Menu
 

Topic:

zin in!

Boterbloem  schreef op: 03-05-2013 22:00:33

Ooooh zit hier helemaal blij!

Komende zondag draai ik kinderkerk bij groep 1 en 2.
Nu werk ik samen met een man die echt zo fantastisch bijbelverhalen kan vertellen. Tijdens het vertellen laat hij de kinderen zich verkleden en meespelen. Maar niet officieel, want dat hebben we allemaal niet, maar dan krijg een discipel dus bijvoorbeeld een bril op met schele ogen, maria een paarse pruik enzovoort. Hilarisch, zowel voor de kinderen als voor jezelf, maar reken maar dat de kinderen het verhaal onthouden.
En ik zorg altijd voor de werkjes. Erg leuk! Maar soms best moeilijk creatief te blijven.


Dus ik was bezig voor deze keer, last minute hebben we besloten het onderwerp om te gooie naar hemelvaart omdat dat volgende week al zover is en ik moest er wat bij verzinnen. En Hemelvaartsdag is 1 van de dagen die kinderen toch vaak het minst goed onthouden omdat het gewoon niet echt gevierd wordt.

Dus ik dacht: wat kan ik doen, zodat de kinderen het naast het verhaal echt actief meemaken en kunnen onthouden.


Was wat aan het scrollen en zag een mooie simpele kleurplaat van Jezus die achter de wolken verdwijnen en 2 discipelen van achteren. 


 


Wat ik nu heb gedaan, is dat ik deze ontzettend heb uitvergroot, en verder zoek ik er allemaal extra dingetjes bij (leuke bijtjes, bloemetjes met crepepapier, vlindertjes, een zon, gras van groep papier laten knippen, wolken met watten beplakken, de discipelen en Jezus met stofjes beplakken enzovoort..
Ik print het allemaal uit, kinderen gaan het allemaal versieren en mooi maken en knippen.


En dan gaan we een heeeeeeel groot schilderij maken met z'n allen. Alles plakken we er op en dan laten we het hangen in de ruimte. Zodat de kinderen het regelmatig weer zien en er aan kunnen denken.


Daarbij wil ik bijvoorbeeld de zonnestraaltjes, vleugels van de vlinder enzovoort een beetje naar voren laten komen, de watten geven ook al wat diepte waardoor je echt een mooi geheel krijgt.

Heb er zo'n zin in! ZIe de snoetjes al voor me als ze horen hoe we gaan samenwerken!

He zit hier gewoon helemaal happedepeppie alleen in huis en kan het met niemand delen, hello mama life haha

 
Quote
Navigatie
RE: zin in!
Bepje  schreef op: 03-05-2013 23:22:53
Leuk Borerbloem, ik krijg bijna zin om zondag bij jou in de kinderkerk te komen zitten. Het is te ver weg maar met die verkleedpartijen blijft het veel langer en beter hangen !
 
Quote
RE: zin in!
Boterbloem  schreef op: 03-05-2013 23:23:25

Quote Belske:
Die straattaal, die durf ik in mijn klassen wel eens uittesten... Ben zo benieuwd. Dan zal volgens mij blijken dat de heren toch conservatiever zijn dan ze zelf denken. ;-)



Haha of jezelf (oooh wat heb ik dat vaak haha).
 
Quote
RE: zin in!
Boterbloem  schreef op: 03-05-2013 23:25:15

Quote bepje:
Leuk Borerbloem, ik krijg bijna zin om zondag bij jou in de kinderkerk te komen zitten. Het is te ver weg maar met die verkleedpartijen blijft het veel langer en beter hangen !



geniaal, of niet? Zo kan ik ook niet vertellen hoor met dat verkleden, maar hem lukt het toch elke keer weer. Dikke nepbotjas erbij, tafelkleedje enzovoort.


Laatst hebben we overigens echt sprinkhanen gegeten toen we het over Johannes de doper hadden. Voorganger kwam binnen en zegt: wat hebben jullie gedaan? Wij: sprinkhanen gegeten met de kinderen. Hij begint te lachen tot er 1 voor zijn neus hangt haha. Na een gil (echte man haha) vond hij het hilarisch! Kinderen vonden het super!

 
Quote
RE: zin in!
Belske  schreef op: 03-05-2013 23:28:09

Quote Boterbloem:
[...]

Haha of jezelf (oooh wat heb ik dat vaak haha).



Hahaha... gisteren had ik nochtans gewonnen. Ze hadden een aantal vragen over bevallen...
 
Quote
RE: zin in!
Boterbloem  schreef op: 03-05-2013 23:30:55

Haha mijn moeder zegt altijd: wat ben je toch open over sexualiteit met de kinderen. Ikzelf heb toen ik 12 werd een boekje gekregen waar wat info instond, maar was daarvoor al ongesteld geworden en dacht dat ik dood ging (gelukkig kon mijn oma mij wat wijzer maken)


Maar soms hoor ik dan vragen en dan denk ik...


 


HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!

En dan ben ik blij dati k een man heb die heel uitgebreide voortplantingsverhalen heeft gehad hihi

 
Quote
RE: zin in!
Mafkees  schreef op: 04-05-2013 09:16:59
Mooi Boterbloem!
Een enthousiaste medewerker is goud waard!

Mijn moeder draait ook vaak de kindernevendienst, en zij gaat zelf ook vaak verkleed als Maria of als boer.

laatst allemaal badeendjes meegegeven aan de kinderen: " je kan het niet in je eendje...de Heer is bij je"
Snoezig!

Ik las voor het slapen gaan alleen de tekst van je: Hoe kwam Mozes door de Rode Zee....
oja! zo vet lang geleden!

Hoe kwam Mozes door de Rode Zee, hoe kwam hij er doorheen?
Ging hij rennen NEE NEE ging hij vliegen NEE NEE

te gek! daar kan ik nu blij van worden hahahhaa! ik ga hem zo aan mn kinderen leren

Geniet meid!
 
Quote
RE: zin in!
Boterbloem  schreef op: 04-05-2013 09:29:19
Vandaag veel voorwerk doen, erg leuk! Mijn dochter (zit ook in die groep) staat hier om mij heen te springen hihi.

Die van Mozes is zo leuk!

De kinderen komen altijd tijdens de zangdienst. Hier hebben we een band in de kerk en je kunt je het geluid het beste voorstellen als bij een concert. Traditionele kerken zijn zeg maar meer op samenzang gericht dat je iedereen hoort, wij hebben een worshipleader die je hoort zingen met achtergrondzangeressen, electrische gitaren, keyboard, drumstel, gewone gitaren, djembees enzovoort.
In het begin is de muziek vaak vrij druk zodat de kinderen lekker gaan dansen voorin en achterin de kerk. Daardoor komen ze vaak wat hyper binnen.

Wat ik dan vaak zing is het liedje (waar bij je kunt varieren)

Ga een even staan (zitten, springen, bukken, liggen, rollen, klappen, stampen, zwaaien enzovoort) als je Jezus liefhebt,
ga eens even staan (of de rest) als je van Hem houdt,
laat het merken, laat het merken dat je, van Hem houdt.

Die vinden de kinderen ook zo leuk, en je kunt hem net zo lang doen als dat nodig is, elk kind verzint wel weer iets anders (zoe moesten we 2 maand geleden zo lachen om het meisje dat met rollen kwam, of wat dacht je van: ga eens van de glijbaan als je Jezus liefhebt haha. 25 kinderen die eerst erop moeten klimmen en dan eraf. Volgensmij hebben we het lied wel 10 keer gezongen met dezelfde tekst haha, wel heel charismatisch overigens om zo vaak te herhalen LOL

Wat een leuk idee van de eendjes! Die ga ik onthouden!
 
Quote
RE: zin in!
Mafkees  schreef op: 04-05-2013 09:32:40
ik hou ervan! ik ben opgegroeid met het Leger des Heils en dat is ook niet echt met orgel-begeleiding

fantastisch om ook blij je geloof uit te kunnen dragen toch?

succes nogmaals, het wordt vast mooi!
 
Quote
RE: zin in!
Boterbloem  schreef op: 04-05-2013 09:39:41

Mijn oma was ook van het leger des Heils. Toen ik een relatie kreeg met mijn huidige man heb ik zoveel aan haar gehad. Ze heeft mij toen verteld dat ze in haar hart altijd nog bij het leger des heils hoorde, om de hele houding.


Mijn oma was heel bijzonder. Best hard maar zo ontzettend liefdevol. Toen ze overleed bleek dat ze aan 19 goede doelen gaf, zo bijzonder! Zij accepteerde mijn man volledig, ook dat hij van een andere kerk kwam. En dat is ons zo ten goede gekomen. Zij had echt die liefde (wil niet zeggen dat mensen waar ik toen in de kerk zat dat niet hadden hoor, alleen soms wel vreemde denkbeelden). Zij kon over grenzen en hokjes heendenken, prachtig!
En de liederen, op haar begravenis zongen we haar lievelingslied (vind ik ook 1 van de mooiste liederen die bestaat) lichtstad met uw paarlen poorten. Die zong zo bij het leger des heils vaak zei ze. Lied laat genoeg horen over de soort muziek, vind dat echt super!

dank je!

 
Quote
Navigatie


Reageren op zin in!
Naam
Bericht