Menu
 

Topic:

Rosacea

Jessmveliah  schreef op: 14-04-2013 09:23:22
Hallo meiden,

Sinds afgelopen week ben ik erachter gekomen dat ik rosacea heb. Ik heb al jaren last van een gevoelige gezichtshuid, veel rode plekken (vooral de wangen) en erg droog. Toen ik de mmm inging kwamen daar ook nog pukkeltjes bij, meestal waren dat dan gewoon vochtblaasjes maar soms ook een ontsteking. Door vooral producten zonder parabenen/alcohol te gebruiken bleef het redelijk binnen de perken. Toen ik vorige week toevallig iets over rosacea zag ben ik het gelijk gaan googlen en dat kwam erg overeen met wat ik heb, van wat ik heb gezien is het bij mij nog een lichte vorm. Ik heb nu zalf gehad die ik ongeveer een half jaar moet gebruiken. Heeft hier iemand ervaring met rosacea, en helpt die zalf ook?

Liefs
 
Quote
Navigatie
RE: Rosacea
Minou  schreef op: 14-04-2013 11:10:33
die adertjes bedoel je? Roodheid.. hier ook.. smeer hier niks. Misschien laseren in de toekomst..ook om littekens weg te krijgen van de acne en dan nemen ze dat ook maar mee

Ben nu wel een x aantal keer onder de zonnebank geweest en het valt gelijk minder op
 
Quote
RE: Rosacea
Worteltje  schreef op: 14-04-2013 11:14:58
Ja ik. Door die zalf (heette bijna hetzelfde als de naam zrlf) was ik er jaren vanaf. Had er lang mee rond gelopen voor ik naar dokter ging. Ik had het toen heel erg. Nu ben ik een maandje geleden verkouden geweest en sindsdien heb ik het weer, in lichte vorm dan, niet meer zo erg als toen. Nu zit het bij mij vooral op mijn voorhoofd. Erg irritant en rondom mijn neus ook. Welke zalf heb je gekregen?
 
Quote
RE: Rosacea
Jessmveliah  schreef op: 14-04-2013 11:52:55
@Minou nee niet van de adertjes, het is echt ge-irriteerd. Ik ga niet onder de zonnebank, word toch niet bruin

@Worteltje ik heb er dus ook jaren mee rondgelopen. Ik heb nu rosexzalf, maar dat kan wel 3 weken duren voordat er resultaat te zien is. Wat ik erover gelezen is dat het idd weer terug kan komen (of erger worden) bij een verminderde weerstand of stress. Geloof dat dat bij jou wel van toepassing is he
 
Quote
RE: Rosacea
Himani  schreef op: 15-04-2013 19:22:09
Hallo meiden,
Ook ik heb 1 kindje van 1, en de oudste is alweer 5. Druk druk, en inderdaad stress heeft een invloed op huidklachten. Maar ook de aanwezigheid van ontstekingen in ons lichaam. Dus als natuurgeneeskundig huidspecialist wil ik jullie adviseren 1 a 2 x per jaar een reiniging te ondergaan. Daarnaast is onderhoud gezichtsbehandeling van je rosacea huid fijn om die droogte en overgevoeligheid tot rust te brengen. Ik werk met cosmeceuticals die in de diepere huidlagen werkzaam zijn en in combinatie met supplementen speciaal tegen rosacea werk je aan een gezonde huid van binnen en van buiten. Gecombineerd met een portie ontspanning kunnen wij moeders alles weer aan. En dat zie je terug in je huid. Wil je meer weten en kom je uit noord holland?
http://www.himani.nl, erkend als 1 van 3 beste schoonheidsspecialistes in Nederland. Graag tot ziens.
 
Quote
RE: Rosacea
Minou  schreef op: 15-04-2013 19:30:29
hihi..

oh ik dacht dat het adertjes waren, ben in de war denk ik met couperose

 
Quote
RE: Rosacea
Dr.jetske Ultee  schreef op: 11-01-2022 17:15:36
Rosacea kan ontzettend vervelend zijn. Daarom willen wij mensen graag helpen en hebben wij mooie producten ontworpen die je een heel eind op weg kunnen helpen. 

Rosacea, alles wat je erover moet weten | Dr. Jetske Ultee (dr-jetskeultee-skincare.nl)

https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/huidadvies/rosacea/
 
Quote
Navigatie


Reageren op Rosacea
Naam
Bericht