Menu
 

Topic:

dwarsligging, draaien

Dikkertje-dap  schreef op: 07-05-2013 22:35:03
Hallo Dames,

Wie van jullie heeft er ervaring met het laten draaien van je baby.
Ik heb nu 34 weken zwanger en onze baby ligt nog steeds in dwarsligging. (op benen na echt helemaal horizontaal)
Ik loop ivm zwangerschapsvergitiging en spoedkeizersnede bij ons eerste kind al bij de gynaecoloog, ons tweede kindje is natuurlijk geboren. Nu word ik bang dat ik evt weer een keizensnede zal worden
De arts assistent en echo-grafiste begonnen vandaag allebei over een evt draaipoging. Ik moet me volgende week melden op de behandelunit waar mijn eigen gynaecoloog zal kijken of een draaipoging nodig is werd mij gemeld, maar wil ik dat wel?? Mij ligt bij dat er ook veel nadelen/gevaren aanzitten voor het kind? Het lijkt mij zo verschrikkelijk onnatuurlijk.
Nu werd mij ook gezegd dat ze soms zelf nog draaien maar ons kindje loopt zo'n 2 weken voor op groei (ik maak grote kinders)en dat maakt de kans kleiner aldus de arts assistent.
Ik wil volgende week daar voorbereid aankomen zodat ik niet word overvallen als ze vraagt wat wij willen..

Dus kom maar op met alle adviezen en ervaringen!
Bedankt
 
Quote
Navigatie
RE: dwarsligging, draaien
Inky69  schreef op: 08-05-2013 20:39:46
Dat viel bij mij 2x reuze mee. Ik was wel flink beurs maar het ging zeker niet met donder en geweld.....Maar dat zal per gyn natuurlijk verschillen.

Maar ik kan mij voorstellen dat wanneer je zoiets hebt meegemaakt dat je nooit voor een draaiing gaat kiezen.
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Mieps01  schreef op: 08-05-2013 22:02:33
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1014780/ 

Het eerste wat ik tegenkom over versie en placenta en dat is meteen al verband tussen niet meer goed werken van de placenta na een versie en zelfs loslaten van de placenta. Het gaat gewoon lang niet altijd goed
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Iguana  schreef op: 30-09-2013 09:11:17
Hallo, ik ben 34 weken zwanger van mijn vierde kindje, en het is ook en dwarsliggertje.

Bij mijn tweede kindje heb ik een spoedkeizersnede gehad, de andere twee waren gewone vaginale bevallingen.

Eerst even het vooroordeel weghalen dat er na een keizersnede NIET gedraaid zou worden, dit is NIET waar!

Bij mij wordt er met 37 weken een poging ondernomen om het kindje te draaien!
Eerder heeft geen zin als je je vierde kindje krijgt, omdat er zoveel ruimte in de baarmoeder zit dat het kindje zich gewoon weer terug kan draaien.

Mijn voorkeur gaat uit naar een draaipoging, en als het nodig is wel meerdere...

Het herstel van een keizersnede is zodanig lang (6weken) Dat ik dus 6 weken lang maar heel beperkt mijn andere drie kinderen kan verzorgen en dus compleet op hulp aangewezen ben!

Ik vind ht jammer dat er zulke horrorverhalen staan hier op de site, waardoor sommige vrouwen uit voorzorg al een keizersende verkiezen.
Nee uitwendig draaien is niet de natuurlijke gang van zaken, maar dat is een keizersnede ook niet!

Ik vind het zeker de moeite waard om het eenmalig te proberen, zodat het kind op een natuurlijke manier geboren kan worden, waardoer moeder zeer snel weer op de been is.

Hoop met deze informatie dat er meerdere vrouwen zijn die het zullen proberen, en dat er een kans is dat die zware buikoperatie niet nodig is.
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Abc  schreef op: 19-09-2014 17:55:01
het is mijn eerste zwangerschap. Nu al 38 weken, maar zij ligt nog steeds dwars. Ik heb een draaipoging gehad die heel makkelijk ging. maar zelfde dag was zij terug gedraaid. mijn gyn vraagt om af te wachten tot dat weeen beginnen, den gaan ze weer proberen de baby om te draaien en meteen vliezen breken dus via inductie. Ik heb geen goed gevoel voor inductie en ik denk ook dat afwachten gewoon risico vul is voor de baby. want als gedurende wacht periode mijn vliezen breken den de kans van uitzaken van navelstring is groot en de baby dit niet zou overleven. Ik wil zelf een keizesnede maar de gyn niet. Darrom heb ik andere gyn voor second opinion gevraagd.  

Graag jullie ervaringen!!!
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Jc  schreef op: 19-09-2014 20:32:52
Geen ervaring met dwarsligger maar wel met zelf ergens geen goed gevoel over hebben! Goed dat je een second opinion gevraagd hebt. Even rustig afwachten wat er dan gezegd wordt en wie weet is je kleintje dan wel gedraaid tegen die tijd...
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Janine  schreef op: 20-09-2014 12:31:08
Mijn eerste lag tot 37 weken dwars is toen zelf.goed gaan liggen.
Deze zwangerschap bleef de kleine tot 36.weken in stuit liggen ligt nu gelukkig goed.
 
Quote
RE: dwarsligging, draaien
Tess  schreef op: 20-09-2014 12:52:25
Ik ben nu zwanger van mn derde,met 34 weken is hij uit zichzelf goed gedraaid,afgelopen woensdag 36.2 kwam ik voor een groeiecho en weer was hij in stuit gedraaid. Na een goed gesprek met mn gyneacoloog hebben we besloten om de vogende ochtend een draaipoging te doen. Toen we donderdag kwamen was hij weer zelf goed gaan liggen. Maandag moeten wij weer terug om te checken maar ben bang dat hij toch weer in stuit ligt. Ik ben benieuwd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op dwarsligging, draaien
Naam
Bericht