Menu
 

Topic:

Aaaaaaahhhhhh!!!

Nina1  schreef op: 12-04-2013 14:54:25
Belt de juf van mijn zoon net, dat er een vader is wezen klagenbij haar over het gedrag van mijn zoon op hun dochter. Mijn zoon is geen lieverd, dat zeg ik meteen, daarbij is hij van aktie reactie. Komt door zijn ass. Zijn we hard mee aan het werk.
Gisteren heeft hij per ongeluk iemand hard met zijn rugzak geslagen. Fout, ja!! Die jongen weet precies hoe hij hem kan trickeren! Hebben vaker ruzie maar spelen ook veel samen.

Nav gisteren was mijn zoon smiddags nog boos en heeft tegen een meisje geegd jij moet dood. Fout fout!!! Jaa enorm!!! M
Dat meisje zei het ook uit school tegen mij ( ze zei het heel verwend, als jullue begrijpen wat ik bedoel) ik: nou dat mag niet heb je het tegen de juf gezegd? Ja, zegt ze. Ik nou dan is het goed ik kan hier niets mee.
Ze werd opgehaald door opa die mij vreemd aankeek hierop.
Vandaag is dus haar vader naar juf gegaan en heeft geegd dat dit zo niet kan ed.
Ik denk dan.... Ja wat moet ik hier nu meee???!!! Pffff dorry hoor, ik ga mijn zoon niet straffen voor iets wAt ik niet gezien heb.
Volgens haar vader doet het meisje nooit wat.. Kijk en daar kan ik mij nou kwaad om maken!! Zeggen mijn kind doet dat nooit of zegt dat niet! Dat weet je niet altijd!!! Een kind kan bijv op school heel anders zijn.

AAAAHHHHZh!!!
Zo dat lucht op! Wat ik er mee wil? Nirts gewoon even mijn verhaal neertikken!!!!
En lekker brullen nu!!!!
( soms zeg ik wel eens klut ass!!)
 
Quote
Navigatie
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 14:57:25
En nog een keer WHAAAAAAAAAAA!!!

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 14:59:00
Oja we zijn in training met mijn zoon. En we praten er ook over zijn gedrag!! ( bij aut.imaat)we pakken het dus wel aan!!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
3prachtkinders  schreef op: 12-04-2013 15:00:07

En ben je het kwijt hihi, dat was dus niet onweer wat ik hoorde, dat was jou frustratie

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Mama Van Drie  schreef op: 12-04-2013 15:00:51
Ik vind dat je er als moeder wel degelijk iets mee kan, dat meisje zo wegsturen met de woorden daar kan ik niks mee vind ik ook vreemd!

Als mij dit zo zou overkomen dan ga ik zeker in gesprek met mijn kind om te vragen hoe/wat en waarom.
Ook als het op school gebeurt is, ik zou dus ook vreemd hebben gekeken.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Melissa  schreef op: 12-04-2013 15:06:33
Ik vind ook dat je dit niet alleen bij de leerkracht kunt neerleggen. Ik zou het ook niet op prijs stellen als een ander kind mijn kind dood wenst of met een rugtas slaat. EN zou dan ook willen dat de ouder dit aanpakt. En jij zegt het al aan te pakken, laat de andere ouder dit dan weten, nu lijkt het net alsof je er niets mee doet (snap je m?)
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Caithy  schreef op: 12-04-2013 15:12:33
Je doet er al wat mee en het is op schooltijd gebeurt, dus daar moet het ook opgelost worden (helaas).
Ach kinderen roepen wel eens vaker wat en jongens zijn echt wel wat wilder dan meisjes (die zijn veel geniepiger)
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 15:14:38
Die andere ouder weet dat we hier wel meebezig zijn. En ja natuurlijk praat ik hier met mijn kind over. Zelfs meer dan dat!!
Maar hij stast ook niet voor niets onder klagen! Even mijn frustratie kwijt zonder dat ik verwijten krijg.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Anne Mv 3  schreef op: 12-04-2013 15:41:28
Ik begrijp je wel, en dan hebben wij niet eens een kind met ASS.
En als het al tegen de juf gezegd is dan vind ik dat dit soort dingen ook gewoon klaar zijn.
Tuurlijk is het een nare opmerking, maar als juf dat besproken heeft dan is het afgesloten.
Als er vervolgens nog een ouder bij juf komt dan kan zij daar ook begrip voor tonen maar ook aan geven dat het afgehandeld is.
Eindeloos door praten bij kinderen over fout gedrag werkt uiteindelijk ook averechts.
Benoem vooral wat goed gaat!
Als dat meisje het zo bijdehand aan jou komt vertellen dan zal ze niet zoveel last hebben van de opmerking van je zoon.
Ik zie dat soms ook wel bij 'brave' kinderen, die in de ogen van hun ouders nooit wat fout doen, die kunnen dan eindeloos doorgaan over fouten van een ander. Heel vervelend is dat!
Sterkte met de training, hopelijk biedt dat handvatten voor je zoon in het sociale verkeer!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Melissa  schreef op: 12-04-2013 15:44:40

Quote :
Die andere ouder weet dat we hier wel meebezig zijn. En ja natuurlijk praat ik hier met mijn kind over. Zelfs meer dan dat!!
Maar hij stast ook niet voor niets onder klagen! Even mijn frustratie kwijt zonder dat ik verwijten krijg.

dit zijn toch geen verwijten? Zo moet je het ook niet zien. Ik reageer op wat je schrijft, daar stond niet bij dat de andere ouders op de hoogte zijn dat je met jr zoon aan het werk bent hiermee.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 16:03:36
Snap ik maar voel me effe klut op dit moment.
Gewoon... Nou ja gewoon... Baal gewoon van de ass....
Moet wel zeggen sinds we thuis begeleiding hebben gaat het beter.... Maar soms is er zo'n dag...

Ach ja adem in adem uit.... En we gaan weer door....
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Melissa  schreef op: 12-04-2013 16:12:57
Ik snap je, en je moet je wel bedenken dat het niet jou opvoeding is maar de ass.

Ik zelf vind het moeilijk omdat ik dus 'die andere ouder' ben. Bij mijn zoon op school zit een jongen een paar klassen hoger die dit gedrag vertoont. Heeft dus ook een kind dood gewenst (had dit zelfs in een briefje geschreven). Maar mijn zoontje komt dagelijks thuis met 'pietje zegt dat ik een homo ben' , 'pietje zei tegen jantje klootzak' 'pietje heeft mijn werkje door gekrast' en zo nog een eindeloze lijst. En iedereen weet dat 'pietje anders is ' maar ik vind niet dat mijn kind daar de dupe van mag zijn.

Aan de andere kant zie ik de wanhoop van mijn beste vriendin die ook een kind heeft met ass (en adhd en odd) , ze doet zo haar best, wil zo graag dat haar kind gelukkig is en moet zoveel moeite doen om gewoon de dag door te komen zonder escalaties.

Dus vind hem moeilijk.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 12-04-2013 16:21:03
weten de kinderen in de klas ook dat hij ASS heeft? 

Onze zoon heeft Asperger en heeft hier een paar weken geleden een spreekbeurt over gehouden in de klas. Vooral ook omdat veel kinderen aan de juf gingen vragen waarom hij dingen doet of zegt. Nu weten ze waarom en ook dat het niet leuk is om uit te dagen en wat daar de gevolgen voor henzelf maar ook voor onze zoon zijn. we merken dat er meer begrip is voor zijn rare acties.

en mijn zoon is zich meer bewust van welke acties hij zoal kan uithalen die voor een ander niet normaal zijn en leert ze herkennen en zich beter onder controle te houden.

ik heb regelmatig van de juf dingen gehoord die gebeurt zijn op school en ze verteld die bewust pas een paar dagen later, omdat in haar mening het al afgehandeld is. wij moeten het weten maar niet mee handelen zodat school gebeurt ook school consequentie heeft. 

En vergeet niet dat zijn opmerking niet zo zwaar is als het klinkt. Voor de meeste kinderen met ASS staat dood gelijk aan weg. Waarschijnlijk was het meisje vervelend en was het zijn manier van zin grens aangeven en zeggen dat ze weg moest gaan. alleen is het bij dit kindje binnen gekomen zoals bij een kind dat weet wat dood echt betekent. 

Sterkte, ik weet hoe zwaar het af en toe kan zijn om een kind met ASS te hebben.  En hier je hart luchten is beter als tegen je kind of een andere ouders.

overigens zou je in het vervolg als een kindje zoiets komt zeggen, het kindje het gevoel geven gehoord te worden. In de trant van: 
Bedankt dat je het me komt vertellen, jammer dat (naam jou kind) dat gezegd heeft. Ik zal er met hem over praten.
Kind blij want serieus genomen. En jij kunt dan beslissen op school gebeurt en afgehandeld dus klaar. Of ernog met hem over praten.

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 16:33:24
Dank nathalie voor je woorden! Doen me goed! De rest ook hoor.

Ik heb ook tegen het meisje gezegd; fijn dat je het zegt en if ze naar de juf is gegaan ermee.

Hij is nog niet zover dat hij het gaat vertellen. Hij weet zelf nog niet dat hij autist is. Gaan we wel doen samen met onze thuisbegeleidster.

Overigens vroeg ik hem net , nav jouw verhaal nathalie wat hij met dood bedoelde. ( nogmaals gevraagd had het gedaan maar vaag antwoord gekregen) nu zei hij ook dan moet ze weg. Duidelijk dus.... Heb gezegd dat hij dan weg moet zeggen ipv dood.....
Soms moet je creatief denken met onze kinderen...
Zo wil hij ook niet op de schoolfoto omdat we die dan in de kamer hangen en dat wil hij niet!! Na lang doorvragen kwamen we daar achter.....
Simpel jij gaat op de foto en we hangen hem niet op. Probleem opgelost. Drama minder!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Mvi  schreef op: 12-04-2013 16:52:18
weet je waar ik klaar mee ben? kinderen met allerlei achtergronden, rugzakken, probleemouders, aantekeningen etc. die dus maar erop mogen rammen en schelden orde verstoren in de klas stieken trappen etc. Mijn dochter en nog een aantal andere kinderen uit haar klas lopen al jaren tegen dezelfde probleemkinderen aan en we moeten er allemaal maar rekening mee houden dat ze anders zij dan anderen! de leerkrachten hebben het domweg te druk om dit te zien. en ondertusen gaat het maar door. ik heb --meestal- begrip voor de ouders dat ze een probleem met hun kind hebben, maar mijn kind is daar ook de dupe van.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nathalie Mv Cad  schreef op: 12-04-2013 17:10:38
Mvi, mijn zoon heeft stempels, ja. Maar nooit is dat een excuus om iemand pijn te doen. Ik zal ook nooit accepteren dat mijn kind een anders kind slaat, trapt, bijt, knijpt of iets degelijks. Orde verstoren in de klas zal hij niet, want hij heeft juist last van harde geluiden. 
Dus zoals in jou geval zou met mijn kind niet zolang doorgaan. Ik zeg doorgaan want ik kan niet zeggen dat het niet zal gebeuren. In de kleuterklas was hij namelijk een ramp, sloeg best vaak. Totdat we er achter kwamen waarom. Hij was kwa taal veel verder als de rest en ze begrepen hem dus niet, dat lijdt tot frustratie en dan werdt hij boos. Verklaring ja, excuus nee. Ik heb hem gewoon uitgelegd om met minder woorden en makkelijk praten het op te lossen en anders de juf te vragen. 

Maar weet je, ik heb al vaker discussie gevoerd met ouders die hetzelfde standpunt innamen. Meestal komt het voort uit onweten wat de betreffende stempels inhouden en ook het idee hebben dat deze kinderen meer tijd krijgen van de leerkracht. Dat is lang niet altijd zo. Envoor alle kinderen gelden buj ons op school dezelfde regels. En dezelfde consequenties. Ik heb dan ook op school aangegeven dat ik absoluut niet wil dat voor mijn zoon andere regels gelden, of dat ze voor hem minder streng zijn. Nee juist het tegenovergestelde, anders leert hij nooit wat sociaal wenselijk is. En dan krijg je later problemen. 
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Mama Van Drie  schreef op: 12-04-2013 17:27:54
Ik snap beide standpunten wel.....maar ik vraag me af waarom er zoveel kinderen zijn die iets mankeren, van adhd tot...nou ja..noem het maar op.....als ik hierbv op ML alleen al lees hoeveel er zijn die een kind hebben dat 'iets' heeft dan vraag ik me haast af of er ook nog mensen zijn die gewone normale kinderen hebben.
Hoe komt dat toch?....
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nellemv2  schreef op: 12-04-2013 17:29:26

Quote :
Ik snap beide standpunten wel.....maar ik vraag me af waarom er zoveel kinderen zijn die iets mankeren, van adhd tot...nou ja..noem het maar op.....als ik hierbv op ML alleen al lees hoeveel er zijn die een kind hebben dat 'iets' heeft dan vraag ik me haast af of er ook nog mensen zijn die gewone normale kinderen hebben.
Hoe komt dat toch?....



Inderdaad..!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 17:31:50
ook mijn zoon heeft een stempel ja! maar net als nathalie geeft hem dat geen excuus. helemaal niet zelfs!!
en nee zijn ass is geen reden om dan alles maar toe te laten!! in tegendeel zelfs! ook hier op school is hij geen uitzondering en wordt hij net als een ander gestraft. maar het zou wel schelen als ouders voor alle kinderen wat meer begrip op kunnen brengen. met en zonder stempel!!
want o wee als hun prinsje of prinsesje iets aan gedaan wordt.
en nee slaan mag niet. dat is heel duidelijk en dat weet hij ook. hij is hiervoor door de juf gestraft.
ik ben hierin ook heel open en ouders kunnen bij mij ook altijd terecht met een vraag oid. maar ik verschuil mij niet achter het feit dat mijn zoon autist is.
hij behoort zich net zo te gedragen als ieder ander kind. kost moeite (van beide kanten, juf en ouder) maar dan kan hij wel functioneren,.

natalie mooi verwoord!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Boterbloem  schreef op: 12-04-2013 18:06:01

Quote mama van drie:
Ik snap beide standpunten wel.....maar ik vraag me af waarom er zoveel kinderen zijn die iets mankeren, van adhd tot...nou ja..noem het maar op.....als ik hierbv op ML alleen al lees hoeveel er zijn die een kind hebben dat 'iets' heeft dan vraag ik me haast af of er ook nog mensen zijn die gewone normale kinderen hebben.
Hoe komt dat toch?....


haha wat is een gewoon kind he? 
Je hoort ook dat steeds meer volwassenen iets blijken te hebben. Het heeft nu gewoon een naam. EN het wordt niet meer getolereerd. Mijn zoon is extreem druk, ik moest erg lachen van de film brammetje baas, dat hij trappelend zijn boterham opeet. Dat gebeurd hier ook regelmatig. Teveel energie die eruit moet, erg explosief. Hij piekt in alle emoties. 
En dat wordt niet geaccepteerd en dan moet je hulp zoeken. En als je dan hulp wilt heb je 2 keuzes: of je laat verder niet testen en wilt tips en je betaald alles zelf (peperduur) of je laat het onderzoeken, krijgt een stempel en het wordt vergoed.

En aangezien mijn zoon er last van heeft hebben wij besloten het te laten onderzoeken. Grootste probleem ligt in die zin niet bij hem, met een klein beetje aanpassing kan hij makkelijk functioneren. Maar andere ouders accepteren erg weinig, leerkrachten kunnen het amper meer aan omdat er naast het lesgeven en de kinderen veel meer taken op hun schouders komen waardoor je hiertoe genoodzaakt bent.

veel kinderen waren vroeger echte boefjes, gangmakers, einzelgangers enzovoort. Tegenwoordig heet het autist, Adhder en Odder.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Ans Mv J.k.d  schreef op: 12-04-2013 22:57:32

Quote mama van drie:
Ik snap beide standpunten wel.....maar ik vraag me af waarom er zoveel kinderen zijn die iets mankeren, van adhd tot...nou ja..noem het maar op.....als ik hierbv op ML alleen al lees hoeveel er zijn die een kind hebben dat 'iets' heeft dan vraag ik me haast af of er ook nog mensen zijn die gewone normale kinderen hebben.
Hoe komt dat toch?....



Deze kinderen vallen nu gewoon op omdat ze in de kleuterklas al zoveel moeten! Ze krijgen dan al cito's ze moeten volmaakt en volleerd zijn. Ouders werken meer als vroeger! Dus de moeder die er zo intesief mee bezig kon zijn is er ook niet als toen en ja laten we eerlijk zijn tegenwoordig moeten kinderen heel veel. En mogen ze bijna niks en zeker niet anders zijn.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Blauwtje  schreef op: 12-04-2013 23:03:30
Gewoon even een dikke knuffel voor jou als mama
Mensen vergeten vaak dat het enorm moeilijk is voor de ouders van een kind die ongewenst gedrag vertoont.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 23:08:19
Deze moeder is tbm dus is er altijd! Voor dit soort kinderen belangrijk. Vastigheid. Maar idd ze moeten erg veel.
Maar ik denk dat vroeger de school en lessen veel gestructureerder waren. Juf zei dit moet je doen en dat. Nu is het veel zelfstandiger waardoir ass opvalt. Geen structuur en weinig houvast....

Maar nogmaals had hem onder klagen gezet... Eilde het even van me af tikken. En nu pas ben ik beter gehumeurd....

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Blauwtje  schreef op: 12-04-2013 23:13:47

hihi klinkt een beetje raar zoals ik het zei; ongewenst gedrag vertoont, maar je snapt me wel denk ik

Tuurlijk altijd goed om even van je af te praten toch

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Marie8  schreef op: 12-04-2013 23:15:13
Ik zou zeggen goed gedaan...jou zoon kan er waarschijnlijk achteraf niks mee en jij bent er niet eens bij geweest.

Als mijn kids aan komen mekkeren, stuur ik ze ook terug naar de juf. Op school gebeurd, op school oplossen als dat mogelijk is.
Gewoon loslaten, kun je heel weinig mee.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Marie8  schreef op: 12-04-2013 23:17:14
Oh ja...en we zullen er mee moeten dealen dat er veel mensen/ kinderen zijn met problematiek. Een beetje begrip voor elkaar tonen van beide kanten zou prettig zijn. Niet alleen van de ouders van een kindje met een stoornis of beperking, die steeds moet uitleggen waarom t soms anders werkt. Daar kunnen wij als ouders van kids zonder dit ook best wat mee doen.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Nina1  schreef op: 12-04-2013 23:38:55
Dank dames!
Op naar de volgende hobbel! nee hoor grapje! Maar elke dag is afwachten hoe het gaat. Het gaat nu goed ( op deze uitzondering na dan) maar we mogen niet mopperen.....

Zo en nu slapen en genieten van het mooie weer dit weekend!!
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Irma Mv T En B  schreef op: 13-04-2013 08:17:27
Hoe oud is jou zoon?

Wij hebben ook een zoon met ass en ADHD hij heeft vorig jaar(hij was toen 8 jaar) bij het GGZ een curcus gehad over Ik ben speciaal.
Dat heeft hem enorm veel geholpen hij weet nu wat hij heeft en hoe hij denkt en hoe andere denken.
Het is nu rustiger in zijn hoofd en hij kan het nu benoemen als hij voelt dat hij boos gaat worden en gaat gillen.
Slaan en schoppen durft hij niet want zoals hij zegt je moet respect hebben voor elkaar en dat heb je niet als je jezelf verlaagd tot dat nivo.
Hij gaat dan in de stiltehoek zitten in de klas en na 5 minuten komt hij terug en gaat hij praten met de juf.
Hij zit gewoon op het regulier onderwijs een Jenaplan school.

sterkte met je speciale zoon.
 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Boterbloem  schreef op: 13-04-2013 08:27:07

Quote Blauwtje:
Gewoon even een dikke knuffel voor jou als mama
Mensen vergeten vaak dat het enorm moeilijk is voor de ouders van een kind die ongewenst gedrag vertoont.



 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Snoepje023  schreef op: 13-04-2013 08:50:38
Ik vind dat je al ouder hier wel wat aan kan doen. Dat je zegt ik was er niet bij? Snap ik wel, maar klopt niet. Je kent je zoon heel erg goed en weet ook dat die zo kan zijn. Waarom moet je er dan bij zijn?. 
Dat je hulp hebt vind ik echt goed. Wou dat ik het had voor mijn zoon.
Wat ik heb geleerd uit het boek Geef me de vijf, is dat als je bv iets niet wilt van je zoon. Dat je  gewoon moet zeggen mama, wil niet meer hebben dat je dat zegt. Het is een verboden woord, hier wordt niet meer over gesproken. 

Mijn zoon van 8 nu heeft pdd-nos.
En is precies zo, maar dan vanuit het niets slaan, schoppen en schelden. Ik ben nu vanaf 2009 bezig daarmee, maar ik kreeg de hulp toen niet. Omdat ze zeiden hier gebeurt het niet dus kunnen we niets doen. Uiteindelijk vanaf het Kabouterhuis naar de van Detschool gegaan in Amsterdam. En daar precies hetzelfde gezegt hoe mijn zoon thuis is en buiten. En weer hetzelfde antwoord kunnen wij niets aandoen. 
Heb hun gevraagd of er iets is waar hij naartoe kan, maar daar konden ze me niet meehelpen.

Door een vriendin van mij die hier ook op ml life zit, ben ik bij stichting Mee gekomen. Die hebben gisteren samen met mij dingen geregeld waardoor de hulp nu eindelijk voor hem komt. 

Hoop alleen zo dat het niet te laat is.

 
Quote
RE: Aaaaaaahhhhhh!!!
Boterbloem  schreef op: 13-04-2013 11:32:46

Als je weet hoe je zoon is betekend niet dat je er maar vanuit moet gaan dat hij het waarschijnlijk wel gedaan zou hebben. Hoe zal dat als kind zijn? Als je zo al benaderd wordt?

Mijn zoon heeft dat laatst meegemaakt in de klas. Hij zou hebben gerent en juf heeft hem straf gegeven omdat hij dat vaker doet. Ze heeft het zelf niet gezien maar de hele klas zei dat mijn zoon het had gedaan.
Mijn zoon wilde niet meer naar school want hij had het niet gedaan terwijl iedereen tegen hem was, en ik heb gezegd dat ik hem geloofde. Ik heb dat aan juf ook bericht dati k dat heb gezegd en dat ik heb aangegeven dat een juf een foutje kon maken en juf bleef voet bij stuk houden: hij deed het vaker, het andere kindje was aan de kant gestoten door hem dus hij had het gedaan. Ik heb aangegeven dat ik er niet van gedient was dat er straf werd gegeven zonder dat het gezien was, omdat je zo kinderen tegen elkaar opzet, zij vond het samen de verantwoordelijkheid laten dragen.

Maar goed, een meisje uit de klas had haar moeder verteld wat er was gebeurd en dat mijn zoon het niet had gedaan, maar toen juf vroeg wie het had gedaan en een aantal direct riepen dat mijn zoon de schuldige was. De moeder vroeg: waarom zei je niet dat het niet zo was: omdat juf dat toch niet meer geloofd. Het bleek niet de eerste keer te zijn. Het meisje was er erg verdrietig van.

Stomme is dat ik dit ook vaker heb meegemaakt vroeger, ik ben gepest en kinderen zeiden altijd dat ik de schuldige was. 1 tegen 10 anderen dus de anderen werden geloofd. Dat heeft mij tot voor kort achtervolgt bij alles wat ik deed. Dat is ook de reden dat ik achter mijn zoon ben gaan staan, of hij nou loog of niet. Ik was er niet bij, ik kon het niet weten, maar ik stond achter hem.

De moeder van het meisje heeft aangegeven het aan mij te vertellen en aan de juf en dat ze mogelijk mee moest naar een gesprek met juf omdat dit niet juist was. Meisje vond het allemaal best, als dit maar niet meer gebeurde. En zo is het opgelost. Juf is hier echt heel goed op ingegaan en gaf aan dit niet meer te doen nu ze dit hoorde. Mijn zoon heeft echt even weer vertrouwen moeten krijgen in school.



Neem de juf niets kwalijk, ik weet dat ze echt uit beste wil handelde en niet naar wil doen richting mijn zoon. Als hij vaak de starter is is het makkelijk te denken: hij zal het wel weer zijn.


MAAR het hoeft niet altijd. daarom weiger ik mijn zoon zo te benaderen en hoop ik de TO dat ook niet doet. Je kind moet iemand hebben die achter hem staat. Vertrouwen daarin krijgen. Want het maakt je leven kapot als je telkens benaderd wordt als het kind dat het wel gedaan zou hebben omdat je nou eenmaal altijd zo doet.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Aaaaaaahhhhhh!!!
Naam
Bericht