Menu
 

Topic:

Reuma

Mo27  schreef op: 30-12-2011 23:00:23
Bij mij is er in oktober beginnende Reuma vastgesteld na heel wat onderzoeken waar niks uit kwam.
Uiteindelijk kreeg ik als laatste onderzoek een botscan met vloeistof en daar op was te zien dat mijn handen en voeten vol met onstekingen zaten.
In mijn bloed zijn er geen Reumafactoren of andere dingen gevonden.

Toen ben ik begonnen met 2 maal daags arthrotec en 2 maal daags plaquenil. dit heb ik 2,5 maand geslikt. Helaas zonder enig resultaat. Mijn knieen zit nu ook vol met vocht omdat er w.s. ook omstekingen in zitten. ook mijn handen en voeten zijn ook nog niet over.
Nu ben ik van de week weer bij de Reumatoloog geweest en heb andere medicijnen gehad.

Ik durfde nog niet beginnen omdat ik vorige medicijnen ook veel last van bijwerkingen had. En zo nu met de feestdagen vond ik dat weer beetje lastig.

Ik heb nog steeds 2 maal daags arthrotec en dan opbouwen per week tot 4 maal daags sulfasalazine+ maagbeschermer.

Ik moet over 3 maanden weer terug. ik hoop dat echt dat het eindelijk aanslaat. op het moment veel last vooral met koud weer.

ik ben eigenlijk ook benieuwd naar ervaringen van mensen met Reuma. Hoe het bij jullie ging enz.
 
Quote
Navigatie
RE: Reuma
Anoniem  schreef op: 31-12-2011 00:27:29
Toen ik nog jong was kreeg ik een oogontsteking. De oogarts waarschuwde toen al dat dit mogelijk verband hield met een bepaalde vorm van reuma, zeker toen uit bloedonderzoek bleek dat ik een bepaald gen heb (HLA-B27). Destijds geen klachten die op reuma zouden kunnen wijzen.

Vanaf mijn 18e veel pijn in mijn rug gehad die altijd wel weer wegging, ik werd echter stijver en stijver en na een paar jaar kreeg ik om de paar weken slijmbeursontstekingen (schouder, heup) of ontstoken pezen (achilles, pols), heel stijf en soms niet eens mijn bed uit kunnen. De huisarts wilde geen verder onderzoek doen (ondanks mijn aandringen op wat de oogarts ooit had gezegd), heb dus jaren overleefd op ontstekingsremmers en pijnstillers. Tot 2009, toen ging het echt fout en heeft mijn man een week vrij moeten nemen van zijn werk, ik kon niks meer. De huisarts heeft toen bloedonderzoek laten doen en schrok van de ontstekingswaarden, ik weer gezegd dat het vermoeden destijds Bechterew was en dat ik echt naar de reumatoloog wilde. Maar nee eerst nog weefseltypering (had hem al gezegd dat ik positief getest ben op HLA) dus na 2 weken kwam de uitslag en idd meteen door naar de reumatoloog. Na de intake was het voor haar al duidelijk, kreeg meteen een MRI en foto's en jawel Bechterew in vergevorderd stadium (hobbelde dus al minimaal 18 jaar hiermee rond). De reguliere medicatie werkte niet dus gebruik nu biologicals (humira) die ik zelf spuit.

In 2008 ben ik gestopt met werken, ik trok het niet meer, de pijn, de vermoeidheid en dan nog 2 kinderen een huishouden en mantelzorg verlenen.
Nu eindelijk na jaren kan ik zeggen dat het goed gaat. Kan eindelijk weer aan werken gaan denken. Loop op dit moment 2 dagen per week stage (onbetaald) om volgend jaar voor mezelf te kunnen beginnen, mijn eigen tijd en lichamelijke belasting indelen is heel belangrijk .

Weet niet of jij daar tegen aan loopt maar je gaat al snel over grenzen heen, zeker als je een goede dag hebt. Je doet dan snel te veel wat je de volgende dag moet bekopen.
 
Quote
RE: Reuma
Mo27  schreef op: 31-12-2011 14:59:47
bedankt voor je verhaal
gaat soms best jaren overheen voordat het echt gevonden word he

ik heb de afgelopen jaar ook al heel wat onstekingen gehad voordat ik bi jde reumatoloog terecht kwam

ja dat is soms best moeilijk he. ik wil soms echt te veel veel maar moet soms echt even een stapje terug nemen voormezelf
En dat vind ik heel vaak heel erg moeilijk
ik werk wel twee dagen in de kinderopvang en gaat aardig goed.
heb pas wel twee weken thuis gezeten voor onsteking in schouder
 
Quote
Navigatie


Reageren op Reuma
Naam
Bericht