Menu
 

Topic:

Ik snap het niet!

Evenano  schreef op: 12-04-2013 10:21:57
Oke ik heb even jullie hulp nodig want ik weet het even niet meer. 

Mijn oudste van is vanaf groep 3 behoorlijk gepest maar dit is door school nooit goed opgepakt. 
Als mijn zoon er iets van zei ontkenden ze en steunde de groep altijd degene die het had gedaan door 
simpelweg te ontkennen. Na verloop van tijd ging hij dus ook niet meer naar de juf maar hij deed ook 
nooit iets terug, dat zit gewoonweg niet in zijn aard. Uiteindelijk is het allemaal uitgekomen maar ze deden
er vervolgens niets tot weinig mee. 

Op deze school is ook de regel dat je niets terug mag doen, als je dat wel doet ben je even schuldig. 

Zijn juf weet van de geschiedenis en heeft mijn zoon begin het schooljaar op het hart gedrukt echt bij haar te komen als er iets is. Maar.. nu stond er in zijn rapport "wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet". Ik vroeg de juf wat ze hiermee bedoelde. Volgens haar is hij een paar keer bij haar geweest maar vervolgens bleek hij even schuldig te zijn aan het incident. 

Ze haalde een fietsles aan. Volgens mijn zoon had iemand expres tegen zijn fiets getrapt. 
Hij vroeg of hij wilde stoppen en toen hij dit niet deed trapte hij terug tegen de fiets van de ander en daarna ging 
hij naar de juf. De juf zei dat ze dan even schuldig zijn. Hij had niets terug mogen doen. 

Ik had van een begeleider het verhaal gehoord. Er werd herhaaldelijk tegen zijn fiets getrapt en niet zachtjes. 
Daarbij liep de klasgenoot hem ook ontzettend uit te dagen door te schelden tegen hem. Waarschuwingen van de begeleider werden genegeerd. Mijn zoon heeft naar zeggen 1x terug geptrapt. De juf blijft er echter bij dat ze beiden even fout zijn en dat het een wisselwerking is. Ik ben het hier niet mee eens en het roept de nodige vragen op. 

School verzuimt in te grijpen waardoor hij 3 jaar lang de pisang is, hij durft niet meer naar de juf toe te gaan want dan word het nog erger. Ook deze week riep hij (na een ander incident) dat hij niet gaat want zoals hij zegt "ik krijg toch altijd de schuld". 

Bij dit incident kwam hij op voor een vriendje die aangevallen/geslagen en getrapt werd door de fietstrapper. Volgens horen zeggen kwam het omdat hij niet wilde dat hij met mijn zoontje zou spelen. Mijn zoontje komt tussenbeide, haalt de twee uit elkaar en op het moment dat de fietstrapper naar hem uit wil halen gooit hij hem op de grond, daarna liep hij weg. Ook hiervoor kreeg hij op zijn kop, hij had meteen weg moeten lopen en het tegen de juf moeten zeggen. Fietstrapper was dus wel naar de juf gegaan omdat mijn zoon hem op de grond gooide. 
 
Ik begrijp dus niet waarom hij niet voor zichzelf (en anderen) op mag komen. Ik vind dat school steken laat vallen. Omdat mijn zoon iets terug doet komt de aanstichter ermee weg, ik snap dit gewoon niet. Wat vinden jullie hiervan? 





 
 
Quote
Navigatie
RE: Ik snap het niet!
3prachtkinders  schreef op: 12-04-2013 12:46:57

Mijn dochter (oudste), is 3 jr ook gepest, en hoe vaak ik niet op gesprek ben geweest met juf, meester, wil je niet weten, 3 jr lang gepraat als brugman, tegen haar ook gezegd verkoop dan een dreun, dit durft ze niet.
Ook door een juf aangesproken, dat ze eindelijk een kind terug kneep, ze kreeg de straf, dat andere meisje niet...heb ik tegen die juf gezegd, eindelijk doet ze iets terug, en dan krijgt zij die straf pak dan eens die aan...

Of commentaar, waar die pesters bij stond, tja dan doe jij ook iets wat hun niet leuk vinden. Leuk vrijbriefje voor de pestkoppen.

Ze moeten begin schooljaar, opnoemen wat ze niet willen, pestprotocol, dat moeten ze ondertekenen, maar er wordt daaraan totaal niet aangehouden. Dus waarom ze daaraan willen vasthouden, begrijp ik nog steeds niet. Ik heb heel veel ideeen aangebracht, tot kanjertraining, die ook voor scholen zijn, maar dat wilden ze niet.

Ze is naar weerbaarheidstrainig geweest, 2x zelfs, als ze dat gebruikte, kreeg ze weer op haar kop, of verzonnen de pestkoppen weer wat anders. Judo zit ze op, maar judo mag je niet zomaar gebruiken (ook al heeft ze het wel eens gedaan, op haar nieuwe school hoor, want daar doen ze wel eens judolessen ipv gijmlessen...en dan mag ze van de juffen laten zien wat ze kan, tja zij is gele band, dus de jongens van haar klas hebben wel ontzag hihii, wel grappig eigenlijk dan)

Tuurlijk op alle scholen heb je pestkoppen, maar genoeg is genoeg.

Via haar school doet ze nu ook training van MEE zeeland, ze zit op sbo, daar kom je ook niet zomaar terecht natuurlijk.

Maar ik zie wel  verandering, ze groeit weer, begin winter begon ze nog maar in 146, nieuwe school hoppa ze groeide ineens mt 146 te kort, kreeg ze 152 van me, nu is ze gisteren door de therapeut gemeten, want die zag het ook aan haar, is ze 1.52.
Ja ze loopt bij de therapeut, omdat er een tijdje niet goed ging met haar, alles kwam eruit, en ik kan haar niet bij alles helpen, en ik breng haar daar naar toe, we kletsen eerst wat met zijn 3tjes en daarna trek ik me terug, en wacht ik op haar tot ze klaar is.

Dus laat het niet te lang lopen, ik heb echt alles gedaan, zelfs onderwijsinspectie, die hebben een speciale afdeling omtrent pesten. Die hebben me tips gegeven om met school, directeur, iber en de leerkrachten...Maar niks hielp.
Ik ben toen echt heel boos geworden, dat er een rode waas voor mijn ogen had, en heb toen mijn dochter uit de klas gehaald, dat bracht wel indruk zowel bij leerlingen als bij leerkrachten, het gaf toch wel een sein..
Pas toen, konden de pestkoppen geschorst worden, maar dan was mijn dochter al weg.

 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Mamsie  schreef op: 12-04-2013 13:31:31
overigens vind ik inderdaad die zin niet thuis horen op een rapport!
Ik snap dat hele negatve niet op een rapport, dit gaat nu zijn leven mee....
Ik zou dat er ook uit typexxen of zo...

De regels van de juf vind ik heeeeel normaal!

Maar dit vind ik niet kunnen, dat kan ze zeggen op een 10 minuten gesprek of zo, maar niet op een rapport.

Hier mocht Lisa niets terug doen, alleen maar met woorden. En Lisa is er enorm sterk uitgekomen.
In groep 6 heeft ze een spreekbeurd gegeven over pesten, en daar een liedje laten horen van Herman Boon over Marleentje.
Veel kinderen moesten huilen en er is een hele middag over gepraat in de klas.
Lisa is anders, reageert anders en doet anders, en dat is geen reden tot pesten.
Nu zit ze niet meer daar op school omdat we verhuisd zijn naar Afrika, maar chat ze wel elke dag, juist met hen die haar zo pesten.
Na die spreekbeurd is het helemaal gestopt in de klas, ook andere kindjes zijn die middag opgestaan en hebben aangegeven dat ze veel gepest werden....
Sfeer in de klas ten goede gekomen.

Terug slaan zou geen effect hebben omdat dat Lisa niet is.
Ik leer mijn kind dat ze mag zijn zoals ze is, en daar hoort terug slaan niet bij!
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Bepje  schreef op: 12-04-2013 13:55:28
Toch zou ik hem juist wel op een goede sportschool doen. Karate of judo kan juist zo goed uitpakken voor het zelfvertrouwen en dat straalt hij dan ook uit. Zoek er wel een met goede begeleiding, die de hele achtergrond begrijpt en hem daarmee helpt. Ook als hij nuet durft kun je bij een goede school of vereniging terecht.
Verder zou ik het probleem eens bespreken met de directeur erbij of naar schoolmaatschappelijk werk gaan. Heeft hij al die tijd al dezelfde juf of eerst anderen gehad die het ook niet opgepakt hebben ? Als dat laatste het geval is is het zeker te overwegen nu toch naar een andere school te gaan, dit is niks en hij zal zich dan niet goed kunnen ontwikkelen.
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Evenano  schreef op: 12-04-2013 14:31:17
We zijn een keer met hem naar een proefles Judo geweest maar ik kan hem er moeilijk heen slepen als hij dat echt niet wil. 
Daarbij mag en kan hij het toch niet toepassen op school. En zoals ik eerder al zei, buiten school heeft hij het absoluut niet nodig. Hij heeft op zijn sportclub (voetbal) en inmiddels ook thuis genoeg vriendjes. Buiten de schoolhekken is er niets met hem aan de hand. Hij is op school de jongste in de klas maar wel één van de grootste. Daarmee maakt hij op zijn leeftijdsgenoten al genoeg indruk buiten school en het is ook gewoon een hele sociale en leuke jongen. 

Als ik naar de hoofdpesters kijk snap ik er niks van. Eén van hen is bijna 2 koppen kleiner en je zou hem zelfs een nerd kunnen noemen. Ik heb het idee dat ze juist pesten omdat ze zo onzeker zijn over zichzelf en bang zijn dat ze zelf gepest worden als ze het niet doen. Daarbij is één kind ronduit agressief en valt vaker klasgenoten aan. De reden waarom anderen meelopen snap ik ook maar die kan ik hier niet neerzetten. Laten we het erop houden dat er familiaire banden zijn op school. Wellicht is dat ook de reden waarom juffen en meesters (ook die hij eerder had) het moeilijk vinden om het aan te kaarten. 
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Evenano  schreef op: 12-04-2013 14:34:44
IB-er hebben we al gehad, zij verschoof het probleem en richtte zich alleen op zijn prestaties. Niet op de reden dat zijn prestaties daalden. We zijn op een gegeven moment gestopt met de ib-er, daarna ging het gelukkig weer iets beter. Gesprekken met de directie zijn er ook geweest. Het probleem is bekend en erkend maar men doet weinig tot niets. 

Ik denk toch dat we zolang we hier nog niet weg zijn de knoop door moeten hakken. 




 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Bepje  schreef op: 12-04-2013 15:17:33
Dat denk ik dan ook, je hebt er zo te lezen alles al aan gedaan op een officiële klacht na. Hopelijk vind je snel een goede veilige school, veel succes !
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Misbren  schreef op: 12-04-2013 18:54:31
Ik onderteken zelfs geen formulieren meer van school met het pestprotocol, ze houden zich er toch niet aan.
Toenmijn oudste nog op de basisschool zat is ze in elkaar geslagen door 10 meiden buiten schooltijd.
Ouders deden er niets aan en school vond het niet hun taak.
Toen mijn dochter ze 1 voor 1 na school terugpakte stonden de ouders bij mij aan de deur en belde school mij op.
Ik heb toen heel goed duidelijk gemaakt dat als ze niets aan hun eigen kids doen mijn dochter dit mag en als school haar hiervoor wel op de kop zou geven ik wel even langs zou komen.
Was blijkbaar erg hard nodig, ouders pakte hun kids ineens wel aan en school heeft mijn dochter er niet op aan gesproken.

Ik zou het uit zijn rapport halen of een nieuwe eissen.
ronduit belachelijk dit, vooral nu het zovaak in het nieuws is geweest de laatste tijd met zelfmoord op latere leeftijd.
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Jolijn  schreef op: 12-04-2013 19:11:43
ik leer mijn kinderen om zichzelf te verdedigen, niet door te slaan, maar door op andere manieren duidelijk te maken dat je niet gediend bent van bepaald gedrag. En om je niet overal wat van aan te trekken. ALs het lichamelijk wordt, dan is het voor hen duidelijk dat het te ver gaat en dat ze recht hebben op lichamelijke integriteit. en ik leer ze ook dat je in bepaalde situaties reflexmatig reageert, dus als iemand in je gezicht mept, gaat er automatisch een mep terug.

Judo is wel goed voor kinderen. Niet zozeer dat ze daar iets mee kunnen hoor, het blijven kleine ventjes en judo is een verdedigingssport die vooral toepasbaar is als de ander meejudoot.... maar het geeft zelfvertrouwen en de mogelijkheid om te zeggen: "ik zou maar uitkijken, ik zit op judo".
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Mamsie  schreef op: 12-04-2013 19:19:08

Quote Misbren:
Ik onderteken zelfs geen formulieren meer van school met het pestprotocol, ze houden zich er toch niet aan.
Toenmijn oudste nog op de basisschool zat is ze in elkaar geslagen door 10 meiden buiten schooltijd.
Ouders deden er niets aan en school vond het niet hun taak.
Toen mijn dochter ze 1 voor 1 na school terugpakte stonden de ouders bij mij aan de deur en belde school mij op.
Ik heb toen heel goed duidelijk gemaakt dat als ze niets aan hun eigen kids doen mijn dochter dit mag en als school haar hiervoor wel op de kop zou geven ik wel even langs zou komen.
Was blijkbaar erg hard nodig, ouders pakte hun kids ineens wel aan en school heeft mijn dochter er niet op aan gesproken.

Ik zou het uit zijn rapport halen of een nieuwe eissen.
ronduit belachelijk dit, vooral nu het zovaak in het nieuws is geweest de laatste tijd met zelfmoord op latere leeftijd.



hoewel ik in eerte instantie het vreselijk vind dat je kind in elkaar geslage wordt, was dit wel BUITEN school om en had school daar niets mee te maken.
Dat jou kind ze dan op school weer terug pakt, heeft school wel wat mee te doen...
En ik vind het heel erg dat je op die manier dreigt trouwens...ik kom wel even naar school...en wat had je daar willen doen, de directie in elkaar meppen...

Waar komt dat gedrag toch vandaan van de kinderen...

Sorry hoor maar dit vind ik dus een mega slecht voorbeeld van hoe je het zou moeten doen, en school treft hier zoals je het beschrijft helemaal geen blaam!
Zij kunnen niets doen aan dingen die buiten school en schooltijd om gebeuren.
Zou beetje raar zijn...
kinderen hebben ruzie in het zwembad, school moet het maar oplossen, kinderen hebben ruzie in de winkels...school moet het maar op lossen...

Ik ben wel voorstander van Judo trouwens, omdat juist Judo aangeeft dat zelfverdedigen niet ligt in terug doen, maar in een kracht in jezefl!
En daarvanuit groeien, weten dat je meer waard bent, weten dat jij gewoon jij mag zijn.
En als ze je dan willen aanvallen dat je je kunt verdedigen, dat betekend dus niet terug slaan, of terug vechten, maar verdedigen!
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Mafkees  schreef op: 12-04-2013 19:23:58
maar mamsie, ik snap je punt wel, maar " vroeger" werkte het prima zo!
waarom nu niet?

we zitten nu in de koedie-koedie fase met zn allen. echt onzin. we hoeven elkaar niet de hele dag te slaan of agressie op te wekken maar soms moet je jezelf wel even laten zien om het zo te zeggen.

ik kan me niet heugen wanneer ik lekker oridinair gevochten heb, maar het " hier ben ik, niet dollen met me" houding komt wel naar boven als mijn kind onrecht wordt aangedaan zeg maar.

ik heb vroeger thuis ook leren vechten/slaan.
niet uit agressie, maar uit zelfverdediging. kan nu niet echt zeggen dat ik een vreselijk aso mens geworden ben
en mn " sullige" jongetjes al helemaal niet
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Misbren  schreef op: 12-04-2013 19:26:03
wil je wel even goed lezen?
ze heeft ze na school terug gepakt en als ze haar dan haar ervoor op de kop zouden geven was ik wel naar school gekomen

je suggereert dat ik ze dan wel iets aan zou doen maar waar staat dat?
Dan had ik een hartig woordje met ze gesproken dat het beide kanten op gaat
Ze word in elkaar geslagen buiten school om en ze pakt ze terug buiten school om!!!!!
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Marie8  schreef op: 12-04-2013 22:01:45
Weet je, het is ook nog eens afhankelijk van het kind.

Ik zeg altijd
1. Je zegt stop hou ermee op (of kappen nu, want vanaf groep 5 is stop hou ermee op ook niet meer cool)
2. Niet ophouden, dan waarschuwen- nu ophouden of ik...
3. inschatten, naar een volwassene gaan of erop meppen...

Bij mijn zoon zal ik het eerder aanmoedigen wat terug te doen, maar bij mijn dochter loop ik t risico dat ze daarin enigzins doorslaat dus ben ik wat terughoudender.

Ik geef ook mee dat slaan doorgaans niet de oplossing is, maar als volwassenen niet ingrijpen en kinderen niet stoppen, hoeven ze zich niet af te laten slaan.

In dit geval zou ik gaan voor een stevig gesprek op school. Een kind dat gepest wordt of werd, daar hoort op een andere manier aandacht aan te worden besteedt!
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Mamsie  schreef op: 12-04-2013 22:30:54
misbren mijn excuses ik had echt gelezen dat ze dat zelf tijdens school had gedaan, het woordje na was niet door mijn hoofd heen gekomen...
Dus had ze inderdaad net zo min daar voor op haar kop moeten krijgen!!

de manier waarop jij schreef hoe je naar school zou gaan "wel even langs komen" komt bij mij over als erg dreigende taal, maar goed dat is geschreven taal, je kunt het inderdaad anders bedoelen.

Mafkees, ik zie niet zoveel verschil in vroeger en nu, alleen en ook niet in de oplossingen, bij de een zal terug slaan mosschien een oplossing zijn, en lukt het daarmee.
Bij een ander niet.

Weet wel dat uit onderzoeken komt dat agressieve kinderen vaak gepeste kinderen zijn die terug moesten vechten..
In veel kinderen zit het vechten helemaal niet, en die moeten dus van ouders maar iets heel onnatuurlijks gaan doen om er boven op te komen.

Alsje ze weerbaarder wolt maken, laat ze dan zijn zoals ze zijn.

Als je je kind laat terug slaan, geef je een beeld mee dat je geweld met geweld oplost, en dat is niet zo.
Verdedigen vind ik iets anders je hoeft je niet te laten slaan, je hoeft je niet te laten schoppen, maar daar kun je verdedigend veel meer mee.
Daarnaast hebben veel kinderen die het helemaal niet in zich hebben dat ze terugslaan ook de kracht helemaal niet om terug te slaan en worden ze veel harder aangepakt, en als ze uit frustratie of onmacht gaan slaan wil je niet weten wat er kan gebeuren, de stoppen kunnen zomaar doorslaan....
Wil je dat?
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Liefje  schreef op: 12-04-2013 23:03:08
Ja ik zou dus mijn kinderen hetzelfde adviseren. Maar goed dat is pesten met slaan dan moet hij van mij terug slaan. Zodra ze gaan pesten met woorden zal ik hem precies vertellen hoe hij juist die pest kindjes met woorden terug op hun plek kan stoten.

Want eerlijk je zeg ik snap het niet 1 zon kindje is juist 2 koppen kleiner en een nerd iedereen heeft zijn zwakke punten en ik zou mijn zoon goed influisteren hoe die hem kan terugpakken en dan zo goed dat hij in vervolg het wel afleert hem te pesten.
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Misbren  schreef op: 12-04-2013 23:03:37
Ik had dat laatste beter kunnen formuleren eigenlijk.
Ik ben niet iemand die zomaar of uberhaupt gaat slaan.
Weet dat je geweld niet met geweld moet oplossen maar soms is er helaas geen andere mogelijkheid. (In mijn dochters geval)
Fijne avond
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Liefje  schreef op: 12-04-2013 23:04:25
Zo deed ik dat vroeger zelf ook als ze mij weer pesten met bv mijn mooie pukkelachtige gezicht
 
Quote
RE: Ik snap het niet!
Liefje  schreef op: 12-04-2013 23:05:18
Misbren je dochter heeft volkomen gelijk gehad! Goed aangepakt
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik snap het niet!
Naam
Bericht