Menu
 

Topic:

Niet kunnen slapen

Anoniem  schreef op: 29-12-2011 22:18:25
Onze zoon van 7 kan erg slecht in slaap komen, vaak komt hij 's-avonds een keer of 3 naar beneden (huilend) dat hij niet kan slapen. Er speelt niets bijzonders thuis, op school, hij is niet bang oid, is niet ziek verder.

Hij gaat tussen 19.00 en 20.00 naar bed, geen tv of druk gedoe voor hij naar bed gaat dus daar ligt het niet aan. Als hij niet kan slapen mag hij in bed nog een boekje lezen oid.

Gisteren lag hij om 20.00 op bed en om 21.30 en 23.00 was hij weer beneden. Toen ik om 1.00 naar bed ging zat hij nog klaarwakker in zijn bed Vanmorgen om 10.00 wakker geworden en vanavond om 19.45 weer op bed. Dit keer op ons bed gelegd omdat hij dan meestal beter kan inslapen, maar kom net weer bij hem vandaan, hij slaapt nog niet. Inmiddels geeft hij bijna licht zo wit van vermoeidheid is hij. Overdag is hij moe en nauwelijks tot activiteit te motiveren.

Kan een huisarts hier iets mee, is het iets wat bij de leeftijd hoort of iemand nog andere oplossingen/tips ??
 
Quote
Navigatie
RE: Niet kunnen slapen
Fruitsalade  schreef op: 29-12-2011 22:22:09
Misschien een stom idee, maar een hete lavendeldouche voor hij naar bed gaat? Is erg ontspannend en komt hij misschien wat meer tot rust?
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Mamajaxx  schreef op: 29-12-2011 22:23:58
Je hebt toch ook van een bepaald merk een drankje waar ze "moe" van worden..

Misschien is dat een optie?
En indd een lekkere warme douche?
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Lauw  schreef op: 29-12-2011 22:26:44
melatonine?? gewoon bij de kruidvat te koop
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Melissa  schreef op: 29-12-2011 22:27:15
Ik kon vroeger als kind ook niet slapen, lag echt de halve nacht wakker (ik weet dat ik als kind de nachten opbrak in stukjes op de wekker, dus 22:22 en dan 0:00 1:11 2:22 en rond 3:33 sliep ik vaak dan wel.

Ik vond het vreselijk al die tijd alleen stil in mijn bed te moeten liggen, ik mocht dus niet naar beneden komen (mijn moeder vond het onzin, kinderen horen te slapen om 19:00 en dan niet meer hun bed uit te komen) en voelde me 's nachts enorm eenzaam en alleen.

Dus mijn vraag is, heb je al geprobeerd bij hem te gaan liggen. Mijn zoon van 5 slaapt dan het lekkerst, als ik hem in mijn armen vast hou en dan samen zo gaan slapen. EN dan de duidelijk afspraak dat er niet meer gekletst mag worden. Na een paar nachten zo slapen had hij er weer vertrouwen in en kon hij steeds makkelijker zelf in slaap komen.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 22:29:10
Voor ze naar bed gaan gaan ze in bad of onder de douche maar dat werkt ook niet. Net stond hij weer huilend beneden. Hij weet zelf ook niet waarom hij niet kan slapen. Ben om 22.15 bij hem gaan liggen op ons bed en verteld dat hij aan leuke dingen moest denken en filmpjes maken in zijn hoofd (naar mijn idee is hij te veel bezig met het moeten gaan slapen).
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 22:32:26
(drukte te snel op verzenden)

Ik dacht dus dat hij sliep toen ik net wegging, maar helaas.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Melissa  schreef op: 29-12-2011 22:32:55
Dat hielp bij mij op een gegeven moment wel (al was ik toen veel ouder). Het is nu vakantie, kun je hem nu niet laten bepalen wanneer hij moe genoeg is om te gaan slapen, dan is de druk van het "Ik moet nu gaan slapen" er ook af. EN ik ben dus op een gegeven moment gaan fantaseren in bed (nee niet op die manier! ), hele verhalen verzon in en vaak viel ik dan toch tijdens zo'n verhaal in slaap. (maar toen was ik dus al rond de 16)
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Son  schreef op: 29-12-2011 22:34:53
je hebt van die tabletjes (of druppeltjes) van dr vogel is homeopatisch....(wat een rotwoord) en ook geschikt voor kinderen. Blijkt wel goed te helpen. Of anders toch een arts, klinkt niet gezond zo lang wakker liggen. Maar ook frustrerend voor hem zeg...pfff

sterkte
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 22:37:24
Precies wat jij zegt en deed heb ik hem dus ook verteld. Maar zijn filmpjes stoppen te snel zegt ie net hahaha. Hij zat te gapen vanavond aan tafel dus moe is hij zeker, misschien zelfs oververmoeid. Maar hoe doorbreek ik die spiraal, als ik naast hem ga liggen blijft ie juist wakker om te merken of ik er nog ben. Hij wilde nu weer in zijn eigen bed en leest een boekje.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Melissa  schreef op: 29-12-2011 22:40:23
Beloof dan dat je niet weggaat. Dat je de nacht bij hem zult blijven slapen. Ga lekker met zijn tweetjes in het grote bed, dekbedje erover, tv erbij aan, maak het gezellig, zet de wekker uit (stekker eruit, tijd is even niet belangrijk) en het slapen moet niet. Het is vakantie, al blijft hij de hele nacht wakker, dan is dat zo (dat gevoel heeft hij even nodig), de wereld houd niet op met zonsondergang, kan hij niet slapen om 20:00 dan niet. En wat misschien helpt (voor hem), al slaap je niet, als je rustig in bed gaat liggen is dat ook heel uitrustend voor je lichaam. Dus lekker warm genieten van je bedje, niets moet meer lekker uitrusten en als je slaapt dan is het mooi meegenomen.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Missangel2  schreef op: 29-12-2011 23:09:04
Ik heb zelf de ervaring als ik douche voor t slapen gaan dat ik juist niet slaap.. Want ik word juist altyd wakkerder van de douche..En die melatonine(hoe je het schrijft) werkt echt niet.. Ik ben ook een slechte inslaper en heb van alles al geprobeerd maar niks dat helpt.. En ik slaap al vanaf kleins af aan slecht
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 23:28:20
Hij slaapt bovenop zijn boekje d

Melissa wat jij schreef heb ik hem ook al heel vaak verteld alleen dan wel in zijn eigen bed. Je hoeft niet te slapen, je mag slapen. Als ik bij hem ga liggen in ons bed wordt hij eerder onrustiger dan rustig.

Bedankt voor jullie reacties !
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
F Mv T En M  schreef op: 29-12-2011 23:30:36
Melatonine pilletjes van de kruidvat, 500 voor 12, zoveel.

Je geeft er 2 en binnen 30 minuten zijn ze vertrokken, na een paar weken hebben ze het ritme weer en slapen ze weer heerlijk. rn zijn ze weer lekker uitgerust.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Karien  schreef op: 30-12-2011 12:14:55
Mijn dochter heeft het ook gehad, niet in slaap kunnen komen. Er overdag al mee bezig zijn: oh als ik vannacht maar kan slapen. Ze is wel wat ouder als jouw zoon, ze is 10 jaar. Er was ook niks veranderd, niks op school, niks thuis.
Maar ook tig keer per avond naar beneden komen en ja na een paar dagen breekt het op. Dan voelde ze zich moe overdag. Kon niks hebben, chagerijnig.

Ze leest altijd nog even voordat ze gaat slapen. En nu lieten we haar wat langer lezen. Voordat ze naar bed ging, lekker in een warme douche.
En voor de rest er niet heel veel aandacht aan besteden.
Er bij gaan liggen werkt hier ook niet, begint ze hele verhalen. En gaat ze helemaal niet slapen.

We zeiden ook: lekker blijven liggen, probeer aan leuke dingen te denken. We namen de dag ook nog even door voordat ze ging slapen. Wat vond ze leuk van de dag? Wat vond ze niet leuk? En nu na 3 weken valt ze weer als een blok in slaap. Ik weet het, het is heel vervelend. Je kan ze niet dwingen om te gaan slapen.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 30-12-2011 14:46:38
Kasutho jij beschrijft dus precies de situatie bij ons. Ik leg ook geen druk op hem en zeg dat hij juist niet te hard zijn best moet doen om te slapen en dat hij aan leuke dingen moet denken.

Ik vind het zo zielig ieder half uur staat ie huilend beneden "mama het lukt echt niet". Dan zeg ik vaak lees maar een boekje, denk aan leuke dingen, dan loop ik even met hem mee om hem op weg te helpen en als hij rustig ligt ga ik weer weg.

Denk dat het bij hem ook voortkomt uit stukje spanning voor oud en nieuw. (hij vindt vuurwerk geweldig). Dus als het volgende week nog is ga ik toch eens kijken voor melatonine.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Lauw  schreef op: 30-12-2011 14:49:38

Quote :
Ik heb zelf de ervaring als ik douche voor t slapen gaan dat ik juist niet slaap.. Want ik word juist altyd wakkerder van de douche..En die melatonine(hoe je het schrijft) werkt echt niet.. Ik ben ook een slechte inslaper en heb van alles al geprobeerd maar niks dat helpt.. En ik slaap al vanaf kleins af aan slecht



hoe kom jij erbij dat het echt niet werkt?? Bij jou miss niet maar bij een ander wel hoor
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anne  schreef op: 30-12-2011 15:16:39

Quote :
[...]

hoe kom jij erbij dat het echt niet werkt?? Bij jou miss niet maar bij een ander wel hoor


Het zit hem gewoon in de dosering.
Mijn zoon van nu bijna zeven jaar krijgt al jaren melatonine, en hij kreeg 5 mg , als je dat wil halen bij kruidvat zijn het wel heel veel pilletjes

X-TRA Shop heeft ze wel.
Misschien die eens proberen?
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Karien  schreef op: 30-12-2011 19:03:45
Ja het heeft hier toch wel bijna 3 weken geduurd. Dan ging ik slapen om een uur of half 11 en dan was haar licht nog aan.
En hup kwam ze er meteen weer uit. In het weekend ging het wel redelijk, kon ze ook uitslapen. En doordeweeks gaat de wekker van mijn man om 6.30 en daar worden ze meestal ook wakker van.

En overdag al zeggen, wat nu als het weer niet lukt vanavond om te gaan slapen? En overal ging ze op letten, de wekker tikt te hard. De wind op het raam, ze had het zo warm in bed (heb haar zomerdekbed er weer op gedaan).
En dan keek ze steeds op haar wekker, oh 21.00 uur ik slaap nog niet, oh 21.30 nog niet...
Het kwam zomaar ineens en tis ook ineens weer weggegaan.
Ze is gelukkig weer een stuk vrolijker overdag en actiever.
Suc6 ermee.
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 31-12-2011 18:00:32
Nynke kon ook nooit slapen,ze wou zo graag en was echt wel moe maar in slaap vallen lukte gewoon weg niet.
Ze krijgt nu 0,1 mg melatonine (gewoon vd kruitvat) en ze slaapt binnen 10 min.
Ze is lekker uitgerust en als we het een keertje vergeten lukt het slapen echt niet.
Om 6 uur geef ik het haar en om 7 uur gaat ze op bed waarna ze vrijwel meteen in slaap valt,ik en Nynke willen niet meer zonder!!
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 31-12-2011 18:00:57
Nynke kon ook nooit slapen,ze wou zo graag en was echt wel moe maar in slaap vallen lukte gewoon weg niet.
Ze krijgt nu 0,1 mg melatonine (gewoon vd kruitvat) en ze slaapt binnen 10 min.
Ze is lekker uitgerust en als we het een keertje vergeten lukt het slapen echt niet.
Om 6 uur geef ik het haar en om 7 uur gaat ze op bed waarna ze vrijwel meteen in slaap valt,ik en Nynke willen niet meer zonder!!
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Karien  schreef op: 03-01-2012 12:07:15
En? Hoe gaat het slapen nu?
 
Quote
RE: Niet kunnen slapen
Anoniem  schreef op: 15-01-2012 10:54:31
Mijn zoon van 10 heeft het ook heel lang gehad en nu nog af en toe en ik geef hem idd melantonine en dat werkt bij hem heel erg goed, hij krijgt 2 pilletjes en uurtje later is hij in een diepe slaap hoor. Hij krijgt het nu vooral nog na de vakantie dan moet hij ff weer op ritme komen altijd
 
Quote
Navigatie


Reageren op Niet kunnen slapen
Naam
Bericht