Menu
 

Topic:

Welke thermometer?

Kim Mv Sem  schreef op: 22-04-2013 13:27:23

Hey meiden, ik heb even jullie advies nodig, we hebben altijd een rectale thermometer gehad voor Sem maar hij vind het echt vreselijk en het meten lukt op die manier niet goed/nauwkeurig.
Dus ik ben gaan zoeken naar een alternatief, dacht zelf aan een oorthermometer maar nu kwam ik een stukje tegen waarin ze zeggen dat een voorhoofdthermometer nauwkeuriger is als een oorthermometer.
Ben dus even gaan googlen en kwam er 1 tegen bij een zorgwinkel maar daar was hij natuurlijk duurder dus even op de kijkshop gekeken en daar stond hij ook, 10 euro goedkoper maar voor ik hem koop wil ik graag ervaringen lezen van jullie omdat het toch een groot bedrag is (voor mij dan )


Willen jullie kijken naar de link en zeggen wat jullie er van vinden?


http://www.kijkshop.nl/product/128415/medisana-thermometer-76120/

Bedankt alvast!

 
Quote
Navigatie
RE: Welke thermometer?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 22-04-2013 14:18:05
Hier vinden ze de thermometer ook niks maar als ik echt nauwkeurig wil weten hoe of wat hebben ze even niks te willen hier .
Alleen rectaal kan je echt nauwkeurig meten heb weleens een oorthermometer gehad maar wat die aangaf daar klopte niks van .
Ik heb wel een thermometer nu die in 10 sec uitgemeten is misschien is dat nog een optie ?
Om op jouw vraag terug te komen ik zou niet investeren in een oor of voorhoofdsthermometer maar in een snelle rectale thermometer.
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Mamavan2boys  schreef op: 22-04-2013 14:26:30
Ik lees even mee, die voorhoofd meter leek me ook wel wat! kan je ze zelfs meten als ze slapen. Hier zijn ze 5 en 6 en maken er gelukkig nog geen probleem van.. Staat er niks op kieskeurig over die thermoter voor je voorhoofd?
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Kim Mv Sem  schreef op: 22-04-2013 14:52:35
Ja mijn moeder raadde ook aan om op kieskeurig te kijken en dat ga ik nu doen....
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Kim Mv Sem  schreef op: 22-04-2013 15:24:40

Toch een oorthermometer geworden; Braun Oorthermometer IRT 4020 Thermoscan 66023781 erg goede reviews en word aangeraden door dokters vanwege zijn accuraatheid.


Mamavan2boys, mocht je ook een oorthermometer aanschaffen dan is dit echt een goede keus dus...
Had gelezen dat een voorverwarmde beter was vanwege temperatuurverschil zei een verpleegster in het ziekenhuis die een review had geschreven en toen kwam ik op deze uit.

Bedankt voor het meedenken!

 
Quote
RE: Welke thermometer?
Anna28  schreef op: 22-04-2013 19:25:10
Een oorthermometer is prima hoor over het algemeen. Je zou voor de zekerheid het verschil bij je zelf kunnen nameten zodat je zeker weet of, en wat de afwijking is met rectaal meten. Maar tegenwoordig zijn zeg gewoon goed, mits je ze goed in het oor zet natuurlijk. 

Tim wil ook niet meer laten opmeten, en hij heeft dan wel niks te willen, maar ik kan hem lichamelijk niet in bedwang houden. Dus dan houdt het gewoon op. Meneer schopt wel zo vreselijk hard van zich af dat ik m niet eens in zn gaatje krijg. 
Oormeten gaat soms, maar meestal meet ik niet... ik voel aan zijn hoofd haarfijn af hoe hoog zijn temp is. Een heel enkele keer meet ik het eens na, maar zit gelukkig altijd goed. 

Een goede keuze denk ik kim!
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Kim Mv Sem  schreef op: 22-04-2013 19:31:21

Nou dat is het probleem bij Sem dus ook....hij kan zo hard trappen! En zijn beentjes zo strak tegen elkaar aan drukken....ik red het dan echt niet om rectaal te meten.
Ik voel ook vaak aan zijn hoofd en ik heb een super handig dingetje van mijn moeder gekregen, had ze bewaard van mij vroeger, dat is een stripje met 2 zwarte vlakjes erop en als je geen koorts hebt verschijnt nee en als je wel koorts hebt ja maar soms is het gewoon fijn om na te kunnen meten....

Morgenavond komt de thermometer binnen, ben benieuwd, hoop niet dat ik hem vaak nodig heb

 
Quote
RE: Welke thermometer?
Boontje  schreef op: 23-04-2013 12:20:28
Wij hebben ook de oorthermometer van Braun, hij bevalt super goed hoor! Ik meet altijd beide oortjes en de uitslag is altijd gelijk!  
Hoop dat je hem niet vaak hoeft te gebruiken.....  
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Macife  schreef op: 23-04-2013 14:39:34
ik heb tig onbekende en goedkope merken gehad voor in het oor..

maar toen ik toch overstag ben gegaan om een duurdere te kopen van braun ben ik er erg blij mee.
ik meet ook altijd beide oortjes en is bijna altijd gelijk en als de temp te hoof wordt temp ik rectaal ook nog even voor de zekerheid,maar dan klopt hij precies met de oorthermoter.


 
Quote
RE: Welke thermometer?
Mamavan2boys  schreef op: 23-04-2013 14:51:36
Wat kost hij Kim? Ik zal de link eens bekijken!
 
Quote
RE: Welke thermometer?
Kim Mv Sem  schreef op: 23-04-2013 17:33:17

Dat probleem had ik dus ook, ook goedkopere maar die werkten voor geen meter...dus weer rectaal maar dat was ook een ramp dus nu wezen uitzoeken en ook op de braun terecht gekomen, komt vanavond binnen ben benieuwd.

Hij kost 49,99 euro en daar zitten dan 21 lensdopjes bij maar omdat ik online heb besteld heb ik meteen de lensdopjes er extra bijbesteld en die zijn 7,99 voor 40 stuks.


Ik heb het besteld bij de wehkamp.

 
Quote
RE: Welke thermometer?
Navigatie


Reageren op Welke thermometer?
Naam
Bericht