Menu
 

Topic:

Slecht eten met 2 jaar

Heleen  schreef op: 01-01-2012 19:15:29
Onze zoon is 2 jaar en eet de laatste tijd erg slecht (lekkere dingen gaan er wel in Fruit en groente weigert hij direct, en vaak na heel veel afleiding krijg ik iets binnen. zijn boterham eet hij twee happen van en dan zegt meneertje: 'genoeg' zo gaat het nu al weken dus hij krijg weinig vitaminen binnen, eerst deed ik zijn fruit door de blender en at hij het wel op nu wil hij dit ook niet meer, ook niet als ik er een beetje vla doorheen doe. ook zijn prak heb ik alles geprobeerd, los en geprakt etc. hij eet alleen een paar hapjes als hij er appelmoes bij krijg, maar dit is volgens mij ook niet handig dan eet hij dagelijks appelmoes.
Hoe hebben jullie dit aangepakt?
Ik heb een paar keer geprobeerd het in zijn mondje te doen en hem vast de houden maar dit werkt totaal niet, hij word boos gaat kokhalzen enz.
 
Quote
Navigatie
RE: Slecht eten met 2 jaar
Made  schreef op: 01-01-2012 19:34:29
Die van mij heeft ook zo'n bui de laatste tijd. Gelukkig eet ze wel fruit. Verder doe ik er niks aan. Geen eten is geen toetje en snoep of koekje. Krijgt vanzelf honger. Ik ben ermee opgehouden om me eraan te irriteren, heb alleen mezelf er maar mee. Kind groeit goed en heeft energie voor 10. Het eten komt vanzelf wel weer
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 01-01-2012 19:36:55
Idd niet te druk om maken en als hij honger krijgt kan hij wat te eten krijgen..Snoep en koekjes laat ik dan bewust achterwege..
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Lauw  schreef op: 01-01-2012 19:41:10
hier ook de laaste paar maanden, ik laat het maar gaan. ik zet wel elke dag groente neer en vlees ect merk dat het met appelmoes beter gaat
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Heleen  schreef op: 01-01-2012 19:41:22
Ik geef hem ook zo min mogelijk lekkers, maar wat geven jullie de kinderen dan tussendoor als ze honger hebben? of laten jullie ze dan gewoon wachten tot de maaltijd?
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 01-01-2012 19:48:15
Dan kunnen ze een boterham krijgen.
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Made  schreef op: 01-01-2012 19:55:23
Een stuk fruit en anders wachten op de maaltijd idd
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Nimmie  schreef op: 01-01-2012 20:02:57
mijn dochter is ook een slechte eter.

ik dwing niks. eet ze niet jammer dan ook geen snoep meer.

ze heeft dagen dat ze wel iets beter eet dan de andere dag
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Bepje  schreef op: 01-01-2012 21:34:48
Ik laat ze ook. Als we gaan eten zet ik gewoon een bordje voor en als we afruimen haal ik het weer weg. Niet gegeten, jammer dan. Tijdens het eten besteden we er ook geen aandacht aan. Toetjes eten we bijna nooit en snoepjes en koekjes doen we dan ook niet of als je er min of meer niet onderuit kan door andere kinderen iets heel kleins, 1 dropje of zoiets.
Kinderen die verder gewoon gezond zijn kunnen prima een poos wat slechter eten, ze worden daar echt niet ziek van.
Soms hebben ze dit ook vlak voor een groeispurt.
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Satekroket  schreef op: 01-01-2012 22:21:32
Wanneer je zoontje een gezond gewicht heeft voor zijn leeftijd en verder niet ziek is ofzo, dan zou ik er ook niet teveel aandacht aan besteden.
Teveel pushen heeft juist nog slechter gaan eten tot gevolg, omdat het eten helemaal niet meer leuk is en alleen maar stress betekent.
Bij onze kinderen merk ik ook wel fases, dat ze niet veel eten, dan eten ze opeens weer zoveel op een dag dat ik niet snap waar ze het laten.
Een kind eet omdat het groeit en het groeit niet omdat het eet.
Wanneer je zoontje een groeispurt krijgt dan gaat hij vanzelf eten. Misschien ontdekt hij wel zijn eigen wil. Ik ben nee en ik zeg nee. En omdat het voor jou zo belangrijk is dat hij eet, heeft hij hier natuurlijk de touwtjes in de handen.
 
Quote
RE: Slecht eten met 2 jaar
Nimmie  schreef op: 01-01-2012 22:31:16
volgens de kinderarts van daisy eten kinderen van lucht met zon fase!! en ik zeg je daisy zit heel lang in zon fase

bij haar is het als ik klaar ben met eten zij ook klaar is of ze miept dat ze het niet lust ( lees ze is soms net een kliko dus lust ze alles zelfs mosselen )

daisy is net 5 en weegt 18,6 kilo en 105,8 cm dus ik maak me geen zorgen, arts ook niet trouwens zolang ze haar eigen lijn volgt komt het wel in orde

alleen kan het soms wel vervelend zijn hoor.
dan is het net of je voor jan lul staat uit te sloven in de keuken
 
Quote
Navigatie


Reageren op Slecht eten met 2 jaar
Naam
Bericht