merkte we alweer dat hij minder goed hoort, hij is weer verkouden, en allebei zijn oortjes blijven lopen, met echt een lijm-achtige substantie. Die druppels zijn een maand houdbaar dus ben maar weer aan het druppelen.

hebben jullie dit ook gehad na de buisjes? Hier nog nooit en mijn jongste heeft ook al 3x buisjes gehad. Vind het zo vervelend voor hem (en klein beetje voor ons) dat hij weer niet goed hoort (we gebruiken ook al neusspray) Toch weer kno bellen?
 
Quote
Navigatie
RE: Oren vraagje/buisjes
Mafkees  schreef op: 14-05-2013 09:25:48
misschien toevallig al direct een ontsteking? wat er nu dus weer keurig uit kan?

geen idee..hier een buisjesfamilie van de jongste herken ik het, ik ben dus wel naar KNO teruggegaan maar niks aan te doen....

je kan toch even bellen met de poli om te overleggen?
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 09:28:32
Ja maar vind het wel bizar, eerst 1 oor, die dus op controle prima eruit xag en nog geen week later 2 looporen! Terwijl voor de buisjes hij nooit oorontsteking had (of pijnloze die had ik vroeger ook zei mijn moeder)..
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Krumelke  schreef op: 14-05-2013 09:59:00
das met buisjes hier ook geweest. enorme looporen. door de buisjes komt alles eruit. als hij geen buisjes had gehad, was alles wat er nu uitkomt een oorontsteking geworden zeg maar. althans zo legde de kno dat aan ons uit toen zoonlief na de buisjes maar looporen bleef houden. hij heeft tot zijn 4e 7x nieuwe buisjes gehad, want was het buisje eruit gelijk weer oorontsteking en door de looporen steeds veel troep waardoor de buisjes er snel uitgingen (vaak zaten ze vol met plakzooi). nu al sinds aug 2011 zonder buisjes en nog niet een keer oorontsteking gehad....

mag ik vrgaen waarom hij buisjes heeft als hij geen oorontstekingen had? niet aanvallend bedoeld, maar vroeg het me af omdat hier de enorme hoebveelheid oorontstekingen reden waren voor buisjes toen hij 13 mnd was.
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 10:08:30
Omdat hij zoveel vocht achter zijn trommelvliezen had wat een soort lijm werd en zijn trommelvliezen vacuum trok waardoor hij stokdoof was, hij vroeg letterlijk mag het geluid van de tv aan, die op normaal volume stond. Erg vervelend hij ging zich ook heel vreemd gedragen (alsof hij in een eigen wereld was) want hij hoorde niks. en dat is steeds zo, als hij verkouden is net als nu is hij weer doof :-(

 
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Macife  schreef op: 14-05-2013 10:23:17
is ie vaak verkouden??? 

dan zou ik ook eens na de neuspoliepen laten kijken..
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 10:27:24
ja hij is vaak verkouden, had ook gevraagd of ze zijn neusamandel niet wilde mee nemen, maar als we herfst/winter ingingen had ze dat gedaan maar omdat we nu naar de zomer gaan deed ze dat niet. Of zijn neuspoliepen iets anders dan neusamandel?
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Macife  schreef op: 14-05-2013 10:29:21
volgens mij hetzelfde.

nou hier was Femke contineu verkouden en had ooronstekingen.. de kno arts vond haar neuspoliepen veel te groot en haalde die eruit..sindsdien is ze bijna nooit verkouden..en als ze verkouden is normaal verkouden zoals een verkoudheid moet lopen
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 10:31:33
Zoals ik lees is neuspoliepen iets anders, en komt het zelden bij kinderen voor. De neusamandel wilde ze dus helaas niet weghalen, die groeide volgens haar vanzelf weer aan.. 
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Jessica  schreef op: 14-05-2013 12:53:27
Ik heb ook een buisjesdochter.

Ook zij had na het voor de 3e keer plaatsen van de buisjes steeds last van looporen.
Maar wel iedere keer na zwemles... Zij zwemt nu met doppen (ondanks dat dit van de KNO niet hoeft) en heeft sindsdien geen looporen meer gehad.

Als zwemmen niet de oorzaak zou ik gewoon even bellen met de poli voor advies.
 
Quote
RE: Oren vraagje/buisjes
Mamavan2boys  schreef op: 14-05-2013 13:45:46
Hij zwemt al standaard met doppen, maar vind het ook vreemd dat hij gelijk weer doof is. Heb gebeld met de kno poli en kan donderdag komen..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oren vraagje/buisjes
Naam
Bericht