Macife schreef op: 06-05-2013 16:37:26 |
hoi hoi nou wil ik deze week een eenvoudige taart maken.. dit zal tevens mijn eerste taart worden. maar nu dacht ik aan de rand rondom met kitkat stukjes doen en dan er bovenlaag met m&m (voor mams) kan dat samen?? en wat is er dan een lekkere vulling bij?? het moet wel makkelijk te maken zijn.. dacht eerst aan gewoon pudding |
Quote |
Myself schreef op: 06-05-2013 16:47:32 |
Sis heeft een lekker recept voor zo'n taart, wordt dan echt een chocobom. Heb het zelf vorig jaar gedaan met M&M's bovenop en chocoladefudge-staafjes (weet niet hoe ze echt heten) van de AH rondom. Alleen heb ik het recept niet meer, het was met een kant en klare taartbodem waar je heerlijke mousse tussensmeerde, zal eens kijken voor je of ik het topic kan vinden en uppen. |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 06-05-2013 17:12:15 |
Kijk op de site vd leukste taarten nl. Heel veel recepten.. Zelf maak ik deze taart speciaal voor de kinderen met een chocolade vulling; smeer hem af met nutella en plak er dan kitkat tegenaan. De aldi heeft soms staafjes, die gebruik ik ook wel eens... |
Quote |
Mafkees schreef op: 06-05-2013 17:14:32 |
die taart van Sis is hier ook een succes! nou ja..hier..bij mij dus eigenlijk gewoon ![]() |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 06-05-2013 17:14:58 |
Ik heb een foto van zo'n taart, alleen dan met alleen m&m's. Dat dus ook op de zijkant.. |
Quote |
Macife schreef op: 06-05-2013 17:17:46 |
oooo zien hihi wil me moeder verrassen en die doet een moord op m&m`s |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 06-05-2013 17:24:54 |
Nog nooit hier een foto geplaatst, dus even proberen.. Grr.. snap er niks van.. Stuur mee pb met je email. dan mail ik hem naar jou! |
Quote |
Inky69 schreef op: 06-05-2013 18:21:24 |
Oke, ook nog even in hier..... De vulling had ik gewoon jam en botercreme.....en ik had 3 lagen cake in 3 verschillende kleuren.... Enne hij was heeeeeerlijk!! Maar erg machtig door al het kitkat en de m&m's ![]() ![]() |
Quote |
Marjolein852 schreef op: 06-05-2013 19:21:25 |
Macife, ik heb je overspoelt met foto's! Inky wat een leuke kaars! |
Quote |
Miranda0909 schreef op: 06-05-2013 23:26:57 |
Ik heb hem laatst ook genmaakt alleen heb ik een kwarktaart gemaakt (aardbei) en daar de reepjes
omheen en m&m's bovenop, ook erg lekker, was een groot succes |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 11:17:32 |
nu heb ik op het taarten forum gelezen over chocolade ganache...dit lijkt me makkelijk om te
maken.. maar kan dit ook als vulling?? lees dat de meeste dit gieten, maar de taart wil ik afsmeren met nuttela en dan bedekken met m&metjes de taart maak ik vanavond,zodat ik die morgen vers kan versieren en opeten. maar ik ben nu aan het denken over de vulling.. |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 11:21:34 |
of smaakt er bokkenpootjes vulling er goed bij?? die is ook makkelijk om te maken |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 11:37:01 |
manlief wil bastonge vulling.. maar 1 vulling of maken jullie meerdere??? |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 20:19:17 |
nog een vraagje ![]() ik heb nu de biscuit taart in de oven staan. dit was zo kant en klare pakket van dr. oetker geloof ik (voor mijn eerste taart wil ik wel ff makkelijk doen ![]() maar moet ik dadelijk de taart in de koelkast zetten?? of er buiten laten staan in de taartdrager?? |
Quote |
Anne schreef op: 11-05-2013 20:29:20 |
![]() ![]() buiten de koelkast bewaren tot het is afgekoeld, en dan afdekken met plastic tot je gaat versieren. die ganache kan ertussen als vulling, of bovenop , onder de m&m en bastonge kan ook, moet je de smaak wel lekker vinden mét de chocolade van de kit kat en de m&m's.. 1 vulling per taart is meer dan voldoende met de rest van de smaken. ![]() ![]() |
Quote |
Flower schreef op: 11-05-2013 20:31:45 |
biscuit buiten de koelkast bewaren, alleen als je hem gevuld hebt in de koelkast. gewoon in een doorzichtige plastic zak ofzo. wat voor de vulling ook erg lekker is: 250 gr slagroom aan de kook brengen en 250 chocolade erin smelten. dit af laten koelen, wel regelmatig roeren. als het afgkoelt is, opkloppen net zoals je met slagroom doet. zoooo lekker als vulling!!! |
Quote |
Anne schreef op: 11-05-2013 20:33:11 | ||
![]() ![]() wiki Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en bonbons. Chocolatiers brengen hem op smaak met vruchten, koffie of thee als interieur voor bonbons. Een recept voor ganacheroom (crème ganache): | ||
Quote |
Flower schreef op: 11-05-2013 20:34:49 |
haaa, oke anne, was even de naam kwijt. ik gebruik de gewone ganach vaak om af te smeren, maar opgeklopt als vulling!! |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 20:36:00 |
de kitkat is vervallen.. wordt alleen met m&m tja manlief koos voor bastonge...dus dat is het hem, heb nog jam gehaald..maar denk dat dat
niet smaakt.. ach ja maak ik nog een taart met aardbeienjam vulling ![]() |
Quote |
Macife schreef op: 11-05-2013 21:02:19 |
hij ruikt lekker ![]() ![]() ![]() ![]() tis alleen niet zo hoge taart maar goed...ook op ene kleine kan ik het leren maar ik heb alleen geen huishoudfolie meer ![]() |
Quote |