Menu
 

Topic:

hoe zouden jullie dit aanpakken?

Anoniem  schreef op: 31-12-2011 21:25:23
Even een vraagje. Doe het anoniem zodat ik niet via google te vinden ben.

Het zit zo.

Neef van mijn man. Even Jan genoemd. Jan was getrouwd, met Mien en samen hadden ze 2 kinderen in de leeftijd van mijn kinderen. Nu 8 en 6. Jan kreeg in de tijd dat hij nog getrouwd was een ongeval en heeft daar een beetje hersenbeschadiging aan overgehouden. Jan en Mien spraken al langer over scheiding, ik wist dat. Mien heeft me dat destijds allemaal in vertrouwen verteld. Dat ongeluk gaf de doorslag en sindsdien zijn Jan en Mien gescheiden.

Mijn man ziet Jan als zijn neef, Jan ziet mijn man echter als zijn broer. Jan is ook peetoom van onze jongste en ik peettante van hun jongste.

Mien was een vriendin van me. Het contact is verminderd maar zo af en toe spreken we elkaar nog.

Jan haalt rare fratsen uit en buit zijn hersenbeschadiging heel goed uit bij zijn ouders. Met andere woorden, hij is echt niet zo dom of stom als ie zich wel eens voordoet. Jan is enigs kind en heilig bij zijn ouders.

Dat Mien en ik nog wel eens contact hebben vind mijn schoonfamilie niet leuk.

Even een beknopte (denk nog te lange) inleiding.

Mijn schoonouders en Jan zijn ouders vieren al sinds mensenheugnis samen oud en nieuw. Wij sinds we kinderen hebben gewoon thuis.

Jan wilde graag zijn kinderen dit weekend hebben en heeft dat met Mien besproken. Mien had daar geen problemen mee. Echter had ze niet geloofd wat Jan zei en mij opgebeld. En nu komt het. Jan heeft dus tegen Mien gezegd. Ik wil graag de kinderen want "schoonouders" komen eindelijk eens naar mijn ouders om oud en nieuw te vieren en ik wil dat ook graag met opa en oma en de kinderen doen.

Waarop Mien zei, ja dat kan maar "schoonouders" zullen toch wel vaker geweest zijn en dan wil ik graag volgend jaar de kinderen met oud en nieuw.

Waarop Jan gezegd heeft. Nou de kindjes van "ons" logeren al sinds ze baby zijn bij "schoonouders" dus ik wil ze nu ook de komende 8 jaar.

Mien geloofde dat niet en heeft ons gebeld of dat echt waar was dat wij elk jaar de kinderen naar mijn schoonouders brengen.

Onze kinderen gaan zelden logeren dus ik viel van mijn stoel. Mijn zoontje heeft afgelopen week voor het eerst in 3,5 jaar tijd bij mijn schoonouders een nachtje geslapen.

Nu was mijn man daar behoorlijk pissed over. Die vind het niet kunnen dat Jan en Mien nu gaan vechten over de kinderen over onze rug. Hij is dat vanavond bij m'n schoonouders gaan vertellen en uiteraard had Mien het weer gevreten. Terwijl Jan dit gezegd heeft.

Mijn man wil Jan hierop aanspreken. Tis zijn neef en hij moet ons hierbuiten laten. Met Mien heb ik dit al besproken en ze gaf me gelijk dat het te ver gaat om ons en onze kinderen hierin te betrekken.

Hoe kunnen wij dit het beste aanpakken??

Mijn man is echt laaiend en wil het contact met Jan en zijn ouders anders verbreken. Maar zijn ouders gaven alleen maar Mien de schuld.

Kunnen jullie er iets van snappen wat ik geschreven heb en zouden jullie ook boos zijn??

Mijn man is vooral boos dat onze kinderen ten onrechte in een echtelijke ruzie zijn genoemd en zeker omdat onze jongste nooit ergens logeert. En dat mijn man en mijn man's ouders nu in het zaakje betrokken worden om het gevecht om de kinderen.

Naja, volgens mij is aan mijn geratel geen touw aan vast te knopen maar moet het gewoon even van me afschrijven. Vond het zo stom dat Mien de schuld kreeg terwijl ze alleen belde en vroeg, is het waar dat keesje en kareltje al 8 en 6 jaar bij jouw schoonouders logeren en dat jan zijn ouders daarom niet kon zien met oud en nieuw. In mijn ogen niks verkeerds.

pfff laat me niet los, sjaise hoor. naja heb het nu van me afgeschreven
 
Quote
Navigatie
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
Karinmv3  schreef op: 31-12-2011 21:44:49
Vooral van je afzetten, je raakt er veel te diep in betrokken.
Ik zou melden aan Jan dat je dit niet op prijs stelt, dat je niet van plan bent partij te trekken voor iemand, maar dat hij met dit soort zaken wel jullie respect verliest en hem verzoeken dit niet meer te doen.
Verder zou ik er geen woord aan vuil maken, voor je het weet zit je er middenin.

Sterkte!
 
Quote
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
El64  schreef op: 01-01-2012 13:50:20
Niet mee bemoeien Mien kan Jan zijn woorden ook verdraaien vind het raar dat ze jou er voor op gaat bellen ze vond het toch al goed.
 
Quote
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
El64  schreef op: 01-01-2012 13:50:48
Niet mee bemoeien Mien kan Jan zijn woorden ook verdraaien vind het raar dat ze jou er voor op gaat bellen ze vond het toch al goed.
 
Quote
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
Anoniem  schreef op: 01-01-2012 16:59:43
Nou ik laat het mijn man uitzoeken.

We waren net bij mijn schoonouders. Blijkt Jan helemaal niet thuis te zijn geweest. Alleen om z'n 2 kinderen naar oma te brengen. Jan is gaan feesten en de kinderen lagen bij oma in bed.

Waarom konden ze dan niet gewoon bij hun moeder blijven zeg. Gewoon lekker in hun eigen bed.

Naja, ik ga me er niet mee bemoeien maar mijn man gaat wel even bij Jan duidelijk maken dat hij niet wil dat wij in ruzie's met zijn ex betrokken worden.

 
Quote
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
Baby2  schreef op: 02-01-2012 09:20:55
Dit is in mijn ogen gewoon een machtspelletje!

Vanuit Jan gedacht: ik wil de kinderen bij mij en dump ze vervolgens bij oma om zelf lekker te gaan feesten. Of ik nou moet liegen om dit voor elkaar te krijgen (en daarin mensen betrek die er niets mee te maken hebben) dat maakt niet uit als de kinderen maar niet bij hun moeder zijn op oudejaarsavond!!! Had ze maar niet van me moeten gaan scheiden.

En zo zal het waarschijnlijk bij alle belangrijke gebeurtenissen gaan: feestdagen, verjaardagen, vakanties enz.......

Laat je er niet in meesleuren en laat ze hun eigen ruzies uitvechten. Jammer dat het zo moet gaan.
 
Quote
RE: hoe zouden jullie dit aanpakken?
Caithy  schreef op: 02-01-2012 09:59:28
Bah wat een vuil spelletje van die Jan. Ik zou ook laaiend geweest zijn!! Ik zou je man die jan eens goed de waarheid vertellen!
En laat je man dan gelijk eens met zijn ouders praten!

Kan ik erg slecht tegen onrecht, hiervan gaan mijn stekels overeind staan!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe zouden jullie dit aanpakken?
Naam
Bericht