Menu
 

Topic:

Welke fles?

Dikkertje-dap  schreef op: 02-05-2013 19:03:51
Hallo Dames,

Welke fles raden jullie aan bij borstvoeding, klinkt krom i know
Ik moet in het ziekenhuis bevallen en door medicijn gebruik ligt de baby 2 dagen op de neonatologie afdeling. Nu heb ik dat al met twee kindjes gehad en de ervaring leert dat het ziekenhuis geen cupfeeding wil doen en ook geen vingervoeden. *zucht* Ben daar bij de jongste erg tegenin gegaan maar dat heeft niet mogen baten. Ook moest hij een eerste flesje kunstvoeding omdat zn suikers te laag waren. Ik heb me er bij neergelegd dat dat misschien weer moet en het niet anders is voor die 2 dagen als ze moeilijk doen en hem bij willen voeden met fles. Uiteindelijk heb ik hem 2 jaar volledige borstvoeding gegeven dus die 2 dagen overleeft hij dan ook wel!

Nu mijn vraag: welke fles? Onze jongste was een flesweigeraar, de enige fles die hij gehad heeft was in het ziekenhuis, maar ook daar kleven nadelen aan want mams kon nooit langer dan 3 uur weg..
Avent kreeg mijn oudste erg krampen van, dus bij haar gebruikte ik difrax, bij de jongste hebben we alle soorten gebruikt, heb ze écht allemaal, medela borstvoedingsfles (het kind moet zuigen net als aan de borst) difrax, avent, kruidvat, dokter brown maar welke raden jullie nou aan, welke helpt niet je borstvoeding om zeep? want toch blijf ik daar met fles een beetje bang voor, maar zou met 2 kinderen die al rondlopen wel erg prettig zijn als mama ook eens even kon luchten zonder op de klok te moeten kijken..
 
Quote
Navigatie
RE: Welke fles?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 02-05-2013 20:21:36
Tommy tippy fles verkrijgbaar bij kruidvat die komen het meest overeen met de borst  succes en sterkte
 
Quote
RE: Welke fles?
Orange  schreef op: 02-05-2013 20:26:06
Ik had bij de oudste avent en negen maanden gevoed. Fles voor kdv. Bij de jongste ging borst en fles beide niet en na een hoop gedoe ging de dr. Brown redelijk. 
 
Quote
RE: Welke fles?
Melissa  schreef op: 02-05-2013 21:11:44
Geen enkele fles past bij borstvoeding. Techniek is totaal anders. Ik zou geen fles kopen. Als ze willen bijvoeden dan hebben ze daar kant en klaar flessen die weg worden gegooid, en de rest zou ik live geven. Wil je toch een fles kopen zou ik de goedkoopste pakken.
 
Quote
RE: Welke fles?
Laura  schreef op: 02-05-2013 21:13:49
Mijn kids zijn bijgevoed met een flesje en wegwerp speentje van het ziekenhuis. Ze hebben beiden 9 maanden BV gehad daarna, dus ik zou niks meenemen...
 
Quote
RE: Welke fles?
Jacq39  schreef op: 02-05-2013 21:33:30
Ze hebben in het zh idd wegwerpflesjes mocht de nood aan de man zijn, en als bijvoeden vanwege die suikers is toch alleen als je kindje echt zwaar is meer dan 9 pond. Weet natuurlijk niet hoe dat is vanwege jouw medicijngebruik en hoe je bv op gang komt maar hier keizersnedes met twee kids van 8 pond en die hebben geen fles gehad in het ziekenhuis wel bijna maar dat heb ik geweigerd. Oudste was nog geen 7 pond en en had koorts en geen kracht om aan de borst te zuigen dus die kreeg wel flesjes maar dat kan dan niet anders.

Favoriete fles bij oudste was Difrax, bij middelste Avent en jongste geen....

Als je nog wat hebt liggen gewoon meenemen ieder kind is anders.


Succes hoe lang moet je nog tot dday?
 
Quote
RE: Welke fles?
Alice  schreef op: 02-05-2013 21:48:50
Kun je zelf niet met cupje doen of fingerfeeden?

 
Quote
RE: Welke fles?
Dikkertje-dap  schreef op: 02-05-2013 22:43:19

Bedankt voor jullie antwoorden dames!

Ene kind was wel een flinkerd, andere was net 8 pond maar had een suiker van 2.3, kinderarts vond dat veel te laag en aangezien hij "verantwoordelijk" is had ik niks te kiezen. Vind ook dat de gezondheid ten allertijde voorgaat natuurlijk.

Het probleem is dat ze vorige keren mij er ook niet bij hebben geroepen, dan spraken we af ok baby moet om 3 u s nachts voeden, wil hij eerder, bel me.. kom ik daar om 10 voor 3, heeft hij net een fles op hij was zo onrustig en ze wilde me lekker laten slapen nu het nog kon..grrr.. Heb ook in het geboorteplan gezet dat dat écht niet nog een keer gaat gebeuren! Het is mijn kind en ík wil een band met hem opbouwen!

Ik lig wel op dezelfde verdieping, maar er zitten 2 afdelingen tussen, moet er dus echt heenlopen, vind het verschrikkelijk meteen de eerste 2 dagen gescheiden te worden van mn kind, het is niet anders..

Ik zou inderdaad kunnen dragen dat áls er persee kunstvoeding gegeven moet worden ik het dan zelf met een cupje doe..hmm niet eens zo'n slecht idee!!

Ik ben nu 33 weken

 
Quote
RE: Welke fles?
Alice  schreef op: 02-05-2013 22:52:16
Nou, knap ziekenhuis wat mij bij mijn kind zou weghouden
Ik zou het eisen en als ze er niet aan voldoen, zoek ik wel een ander ziekenhuis. 
Waar een wil is, is een weg, ze doen het maar. 
 
Quote
RE: Welke fles?
An  schreef op: 02-05-2013 22:54:38
Haar kind moet op neonatologie liggen. Daar kun je niet zomaar moeders in een bed bijzetten.
Maar het lijkt mij wel dat je moet kunnen regelen dat jij als moeder alle voedingen doet.
 
Quote
RE: Welke fles?
Dikkertje-dap  schreef op: 02-05-2013 23:13:15
Heb inderdaad echt niks te willen, op de neon afdeling worden geen bedden bijgezet, liggen ook hele zieke (te vroeg) geboren kindertjes en zij (de neon) kunnen de zorg voor een kraammoeder niet dragen. Het is geen kinderafdeling he sis, daar zetten ze bedjes bij, dit is zegmaar de ic voor pasgeborene.
Ik lig dan op de kraamafdeling en baby op de neon in zo'n bedje aan de monitor, heb ook geprobeerd of de baby niet met bedje bij mij mocht staan, mocht er wat gebeuren (monitor is om de ademhaling in de gaten te houden omdat die verstoord kan zijn de eerste 24 u door "afkicken"van de medicijnen) dat ik dan toch in het ziekenhuis zou zijn, maar dat doen ze echt niet, dat vinden ze te ver weg voor noodzakelijke zorg indien nodig (zit wat in..)
Mogen ook maar 2 personen tegelijk op bezoek komen bij de baby en alleen als een ouder erbij is (dus 1 ander iemand)
Ander ziekenhuis heb ik achteraan gezeten maar er is hier geen ziekenhuis in de omstreken waar je wel bij je kind zou kunnen liggen. ze zijn het ziekenhuis daarintegen wel aan het verbouwen en ik kreeg te horen dat over een jaar het wel mogelijk is om bij je kind te blijven op de neonatologie, de zusters krijgen dan ook een andere opleding zodat ze naast de babys ook de moeders kunnen verzorgen. Ben er blij mee dat het kwartje is gevallen bij het ziekenhuis, helemaal toppie maar te laat voor ons... heb het bij alle 3 gezegd dat het ontzettend onnatuurlijk is de moeder bij haar kind weg te houden, je werkt op die manier een goede hechting niet echt in de hand naar mijn idee.. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat ík alle voedingen doe!

 
Quote
RE: Welke fles?
An  schreef op: 02-05-2013 23:29:08
Dat zou echt super zijn dat moeders bij hun kind op de neonatologie kunnen liggen.
Mijn jongste dochter heeft onverwacht de eerste 2 weken van haar leven op de neonatologie gelegen. Ikzelf was ook helemaal niet goed en het zou heerlijk geweest zijn als ik bij haar bedje had kunnen liggen. 

Ik zal als ik jou was wel van te voren met 100% zekerheid willen weten dat ze jou iedere keer oproepen voor de voeding als het nodig is. Dat zou toch moeten kunnen?

Mijn dochter is inmiddels al 6 jaar, maar ondanks alles is zij gelukkig wel heel goed gehecht.


 
Quote
RE: Welke fles?
Worteltje  schreef op: 02-05-2013 23:30:23
Is hier ook dat je er op neonatologie er niet bij kan en ik dacht in t amc ook niet. Liggen te zieke kindjes voor.
Qua fles, gern idee. Alleen dat difrax rotflessen zijn dus niet te doen, zo stuk. Bij hema en etos heb je flesjes voor 1 euro zoveel. Ook goedkopen speentjes. Maar dan kan je ook een speentje erop zetten die jij wilt.
 
Quote
RE: Welke fles?
Lot  schreef op: 03-05-2013 07:02:42
Ik zou even kijken of het ziekenhuis Baby Friendly (bfhi) is. In dat geval moeten ze er alles aan doen om de borstvoeding te helpen slagen, en is er ook een lactatiekundige aanwezig. Daar kan je al voor de bevalling een consult mee afspreken, al dan niet telefonisch, en je wensen doorspreken. Dat het de vorige keer goed is gegaan met de borstvoeding is wel bijzonder, die eerst twee dagen veel lichamelijk contact en geen fles zijn zo belangrijk om het te laten slagen!
goed dat je al een geboorteplan gemaakt hebt. En veel succes alvast!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Welke fles?
Naam
Bericht