Menu
 

Topic:

balen

Mamami  schreef op: 23-04-2013 13:59:59
Arghhhhhhhhhhhh even gillen hoor !!!

Zaterdag gingen we naar de camping en we hadden nog een vuilniszak afval, is de container vol. Iets verderop staat grofvuil met vuilniszakken.  Nog meer mensen zette daar hun vuilniszak bij. Mijn man denkt ow dat wordt vandaag opgehaald en zet de zak er bij.

Vandaag werd ik gebeld door een inspecteur dat ze ons een boete gaan opleggen van € 360 wegens het illegaal storten van afval. ze zijn dus zaterdagavond langs geweest in de straat en vonden in een vuilsniszak ons adres. Krijgen we een bekeuring van € 360 wegens het illegaal dumpen van afval (dus ook voor dat grofvuil wat daar dus illegaal lag en niet van ons is0. Dus ik zeg nog alsof ik zo stom ben dat als ik illegaal afval stort ik mijn adres achterlaat. Maar andere adresgegevens hebben ze niet gevonden.

Dom van mijn man om het er zo maar bij te zetten dus een bekeuring van € 90 voor het verkeerd aanbieden van huisvuil kan ik me nog voorstellen, maar ik draai niet op voor de zooi van een ander. Alleen hoe ga je dat bewijzen

Wacht nu de beschikking af en dan bezwaar maken.
 
Quote
Navigatie
RE: balen
Anoniema  schreef op: 23-04-2013 14:17:29
ai ai dat is zuur ! maar ja ga maar eens bewijzen dat dat grof vuil niet van jullie is...............


sterkte !
 
Quote
RE: balen
Boterbloem  schreef op: 23-04-2013 14:21:35

Ik heb hier altijd best moeite mee, met afval. Net als containers. Je moet ze aan de weg zetten, ze komen het niet persoonlijk bij je thuis ophalen. Maar gooit iemand terwijl hij aan de straat staat er wat verkeerds in dan is het jou probleem... Niet helemaal eerlijk naar mijn idee...


En oke, fout dat het erbij gezet is, maar als het normaal 90 euro is, vind ik 360 wel erg veel als ze niet kunnen bewijzen dat de rest ook van jullie is. Ondanks dat ik de redenatie deels wel snap vind ik dit wel heel erg extreem...

 
Quote
RE: balen
Deborah Mv ...  schreef op: 23-04-2013 14:24:02
Extreme bedragen! Daar moeten velen heel lang voor werken. Nee ik vind dit niet normaal. Ik kan mij voorstellen dat jij je hier kwijt over kan maken! Ik zou zeker bezwaar maken.
 
Quote
RE: balen
Anna28  schreef op: 23-04-2013 14:25:22
bizar joh! Je moet het echt gaan aanvechten hoor! 
 
Quote
RE: balen
Kittymv5  schreef op: 23-04-2013 14:54:09
Moeten zij niet bewijzen dat het grofvuil van jullie is ipv andersom? Ik zou het zeker aanvechten! Wat voelt dat oneerlijk! Veel succes!
 
Quote
RE: balen
Mamami  schreef op: 23-04-2013 15:29:51
Bezwaarschrift heb ik al klaar ! Het voelt inderdaad zo oneerlijk ! Mijn man heeft echt te goeder trouw gehandeld door die zak er bij te zetten. Er stonden nog 2 vuilniszakken. Het stond ook op de plaats waar normaal ook altijd grof vuil wordt opgehaald (en die komen ook wel eens op zaterdag). Dus mijn man ging er echt van uit dat het nog werd opgehaald.

Volgens hun was de adresdrager in onze zak het bewijs. ik heb dat ook tijdens het telefoongesprek en net in het bezwaarschrift meteen weerlegt door te stellen dat ik wel superdom zou zijn als ik bewust illegaal iets ga storten ik mijn adres er bij ga doen. Daarbij heb ik al 2 buren gevonden die verklaren dat er in de dagen voorafgaand steeds mensen voorbij kwamen die er afval bij zette.

(waaronder 1 van de buren die ik gesproken heb want die ging er ook vanuit dat het opgehaald werd)
 
Quote
RE: balen
Mamami  schreef op: 15-08-2015 23:23:12
Pffff tijdens onze vakantie lag er een brief van een instantie dat er een gerechterlijke brief persoonlijk afgehaald moet worden. Ik vermoed een reactie op ons bezwaar (na 2 jaar !!!). En dat voor het neerzetten van 1 vuilniszak op een plaats waar dit niet mag. Of is er een kans dat er in de brief staat dat de zaak geseponeerd wordt ?



 
Quote
RE: balen
Baby2  schreef op: 16-08-2015 06:20:45
Jeetje na 2 jaar krijg je nog respons? Heb je trouwens die boete ook betaald?
 
Quote
RE: balen
Smvn&d  schreef op: 16-08-2015 18:20:41
Heb even een titel neer gezet want die was om een of andere reden weg.

Maar serieus, nu pas reactie??? Volgens mij mag jij dan geld eissen want een bezwaar moet binnen een bepaalde perioden behandeld zijn!

Heb je de boete nog betaald destijds? Zo ja en er staat in die brief dat je ongelijk heb, zou ik het gaan gooien op die 2 jaar.
Hier is het zo dat je na 6 weken een boete bij de gemeente mag innen!
 
Quote
RE: balen
Mamami  schreef op: 20-08-2015 14:25:21
Helaas geldt bij dit soort zaken geen termijn !.

Ik heb niet betaald, meteen bezwaar gemaakt en nu moeten we inderdaad bij de rechter gaan verschijnen in Rotterdam. Echt hoor... voorkomen voor een vuilniszak.

Wij handelden te goeder trouw (bedoel een vuilniszak met vleesafval 3 weken buiten laten staan lijkt me ook niet bepaald fris), dan heb je ook het risico dat het wordt opengemaakt door meeuwen of katten die er mee gaan slepen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op balen
Naam
Bericht